Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στις 17.00

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία ΔΕΘ

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΤΟΜΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/9 6μμ ΚΑΜΑΡΑ: ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΕΘ
ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ/ΕΕ/ΔΝΤ
Για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός στο σύνολο του, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα νέο γύρο επιδρομής στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα στα πλαίσια του κύκλου βίαιων μετασχηματισμών υπέρ του κεφαλαίου.
Μέσα στους επόμενους μήνες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δεσμευθεί σε ΕΕ-ΔΝΤ να προωθήσει αντεργατικές αλλαγές που θα συνιστούν αντιδραστικές τομές στην εργασία.
Μέσα στην μαυρίλα της εφαρμογής των προηγούμενων βάρβαρων αντεργατικών-αντιλαϊκών μνημονιακών νόμων και σε μια περίοδο που βιώνουμε ήδη τις δραματικές συνέπειες από την εφαρμογή των μέτρων που ψηφίστηκαν πρόσφατα (ασφαλιστικό-φορολογικό-δάνεια-ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας), τις απολύσεις, την εκτίναξη της ανεργίας, την φοροεπιδρομή, την ακρίβεια, τις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, την απλήρωτη και ελαστική εργασία, έρχεται να προστεθεί και η σχεδιασμένη επιδρομή στα εργασιακά και τις ελευθερίες, στο όνομα της δεύτερης αξιολόγησης.
Οι αντιδραστικές αλλαγές στα νέα εργασιακά έχουν σα βασικό στόχο την ανάταξη των κερδών του κεφαλαίου, η οποία περνάει μέσα από τη δραστική μείωση του εργατικού κόστους, την ακύρωση όλων των κατακτήσεων και την αντιδραστική αναμόρφωση όλων των δικαιωμάτων - ελευθεριών, για τον περιορισμό της δυνατότητας του αγώνα, της συλλογικής οργάνωσης και της διεκδίκησης.
Στόχος τους είναι να καταργήσουν τα ελάχιστα εναπομείναντα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα και την επέκτασή τους στη συνέχεια στο δημόσιο. Είναι φανερό, πως δεν πρόκειται για μια απλή ρύθμιση ή νομοθετική παρέμβαση, αλλά για μια βαθειά και συνολική αντιδραστική αντεργατική τομή.
Συζητούν και σχεδιάζουν κομβικά μέτρα γενικευμένης και καθολικής παρέμβασης στην αγορά εργασίας με στόχο την ανατροπή όλων όσων ίσχυαν μέχρι τώρα:
- κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα,
- θέσπιση και προώθηση της γενικευμένης ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις δηλαδή παραπέρα νομική κατοχύρωση-θεσμοθέτηση όλων των «νέων» μορφών φτηνής και απροστάτευτης εργασίας.
- μειώσεις στον κατώτατο μισθό, αποδοχές χαμηλότερες από τις Συμβάσεις Εργασίας (Γενική, κλαδική, οποιαδήποτε!) μέσα από τις ατομικές συμβάσεις εργασίες (ΑΣΕ), δικαίωμα του εργοδότη για παράκαμψη των ΣΣΕ. Κατάργηση της μετενέργειας όλων των ΣΣΕ.
- πλήρης απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Απολύσεις χωρίς κανένα ποσοτικό και ποσοστιαίο όριο με κατάργηση του όποιου «διοικητικού βέτο», δηλαδή λόγο στο εκάστοτε Υπουργείο Εργασίας να εγκρίνει ή όχι μια ομαδική απόλυση.
- νομοθετική κατάργηση όλων των προσαυξήσεων - επιδομάτων - προϋπηρεσιών.
Προωθούν θεσμικό πλαίσιο ίδιο και παράλληλο με αυτό που θα νομοθετήσουν και θα εφαρμόζουν στον ιδιωτικό τομέα και σε δημόσιο και ΔΕΚΟ.
- Αλλαγή ακόμα και του συνδικαλιστικού νόμου Ν. 1264/82 για τον τρόπο και το χρόνο κήρυξης απεργίας. Μείωση και κατάργηση προστατευτικών διατάξεων για τη συνδικαλιστική δράση
- Επαναφορά της εργοδοτικής ανταπεργίας (Λοκ Άουτ).
Αυτά είναι οι λεγόμενες «βέλτιστες πρακτικές» στην ΕΕ και με βάση αυτά δεσμεύτηκαν να πορευθούν! Τα παραπάνω αποτελούν βασικές κατευθύνσεις και στόχους του ευρωπαϊκού κεφαλαίου αλλά και των πιο δυναμικών τμημάτων του ελληνικού κεφαλαίου (ΣΕΒ, εφοπλιστές, ξενοδόχοι, κ.α.), βασικές πολιτικές της ΕΕ, του ΔΝΤ και των κυβερνήσεων σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, με ή χωρίς μνημόνια.
Αυτά τα μέτρα δεν θα τα προωθήσουν ενιαία και ευθύγραμμα. Κάποια θα προωθηθούν άμεσα με εργασιακό νόμο στις αρχές του φθινοπώρου, στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης, ενώ κάποια άλλα θα συζητηθούν τώρα και θα προωθηθούν «μερικώς» ώστε να αποτελέσουν βάση για να ολοκληρωθούν σε επόμενες αξιολογήσεις.
Η κυβέρνηση δεν δυσκολεύτηκε να βρει συνομιλητή-συνεργό στα σχέδια της. Όπως φαίνεται η ηγεσία της ΓΣΕΕ που ενστερνίζεται την λογική των «κοινωνικών διαλόγων» και του κοινωνικού εταιρισμού έσπευσαν ήδη να νομιμοποιήσουν σα συνομιλητές τη «Διεθνή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα Εργασιακά» και την αντιλαϊκή κυβέρνηση, Καμία μάχη μας δεν θα είναι αποτελεσματική, αν δεν ηττηθεί αυτός ο «συνδικαλισμός» της ταξικής συνεργασίας.
Στο νέο γύρο αγώνων που απαιτούνται, να προβάλλουμε και να παλέψουμε από τη σκοπιά των αναγκών και συμφερόντων όλων των εργαζομένων, της νεολαίας, των ανέργων. Προβάλλοντας τα ζωτικά και απαραίτητα για να ζήσουμε αιτήματα-στόχους για:
- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Δουλειά με δικαιώματα. Να μην γίνουμε δούλοι του σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα.
- Μείωση του χρόνου εργασίας τώρα. Για να δουλέψουν οι άνεργοι, για να πάρουμε πίσω από τον κλεμμένο πλούτο που παράγουμε.
- Αυξήσεις μισθών-αποδοχών τώρα. Για να ζούμε αξιοπρεπώς από τη δουλειά μας, για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Με συλλογικές συμβάσεις. Κατοχύρωση και άμεση επαναφορά όλων όσων μας έκλεψαν.
-Ελευθερία-δημοκρατία για τους εργαζόμενους και το Λαό. Με συνδικάτα ελεύθερα από κράτος-κυβερνήσεις και εργοδότες. Με πλήρη και διευρυμένα δικαιώματα στη συνδικαλιστική δράση, την απεργία, το συλλογικό και μαζικό αγώνα. Με εργατικό έλεγχο, βέτο στις απολύσεις, βαριά τιμωρία της εργοδοσίας για την αυθαιρεσία και τρομοκρατία.
Η μάχη που πρέπει να δώσουμε, συνολικά οι αγώνες μας, δεν μπορούν να νικήσουν, όσο ηγεμονεύουν οι λογικές του υποταγμένου συνδικαλισμού των «κοινωνικών διαλόγων», η λογική της "ανάπτυξης'' για να πάρουν δήθεν κάποια ψίχουλα της και οι εργαζόμενοι, η λογική των «μικρών» και δήθεν ρεαλιστικών στόχων για να μας δώσουν έστω… κάτι, η λογική της «εξαίρεσης» του κλάδου «μου» από τα μέτρα, κ.α.
Απαιτούνται άμεσα βήματα για την αναγκαία ανασυγκρότηση του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, με συνδικάτα και αγώνες στα χέρια των εργαζομένων.
Καλούμε όλες τις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις, τους εργαζόμενους, τα αγωνιστικά σωματεία, όλες τις συλλογικότητες του αγώνα, να πρωτοστατήσουν από τώρα:
- Στην αποκάλυψη της νέας βάρβαρης επίθεσης και του γύρου αντιδραστικών αλλαγών στα εργασιακά. Με την προβολή των δικών μας ζωτικών διεκδικήσεων και αιτημάτων μας, την επιθετική προβολή των αναγκών και δικαιωμάτων των εργαζομένων.
- Στην οργάνωση των εργαζομένων και τη συσπείρωση τους, με κάθε μορφή που θα συμβάλλει στο ξεπέρασμα της σημερινής κατάστασης του συνδικαλιστικού κινήματος.. Με κοινή δράση και συντονισμό όλων των μαχόμενων δυνάμεων για να ανατρέψουμε την νέα επίθεση.
Ως πρώτο αγωνιστικό σταθμό διαδηλώνουμε στα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σάββατο 10/9μμ με ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στις 6μμ στην Καμάρα
Καλούμε σε συνδιοργάνωση της κινητοποίησης πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επιτροπές αγώνα από εργασιακούς χώρους, συλλογικότητες ανέργων, επισφαλώς εργαζομένων και νεολαίας, αγωνιστικές πρωτοβουλίες, μέσα από Συνέλευση Αγώνα που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη στις ...
Β' ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Αύγουστος 12h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

AΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στα εγκαίνια της ΔΕΘ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - ΚΑΜΑΡΑ 5μμ

Πανελλαδική ανοιχτή συνέλευση

κοινωνικών και εργατικών αγώνων

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 12μμ Ε.Δ.Ο.Θ

Δίκαιη ανάπτυξη, εύσημα από τους δανειστές, πάταξη της φοροδιαφυγής, success story και λεφτά από τους καναλάρχες είναι αυτά που μας προσφέρει η κυβέρνηση στο επικοινωνιακό παιχνίδι. Όμως η καλπάζουσα ακρίβεια σε βασικά είδη διατροφής, η ανεργία που δεν μειώνεται με πεντάμηνα, οι ειδήσεις για νέους ανασφάλιστους ελεύθερους επαγγελματίες, τα επικείμενα κλεισίματα σε επιχειρήσεις και τα λουκέτα στα εργοστάσια, το ξεπούλημα της δημοσιάς περιουσίας καθώς και οι εκατοντάδες πρόσφυγες που θαλασσοπνίγονται είναι η πραγματικότητα που εμείς ζούμε. Και το χειρότερο όλων, η σιγή ιχθύος της κυβέρνησης σχετικά με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που προετοιμάζει, χειρότερο από αυτό που ξεσήκωσε την εργατική τάξη και την νεολαία της Γαλλίας.

Και πίσω από όλα αυτά, η κυβέρνηση μας γνωστοποίησε το καλοκαίρι που μας πέρασε το πως θα αντιμετωπίσει κάθε διεκδικητική από τα κάτω προσπάθεια. Από τη μια η επίθεση που δεχτήκαμε ως Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης από τα ματ όταν με την ΒΙΟΜΕ και άλλους συναγωνιστές κατεβήκαμε στην Αθήνα και διαδηλώσαμε έξω από το υπουργείο εργασίας. Και από την άλλη η ανεκδιήγητη καταστολή στις τρεις καταλήψεις στέγης για πρόσφυγες της Θεσσαλονίκης και η δικαστική καταδίκη των αλληλέγγυων που δραστηριοποιούνταν σε αυτές.

Προσφυγικό και εργατικό, είναι οι δυο κρίσιμες μάχες που έρχονται στο μέλλον. Αφενός όχι μόνο θα σταθούμε ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα, αφετέρου δεν αφήσουμε στο κράτος να μετατρέψει τη χώρα σε ένα γιγάντιο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων με ΜΚΟ και εταιρίες μεταφοράς να πλουτίζουν από τον πόνο των ανθρώπων.

Πως θα το καταφέρουμε αυτό; Για μας είναι αυτονόητη και την κάνουμε πράξη χρόνια τώρα, η ρήξη με την συνδικαλιστική γραφειοκρατία η οποία όχι μόνο δεν μπορεί να προστατεύσει, όπως τραγικά έχει αποδειχτεί, εργατικά δικαιώματα και μισθούς, άλλα και δεν θέλει, μια και πλέον βρίσκεται στο αντίθετο ταξικό στρατόπεδο. Δεν είναι τυχαίο που ΕΚΘ και ΓΣΕΕ ήταν υπέρ ενός νέου μνημονίου στο δημοψήφισμα, από τους πρώτους με τα προγράμματα για άνεργους εφάρμοσαν τα μνημονικά μέτρα, μήνυσαν συντρόφους μας εργάτες γιατί τους αποκάλεσαν εργατοπατέρες, τάχθηκαν στο πλευρό της Eldorado Gold και πρόδωσαν σε κάθε ευκαιρία όσους αγώνες στους οποίους είχαν συμμετοχή. Αυτό το τερατούργημα που ονομάζεται συνδικαλισμός όπως τον εννοούν οι γραφειοκράτες δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Για αυτό και μεις συστήνουμε την δημιουργία σωματείων βάσης με άμεση δημοκρατία, ενάντια στην ανάθεση, όπου αυτό είναι δυνατό. Παλεύουμε για την συνένωση συνδικαλιστών, εργαζόμενων δίχως δικαιώματα και άνεργων μέσα από εργατικά κέντρα αγώνα και συνελεύσεις όπως το Καραβάνι. Παλεύουμε ενάντια στις εκτονωτικές μονοήμερες απεργίες για μια καλά οργανωμένη και άγρια γενική πολιτική απεργία διάρκειας. Επίσης σκοπεύουμε σε μια εργατική τάξη ανεξάρτητη από το κράτος, τα αφεντικά και την γραφειοκρατεία.

Η 10η Σεπτεμβρίου θα μας βρει στην Ανεξάρτητη Ταξική Πορεία της Καμάρας. Αλλά το "ανεξάρτητη" δεν είναι αρκετό για μια πορεία. Θα πρέπει να φέρει και τα πιο ριζοσπαστικά αιτήματα και να μην αναλώνεται μόνο στην διαπραγμάτευση της εργατικής μας δύναμης. Για αυτό και πα γιο σύνθημα τους Καραβανιού είναι ότι "οι Εργατικές και Κοινωνικές ανάγκες είναι Αδιαπραγμάτευτες". Για αυτό και παλεύουμε:

• να περάσει, με προμετωπίδα τους εργάτες της ΒΙΟΜΕ, όλη η παραγωγή στα χέρια των παραγωγών, τα εργοστάσια στους εργάτες, και όλες οι κοινωνικές διαδικασίες στα χέρια των από τα κάτω. Εργοστάσια που κλείνουν, απολύουν μαζικά ή μεταφέρονται στο εξωτερικό θα πρέπει να καταλαμβάνονται από τους εργάτες χωρίς αποζημίωση κάτω από εργατική αυτοδιαχείριση.

• Για την απαλλοτρίωση όλων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας και των τραπεζών και να τεθούν κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο

• για τη μονομερή διαγραφή του συνόλου του χρέους που στερεί και συντρίβει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Ούτε ένα ευρώ, ούτε μια δραχμή, για πιστωτές, τοκογλύφους, ντόπιους και ξένους, τραπεζίτες,

• να βάλουμε τέλος στην καταστολή και τη διαρκή «Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης», γκρεμίζοντας τον αστικό κρατικό μηχανισμό καταστολής.


• μαζί με τα κοινωνικά ιατρεία αλληλεγγύης, που δεν ενσωματώνονται σε ΜΚΟ και την εκκλησία, και δρουν αυτοοργανωμένα, για ένα πλατύ κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης, στην περίθαλψη και στην κοινωνική πρόνοια, για τη δημιουργία ενός κοινωνικού ταμείου.

• ενάντια στα στρατόπεδα προσφύγων. Καθήκον μας η εκ νέου δημιουργία αυτοοργανωμένων χώρων φιλοξενίας προσφύγων. Ενωμένοι ντόπιοι και μετανάστες προλετάριοι ενάντια στο κράτος και στα αφεντικά.

• για την ενότητα στη δράση, την ενότητα από τα κάτω της εργατικής τάξης. Για αυτό και κάναμε συνελεύσεις με άλλες συλλογικότητες και αγωνιστές για την κοινή μας κάθοδο στο δρόμο. για την ενότητα στη δράση, την ενότητα από τα κάτω των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας και της μαχόμενης εργατικής τάξης. Βγαίνουμε από τον δρόμο τις κοινωνικής καταστροφής! Μπαίνουμε ενωμένοι στο δρόμο του αγώνα! Οργανώνουμε τις δυνάμεις όλων των αγωνιζόμενων εργατικών και κοινωνικών δυνάμεων στο δρόμο της καθολικής χειραφέτησης.

Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

πηγή : http://karavaniagona.blogspot.gr
πηγή : email που λάβαμε στις 7 Σεπτέμβριος 23h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

πηγή : https://www.facebook.com/epitropineolaias/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΔΕΘ 2016, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 17.00 ΚΑΜΑΡΑ

Η ολομέτωπη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου στην πλειοψηφία της κοινωνίας διαμορφώνει το πλαίσιο για τη διαρκή επιβολή νέων επαχθέστερων όρων εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Η σημερινή πολιτική διαχείριση προωθεί ακατάπαυστα την επιβολή των όρων αυτών, εναρμονισμένη πλήρως με τη βαρβαρότητα του κράτους και του κεφαλαίου και όσα απορρέουν από αυτήν.

Από τα συνεχιζόμενα αντικοινωνικά μέτρα, την οικονομική εκμετάλλευση και την κοινωνική εξαθλίωση μέχρι την όξυνση του πολέμου στην καπιταλιστική περιφέρεια, την περαιτέρω θωράκιση της Ευρώπης-Φρούριο, τις δολοφονίες μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα, τον αποκλεισμό τους από το δημόσιο πεδίο και τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα κρατικά και παρακρατικά χτυπήματα ενάντια στις δομές υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών και την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού βρίσκεται σε απόλυτη χρεοκοπία μη μπορώντας να υποσχεθεί τίποτα άλλο παρά περισσότερη εξαθλίωση, φτώχεια, καταπίεση, κανιβαλισμό, πόλεμο και θάνατο.

Να παλέψουμε ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική μηχανή που παράγει τη φτώχεια, την εξαθλίωση και το θάνατο. Να ορθώσουμε συλλογικές αντιστάσεις απέναντι στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Να σταθούμε αλληλέγγυοι στους αγώνες των μεταναστών και των προσφύγων, να προτάξουμε τη σύνδεση των αγώνων όλων των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων. Για να χτίσουμε μια νέα χειραφετημένη κοινωνία με βάση την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και την αλληλεγγύη στα συντρίμμια του κόσμου της εξουσίας, του κράτους και του κεφαλαίου.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΔΕΘ 2016
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 17.00 ΚΑΜΑΡΑ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση
-Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων-

πηγή : http://apo.squathost.com/%ce%b4%ce%b5%ce%b8-2


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία στη ΔΕΘ

Διαδηλώνουμε στη ΔΕΘ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/9, 6 μ.μ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΚΑΜΑΡΑ

[...]Η ίδια η πρόσφατη εμπειρία από την κοινωνική σύγκρουση στη Γαλλία, με την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους στο προσκήνιο, τονίζει τις υπαρκτές δυνατότητες μιας διεθνιστικής πάλης του εργατικού κινήματος, που το κάνει ακόμα πιο ισχυρό στους επερχόμενους αγώνες. Χρησιμοποιούν τα ίδια εργαλεία νομίζοντας πως θα αντιμετωπίσουν την κρίση τους σε όλη την Ευρώπη, μπορούν να έχουν μια πανευρωπαϊκή εργατική απάντηση, που θα πάρει τη σκυτάλη από το γαλλικό εργατικό κίνημα και θα την πάει μέχρι τη νίκη!

Βρισκόμαστε σε μια στιγμή αποφασιστικών ταξικών αγώνων και συγκρούσεων! Οι κινητοποιήσεις με αφορμή τις φετινές εξαγγελίες Τσίπρα στη Δ.Ε.Θ., μπορούν και πρέπει να είναι ένα ακόμα βήμα στην όξυνση της πολιτικής αστάθειας, στον κλυδωνισμό της κυβέρνησης. Να προετοιμάσουμε την ανατροπή της από τα κάτω και από τα αριστερά, παίρνοντας μαζί της όλα τα μνημόνια, τον πόνο και το αδιέξοδο που έχουν προκαλέσει σε εκατομμύρια εργαζόμενους! Οι παραγωγοί του πλούτου, είτε βρίσκονται στη δουλειά, είτε υποχρεώνονται στην ¨εφεδρεία¨ της ανεργίας, ξέρουμε πως μπορούμε να οργανώσουμε την κοινωνία, γνωρίζουμε να διευθύνουμε την παραγωγή και τα εργοστάσια που εγκαταλείπουν τα αφεντικά, έτσι ώστε να μην υπάρχει φτώχεια, ανεργία και εκμετάλλευση. Να πάρουμε τώρα το ¨τιμόνι¨ της κοινωνίας εμείς! [...]

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΕΕΚ: http://www.eek.gr/index.php/announcements/4409-kalesma-agona-gia-ti-d-e-th-diadilonoume-savvato-10-9-6-m-m-thessaloniki-kamara

EEK

πηγή: http://www.eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail/2917/151/thessaloniki-aneksartiti-taksiki-sygkentrosi-stin-kamara-kai-poreia-sti-deth


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ο αγώνας για ζωή είναι αγώνας για ανατροπή !

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΑΠΟ ΤΟ «SUCCESSSTORY» ΣΤΗΝ «ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Την ώρα που τα φτωχά λαϊκά στρώματα στενάζουν κάτω από το βάρος της σκληρής λιτότητας και της άγριας φορολογίας, οι κυβερνητικές εξαγγελίες για «δίκαιη ανάπτυξη», τη στιγμή που έχουν ξεπουλήσει τα πάντα, μοιάζουν σαν κωμωδία από τα παλιά. 20 δις φόροι σε 6 μήνες(!), βουνό τα χρέη, οι λογαριασμοί δεν βγαίνουν, οι μισθοί και οι συντάξεις κατρακυλάνε, «κανόνια» σε επιχειρήσεις και η ανεργία θεριεύει, χιλιάδες κατασχέσεις γίνονται καθημερινά, η υγεία καταρρέει. Από τις «νέες θέσεις εργασίας» οι μισές είναι προσωρινές και κακοπληρωμένες. Τα τραγικά αποτελέσματα μιας καταστροφικής πολιτικής πολλαπλασιάζονται!

Και μόνο οι αποκαλύψεις ότι οι «σωτήρες» της ΕΕ και του ΔΝΤ, με τους ντόπιους συνεργάτες τους,«μαγείρεψαν» τα στοιχεία για να μας βάλλουν στα μνημόνια δείχνει με τι εγκληματίες και απατεώνες έχουμε να κάνουμε!!

«ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»: ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και το ξεκίνημα της δεύτερης, η κυβέρνηση και οι «θεσμοί» μαζί στοχεύουν:

  • Να βάλουν στον «γύψο» το δικαίωμα στην απεργία, τα κατακτημένα με αίμα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες.!
  • Να βάλουν όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του δημοσίου στο νέο υπερΤΑΙΠΕΔ και να διορίσουν διοίκηση ελεγχόμενη από τους δανειστές. Να ιδιωτικοποιήσουν πλήρως τη ΔΕΗ.
  • Να παραχωρήσουν τα «κόκκινα δάνεια» στα κοράκια, που σημαίνει δεκάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, κλεισίματα επιχειρήσεων, καταιγισμό απολύσεων.
  • Να επιβάλλουν για πολλές δεκαετίες την ίδια πολιτική με τη δέσμευση για εξωπραγματικά πλεονάσματα, για τα οποία πρέπει να ματώσουν οι εργαζόμενοι, και την αποπληρωμή των δεκάδων δις χρέους, που φορτώθηκε ο λαός για να σωθούν οι ελληνικές, οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες.

Αυτά έχουν συμφωνήσει η κυβέρνηση και η ΕΕ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο Λεβέντης και το Ποτάμι. Οι επιχειρηματίες του ΣΕΒ και οι τραπεζίτες. Σε αυτά ορκίζεται το βρώμικο χέρι του συστήματος, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Αυτές είναι οι θυσίες που μας καλούν και πάλι να κάνουμε για να σταθεροποιηθεί ο καπιταλισμός απέναντι στη βαθιά του κρίση, που όμως δεν δείχνει να ξεπερνιέται, αλλά να βαθαίνει!

H κυβέρνηση προσπαθεί να αντιρροπήσει επικοινωνιακά το βάρος της αντεργατικής εκστρατείας με φληναφήματα περί δίκαιης ανάπτυξης, στην «πεπατημένη» του success story του Σαμαρά. Οργανώνει σύνοδο των ηγετών του ευρωπαϊκού νότου όχι για να αλλάξει την πολιτική της Ε.Ε., αλλά για να διεκδικήσει μια αναδιανομή των κερδών από τον κλεμμένο πλούτο από τους εργαζόμενους υπέρ της ντόπιας αστικής τάξης με διαμόρφωση των νέων συμμαχιών μετά τις ανακατατάξεις που προκαλεί ο σεισμός του Brexit, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της Ευρώπης «των 27» στην Μπρατισλάβα στις 16 Σεπτέμβρη. Όλοι είναι υπέρμαχοι της Ευρώπης- Φρούριο του κεφαλαίου, της άγριας λιτότητας, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του ρατσισμού!

ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ. ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Αυτή η απόλυτα καταστροφική για τον λαό πολιτική πρέπει να ηττηθεί και να ανατραπεί μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, την ΕΕ το ΔΝΤ και όλο το αστικό μνημονιακό συρφετό που με τα ψέματα και την απάτη, την βία και τους εκβιασμούς μας οδηγεί καθημερινά στην υπερεκμετάλλευση και την φτώχια.

Παλεύουμε εδώ και τώρα να βελτιώσουμε την ζωή μας, όχι μόνο να μην περάσουν τα νέα σφαγιαστικά μέτρα. Οργανώνουμε τον αγώνα από σήμερα, δεν περιμένουμε πότε θα φέρουν τα νέα μέτρα. Παλεύουμε για:

  1. Κατάργηση των ευρωμνημονίων διαρκείας. Έξω η ΕΕ και το ΔΝΤ από τη χώρα! Έξοδος από την ΕΕ. Διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους!
  2. Κάτω τα βρωμόχερά σας από το δικαίωμα στην απεργία και τον αγώνα! Διεκδικούμε τα σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Πάλη ενάντια στην παλιά και νέα μιντιακή δικτατορία.
  3. Μέτρα για την άμεση βελτίωση της ζωής των εργαζόμενων και ανέργων

-Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Άμεσα 751 κατώτερος μισθός.

- Εδώ και τώρα μέτρα για το χτύπημα της ανεργίας! Επίδομα ανεργίας για όλους στο ύψος του κατώτερου μισθού. Να περνάνε στο κράτος και στους εργαζόμενους οι επιχειρήσεις που εγκαταλείπουν οι καπιταλιστές και να ξαναλειτουργούνε με εργατικό /λαϊκό έλεγχο. Μείωση του εργάσιμου χρόνου και των χρόνων συνταξιοδότησης, προσλήψεις / δημόσιες επενδύσεις σε κοινωνικά χρήσιμους τομείς (παιδεία, υγεία πρώτα απ' όλα).

  1. Δουλειά σταθερή, μόνιμη και πλήρης. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής-μαύρης εργασίας. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους.
  2. Άμεση κατάργηση των προκλητικών διακρίσεων σε βάρος της νεολαίας μέχρι 25 χρονών.
  3. Δραστική μείωση της φοροληστείας των λαϊκών στρωμάτων, των εργαζόμενων, των νέων επιστημόνων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχιάς αγροτιάς.Γενναία αύξηση της φορολόγησης του πλούτου.
  4. Κανένα σπίτι και χωράφι στα χέρια τραπεζίτη. Να διαγραφούν τώρα όλα τα χρέη του φτωχόκοσμου και των ανέργων στο κράτος και στις αιματοβαμμένες Τράπεζες!
  5. Αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών (νερό, ρεύμα, συγκοινωνίες, πρόνοια, γη). Καθολική, αξιοπρεπής δημόσια παιδεία - υγεία -πρόνοια.
  6. Κατάργηση του Υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων. Εθνικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο, των μεγάλων επιχειρήσεων, της μεγάλης αγροτικής ιδιοκτησίας. Δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
  7. Να σταματήσει η δολοφονική αντιμετώπιση των προσφύγων από κυβέρνηση,ΕΕ. Ανοιχτά σύνορα. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις επαναπροωθήσεις. Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης με πλήρη δικαιώματα. Να γραφτούν τα προσφυγόπουλα στα δημόσια σχολεία. Πάλη για τη συντριβή των φασιστικών συμμοριών και του ρατσισμού.
  8. Πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, και τις πολεμικές προετοιμασίες! Καμιά συμμετοχή της χώρας μας σε αυτές.

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ

Δεν περιμένουμε τίποτα από τους «Παναγόπουλους», παρά μόνο τρικλοποδιές, διάσπαση, υπονόμευση, υποταγή. Πρέπει να χτίσουμε τα δικά μας όργανα πάλης από «κάτω» μέχρι «πάνω». Να δημιουργήσουμε πλατιές, ενωτικές επιτροπές αγώνα, στους χώρους δουλειάς, στις πόλεις, στην νεολαία. Να παλέψουμε για αξιοπρεπή δουλειά, για δημόσια αγαθά, ενάντια στους πλειστηριασμούς, για αλληλεγγύη.

Ελπίδα δίνουν εργατικοί αγώνες που παλεύουν ενάντια σε λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, όπως οι δάσκαλοι με την απεργία τους της 15/9, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ενάντια στη διάλυση της υγείας ή οι εργαζόμενοι στο Μαρινόπουλο ενάντια στις απολύσεις. Όλα τα αγωνιστικά ρυάκια πρέπει να συνενωθούν σ' ένα πλατύ αγωνιστικό ρεύμα πανεργατικού - παλλαϊκού ξεσηκωμού που θα σαρώσει το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου.

Όλη η αριστερά πρέπει να βάλει πλάτη για ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο ρήξης ανατροπής. Για να ξηλωθούν παλιά και νέα μνημόνια!

Έξι χρόνια είναι πάρα πολλά! Τώρα ξέρουμε! Η λογική «ούτε ρήξη, ούτε υποταγή» που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν απάτη! Η υπόσχεση ότι «καταργούμε τα μνημόνια χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ και την πλουτοκρατία» είναι ψέμα! Χωρίς μισόλογα, συμβιβασμούς, χωρίς νέες αυταπάτες, με εμπιστοσύνη στην δική μας δύναμη, με μια δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά μπορούμε να ανατρέψουμε την επίθεση να ανοίξουμε τον δρόμο για μια κοινωνία που ο πλούτος και η εξουσία θα είναι στα χέρια των εργαζομένων.

Πρώτος σταθμός είναι η συγκέντρωση στη ΔΕΘ το Σάββατο 10/9. Όλοι στην ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στην Καμάρα, ώρα 18.00 και στην κινητοποίηση της Δ.Ε.Θ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή: http://antarsya.gr/node/3974


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Για ακόμα μία ΔΕΘ που έρχεται…

Στις 10 Σεπτέμβρη εγκαινιάζεται στη Θεσσαλονίκη μία ακόμα Διεθνής Έκθεση. Μία ακόμα ΔΕΘ που θα προσφέρει το πλήρες πακέτο: περίπτερα- μνημεία καταναλωτισμού, συναυλίες με φραγκάτους -κατ' επίφαση- λαϊκούς τραγουδιστές και φυσικά τον πρωθυπουργό της χώρας να ανοίγει την έκθεση με διακηρύξεις για το «μέλλον της οικονομίας».

Από το 2012, οπότε και η χώρα μπήκε στο ΔΝΤ, μέχρι και σήμερα, ένας μετά τον άλλον οι πρωθυπουργοί που «ανέλαβαν να σώσουν τη χώρα», έρχονται να ανακοινώσουν τα νέα μέτρα, τις νέες περικοπές, τις νέες μειώσεις, υποσχόμενοι πάντα την πολυπόθητη «ανάπτυξη».

Η χρονιά που ολοκληρώθηκε ήταν, για την τάξη μας, μία ακόμα χρονιά υποχώρησης. Η επίθεση που δέχθηκε δεν τη γύρισε σε «προηγούμενους αιώνες» και σε «μεσαίωνες» - αντίθετα χάραξε και τόνισε την εικόνα του μέλλοντός της. Ένα μέλλον ολομέτωπης επίθεσης κράτους και κεφαλαίου στην εργασία, την ασφάλιση, τις κοινωνικές ελευθερίες, το περιβάλλον και τα κοινωνικά αγαθά. Μετά τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, τις περικοπές σε όλες τις δημόσιες παροχές, την σταδιακή κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, την αύξηση της φορολογίας, την αύξηση τιμών σε βασικά αγαθά, ήρθε η αλλαγή στο ασφαλιστικό σύστημα - το πετσόκομμα της κοινωνικής ασφάλισης δηλαδή - και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Παράλληλα, οι ανθρωπιστικές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταστανευτικό γρήγορα «μεταφράστηκαν» σε πλήρη συμμόρφωση με τις προσταγές της Ε.Ε. για το ζήτημα. «Καταυλισμοί φιλοξενίας» ξεπήδησαν παντού για να στοιβάξουν τους μετανάστες που δεν κατόρθωσε το ελληνικό κράτος να πετάξει στη θάλασσα, η ντροπιαστική ακόμα και για τα δεδομένα της αστικής δημοκρατίας συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας τέθηκε σε ισχύ, οι αλληλέγγυοι που επί μήνες δρούσαν στα camp άρχισαν να συλλαμβάνονται, η Ειδομένη εκκενώθηκε με επέμβαση των ΜΑΤ, ακόμα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης -που ποτέ φυσικά δεν κλείσανε εντελώς- πλέον ξαναγεμίζουνε με κόσμο. Oι μετανάστες και οι μετανάστριες, το πιο υποτιμημένο κομμάτι της τάξης μας αύριο, στοιβάχθηκαν -όπως «έπρεπε» για την κυριαρχία- σε αποθήκες, σκηνές και φυλακές, περιμένοντας να γίνουν το πειθήνιο εργατικό δυναμικό της πολιτισμένης Ευρώπης -ένα εργατικό δυναμικό οι εναλλακτικές του οποίου θα είναι μηδενικές, οι αντιστάσεις του οποίου θα έχουν πρώτα συντριβεί και η αξία της ζωής του οποίου θα θεωρείται ανύπαρκτη.

Σε αυτό το περιβάλλον κάθε εξουσία που σέβεται τον εαυτό της κάνει το ίδιο: από τη μία στερεί ελευθερίες και «δικαιώματα» που κάποτε μπορεί να εξυπηρετούσαν την συντήρησή της και από την άλλη σκληραίνει το κατασταλτικό της βραχίονα. Επιτίθεται και εκκενώνει σε μία νύχτα 3 καταλήψεις στέγης ντόπιων και μεταναστών και κάνει τα στραβά μάτια κάθε φορά που οι ένστολοι φρουροί της καταπατούν «δημοκρατικά δικαιώματα», οι ίδιοι φρουροί που ως χθες καλούσε να αφοπλιστούν και να «εκ-δημοκρατιστούν». Τι έγινε, άλλωστε, αν ένας Αλβανός κρατούμενος βρέθηκε νεκρός (3/8/2016) ή αν 2 πολιτικοί κρατούμενοι βασανίστηκαν μετά τη σύλληψή τους (5/8/2016); Δεν έγινε νύξη ούτε καν για μια -προφανώς τραγελαφική- ΕΔΕ. Μέσα σε αυτό το σεληνιακό τοπίο, οι δρόμοι συνεχίζουν να μην γεμίζουν. Η «λαϊκή οργή» που κάποιοι αναμέναμε, συνεχίζει να μην εκφράζεται. Τα τελευταία χρόνια ήταν σχετικά ανέφελα για τις κυρίαρχες τάξεις, χωρίς κοινωνικές αναταραχές και χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις. Οι ευθύνες της δική μας πλευράς, όσων από εμάς πιστεύουμε στην επαναστατική ρήξη με το υπάρχον, είναι σημαντικές. Οι οργανωτικές και πολιτικές μας αδυναμίες οδήγησαν στην ανεπάρκειά μας να μεταδώσουμε με πειστικότητα το μήνυμα της ρήξης και να αποκαλύψουμε τη ρεφορμιστική απάτη. Μέσα σε λίγους μήνες η ασυνέχεια μεταξύ της αυταπάτης που εξέφραζε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (και κάθε παρόμοιο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα συνέχισης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας με "ανθρώπινο πρόσωπο") με την πραγματικότητα του σύγχρονου καπιταλισμού, αποκαλύφθηκε. Η αποτυχία του επιβεβαιώνει τη μόνη αλήθεια που μπορεί να προκύψει αβίαστα από τα πραγματικά δεδομένα: στο έδαφος της σημερινής καθολικής καπιταλιστικής κρίσης ανοίγονται δύο δρόμοι, είτε η αποδοχή των όρων του παγκόσμιου ολοκληρωτισμού είτε η Κοινωνική Επανάσταση. Μέσος δρόμος δεν υπάρχει.

Μετά από δύο χρόνια διαλόγου, η Αναρχική Ομοσπονδία συγκροτήθηκε το Νοέμβρη του 2015. Ήταν για όλους και όλες εμάς που συμμετείχαμε σε αυτή, μία προσπάθεια για την οργανωτική αναβάθμιση που θεωρούσαμε ότι ο χώρος χρειαζόταν. Ένας φορέας συντονισμού, ζύμωσης και συνύπαρξης, που θα μπορούσε να διεκδικήσει πιο μεγάλο χώρο δράσης από ό,τι μπορούσαμε ο καθένας από εμάς ξεχωριστά. Ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι η Ομοσπονδία θα αποτελέσει από μόνη της επαρκή φορέα για την οικοδόμηση ενός επαναστατικού κινήματος. Επιχειρήσαμε και επιχειρούμε ακόμα να δρούμε μαζί με συντρόφους και συντρόφισσες με παρόμοιες, αν και όχι απαραίτητα ταυτόσημες αντιλήψεις.

Σήμερα, ένας νέος επαναστατικός πόλος οφείλει να σταθεί απέναντι στον καλπάζοντα ολοκληρωτισμό της αγοράς και τις αποπροσανατολιστικές πολιτικές της κάθε λογής σοσιαλδημοκρατίας (κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής). Ένα πλατύ κίνημα που θα συσπειρωθεί γύρω από το στόχο μιας ακρατικής διεξόδου στη βάση του ελευθεριακού κομμουνισμού, του κοινοτισμού και της απελευθερωμένης ανθρώπινης εργασίας. Δουλειά όλων μας είναι να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη δημιουργία ενός κοινωνικού και ταξικού μετώπου διαρκούς επίθεσης που θα αγκαλιάσει την εργατική τάξη και κάθε καταπιεσμένο, οικοδομώντας μια πλατιά κοινότητα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας - πρόπλασμα μιας νέας κοινωνίας.

Για εμάς, η προσπάθεια σχηματισμού αναρχικής ομοσπονδίας, ενός οριζόντιου θεσμού πολιτικής και οργανωτικής σύνδεσης, στην κατεύθυνση ενός ελευθεριακού και αναρχικού προγράμματος είναι ένα, αποφασιστικής σημασίας, βήμα. Η πολιτική και οργανωτική αναβάθμιση του αναρχικού ρεύματος αποτελεί κομβικό κρίκο στην κατεύθυνση δημιουργίας των όρων της ανατροπής.

Γνωρίζουμε ότι το σπάσιμο των αλυσίδων μπορεί να είναι έργο μόνο των καταπιεσμένων. Καμιά πολιτική οργάνωση, όποιο πολιτικό επίθετο κι αν χρησιμοποιεί, δεν μπορεί να αναλάβει αυτό το έργο στο όνομά τους. Η δική μας οργανωτική προσπάθεια δεν επιδιώκει να καταλάβει την εξουσία αλλά να ανατινάξει τα θεμέλια κάθε εξουσιαστικού οικοδομήματος, φράζοντας το δρόμο σε κάθε επίδοξο διαχειριστή του κράτους.

Επιχειρήσαμε και συνεχίζουμε κάθε μέρα να επιχειρούμε να συγκροτήσουμε έναν πολιτικό φορέα που θα οξύνει και θα ενδυναμώνει την αντίσταση, θα συμβάλλει στη διασύνδεση των επί μέρους αγώνων και θα τους συνολικοποιήσει στη κατεύθυνση της κοινωνικής επανάστασης. Δηλώνουμε παρόντες στον μαινόμενο ταξικό πόλεμο, ενωμένοι ενάντια στον κρατισμό και τον ρεφορμισμό, κοιτάζοντας κατάματα τις διδαχές του παρελθόντος και την κληρονομιά του ιστορικού αναρχισμού, ευελπιστώντας να συμβάλλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στην επίρρωση του αναρχικού κομμουνιστικού προγράμματος. Απέναντι στην πολυδιάσπαση, να αντιτάξουμε την οργάνωση και τον αγώνα, για να βγούμε από την κοιλιά του τέρατος και να αντικρίσουμε το φως της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Γιατί ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός μπορεί να πεθάνει μόνο από τις λόγχες των σκλάβων...

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗ - ΕΝΟΤΗΤΑ - ΕΠΙΘΕΣΗ

ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΘ 2016: ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 17:00, ΚΑΜΑΡΑ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

http://anarchist-federation.gr

info@anarchiexst-federexation.gr

twitter: https://twitter.com/anarchistfedGr

fb: https://www.facebook.com/anarxikiomospondia2015/

πηγή: https://www.facebook.com/anarxikiomospondia2015/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Συλλογικότητα Εργαζομένων ΕΡΤ3: Καταδικάζουμε την απόφαση μετάδοσης του λόγου της Χρυσής Αυγής

Η Συλλογικότητα Εργαζομένων ΕΡΤ3 στο κάλεσμά της στη διαδήλωση στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης καταδικάζει την απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να μεταδοθεί ο ρατσιστικός, ναζιστικός λόγος της Χρυσής Αυγής την περασμένη Κυριακή 4/9 μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1. Αναλυτικά το κάλεσμα:

Κάλεσμα Συλλογικότητας Εργαζομένων ΕΡΤ3

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη διαδήλωση στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.
Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας

  • στο κάθετα ιεραρχικό μοντέλο διοίκησης της ΕΡΤ
  • στο άδικο εργασιακό καθεστώς που δημιουργεί ανισότητες
  • στον αυταρχισμό της Διοίκησης


· στην πολιτική της Διοίκησης στον τομέα της ενημέρωσης καθώς με τις επιλογές της συνεχίζει στον κατήφορο της κυβερνητικής προπαγάνδας, απαξιώνοντας τους εργαζόμενους και τους αγώνες κατά του μαύρου και αποστερεί από την ΕΡΤ τα χαρακτηριστικά του πραγματικά κοινωνικού, δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα που λειτουργεί στο όνομα και υπέρ της αγωνιζόμενης κοινωνίας.

Επίσης, μετά την κάλυψη της εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες, δηλώνουμε ότι ως εργαζόμενοι της ΕΡΤ/ΕΡΤ3, που συνεχίζουμε τον αγώνα για τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ακηδεμόνευτη ενημέρωση για ένα πραγματικά κοινωνικό μέσο, μαζί με την κοινωνία, καταδικάζουμε την απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να μεταδοθεί ο ρατσιστικός, ναζιστικός λόγος της Χρυσής Αυγής. Θεωρούμε προσχηματική τη θέση ότι η ΕΡΤ είναι υποχρεωμένη να καλύπτει με ποσόστωση τις ανοιχτές εκδηλώσεις που της υποδεικνύουν τα ίδια τα κοινοβουλευτικά κόμματα μετά από σχετικό τους αίτημα, την ώρα που η ηγεσία του εν λόγω κόμματος είναι υπόδικη με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Όλοι στην συνάντηση στην Καμάρα το Σάββατο 10/9, στις 17:00

Συλλογικότητα Εργαζομένων ΕΡΤ3

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2016/09/3.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Δελτίο τύπου 5_9_2016

H Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου, διαβαίνοντας 5 χρόνια ζωής, συνεχίζει να οργανώνει τις δράσεις της, ενάντια στο σύστημα των μνημονίων και της εξαθλίωσης, αγωνιζόμενη για την υπεράσπιση της ζωής μας. Εμείς, οι καταπιεσμένοι μαχόμενοι εργαζόμενοι και άνεργοι, νέοι και ηλικιωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.

Ταξική αλληλεγγύη, οργάνωση και ανατροπή για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

Το Ιατρείο Αλληλεγγύης λειτουργεί από Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου και
κάθε Τετάρτη, 6 μ.μ.- 9 μ.μ.

Η θεατρική ομάδα κάνει τα μαθήματά της κάθε Πέμπτη στις 8 μ.μ.
(για συμμετοχές στη θεατρική ομάδα επικοινωνείτε στο τηλ. 697 9981306)

Σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση και για όλες τις υπόλοιπες δράσεις της συνέλευσης.

Η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου συμμετέχει στη ΔΕΘ,
στην ανεξάρτητη συγκέντρωση & πορεία που θα ξεκινήσει από την Καμάρα,
το Σάββατο 10/9, στις 5 μ.μ.

τηλέφωνα επικοινωνίας

6982510424, 6978889545

6974719511, 697 99 81306

Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου

πηγή: http://lasigeiagne.blogspot.gr/2016/09/592016.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Για ένα νέο γύρο αγώνων για ό,τι δικαιούμαστε και ό,τι μας ανήκει

Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι και ο λαός, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο γύρο επίθεσης στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα μας. ΕΝΦΙΑ, πλειστηριασμοί, ιδιωτικοποιήσεις, επίθεση και στα εναπομείναντα ψήγματα δημόσιας παιδείας και υγείας συνθέτουν το μετα-καλοκαιρινό τοπίο και αποτελούν προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δεσμευθεί σε ΕΕ και ΔΝΤ να προωθήσει αντεργατικές τομές (δραστική μείωση εργασιακού κόστους, ακύρωση των όποιων εργατικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, «πνίξιμο» της δυνατότητας για συλλογική οργάνωση, αγώνα και διεκδίκηση) με στόχο την ανάταση των κερδών του κεφαλαίου.

Στην επίθεση αυτή έχει συμπαραστάτες του λεγόμενους «κοινωνικούς εταίρους» δηλαδή το ΣΕΒ και την πάντα πρόθυμη ΓΣΕΕ με τους οποίους υπέγραψε το Ιούλιο συμφωνία 5 σημείων.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση είναι ανάγκη όλοι μας να συμβάλλουμε στα απαιτούμενα βήματα για να βγει ξανά το μαζικό κίνημα στο προσκήνιο. Να διαμορφώσουμε τους όρους για ένα νέο γύρο αγώνων από τη σκοπιά των αναγκών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των ανέργων της νεολαίας. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με μείωση του χρόνου εργασίας για να δουλέψουν οι άνεργοι και αύξηση των μισθών, για συλλογικές συμβάσεις, για άμεση επαναφορά όσων μας έκλεψαν.

Με βήματα στην αναγκαία ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, με μορφές συλλογικής οργάνωσης που θα δίνουν χώρο και λόγο στην τεράστια πλειοψηφία των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα που είναι εκτός σωματείων και συλλογικών μορφών.

Η διαδήλωση στη ΔΕΘ πρέπει να είναι μια συμβολή στην παραπάνω κατεύθυνση.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την ανεξάρτητη συγκέντρωση - διαδήλωση

πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα, συλλογικοτήτων γειτονιάς

το Σάββατο 10/9 στις 6μμ στην Καμάρα

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας-Υδραγωγείο

Ελ. Βενιζέλου 84, Κέντρο Νέας Ιωνίας, Άγαλμα της Μητέρας

http://ydragogeio.gr/, elni.ydragogeio@gmail.com

6973089911, 6940980810

πηγή : http://ydragogeio.gr/deth-2016/