Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 στις 17.00

Προσυγκέντρωση για τη διαδήλωση αλληλεγγύης

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΑΡΑ 26 - ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ #CITYPLAZA ΣΤΙΣ 17.00

Δεν μπορείτε να κάψετε το άνθος της αλληλεγγύης

Η δολοφονική-εμπρηστική επίθεση στην προσφυγική κατάληψη Νοταρά 26 προκαλεί σοκ, αλλά όχι έκπληξη. Μας σοκάρει το γεγονός ότι οι φασίστες εγκληματίες επεδίωξαν να προκαλέσουν θύματα μεταξύ των 100 και πλέον γυναικών, ανδρών και παιδιών που διέμεναν στην κατάληψη. Ξέρουμε όμως καλά ότι η ελεεινή εγκληματική πράξη δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά συνιστά την κορύφωση του αντιπροσφυγικού κύματος των προηγούμενων μηνών. Η κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, τα κλειστά σύνορα, οι απελάσεις, ο εγκλεισμός των προσφύγων σε στρατόπεδα μόνο κατ' όνομα «ανοιχτά», οι απαράδεκτες συνθήκες «φιλοξενίας», η συκοφάντηση των αλληλέγγυων ως χειραγωγών των προσφύγων, ο στιγματισμός των προσφύγων ως εγκληματιών και φορέων μολυσματικών ασθενειών, οι ατιμώρητες φασιστικές επιθέσεις στα νησιά, και η εκκένωση των προσφυγικών καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη, συνιστούν τους κρίκους μιας ενιαίας αλυσίδας γεγονότων. Η ρατσιστική βία, η καταστολή και οι αφόρητες συνθήκες διαβίωσης καθίστανται συμπληρωματικά στοιχεία της πολιτικής των κλειστών συνόρων και των απελάσεων. Το να γίνει η ζωή των προσφύγων ανυπόφορη, θεωρείται «μέσο αποτροπής των προσφυγικών ροών» από τους νοσηρούς εγκεφάλους της εξουσίας.
Η βαρβαρότητα δεν παίζει όμως μόνη της στο γήπεδο του ταξικού ανταγωνισμού. Το άνθος της αλληλεγγύης δεν έχει ανθίσει απλώς, αλλά έχει αποκτήσει βαθιές ρίζες στο κοινωνικό έδαφος. Δεν μπορεί να καεί από τη φωτιά των φασιστών, δεν μπορεί να ξεριζωθεί από τα ΜΑΤ, δεν μπορεί να μαραθεί από τη συκοφαντία των δημάρχων. Οι προσφυγικές καταλήψεις, οι εκατοντάδες κινήσεις αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα, η αταλάντευτα φιλοπροσφυγική στάση ενός πολύ μεγάλου τμήματος της κοινωνίας, έχουν διαμορφώσει ένα πολιτικό ρεύμα που δεν μπορεί να ανακοπεί. Η κοινή καθημερινότητα με τους πρόσφυγες ανοίγει εστίες ανθρωπιάς και πολιτισμού, στον αντίποδα του κρατικά οργανωμένου μισανθρωπισμού.

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στις 6:00μμ διαδηλώνουμε στα Προπύλαια την αλληλεγγύη μας στην προσφυγική κατάληψη Νοταρά 26 (προσυγκέντρωση City Plaza 5:00μμ στο χώρο του ξενοδοχείου).

Ζούμε μαζί, αγωνιζόμαστε μαζί, θα νικήσουμε μαζί.

Αθήνα, 27/8/2016
Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza

Φωτογραφία του χρήστη Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza.

πηγή : https://www.facebook.com/%CE%A7%CF%8E%CF%81%C