Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 στις 18.00

15 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Διαδήλωση ενάντια στη δολοφονική εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη Νοταρά 26

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΟΤΑΡΑ 26 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ 24ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου στις 3:45π.μ, η Κατάληψη Στέγης Προσφύγων και Μεταναστριών/-στών Νοταρά 26 δέχθηκε εμπρηστική επίθεση. Ο τρόπος δράσης των εμπρηστών θεωρείται από εμάς μία ξεκάθαρη δολοφονική ενέργεια, σχεδιασμένη με σκοπό να προκαλέσει - πέραν των σοβαρών υλικών ζημιών - και ανθρώπινες απώλειες. Η θρασύδειλη αυτή ενέργεια επελέχθη χρονικά την περίοδο του Αυγούστου, όπου οι εμπρηστές θεώρησαν ότι τα αντανακλαστικά του κινήματος αλληλεγγύης θα ήταν υποτονικά. Μάταια όμως....
Μετά την επίθεση με μολότοφ και τα γκαζάκια που ακολούθησαν, η περιφρούρηση των μεταναστών και η συνδρομή των αλληλέγγυων έδρασε άμεσα, κάνοντας χρήση των πυροσβεστήρων της κατάληψης. Οι άνω των 130 ζωών που κινδύνευσαν σοβαρά, σώθηκαν αποκλειστικά και μόνο από την άμεση αντίδραση του συνόλου των διαμενόντων, των αλληλέγγυων και των γειτόνων της κατάληψης, καθώς και με τη συμμετοχή της πυροσβεστικής - παρ' ότι η ίδια στο δελτίο τύπου της χαρακτήρισε μειονεκτικά την κατάληψη της Νοταρά 26 ως αποθήκη, υπονοώντας ότι στο σημείο δεν διέμεναν άνθρωποι.
Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί έναν κρίκο στην μακρά αλυσίδα των επιθέσεων εναντίον των καταλήψεων των μεταναστριών/-στών, των προσφύγων και των ελεύθερων κοινωνικών χώρων, η οποία αποτελεί τη σύμπραξη του κράτους και του παρακράτους - όπου το μεν πρώτο δρα με τη χρήση του νόμου (Ορφανοτροφείο, Νίκης, Hurriya) και το δεύτερο με τις συνήθεις μαφιόζικες πρακτικές (Vancouver, Αυτόνομο Στέκι, Ζαΐμη, Ανάληψη, Κάνιγγος) - στοχοποιώντας το κίνημα της αλληλεγγύης.
Μετά τους πρώτους μήνες των φιλανθρωπικών αναφορών στα μίντια για το δράμα των προσφύγων και των μεταναστριών/-στών, η αναδυόμενη αντίδραση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού άλλαξε άρδην τη στάση των κυρίαρχων Μ.Μ.Ε και του κράτους, από αυτήν της «φιλικής» προσέγγισης του ζητήματος σε αυτήν της φοβικής αντιμετώπισης των αλληλέγγυων υποκειμένων και της ξεκάθαρης στοχοποίησής τους.
Τέτοιου είδους ενέργειες αδυνατούν να τρομοκρατήσουν την αλληλεγγύη μας! Τα φασιστικά μορφώματα που ζουν στο σκοτάδι γνωρίζουν καλά τις συνέπειες που θα υποστούν. Ο ρατσισμός τους δεν έχει κανένα κοινωνικό έρεισμα. Εκδηλώνεται μόνο με θρασύδειλες ενέργειες, χαρακτηριστικές του υποκόσμου, κατά κανόνα ημιτελείς και εν τέλει αποτυχημένες. Η οργή μας απέναντι στο κράτος και τους τρομοκρατικούς μηχανισμούς του μας δυναμώνει και μας οπλίζει με επιμονή. Τα εγχειρήματά μας θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να πολλαπλασιάζονται στεγάζοντας της γης τους κολασμένους και τσακίζοντας κατά μέτωπο τον φασισμό εκεί όπου η κοινωνία δρα. Το κίνημά μας δημιουργεί τις απαραίτητες ρωγμές στην επιβαλλόμενη κανονικότητα του κράτους, των μίντια και των φασιστών μπράβων τους.
Εδώ και 11 μήνες αλληλέγγυοι και μετανάστες στην Κατάληψη Στέγης Προσφύγων και Μεταναστών Νοταρά 26 δρούμε μαζί στη βάση των θεμελίων της ισότητας, της αλληλεγγύης και της οριζόντιας λειτουργίας σε ένα κοινό καθημερινό αγώνα για καλύτερες ζωές, μακριά και πέρα από κάθε είδους διαχωρισμούς. Από την κατάληψη πέρασαν σχεδόν 5000 πρόσφυγες και μετανάστριες/-στες, όπου με τις αξίες της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης και παρά τις όποιες αντιξοότητες καλύφθηκαν οι ανάγκες σε στέγη, τροφή, μάθηση, νομική κάλυψη, υγειονομική περίθαλψη και ψυχαγωγία. Μία αλληλεγγύη η οποία πραγματώνεται αδιάλειπτα από όλες και όλους μαζί.
Ως απάντηση σε αυτή την εμπρηστική ενέργεια καλούνται όλες και όλοι, άτομα και συλλογικότητες, να στηρίξουν έμπρακτα τα εγχειρήματα αλληλεγγύης, δίνοντας έτσι μία δυναμική απάντηση στο επιχειρούμενο καθεστώς τρόμου κράτους και φασιστών.

Όλες και όλοι στην πορεία τη Δευτέρα, 29/08/2016, στις 6:00μ.μ στα Προπύλαια
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΝΙΚΑΕΙ! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ!

Υ.Γ: Όσο για τα χαμόγελα των μπάτσων στις γωνίες, τους τα επιστρέφουμε! Η Νοταρά 26 είναι ζωντανή και θα παραμείνει όρθια!

Ανοιχτή Συνέλευση της Κατάληψης ΝΟΤΑΡΑ 26
Αθήνα, 25/08/2016

πηγή : https://el-gr.facebook.com/permalink.php?story_fbid=785037761636172&id=645186555621294


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Εμπρηστική επίθεση στην Κατάληψη Νοταρά 26

Ως Αυτοοργανωμένη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους μετανάστες και πρόσφυγες, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό της κατάληψης Νοταρά 26 που δέχτηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 24/8 δολοφονική εμπρηστική επίθεση που θα μπορούσε εύκολα να έχει στοιχίσει ζωές. Οσο κι αν μας εξοργίζει η επίθεση αυτή, δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Η επίθεση στις καταλήψεις και στους πρόσφυγες δεν είναι κάτι καινούργιο, δεν ήρθε ξαφνικά. Μια σειρά από επιθέσεις όπως αυτές στη Θεσσαλονίκη, μια σειρά από δημόσιες δηλώσεις όπως αυτές του Μπουτάρη, του Καμίνη και των παπάδων και μία συνεπής λασπολογία από τα media έχουν προλειάνει εδώ και καιρό το έδαφος ώστε η δολοφονική αυτή επίθεση να μοιάζει λογικό επακόλουθο. Εδώ και καιρό εξαπολύεται πολύμορφη επίθεση ενάντια στις Δομές αλληλεγγύης αλλά και τους ίδιους τους μετανάστες από το κράτος, την εκκλησία, τα καθεστωτικα media και τους Δήμους, που δεν διστάζουν να συκοφαντούν, να παραπληροφορούν και να στοχοποιούν συλλήβδην τα κινήματα που υλοποιούν αυτό που οι ίδιοι δεν μπορούν καν να κατανοησουν: να στέκονται στο πλευρό του κάθε πρόσφυγα και μετανάστη, του κάθε καταπιεσμένου από το κάθε κράτος.

Παράλληλα με την πολιτική αυτή, εδώ και καιρό βλέπουμε σε κάθε άκρη της Ευρώπης μια προσπάθεια στοχοποίησης των μεταναστών, με μέσο πάντα τη φασιστική ρητορική ότι οι άνθρωποι αυτοί κουβαλούν μαζί τους την τρομοκρατία και συνιστούν απειλή για τη δημόσια Υγεία και τη δημόσια ασφάλεια. Μόνο που η αλήθεια στέκεται πολύ μακριά από. Οι ίδιοι οι μετανάστες που ξεκίνησαν την βίαιη αυτή πορεία για να γλιτώσουν από την τρομοκρατία στις χώρες τους γίνονται ξανά θύματα των άθλιων συνθηκών διαβίωσης στις δομές "φιλοξενίας" όπου στοιβάζονται από τα κράτη και οι ίδιοι βρίσκονται εκτεθειμένοι στους πραγματικούς τρομοκράτες , που είναι οι φασίστες και τα κράτη που τους ανέχονται απο την μια και οι μαφιες διακινιτων απο την αλλη. Η επίθεση της Τετάρτης στη Νοταρά, λοιπόν, είναι άλλο ένα επεισόδιο στην τρομοκρατία που δέχονται εδώ και καιρό.

καλούμε στην πορεία αλληλεγγύης τη Δευτέρα 29/8 18.00 στα Προπύλαια

Αυτοοργανωμένη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους μετανάστες και πρόσφυγες

πηγή : https://solidarity-refugees.espivblogs.net/20...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29-8 6ΜΜ Προπύλαια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη νύχτα της Τετάρτης 24 Αυγούστου η Κατάληψη Στέγης Προσφύγων-Μεταναστών Νοταρά 26 δέχτηκε επίθεση με μολότοφ και γκαζάκια. Καθαρός στόχος της επίθεσης ήταν να κάψει ζωντανούς τους πρόσφυγες που έμεναν μέσα. Ξύπνησαν από τις φωτιές και σώθηκαν χάρη στην ετοιμότητα των αλληλέγγυων και των προσφύγων που έσβησαν τη φωτιά πριν επιτελεστεί το έργο ενός ολοκαυτώματος. Οι δράστες ήταν νεοφασίστες και αυτή τους η ενέργεια έρχεται σε πλήρη συστοιχία με την θανατοπολιτική του ναζισμού, πολιτική που είναι και ο τελικός στρατηγικός στόχος τους πέρα από τα στερεοτυπικά τακτικά προσχήματα. Δεν εκπλαγήκαμε, διότι γνωρίζουμε ότι οι παππούδες τους και οι πατεράδες τους στην Ελλάδα έκαναν χειρότερα στο Χορτιάτη, στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα και σε τόσες άλλες περιοχές της χώρας. Το ολοκαύτωμα που επιχειρήθηκε στη Νοταρά είναι η επανάληψη της φωτιάς στο φούρνο του Γκουραμάνη (στο Χορτιάτη) όπου κάηκαν μικρά παιδιά, γέροντες, γυναίκες. Η εξολόθρευση του άλλου είτε είναι ντόπιος, είτε είναι ξένος αποτελούν τον πάγιο προσανατολισμό της ναζιστικής βίας και δεν κάνουν «εθνικές» διακρίσεις. Ένα χρόνο τώρα κρυμμένοι στις τρύπες τους έβλεπαν την κοινωνική αλληλεγγύη να κατακτά το προσκήνιο. Ένα χρόνο τώρα υπέμειναν τις πράξεις αλληλεγγύης από το ένα άκρο της χώρας στο άλλο και έλιωναν μέσα στον περιθωριακό απόκοσμο του μίσους και της περιφρόνησης.

Ώσπου ήρθε το κράτος, για να τους δώσει ρόλο, να τους ενθαρρύνει, να τους αποκαταστήσει. Σε μια συμμαχία σκοπιμοτήτων η κυβέρνηση, ο Τόσκας, η αστυνομία, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, ο Μπουτάρης, ο Καμίνης, ο Άνθιμος χάιδεψαν τα άδεια κεφάλια των φασιστών εισβάλοντας και καταστρέφοντας τις καταλήψεις στέγης στη Θεσσαλονίκη. Η εισβολή του κράτους στις τρείς καταλήψεις στέγης (Ορφανοτροφείο, Νίκης, Hurriya) στη Θεσσαλονίκη είναι η αρχή για την επανα-νομιμοποίηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού και ανοίγει εκ νέου την ατζέντα της ακροδεξιάς και του φασισμού. Οι φασίστες πήραν το μήνυμα από την κυβέρνηση και ξεκίνησαν τη νύχτα να κάψουν πρόσφυγες και αλληλέγγυους και με αυτό τον τρόπο να μπουν στο προσκήνιο με το δισάκι του ζητιάνου που έχουν μαζέψει οι «ιδεολογίες» τους.

Οι απαντήσεις στους φασίστες θα δοθούν όπως τους αξίζει. Τα εγχειρήματα, οι καταλήψεις, οι κοινότητες που χτίζουν εδώ και μήνες από κοινού αλληλέγγυοι και μετανάστες/πρόσφυγες είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή. Οικοδομήθηκαν στο φως της μέρας και στάθηκαν ως συνολική πρόταση σε ολόκληρη την κοινωνία και δεν πρόκειται να ανακοπούν ούτε από την ξενόφοβη κρατική/κυβερνητική μιζέρια, ούτε από τις νυχτερινές παρεμβάσεις του περιθωριακού μίσους.

Καλούμε όλους τους αντιφασίστες, όλες τις αντιρατσιστικές και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες σε εγρήγορση και σε συμμετοχή στην πορεία της Δευτέρας που καλούν οι καταλήψεις στέγης προσφύγων σαν μια πρώτη μαζική απάντηση στη φασιστική επίθεση.

- Ηθικοί αυτουργοί αυτής της επίθεσης είναι ο Τόσκας, ο Καμίνης, ο Μπουτάρης και ο Ανθιμος
- Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες και τους αλληλέγγυους
- Αλληλεγγύη στην ΝΟΤΑΡΑ, την πρώτη κατάληψη στέγης προσφύγων
- ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 6 Μ.Μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

https://el-gr.facebook.com/AntiexousiastikiKinisiAthinas/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΑΡΑ 26 - ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ #CITYPLAZA ΣΤΙΣ 17.00

Δεν μπορείτε να κάψετε το άνθος της αλληλεγγύης

Η δολοφονική-εμπρηστική επίθεση στην προσφυγική κατάληψη Νοταρά 26 προκαλεί σοκ, αλλά όχι έκπληξη. Μας σοκάρει το γεγονός ότι οι φασίστες εγκληματίες επεδίωξαν να προκαλέσουν θύματα μεταξύ των 100 και πλέον γυναικών, ανδρών και παιδιών που διέμεναν στην κατάληψη. Ξέρουμε όμως καλά ότι η ελεεινή εγκληματική πράξη δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά συνιστά την κορύφωση του αντιπροσφυγικού κύματος των προηγούμενων μηνών. Η κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, τα κλειστά σύνορα, οι απελάσεις, ο εγκλεισμός των προσφύγων σε στρατόπεδα μόνο κατ' όνομα «ανοιχτά», οι απαράδεκτες συνθήκες «φιλοξενίας», η συκοφάντηση των αλληλέγγυων ως χειραγωγών των προσφύγων, ο στιγματισμός των προσφύγων ως εγκληματιών και φορέων μολυσματικών ασθενειών, οι ατιμώρητες φασιστικές επιθέσεις στα νησιά, και η εκκένωση των προσφυγικών καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη, συνιστούν τους κρίκους μιας ενιαίας αλυσίδας γεγονότων. Η ρατσιστική βία, η καταστολή και οι αφόρητες συνθήκες διαβίωσης καθίστανται συμπληρωματικά στοιχεία της πολιτικής των κλειστών συνόρων και των απελάσεων. Το να γίνει η ζωή των προσφύγων ανυπόφορη, θεωρείται «μέσο αποτροπής των προσφυγικών ροών» από τους νοσηρούς εγκεφάλους της εξουσίας.
Η βαρβαρότητα δεν παίζει όμως μόνη της στο γήπεδο του ταξικού ανταγωνισμού. Το άνθος της αλληλεγγύης δεν έχει ανθίσει απλώς, αλλά έχει αποκτήσει βαθιές ρίζες στο κοινωνικό έδαφος. Δεν μπορεί να καεί από τη φωτιά των φασιστών, δεν μπορεί να ξεριζωθεί από τα ΜΑΤ, δεν μπορεί να μαραθεί από τη συκοφαντία των δημάρχων. Οι προσφυγικές καταλήψεις, οι εκατοντάδες κινήσεις αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα, η αταλάντευτα φιλοπροσφυγική στάση ενός πολύ μεγάλου τμήματος της κοινωνίας, έχουν διαμορφώσει ένα πολιτικό ρεύμα που δεν μπορεί να ανακοπεί. Η κοινή καθημερινότητα με τους πρόσφυγες ανοίγει εστίες ανθρωπιάς και πολιτισμού, στον αντίποδα του κρατικά οργανωμένου μισανθρωπισμού.

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στις 6:00μμ διαδηλώνουμε στα Προπύλαια την αλληλεγγύη μας στην προσφυγική κατάληψη Νοταρά 26 (προσυγκέντρωση City Plaza 5:00μμ στο χώρο του ξενοδοχείου).

Ζούμε μαζί, αγωνιζόμαστε μαζί, θα νικήσουμε μαζί.

Αθήνα, 27/8/2016
Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza

Φωτογραφία του χρήστη Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza.

πηγή: https://www.facebook.com/%CE%A7%CF%8E%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%A3%CF%84%CE%AD%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CF%8D%CE%B3%CF%89%CE%BD-City-Plaza-1546516778976490/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και στις καταλήψεις με αφορμή την επίθεση στην Νοταρά

Διαβάστε σχετική καταγγελία του ΕΕΚ: http://www.eek.gr/index.php/announcements/4407-kato-ta-xeria-apo-tous-prosfyges-kai-tis-katalipseis

πηγή: http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail/2916/151/athina-poreia-allileggyis-stous-prosfyges-kai-stis-katalipseis-me-aformi-tin-epithesi-stin-notara


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Κάλεσμα συμμετοχής στην πορεία ενάντια στην φασιστική επίθεση στην Νοταρά 26

Κάλεσμα στην πορεία αλληλεγγύης στην Κατάληψη Νοταρά 26, την Δευτέρα 29/08/2016, στις 6:00μ.μ στα Προπύλαια.

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου αργά τη νύχτα, η Κατάληψη Στέγης Προσφύγων και Μεταναστών/ριων Νοταρά 26 δέχθηκε εμπρηστική-βομβιστική επίθεση. Η οργανωμένη αυτή επίθεση αποτελεί μια ξεκάθαρη ρατσιστική εγκληματική ενέργεια, που δεν είχε απλά και μόνο σκοπό να προκαλέσει υλικές ζημίες στον χώρο, αλλά θα μπορούσε να κοστίσει ανθρώπινες ζωές. Διότι μιλάμε για έναν χώρο που φιλοξενούνται οικογένειες προσφύγων και γιατί ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιήθηκε, την νύχτα μέσα στον Αύγουστο, θυμίζει πρακτικές του υποκόσμου και αποδεικνύει ότι ο σχεδιασμός των εγκληματιών ήταν να επιβάλουν τον τρόμο στους πρόσφυγες και τους αλληλέγγυους αλλά και να πιάσουν το αντιρατσιστικό κίνημα στον "ύπνο".

Η επίθεση τους έπεσε για ακόμη μια φορά στο κενό! Διότι συνάντησαν τα άμεσα αντανακλαστικά των μεταναστών/ριων και των αλληλέγγυων που υπερασπίστηκαν τον χώρο τους και με την συνδρομή της πυροσβεστικής περιόρισαν την φωτιά. Αν και το δελτίο τύπου του πυροσβεστικού σώματος που ακολούθησε χαρακτήρισε απαξιωτικά και μειονεκτικά την κατάληψη ως αποθήκη και όχι ως χώρο που διαμένουν άνθρωποι.

Αυτή η επίθεση διεξήχθη μέσα στο επιβαλλόμενο αντιπροσφυγικό κλίμα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση, όπως είναι οι πρόσφατες εκκενώσεις των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη και με την ευθεία στοχοποίηση του κινήματος αλληλεγγύης, δημιουργώντας συνθήκες τέτοιες όπου οι φασίστες νιώθουν ότι μπορούν να ξανά σηκώσουν κεφάλι. Και πράγματι τέτοιες ενέργειες σε συνδυασμό με την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Χρυσής Αυγής, που επιδιώκει να υποδυθεί την μόνη συνεπή αντιμνημονιακή δύναμη αξιοποιώντας την πολιτική χρεοκοπία του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να σημαίνουν για το κίνημα αλληλεγγύης, το αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό κίνημα, τα συνδικάτα, τις πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες την άμεση αντιμετώπιση, σύγκρουση και εξάλειψη αυτών των φαινομένων.

Σε πείσμα αυτών των πρακτικών δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι το κίνημα αλληλεγγύης δεν τρομοκρατείται από τα γκαζάκια, όπως δεν το έκανε όταν τα ΜΑΤ εκκένωσαν τις καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να πολλαπλασιάζουμε τα εγχειρήματά μας, προτάσσοντας την ισότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ ντόπιων και προσφύγων ως αναγκαία συνθήκη για να δώσουμε ένα τέλος, στις αντιπροσφυγικές και αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ευρώπης-Φρούριο, που αποδέχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στον φασισμό, την βαρβαρότητα του πολέμου και της φτώχειας.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ! Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ

πηγή : http://antifasistikossyntonismos.blogspot.com...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Κάλεσμα στην πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Νοταρά 26

Απέναντι στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις, η αντίσταση δεν κάμπτεται και δεν υποχωρεί. Στις κρατικές συμμορίες και την καταστολή αντιτάσσουμε το πείσμα του αγώνα, τη συλλογικοποίηση και τη συντροφικότητα. Στον αργό θάνατο ενός χρεοκοπημένου συστήματος που δεν έχει να προσφέρει παρά το φόβο και την εξαθλίωση αντιτάσσουμε την οργάνωση του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, για την Αναρχία και τον Κομμουνισμό.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ "ΝΟΤΑΡΑ 26"
ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΟΡΕΙΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 29/8, 6μμ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΑΠΟ- Τοπικός Συντονισμός Αθήνας

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1562368/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη στέγης προσφύγων/μεταναστών, Νοταρά 26.

Οι φασίστες εκμεταλλευόμενοι το κλίμα από την καταστολή καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη, που είχε προηγηθεί πριν λίγες εβδομάδες, την ανοχή της κυβέρνησης και το σιγοντάρισμα του κράτους, τοποθέτησαν ξημερώματα Τετάρτης, 24/08, εκρηκτικό μηχανισμό στην κατάληψη στέγης προσφύγων/μεταναστών, Νοταρά 26.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι εκείνο το βράδυ βρισκόταν πλήθος προσφύγων, μεταναστών και αλληλέγγυων, αποδεικνύονται οι δολοφονικές διαθέσεις που είχαν. Ευτυχώς το αποτέλεσμα είχε μόνο υλικές ζημιές ενώ η φωτιά που προέκυψε αντιμετωπίστηκε άμεσα και αποτελεσματικά, προτού θέσει σε κίνδυνο, περισσότερο, τη ζωή των ανθρώπων που βρισκόντουσαν στεγάζοντας μέσα.

Η θρασύδειλη επίθεση των φασιστών, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Καλούμε τη Δευτέρα, 29/08/2016, στις 6:00μ.μ στα Προπύλαια, πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Νοταρά 26.

ΟΡΜΑ

πηγή: https://ormantifa.wordpress.com/2016/08/26/%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%8d%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%ce%bb%ce%b7%cf%88%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%ad/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες !

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη ρατσιστική δολοφονική επίθεση στην Κατάληψη Στέγης Προσφύγων και Μεταναστριών/-στών Νοταρά 26. Με θρασύδειλες πρακτικές μαφίας, τα ξημερώματα της 24ης Αυγούστου, δυο φασιστοειδή πέταξαν γκαζάκια, βενζίνη και μολότοφ, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το κτίριο και να κινδυνέψουν να καούν ζωντανοί πρόσφυγες και αλληλέγγυοι που ήταν στο κτήριο.

Το δρόμο για την βομβιστική επίθεση στην Νοταρά, όπως και για τις πρόσφατες ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες στον Ασπρόπυργο, τον άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την εισβολή της αστυνομίας και τις συλλήψεις αγωνιστών και αλληλέγγυων στους πρόσφυγες στη κατάληψης του Ορφανοτροφείου στη Θεσσαλονίκη, με την «εκκαθάριση» του λιμανιού του Πειραιά, με την τήρηση της ρατσιστικής Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, με την κράτηση των προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, με τις "συγνώμες" του Μουζάλα προς τον Δένδια που δεν τον στήριξε στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σε βάρος των μεταναστών όταν αυτός ήταν υπουργός.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τις καταλήψεις των προσφύγων στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και όπου αλλού υπάρχουν ενάντια στην ποινικοποίηση και καταστολή της αλληλεγγύης, στον εγκλεισμό και την απομόνωση των προσφύγων και στις μαζικές επαναπροωθήσεις, τον αγώνα για πλήρη δικαιώματα στην αξιοπρεπή στέγαση και σίτιση έξω από στρατόπεδα και γκέτο, την εκπαίδευση και την περίθαλψη.

Την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στους πρόσφυγες δεν πρόκειται να την σταματήσει ούτε η καταστολή των Μουζάλα - Τόσκα, ούτε τα γκαζάκια των φασιστοειδών.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει και καλεί στην πορεία αλληλεγγύης τη Δευτέρα 29.08 στις 6:00 μ.μ στα Προπύλαια.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή: http://antarsya.gr/node/3966


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Για τη φασιστική επίθεση στην κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών Νοταρά 26

Διαδήλωση, Δευτέρα 29/8, 18.00 στα Προπύλαια

-

Την Τετάρτη 24/8 η κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών, στην οδό Νοταρά 26 δέχτηκε επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια και εύφλεκτο υλικό. Από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο κτήριο. Την ώρα της επίθεσης στην κατάληψη βρίσκονταν περίπου 130 άτομα, μεταξύ αυτών οικογένειες με μικρά παιδιά και βρέφη. Ο μόνος λόγος που δεν υπήρξαν θύματα, τραυματισμοί και μεγαλύτερες υλικές ζημιές ήταν η επέμβαση των προσφύγων, μεταναστών, αλληλέγγυων και γειτόνων, που αντιλήφθηκαν έγκαιρα τον εμπρησμό.

Η φασιστική αυτή επίθεση δεν ήρθε τυχαία. Είναι φυσική συνέχεια της προσπάθειας συκοφάντησης από τα ΜΜΕ ενάντια σε κάθε αυτοοργανωμένη και κινηματική προσπάθεια στήριξης των μεταναστών και προσφύγων (City Plaza, No Border Camp, υστερία για "ύποπτους αλληλέγγυους" σε Ειδομένη και Πειραιά κ.α.). Συνέχεια της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης που αφού εκκένωσε Ειδομένη και λιμάνι Πειραιά επιτέθηκε άγρια και σε αυτοοργανωμένους χώρους και καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη που φιλοξενούσαν πρόσφυγες. Συνέχεια της επαναφοράς των απελάσεων και των στρατοπέδων συγκέντρωσης που έχουν πλημμυρίσει τη χώρα και ζουν και πάλι μέρες δόξας μετά την κυβέρνηση Σαμαρά και τον "Ξένιο Δία".

Στόχος της κυβέρνησης, των ΜΜΕ και των θρασύδειλων φασιστών με τις κάθε είδους επιθέσεις τους είναι να εκφοβίσουν το κίνημα αλληλεγγύης αλλά και τους ίδιους τους πρόσφυγες και μετανάστες. Να δημιουργήσουν μια πραγματικότητα όπου ο μόνος δρόμος για τους πρόσφυγες και μετανάστες θα είναι η απέλαση ή η παραμονή στο "ασφαλές" στρατόπεδο συγκέντρωσης και ή μόνη "αλληλεγγύη" αυτή των ΜΚΟ της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Καταγγέλλουμε τη φασιστική επίθεση στην κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών, στην οδό Νοταρά 26 και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγωνιστές που την στηρίζουν. Καταγγέλλουμε επίσης την υστερία των ΜΜΕ ενάντια στην αλληλεγγύη προς μετανάστες και πρόσφυγες και την ρατσιστική - αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης των κλειστών συνόρων, των απελάσεων, της καταστολής και των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Με τους μαζικούς και μαχητικούς αγώνες μας να σταματήσουμε τα σχέδιά τους. Να ξεριζώσουμε τους φασίστες και τις συμμορίες τους από κάθε γειτονιά. Να αγωνιστούμε για να πέσουν οι φράχτες, να ανοίξουν τα σύνορα, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Δεν κινδυνεύουμε από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αλλά από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τους «Μένουμε Ευρώπη», την ελληνική αστική τάξη και τους σύγχρονους μαυραγορίτες, από τους Ευρωπαίους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Να παλέψουμε το κακό στην ρίζα του, τον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που γεννούν την προσφυγιά και τον ρατσισμό.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή: http://www.okde.gr/archives/5077


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ*ΒΟΞ

Το Κ* ΒΟΞ καλεί την Δευτέρα 29-08-16 και Ώρα 18.00 στην πορεία ενάντια στη δολοφονική εμπρηστική επίθεση που δέχθηκε η κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών Νοταρά 26 από φασίστες.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Κ*ΒΟΞ

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1562373/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΕΓΗΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΟΤΑΡΑ 26

Η μεγάλης έντασης εμπρηστική επίθεση που δέχτηκε η κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών/στριών Νοταρά 26 τα ξημερώματα της 24ης Αυγούστου έχει ως κύριο στόχο την τρομοκράτηση τόσο του κινήματος αλληλεγγύης, όσο και των ίδιων των προσφύγων, μεταναστών και μεταναστριών. Η κατάληψη Νοταρά, όπως και οι υπόλοιπες καταλήψεις στέγης προσφύγων και μεταναστών/στριών, αποτελούν ένα ζωντανό παράδειγμα συνύπαρξης ντόπιων και μεταναστών/στριών, ένα ζωντανό κομμάτι του κινήματος αλληλεγγύης. Η ίδια στόχευση τρομοκράτησης αποτυπώνεται στις επανειλημμένες παρακρατικές - φασιστικές επιθέσεις που δέχονται καταλήψεις στέγης προσφύγων, αλλά και στις βίαιες εκκενώσεις των 3 καταλήψεων στέγης προσφύγων στην Θεσσαλονίκη (Ορφανοτροφείου, Λεωφόρου Νίκης και Hurriya) στις 27 Ιουλίου από το κράτος και την κυβέρνηση. Με όποιο τρόπο κι αν το κράτος και οι φασίστες επιχειρούν να καταστείλουν και να φιμώσουν τέτοια εγχειρήματα, θα μας βρίσκουν απέναντί τους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες σε αυτοοργανωμένες δομές και χώρους, σε καταλήψεις και ανταγωνιστικά εγχειρήματα που χαράζουν δρόμους ελευθερίας και αντίστασης ενάντια στη σύγχρονη βαρβαρότητα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΝΟΤΑΡΑ 26

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

Δευτέρα 29/8 18.00 συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña

πηγή: http://pasamontana.blogspot.gr/2016/08/26.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Καταγγελία του Συντονισμού για τη μαφιόζικη δολοφονική επίθεση στην κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών ΝΟΤΑΡΑ 26. Συμμετοχή στη διαδήλωση, Δευτέρα 29/8, Προπύλαια, 18.00

notara

Καταγγέλλουμε τη μαφιόζικη δολοφονική επίθεση απέναντι στην κατάληψη στέγης προσφύγων, στην οδό Νοταρά. Την Τετάρτη 24/8, στις 4 τα ξημερώματα, δυο άτομα, πέταξαν γκαζάκια, βενζίνη και μολότοφ, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το κτίριο και να κινδυνέψουν όσοι έμεναν εντός.

Με χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στο σχέδιο της γενικότερης ρατσιστικής, ξενοφοβικής επίθεσης, του κοινωνικού πολέμου απέναντι σε μετανάστες, πρόσφυγες, φτωχούς και καταπιεσμένους, η κίνηση αυτή μόνο μεμονωμένη δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Η βομβιστική επίθεση στην Νοταρά έρχεται να συμπληρώσει τη βίαιη εκκένωση της κατάληψης του Ορφανοτροφείου και τις προσαγωγές προσφύγων και αλληλέγγυων, την «εκκαθάριση» του λιμανιού του Πειραιά από την κυβέρνηση, την επίθεση των φασιστών στη Χίο εναντίον των προσφύγων και τις κατασταλτικές κυβερνητικές πρακτικές που ασκούνται με την εμμονική τήρηση και υπεράσπιση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και τις μαζικές επιστροφές, με την απομόνωση των προσφύγων σε άθλια στρατόπεδα, με τη διαπίστευση αλληλεγγύης μόνο για τους «επαγγελματίες» των ΜΚΟ και των διεθνών οργανισμών.

Δεν μας εκπλήσσει καθόλου που κάθε παράδειγμα αντίστασης, αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης των προσφύγων βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο της κυβέρνησης, όλου του πολιτικού κατεστημένου, όσο και των φασιστών για να μην διαταράσσει τίποτα τις πολιτικές της στρατιωτικοποίησης και του απόλυτου ελέγχου, των λογιστικών υπολογισμών και της κερδοσκοπίας, της απαρέγκλιτης τήρησης των δολοφονικών συμφωνιών με τους ευρωπαίους εταίρους.

Το κίνημα οφείλει να περιφρουρήσει και να ενισχύσει τις αυτοοργανωμένες δομές και να παλέψει με κάθε μέσο ενάντια στην ποινικοποίηση και καταστολή της αλληλεγγύης, στον εγκλεισμό και την απομόνωση των προσφύγων και στις μαζικές επαναπροωθήσεις.

Συμμετέχουμε στη διαδήλωση, Δευτέρα 29/8, Προπύλαια, 18.00
και σε κάθε κάλεσμα συντονισμού και κοινής δράσης

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Νέα εικόνα (23)

πηγή : http://ydragogeio.gr/sintonismos-epithesi-not...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Κάλεσμα στην πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Νοταρά 26

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ "ΝΟΤΑΡΑ 26"
ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΠΟΡΕΙΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 29/8, 6μμ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Διαχειριστική συνέλευση της κατάληψης ΛΚ37

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1562392/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Η αλληλεγγύη θα νικήσει-Όλες/οι στην διαδήλωση συμπαράστασης στην κατάληψη της Νοταρά

Η ναζιστικής έμπνευσης δολοφονική επίθεση που δέχθηκε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας η κατάληψη στέγασης προσφύγων της Νοταρά δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια ορισμένων ρατσιστικών σκουληκιών να παρέμβουν σε ένα κοινωνικό σκηνικό που εδώ και ένα χρόνο έχει απομονώσει εξ' ολοκλήρου τόσο τους ίδιους όσο και τις δολοφονικές τους αντιλήψεις. Θρασύδειλες επιθέσεις όπως αυτή δεν μπορούν να τρομοκρατήσουν το κίνημα αλληλεγγύης γιατί η δυναμική του είναι πολύ μεγαλύτερη από τις θλιβερές υπάρξεις των ναζί.

Το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες είναι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, ένας ολόκληρος ζωντανός και δραστήριος οργανισμός που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των προσφύγων και αντιστέκεται στις ρατσιστικές πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ένα ρεύμα που εδώ και ένα χρόνο αναπτύσσεται σε πείσμα κάθε αντιπροσφυγικής τάσης και μερικά γκαζάκια είναι αδύνατο να ανακόψουν την δυναμική του.

Είναι προφανές πως η επίθεση που έγινε στην Νοταρά βρήκε ένα μεγάλο στρωμένο χαλί από την την ελληνική κυβέρνηση. Οι κρατικές κατασταλτικές επιχειρήσεις ενάντια στις καταλήψεις στέγασης προσφύγων στην Θεσσαλονίκη και τους πρόσφυγες που διέμεναν στον Πειραιά υπήρξαν η καλοκαιρινή επίδειξη αυταρχισμού και ρατσισμού της κυβέρνησης και ταυτόχρονα, η εισαγωγή στην κοινωνική ατζέντα της πρακτικής της βίας απέναντι στον κόσμο της αλληλεγγύης. Και αν αυτή η διαδικασία υπήρξε κάτι διαχωρισμένο σε οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο από τους ίδιους τους ναζί και συνωμοτικές δράσεις όπως αυτή ενάντια στην Νοταρά, αυτό δεν αναιρεί πως τελικά πρόκειται για δύο διαδικασίες που αλληλοσυμπληρώνονται και αντικειμενικά λειτουργούν ενάντια στους πρόσφυγες και το κίνημα αλληλεγγύης.

Η απάντησή μας οφείλει να είναι άμεση και διαρκής. Σε πείσμα κάθε αντιπροσφυγικής και κάθε ρατσιστικής αντίληψης, οι πρόσφυγες και οι ντόπιοι/ες εργαζόμενοι/ες θα ζήσουν μαζί, θα αγωνιστούν μαζί και μαζί θα τσακίσουν τους ναζί και τις ρατσιστικές πολιτικές.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί και συμμετέχει στην διαδήλωση αλληλεγγύης της Νοταρά, την Δευτέρα 29 Αυγούστου στις 18:00 στα Προπύλαια.

996008_10200111931396126_1368204063_n

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή: http://rocinante.gr/i-allilengii-tha-nikisi-olesi-stin-diadilosi-simparastasis-stin-katalipsi-tis-notara/