Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 στις 21.00

Θερινή προβολή: De toda la vida

54 λεπτά | Ντοκιμαντέρ | 1986

De_toda_la_vida

To De toda la vida (Εφ' όρου ζωής) (Lisa Berger & Carol Mazer, 1986) είναι ένα ντοκιμαντέρ για την οργάνωση Mujeres Libres (Ελεύθερες Γυναίκες), το οποίο διηγείται, μέσω συνεντεύξεων, τη συμμετοχή τους στον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο και τον καθημερινό τους αγώνα ως αναρχικές και ως γυναίκες, στον πόλεμο και την Επανάσταση. Οι πρωταγωνίστριες μιλούν για το πώς αναμείχθηκαν στον πόλεμο, για τις σχέσεις τους με άλλες αναρχικές οργανώσεις και για τη ζωή τους μετά τον πόλεμο και το τέλος της δικτατορίας του Φράνκο. Οι Mujeres Libres αποτελούν ακόμη ένα υπόδειγμα επαναστατικού φεμινισμού.

Στο πλαίσιο των θερινών προβολών του Cine-Σινιάλου 2016.
Μπροστά από την κατάληψη Σινιάλο, πλατεία Παπανικολάου, Θεσσαλονίκης και Καποδιστρίου στο κάτω Αιγάλεω.
Έναρξη στις 9:00 μ.μ

Για την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση, τη ρήξη

Καποδιστρίου & Θεσσαλονίκης, Κάτω Αιγάλεω | sinialo@espiv.net

πηγή : https://sinialo.espiv.net/de-toda-la-vida/


6ος χρόνος Cine Σινιάλο: Πρόγραμμα θερινών προβολών

Ακόμη και μέσα στον βόρβορο της κοινωνίας του Θεάματος ο κινηματογράφος μπορεί να αποτελέσει τόσο μία αιτία όσο και μία αφορμή.

Αιτία για να ανιχνεύσουμε τις στιγμές ενός σημειολογικού αντάρτικου σε μια οθόνη, τις αιρετικές ματιές που υπονομεύουν τα κυρίαρχα αυτονόητα των κωδίκων επικοινωνίας, τις μυθοπλασίες εκείνες που διαστέλλουν την πραγματικότητα με αιφνιδιαστικές προοπτικές.

Αφορμή για να συναντηθούμε στον τόπο ενός "κοινού" που δεν ενδιαφέρεται να είναι μια κουρελού από αδηφάγους θεατές, απρόσιτους καταναλωτές, υπερόπτες περαστικούς.

cine2016_final

Οι προβολές γίνονται μπροστά από την κατάληψη Σινιάλο, στην πλατεία Παπανικολάου, Θεσσαλονίκης και Καποδιστρίου στο κάτω Αιγάλεω και αρχίζουν στις 9:00 μ.μ.

πηγή : https://sinialo.espiv.net/cinesinialo2016/