Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 στις 19.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις μεταναστών-ριων

Ανακοίνωση απο τα κατειλλημένα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Η κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση όλων των συντρόφων και συντροφισσών που έχουν συλληφθεί χθες 27/07 σε ένα κρεσέντο καταστολής, αυταρχικότητας και επιβολής του κράτους, η οποία οδήγησε στο κλείσιμο τριών δομών (Ορφανοτροφείο, Hurriya, Νίκης) αλληλεγγύης, καταλήψεων στέγης σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Η στοχοποίηση των μεταναστών/προσφύγων καθώς και του κινήματος αλληλεγγύης στοχεύει στην περιθωριοποίηση, στην απομόνωση και στον εγκλεισμό τους στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης του ελληνικού κράτους, με άμεσο απότοκο να καταστούν οι αγωνιζόμενοι "αόρατοι" αλλά ταυτόχρονα και ένα παράδειγμα προς αποφυγήν προς όσους βρίσκονται σε τροχιά αγώνα.

Καλούμε όλον τον κόσμο του κινήματος να αντισταθεί και να ανακόψει την επίθεση του κράτους και των μηχανισμών του, προτάσσοντας την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση, την αντίσταση και την επίθεση απέναντι στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό.
Δε μας φοβίζουν μας εξοργίζουν.
Η αλληλεγγύη θα νικήσει.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 12:00
ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ 18:00 ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκη

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1561673/


1 2 3 4 5

Σημέρα ξημερωματα 3 καταλήψεις που φιλοξενούσαν μετανάστες-ριες εκκενώθηκαν απο τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα κατειλημμένα γραφεία του συριζα στις 11.00 με πορεία στα δικαστήρια, οπου περνούν αυτόφωρη διαδικασία οι συλληφθέντες.

Καλούμε σε πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις μεταναστών-ριων στις 19.00 άγαλμα βενιζέλου.

Συνέλευση αλληλεγγύης στις καταλήψεις μεταναστών-ριων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1561662/


1 2 3 4 5

Ξημερώματα τετάρτης οι μπάτσοι εκκενώνουν 3 καταλήψεις στέγης στην θεσσαλονίκη που φιλοξενούσαν μετανάστες-ριες.Κράτος και κεφάλαιο υλοποιώντας την μεταναστευτική τους πολιτική στοχεύουν στην καταστολή των δομών αλληλεγγύης και των κοιτότητων αγώνα μεταξύ μεταναστών και αλληλέγγυων.Θα μας βρούνε απέναντί τους.

Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις μεταναστών-ριων στις 19.00 αγαλμά βενιζέλου.

Αναρχική ομάδα Πυρανθός

πηγή : email που λάβαμε στις 28 Ιούλιος 00h


1 2 3 4 5

Στις 5:45 τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η εκκένωση της κατάληψης στέγης μεταναστ(ρι)ών Ορφανοτροφείο, στην Θεσσαλονίκη, με πρόσχημα την μήνυση της εκκλησίας Α.Ε. Λίγο αργότερα, ξεκίνησε η ολοκληρωτική κατεδάφιση του κτιρίου.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιούταν εκκένωση και σε δυο άλλες καταλήψεις που στεγάζουν μετανάστριες/ ες (Λεωφόρου Νίκης και Καρόλου Ντηλ- κοινότητα Hurriya).

Η αποτίμηση είναι 74 συλλήψεις συνολικά και από τις 3 καταλήψεις.

Η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης είναι ξεκάθαρη, όπως ξεκάθαρη φυσικά είναι και η πολιτική επιλογή του κράτους που στοχεύει τις αυτοοργανωμένες δομές αλληλεγγύης/ κοινότητες αγώνα. Η στόχευση των δομών αυτών φαίνεται και από το ότι λίγες ώρες μετά τις 3 εκκενώσεις που συνέβησαν στην Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος Αθηνών Καμίνης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τα κατειλημμένα δημοτικά κτίρια που στεγάζουν μετανάστες/τριες, επειδή "υποβαθμίζουν την πόλη".

Εμείς από την πλευρά μας θεωρούμε πως οι καταλήψεις στέγασης μεταναστ(ρι)ών όχι μόνο δεν υποβαθμίζουν τις πόλεις μας, αλλά αντιθέτως τις ζωντανεύουν.

Γι' αυτό και θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε δομές αλληλεγγύης και αγώνα, θα συνεχίσουμε να ζούμε και να παλεύουμε από κοινού με τις μετανάστριες/ες. Γιατί είμαστε αλληλέγγυοι με και όχι απλώς στους μετανάστες/τριες. Γιατί δεν αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς και τις εαυτές μας ως προνομιούχες/ους σε σχέση με τους μετανάστ(ρι)ες, αλλά μας βλέπουμε σε κοινή θέση μαζί τους απέναντι σε αφεντικά και κράτη. Μοιραζόμαστε όσα έχουμε και αγωνιζόμαστε μαζί για όσα θα έπρεπε να έχουμε.

Γιατί θέλουμε τους μετανάστες/τριες μέσα στους ιστούς των πόλεών μας και όχι γκετοποιημένους. Τους θέλουμε στα σχολεία μας και τις γειτονιές μας.

Καλούμε σε συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου έξω από τα κατειλημμένα γραφεία του Σύριζα την Πέμπτη 28/7 στις 11:00 και σε πορεία προς τα δικαστήρια και

σε πορεία το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 19:00 με προσυγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Συνέλευση κατάληψης στέγης μεταναστ(ρι)ών Ορφανοτροφείο

πηγή : email που λάβαμε στις 28 Ιούλιος 02h


1 2 3 4 5

Ανακοίνωση από τον ΕΚΧ Σχολείο για τις εκκενώσεις των 3 καταλήψεων

Τα ξημερώματα της Τετάρτης στις 27/7 αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν 3 στεγαστικές καταλήψεις, πιο συγκεκριμένα της κατάληψης στέγης μεταναστών και μεταναστριών Ορφανοτροφείου στην Άνω Τούμπα, της κατάληψης Hurriya και της κατάληψης στο Μανδαλίδειο κτίριο στην λεωφόρο Νίκης, με πρόφαση μηνύσεις που έχουν κατατεθή από την μητρόπολη, ιδιώτη και πρυτανεία αντίστοιχα. Οι χώροι αυτοί αποτελούσαν τόπους στέγασης μεταναστών/ριων και πολιτικής ζύμωσης μεταξύ μεταναστριών/ων και ντόπιων.

Θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που επιλέχτηκε να πραγματοποιηθεί η εκκένωση των καταλήψεων, μόλις μερικές μέρες μετά το no border camp. Δηλαδή, μερικές μέρες μετά την διεθνή συνάντηση αγωνιστών/ριών από όλη την Ευρώπη με σκοπό, από την μια, την ανάδειξη ενός αγώνα ενάντια στα σύνορα και τις δολοφονικές πρακτικές της Ευρώπης - φρούριο και από την άλλη, την οικοδόμηση δικτύων έμπρακτης αλληλεγγύης με τους μετανάστες/ριες με καθημερινές παρεμβάσεις σε hotspots-στρατόπεδα συγκέντρωσης. Διοργανώθηκαν πορείες και παρεμβάσεις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ξάνθη, το Παρανέστι, την Καβάλα και ενάντια στον φράκτη του Έβρου, αλλά και μια μαζική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οποία οι μετανάστες/ριες και αλληλέγγυοι/ες ύψωσαν την φωνή τους απαιτώντας ανοίξουν τα σύνορα.

Είναι ξεκάθαρο οτι η εξουσία εκδικείται όσους/ες την αμφισβητούν και αντιστέκονται στην απόλυτη υποταγή, υψώνοντας τις φωνές τους. Η επίθεση στις καταλήψεις είναι μια ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη προσπάθεια καταστολής των δομών αλληλεγγύης του κινήματος προς τους/ις μετανάστες/ριες, καθώς η αλληλεγγύη αποτελεί εχθρική πρακτική στη μέχρι τώρα πολιτική διαχείρισης των μεταναστών από τον ΣΥΡΙΖΑ και ΕΕ. Εχθρική στο υποκείμενο του μετανάστη που θέλουν να δημιουργήσουν, παθητικό και απόλυτα υποταγμένο.

Ο κοινός αγώνας με τους/ις μετανάστες/ριες για ανοιχτά σύνορα, χαρτιά, αξιοπρεπή διαβίωση, ισότητα δεν καταστέλλεται, δεν ποινικοποιείται.

Να επανοικειοποιηθούμε τα άδεια κτήρια.

Καμία δίωξη των αλληλέγγυων αγωνιστών/στριων.

10, 100, 1000 καταλήψεις - Ενάντια στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Κοίνος αγώνας ντόπιων και μεταναστών για την αυτοοργάνωση, την αυτοθέσμιση και την αλληλεγγύη.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 12:00


ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ 18:00 ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

πηγή : email που λάβαμε στις 28 Ιούλιος 13h