Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016 στις 21.00

Θερινή προβολή: Ακόμα και η βροχή

1 ώρα 43 λεπτά | Δράμα | 16 Σεπτέμβρη 2010

«Πολλοί θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Λίγοι θέλουν να αλλάξουν τον εαυτό τους.»

Ένας σκηνοθέτης, ο Σεμπάστιαν, πηγαίνει στην Βολιβία για να γυρίσει μια ταινία για τον Χριστόφορο Κολόμβο πέρα από τον μύθο. Για τον εξερευνητή των θαλασσών που δεν ήθελε απλά να εκχριστιανίσει τους ινδιάνους αλλά είχε εμμονή με τον χρυσό και έκανε σκλάβους τους Ιθαγενείς που του αντιστάθηκαν.

Στην πόλη όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα τα αποθέματα νερού πωλούνται σε μια πολυεθνική και οι ιθαγενείς καλούνται 500 χρόνια μετά από την έλευση του Κολόμβου να παλέψουν όχι για το χρυσαφί αυτή τη φορά αλλά για το πιο απλό αλλά πολύτιμο αγαθό, το νερό…

Στο πλαίσιο των θερινών προβολών του Cine-Σινιάλου 2016.
Μπροστά από την κατάληψη Σινιάλο, πλατεία Παπανικολάου, Θεσσαλονίκης και Καποδιστρίου στο κάτω Αιγάλεω.
Έναρξη στις 9:00 μ.μ

Για την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση, τη ρήξη

Καποδιστρίου & Θεσσαλονίκης, Κάτω Αιγάλεω | sinialo@espiv.net

πηγή : https://sinialo.espiv.net/cine-%cf%83%ce%b9%c...


6ος χρόνος Cine Σινιάλο: Πρόγραμμα θερινών προβολών

Ακόμη και μέσα στον βόρβορο της κοινωνίας του Θεάματος ο κινηματογράφος μπορεί να αποτελέσει τόσο μία αιτία όσο και μία αφορμή.

Αιτία για να ανιχνεύσουμε τις στιγμές ενός σημειολογικού αντάρτικου σε μια οθόνη, τις αιρετικές ματιές που υπονομεύουν τα κυρίαρχα αυτονόητα των κωδίκων επικοινωνίας, τις μυθοπλασίες εκείνες που διαστέλλουν την πραγματικότητα με αιφνιδιαστικές προοπτικές.

Αφορμή για να συναντηθούμε στον τόπο ενός "κοινού" που δεν ενδιαφέρεται να είναι μια κουρελού από αδηφάγους θεατές, απρόσιτους καταναλωτές, υπερόπτες περαστικούς.

cine2016_final

Οι προβολές γίνονται μπροστά από την κατάληψη Σινιάλο, στην πλατεία Παπανικολάου, Θεσσαλονίκης και Καποδιστρίου στο κάτω Αιγάλεω και αρχίζουν στις 9:00 μ.μ.

πηγή : https://sinialo.espiv.net/cinesinialo2016/