Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 (χωρίς ακριβή ώρα) πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Camping Αναιρέσεις 2016

Το πρόγραμμα του φετινού Camping Αναιρέσεις

30 Ιουλίου: Ιδρυτική Συνέλευση Camping Αναιρέσεις

31 Ιουλίου: Απογευματινό workshop || Βραδιά Θερινού Σινεμά

1 Αυγούστου: Πολιτική εκδήλωση: »Ευρωσκεπτικισμός: Πολιτικά ρεύματα και ο ρόλος της Επαναστατικής Αριστεράς» || Συναυλία: Anser \\ Βέβηλος ft Dj Magnum guest Βαβυλώνα

2 Αυγούστου: Πρωινό Workshop || Απογευματινό workshop

3 Αυγούστου: Πολιτική Εκδήλωση: »Η κομμουνιστική πρωτοπορία και οργάνωση. Η αναγκαιότητα μιας σύγχρονης κομμουνιστικής αφήγησης και πολιτικής.» || Βραδιά Θερινού Σινεμά

4 Αυγούστου: Πολιτική Εκδήλωση : «Να πείτε εσείς αυτά που δεν ειπώθηκαν, να κάνετε εσείς αυτά που δεν έγιναν'', 60 χρόνια από το θάνατο του Μπέρτολτ Μπρεχτ || Βραδιά Θερινού Σινεμά

5 Αυγούστου: Πρωινό workshop || Συνέλευση Camping || Συναυλία: Space Soda Band \\ Deaf Radio \\ 1000 mods

6 Αυγούστου: Εκδρομή στο Ναύπλιο και ξενάγηση σε χώρους εργατικής μνήμης || Πολιτική Εκδήλωση: Πλατεία Καποδίστρια, Ναύπλιο »Για μια εργατική απάντηση στην κρίση, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης, για την υπόθεση της κομμουνιστικής απελευθέρωσης»

7 Αυγούστου: Πρωινό workshop || Πολιτική εκδήλωση: 'Πάρτε απ'τους βωμούς του παρελθόντος τη φλόγα, όχι τη στάχτη'', 70 χρόνια από τον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας || Πάρτυ GRANDE αποχώρησης

8 Αυγούστου: Αποχώρηση και ξεστήσιμο του Camping

Στο χώρο του Camping θα λειτουργεί Bar και Κυλικείο Αναιρέσεις με χαμηλές τιμές και προϊόντα για όλα τα γούστα.

Στο χώρο θα διεξαχθούν και εκτός προγράμματος πολιτικά και καλλιτεχνικά workshop με βάση και τις αποφάσεις της συνέλευσης του Camping

Η διαμονή στο Camping στοιχίζει 5 ευρώ ανά ημέρα.

Με την εγγραφή στην είσοδο παρέχεται με 5 ευρώ κάρτα μέλους Camping Αναιρέσεις για οικονομική ενίσχυση αλλά και ειδικές εκπτωτικές τιμές σε εστιατόρια της γύρω περιοχής.

Στο χώρο του Camping θα υπάρχουν επαρκείς εγκαταστάσεις για μαγείρεμα και προετοιμασία φαγητού για όποια\όποιον επιθυμεί.

camping_2016_politistiko

πηγή : http://www.anaireseis.gr/το-πρόγραμμα-του-φετ...


1 2 3

Ως Camping Αναιρέσεις, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το φετινό camping δεν θα πραγματοποιηθεί στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Το Camping Αναιρέσεις θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αλλά σε νέα τοποθεσία, το διάστημα 30/7-8/8 στο Δρέπανο Αργολίδας, στο κάμπινγκ Πλάκα Μπιτς. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες μέρες.

Παρόλο που η ευθύνη για τη πραγματοποίηση δεν βαραίνει εμάς, είμαστε υποχρεωμένοι να κοινοποιήσουμε τι έχει συμβεί, προκειμένου να έχει όσο γίνεται πιο πλήρη ενημέρωση το κοινό του camping που έχει στηρίξει την προσπάθεια μας όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, επιδιώξαμε να βρούμε ένα χώρο που να πληροί τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που έχουμε θέσει όλα αυτά τα χρόνια, σε συνεργασία με όσους έχουν μείνει στα camping μας και με την καθοριστική συμβολή τους. Στόχος μας ήταν και παραμένει η διασφάλιση της δυνατότητας φθηνών και ποιοτικών διακοπών για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, μέσα σε ένα πλαίσιο αυτό-οργάνωσης και συλλογικότητας, όπου οι ίδιοι κατασκηνωτές θα παίζουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των διακοπών τους. Βασική πλευρά όλων των προσπαθειών μας τα προηγούμενα χρόνια ήταν ο συνδυασμός των παραπάνω με ένα πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, που να εκφράζει μία διαφορετική, ριζοσπαστική οπτική για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Εκτιμήσαμε ότι ο χώρος της Κυπαρισσίας προσφέρεται για ένα τέτοιο εγχείρημα και ήρθαμε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του. Από την πρώτη στιγμή, ενημερώσαμε πλήρως για τις πολιτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιούνταν και ήρθαμε σε συμφωνία για τη διεξαγωγή του camping Αναιρέσεις στον εν λόγω χώρο μεταξύ 30/7 και 9/8. Ανακοινώσαμε δημόσια τη φετινή τοποθεσία και ξεκινήσαμε προετοιμασίες για να καταστεί ο χώρος λειτουργικός. Όλα τα παραπάνω ήταν εν γνώσει των ιδιοκτητών του χώρου. Δυστυχώς, πριν λίγες μέρες, επικοινώνησε μαζί μας για να δηλώσει ότι αδυνατεί να τηρήσει τη συμφωνία, επικαλούμενους λόγους που δεν ευσταθούσαν, όπως η μη ενημέρωση του για την πραγματοποίηση συναυλιών αλλά και για το εύρος του διαστήματος πραγματοποίησης του κάμπινγκ. Παρά τις προσπάθειες μας, δεν έγινε εφικτό να υπάρξει μία νέα συμφωνία με τη πλευρά των ιδιοκτητών .

Όπως είναι κατανοητό, μία τέτοια κίνηση σε μία τέτοια χρονική στιγμή, υπονομεύει το εγχείρημα μας. Είναι προφανές ότι μία τέτοια ανεύθυνη στάση εκμεταλλεύεται τον ιδιαίτερο, μη εμπορευματικό χαρακτήρα του Camping Αναιρέσεις και δεν θα μπορούσε να υπάρξει σε άλλη περίπτωση. Θέλουμε να τονίσουμε, επιπλέον, ότι η μη έγκαιρη υπογραφή γραπτής συμφωνία μεταξύ ημών και του ιδιοκτήτη του χώρου βαραίνει τον ίδιο και δεν αποτελούσε δική μας επιλογή. Το παρελθόν μας και η παρουσία μας σε διάφορους χώρους σε όλη την Ελλάδα έχει αποδείξει επανειλημμένα την αξιοπιστία του εγχειρήματος μας από κάθε άποψη.

Ακριβώς για αυτό το λόγο, δεν αποθαρρυνόμαστε και δεν ακυρώνουμε την πραγματοποίηση του φετινού camping μας! Μέσα από μία σειρά προσπαθειών της τελευταίας εβδομάδας, κατέστη εφικτό να εξασφαλίσουμε χώρο για τη φετινή εξόρμηση μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στήριξε και βοήθησε να ξεπεραστεί η δυσκολία που προέκυψε και δίνουμε ραντεβού για ένα ακόμα camping Αναιρέσεις στο Δρέπανο Αργολίδας και στο κάμπινγκ Πλάκα Μπιτς!


1 2 3

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ! ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΝΕΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Camping ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2016

30 Ιουλίου - 9 Αυγούστου || Κυπαρισσία Μεσσηνίας

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη συλλογική απόπειρα, γεμάτο εμπειρίες, γνώση και ζωντανές παραστάσεις, το camping των Αναιρέσεων έρχεται φέτος να σηματοδοτήσει την αρχή μιας αναβαθμισμένης προσπάθειας, καθώς και την αναγκαία επανεκκίνηση και επανανοηματοδότηση του εγχειρήματος!

Αυτή τη χρονιά θα περιηγηθούμε σε ένα πρωτόγνωρο μέρος για εμάς, στην πανέμορφη Μεσσηνία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη της Κυπαρισσίας. Στον χώρο όπου, μέχρι πρότινος, υπήρχε ένα διεθνούς φήμης και απήχησης παραθαλάσσιο camping, οι νέες και οι νέοι της νΚΑ υπόσχονται να «επενδύσουν» το μεράκι τους για να διαμορφώσουν ένα ξεχωριστό δεκαήμερο, φτηνών αλλά και ποιοτικών διακοπών. Ένα δεκαήμερο με αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, τουρνουά σκάκι, θερινό σινεμά, θεατρικές παραστάσεις, διαμορφωμένο παιδότοπο με ιδιαίτερα δρώμενα για τους μικρούς φίλους, συναυλίες, πάρτυ, εκδρομές στις γύρω περιοχές αλλά και πλούσιες πολιτικές εκδηλώσεις και workshop, φυσικά μπροστά στα γαλαζοπράσινα νερά των ακτών της Μεσσηνίας!

Προτάσσοντας τον ρεαλισμό της ανατροπής!

Απέναντι στο ρεαλισμό του τίποτα που μας προτάσσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που μεταφράζεται σε νέα μνημόνια, φορολεηλασία και επιδρομή στα δικαιώματα εργαζομένων και νεολαίας, εμείς χρειαζόμαστε και προτάσσουμε το ρεαλισμό της ανατροπής, της σύγκρουσης και της αντεπίθεσης. Απέναντι στη δεσπόζουσα λογική του «Δεν υπάρχει εναλλακτική» (ΤΙΝΑ) των αστικών επιτελείων, καλούμαστε να επαναφέρουμε στο προσκήνιο την αναγκαιότητα ενός πολιτικού εργατικού λαϊκού κινήματος ανατροπής και μιας Αριστεράς αποφασισμένης και ικανής να οδηγήσει στη σύγκρουση με το καθεστώς της ευρωμνημονιακής καπιταλιστικής βαρβαρότητας μέχρι τη νίκη…Για έναν κόσμο χωρίς μνημόνια, χρέος, ΕΕ, ευρώ και αφεντικά. Χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για τον κομμουνισμό της εποχής μας απαλλαγμένο από τις στρεβλώσεις, τα λάθη και τα βαρίδια του παρελθόντος.

Με αυτόν τον τρόπο φιλοδοξούμε να αναμετρηθούμε ως νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση με τις προκλήσεις της σημερινής εποχής, επιδιώκοντας να στρατεύσουμε μαχητικά τη νεολαία του σήμερα, αλλά και επιχειρώντας να αποτελέσουμε φορέα μιας ριζικά διαφορετικής στάσης ζωής, μέσα από την άρνηση των προτύπων και των κριτηρίων που προτάσσει και επιβάλλει ο σύγχρονος κανιβαλικός καπιταλισμός.

Στόχος μας εξάλλου μέσα και από την προσπάθεια του camping δεν είναι άλλος από την ενεργό συμβολή του κάθε συμμετέχοντα στις επιμέρους ομάδες εργασίας, καθώς και τη δημιουργική εμπλοκή του με μια σειρά θεματικές, αναδυόμενες από τις πολιτικές, κοινωνικές και θεωρητικές αναζητήσεις της ιστορικής καμπής που ζούμε. Για να ανιχνεύσουμε από κοινού τις απαντήσεις για την επόμενη μέρα του κινήματος και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, αλλά και για την επαναθεμελίωση της σύγχρονης κομμουνιστικής προοπτικής.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, σταθερή επιδίωξή μας, είναι το camping να αποτελεί εικόνα απ' το συλλογικά διαμορφωμένο μέλλον μας. Υπό αυτή την έννοια, δεν υπάρχουν χορηγοί που να μας πληρώνουν, ούτε διαφημιστές που να μας προμοτάρουν. Απέναντι στα κυρίαρχα πρότυπα των καταναλωτικών διακοπών, διαχειριζόμαστε και λειτουργούμε το χώρο του camping όλοι μαζί, συντροφικά, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει δυνατότητα για αλληλεγγύη και αλληλοστήριξη μέσα στη δίνη της κρίσης. Χωρις αφεντικά και χορήγους, έξω απο το πλαίσιο του καπιταλιστικού κέρδους της εκμετάλευσης. Το camping, όπως και όλα τα εγχειρήματα των Αναιρέσεων λειτουργεί με βασικές αρχές του την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα!

Κόντρα στους νόμους και τις βεβαιότητες της αγοράς, κάθε χρόνο εξασφαλίζουμε όσο το δυνατόν πιο χαμηλές τιμές για όσους συμμετέχουν και παλεύουμε να μην αποκλειστεί κανείς λόγω οικονομικών δυσκολιών. Το ίδιο θα γίνει και φέτος!

Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ, οι πληροφορίες σχετικά με τις μεταφορές και το κόστος διαμονής θα ανακοινωθούν σύντομα. Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.anaireseis.gr/ | http://nka.gr/ | http://www.narnet.gr/

τηλέφωνα επικοινωνίας και κρατήσεων:

ΑΤΤΙΚΗ: 6945280323

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 6995585023

ΘΡΑΚΗ: 6981242302

ΚΡΗΤΗ: 6971954579

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: 6978907456

ΗΠΕΙΡΟΣ: 6957413929

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: 6979751501

camping anaireseis 2016

πηγή : http://www.anaireseis.gr/camping-%ce%b1%ce%bd...