Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 στις 20.00

Συλλογή ειδών για πρόσφυγες και μετανάστες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΜΟΖΑΣ-ΒΟΛΟΣ»

Καθώς πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζουν να πνίγονται στη Μεσόγειο και χιλιάδες άλλοι να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ευρωπαϊκές χώρες, η φρίκη του πολέμου επεκτείνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη με το νέο μακελειό στη Νίκαια της Γαλλίας. Οι πολιτικοί ηγέτες και υποκριτές της Ευρώπης, υποκινητές, δήμιοι και δημιουργοί αδελφοκτόνων πολέμων, μετατρέπουν την ευρωπαϊκή ήπειρο σε Συρία. Εθνικιστές και ναζιστές όλων των αποχρώσεων ζητούν να πετάξουμε τους πρόσφυγες ξανά στη θάλασσα για να πνιγούν. Όλοι μαζί αποκρύπτουν συστηματικά ότι όλα τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε ευρωπαϊκό έδαφος (Γαλλία, Βέλγιο) έγιναν από ευρωπαίους πολίτες. Η τρομοκρατία δεν εισάγεται με την έλευση των προσφύγων. Αντίθετα ίδια η Ευρώπη, δημιουργεί ομάδες αυτοκτονίας κι εξάγει τρομοκράτες, με τις πολιτικές των πολέμων, των μνημονίων, της λιτότητας, της φτώχιας, της ανεργίας, με όλα τα περιοριστικά και κατασταλτικά μέτρα του κράτους έκτακτης ανάγκης. Οι καπιταλιστές έχουν ήδη δημιουργήσει έναν τέταρτο κόσμο μέσα στην αποσυντιθέμενη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ανοιχτή Επιτροπή για το προσφυγικό-μεταναστευτικό του Ταξικού Συντονισμού Ανατροπής καλεί το φτωχοποιημένο βολιώτικο λαό να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις καθημερινές ανάγκες των προσφύγων που η «πολιτισμένη, δημοκρατική» Ευρώπη δεν φρόντισε να παράσχει σε όσους γλύτωσαν από τα δεινά του πολέμου σε Συρία και τις γύρω περιοχές, τους πνιγμούς στο μεγάλο νεκροταφείο της Μεσογείου. Αντίθετα, τους όρθωσε φράκτες και συρματοπλέγματα, δημιούργησε συνθήκες εγκλεισμού στα στρατόπεδα, κέντρα κράτησης και απέλασης.

Η προσπάθεια υποστήριξης των προσφύγων (με επιπλέον αφίξεις στο ΜΟΖΑΣ) είναι ταυτότσημη με την προσπάθεια να στηρίξουμε ντόπιους άνεργους και αποκλεισμένους. Ο αγώνας μας είναι κοινός αγώνας όλων μας ενάντια στη βαρβαρότητα του πολέμου, της φτώχιας και του διαρκούς αποκλεισμού εκατομμυρίων ανθρώπων. Γι αυτό πορευτήκαμε μαζί στο Βόλο κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, μια κατ΄εξοχήν διεθνιστική ημέρα δράσης όλης της εργατικής τάξης κι όλων των καταπιεσμένων.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ

  • Γάλα σκόνη Νο 3, παιδικές κρέμες σκόνη.
  • Σαμπουάν μαλλιών και σώματος, μωρομάντηλα, οδοντόκρεμες, απολυμαντικά χεριών
  • Παπούτσια, σανδάλια καλοκαιρινά: παιδικά, γυναικεία, ανδρικά (κυρίως Νο 43- 46)
  • Ανεμιστήρες, βραστήρες, ποδήλατα (παιδικά, ενηλίκων), ψυγεία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

  • Σάββατο, 16/7/16, 2.30μμ-5.00μμ, στο S/Μ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, επί της οδού 2ας Νοεμβρίου, Βόλος
  • Δευτέρα, 18/7/16, 8μμ-10μμ και Τετάρτη, 20/7/16, 10πμ-12πμ στη ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ, επί της οδού Μεταμορφώσεως 19, Βόλος

Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής

Συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων, ανέργων

Τηλ. επικοινωνίας 6972004219

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Ιούλιος 23h