Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στις 17.30

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Διαδήλωση ΔΕΘ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

Με αγώνες να καταργήσουμε νέα & παλιά μνημόνια

Να διώξουμε την κυβέρνηση του Τσίπρα

Όλοι στη διαδήλωση της ΔΕΘ: Σάββατο 10/9, 17:30, Εγνατία με Αγ. Σοφίας

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να κρατηθεί στην εξουσία, εκτελεί πειθήνια τις κανιβαλικές νεοφιλελεύθερες ορέξεις των δανειστών ψηφίζοντας συνεχώς αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα. Έτσι, μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου, του ασφαλιστικού, του φορολογικού νόμου, του «κόφτη» κ.τ.λ., προχωράει σ' ένα ακόμη σημαντικότερο χτύπημα. Στόχος δανειστών/κερδοσκόπων και συγκυβέρνησης είναι η πλήρης κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων, με την ψήφιση των μέτρων για τα «εργασιακά», προαπαιτούμενα της λεγόμενης 2ης αξιολόγησης που πρέπει να ψηφιστούν μέσα στο Φθινόπωρο, για να πάρει η κυβέρνηση την υποδόση των 2,8 δις.

Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις υπουργών και βουλευτών, τα μέτρα θα είναι ισοπεδωτικά. Ήδη από τις 18/6 βρίσκονται στην Αθήνα η διεθνής 8μελής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, συγκροτημένη από κοινού από δανειστές/κερδοσκόπους και υπουργείο Εργασίας, που θα παραδώσει πόρισμα στις 12 Σεπτέμβρη. Χαρακτηριστικό είναι ότι συμμετέχει σ' αυτήν μόλις ένας Έλληνας (γνωστός αντιδραστικός), ενώ κανείς εργατολόγος της χώρας δεν δέχθηκε να συμμετέχει!

Μειώνουν μισθούς, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία!

Τα μέτρα που προετοιμάζονται αφορούν την άμεση μείωση του μισθολογικού κόστους,(για ακόμη μια φορά), τις σχέσεις εργασίας (για πολλοστή φορά), το πετσόκομμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και του συνδικαλισμού! Συγκεκριμένα:

- Νέα μείωση του κατώτατου μισθού από 1-1-2017 (σήμερα 586 ευρώ μικτά για τους πάνω από 25 ετών, 511 ευρώ μικτά για τους κάτω των 25 ετών). Ήδη ξεκίνησε η υπογραφή επιχειρησιακών «συλλογικών συμβάσεων», κάτω από και από τα 586 Ευρώ από τις εργοδοτικές «Ενώσεις Προσώπων».

- Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού (δώρα Πάσχα-Χριστουγέννων, επίδομα αδείας) στον ιδιωτικό τομέα, αρχικά ίσως με την τακτική της «συγχώνευσης» στους 12 μισθούς για τους παλιούς εργαζομένους και η πλήρης κατάργηση για τους νέους.

- Κατάργηση όλων των επιδομάτων (επιδομάτων γάμου, τέκνων, σπουδών, ανθυγιεινής εργασίας και οι προσαυξήσεις λόγω τριετιών!), επιφέροντας άμεση μείωση έως 30% του μισθού σε αρκετούς εργαζόμενους.

- Αμετάβλητο μισθό (ίδιο) για όλον τον εργασιακό βίο («σύστημα "καθαρού" μισθού»).

- Ακόμη μεγαλύτερη ελαστικοποίηση της εργασίας: Καθιέρωση συμβάσεων όπως τα συμβόλαια μηδενικών ωρών απασχόλησης (zero hour contracts) και οι λευκές συμβάσεις (white contracts) - δηλαδή απασχόλησης όταν θέλει ο εργοδότης, με αμοιβή που ορίζει ο ίδιος ή λίγων ωρών,μ χωρίς ασφαλιστική κάλυψη κ.λπ.

Ακόμη χειρότερα όσα αφορούν τις εργασιακές σχέσεις:

- Κατάργηση, αρχικά ίσως μόνο στην πράξη, των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων (ακόμη κι αυτές που υπογράφουν Ομοσπονδίες ή και η ΓΣΕΕ). Υπογραφή «συλλογικών συμβάσεων» από εργοδοτικές «Ενώσεις Προσώπων».

- Πλήρης απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων (χωρίς όρια και χωρίς διοικητικό βέτο). Πρόσφατη απόφαση του γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου έκρινε ασύμβατη με το κοινοτικό δίκαιο τη δυνατότητα που παρέχει η ελληνική νομοθεσία στον εκάστοτε υπ. Εργασίας να αρνείται σε επιχειρήσεις τη διενέργεια ομαδικών απολύσεων! (προσφυγή της ΑΓΕΤ Ηρακλής, που μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της Χαλκίδας είχε ζητήσει έγκριση για ομαδικές απολύσεις των 236 εργαζομένων, η οποία απορρίφθηκε).

- Μείωση της αποζημίωσης για απολύσεις εργαζόμενων, η οποία θεωρείται ακόμη υψηλή με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα

- Ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του «Διευθυντικού Δικαιώματος» και παράλληλη μείωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

- Αλλαγή του τρόπου λήψης αποφάσεων για την πραγματοποίηση απεργιών.

- Επαναφορά του lock out (ανταπεργίας), που είχε καταργηθεί με το Ν.1264/82.

- Περιορισμό ή και κατάργηση της προστασίας των μελών Σωματείου που προβλέπεται από το Ν. 1264/82. Μείωση των ημερών συνδικαλιστικής άδειας, περιορισμό των αμειβόμενων αδειών στις απολύτως απαραίτητες, καθώς και περιορισμό των προσώπων που δικαιούνται άδειες. Δραστική μείωση των ημερών απουσίας συνδικαλιστή και ευθυγράμμιση με τα ισχύοντα για κάθε εργαζόμενο.

Μας μετατρέπουν σε συγχρόνους δουλοπάροικους - Να τους σταματήσουμε!

Αυτές οι «μεταρρυθμίσεις» καταργούν ουσιαστικά το συνδικαλιστικό νόμο (Ν. 1264/82) και κάθε άλλο νόμο που κατοχυρώνει κάποια, έστω περιορισμένα, δικαιώματα των εργαζομένων, των εκπροσώπων τους, της συνδικαλιστικής δράσης και των Συνδικάτων. Έχουν στόχο να κάνουν αδύνατη την απεργία, να καταργήσουν επί της ουσίας τα Σωματεία, τη συνδικαλιστική δράση και ιδιαίτερα το μαχητικό συνδικαλισμό. Να ποινικοποιούν και απαγορεύουν οποιαδήποτε αγωνιστική διεκδίκηση ή κινητοποίηση και τις απεργίες, να μένουν οι εργαζόμενοι έρμαιο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες κ.τ.λ. Με λίγα λόγια, να ατομικοποιήσουν τους εργαζόμενους και να περιθωριοποιήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα. Έτσι ανοίγει ο δρόμος σ' ένα αυταρχικό καθεστώς: όπου τα συνδικάτα θα είναι μισοπαράνομα και σε κάθε περίπτωση παντελώς ανίσχυρα, ο ρόλος τους δεν θα αναγνωρίζεται καθόλου, παρά μόνο του «υπεύθυνου» ή κυβερνητικού συνδικαλισμού, συνδικάτων ελεγχόμενων ή «σφραγίδων», εργοδοτικών ή «κίτρινων».

Για να επιβιώσει έστω και διασωληνωμένος ο ελληνικός καπιταλισμός χρειάζεται ένα συντριπτικό χτύπημα στην εργατική τάξη, στο βιοτικό της επίπεδο και κυρίως να την αφοπλίσει από τα εργαλεία της, ώστε να μην μπορέσει να αντιμετωπίσει και τις επόμενες επιθέσεις που θα ακολουθήσουν.

Άλλωστε το ίδιο σχέδιο επιχειρείται λίγο πολύ και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες (αντεργατικοί νόμοι σε Γαλλία, Βέλγιο κ.τ.λ.), λόγω της όξυνσης της οικονομικής κρίσης στην ΕΕ.

Μαχητικοί αγώνες - Αυτοοργάνωση - Πολιτική Γενική Απεργία Διαρκείας!

Απέναντι σ' αυτή την ολομέτωπη επίθεση, πρέπει να προετοιμαστούμε. Είναι μια σκληρή μάχη, όπου πρέπει να μπούμε αποφασισμένοι, να τη φτάσουμε μέχρι το τέλος. Πιάνοντας το νήμα από το 2010-12, με τον παρατεταμένο κοινωνικό πόλεμο, τις δεκάδες μαζικές απεργίες και τις μαχητικές διαδηλώσεις. Ακολουθώντας το παράδειγμα των γάλλων (και βέλγων) εργαζομένων όπου για αρκετούς μήνες αγωνίζονται ενάντια στο «νόμο Κομρί», με μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, μεταξύ άλλων σε ορισμένους από τους πιο σημαντικούς κλάδους της οικονομίας. Διαδηλώσεις με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων -όπως και μαζική συμμετοχή μαθητών και φοιτητών- έγιναν σε πολλές γαλλικές πόλεις, σπάζοντας παράλληλα και το νόμο «έκτακτης ανάγκης» που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Ολάντ-Βαλς, αντιμετωπίζοντας τη βία των κατασταλτικών μηχανισμών. Παρά την πραξικοπηματική ψήφιση του νομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι έχουν προαναγγείλει νέα αντεπίθεση και κινητοποιήσεις από το Σεπτέμβρη.

Να βάλουμε τέλος στα σχέδια κυβέρνησης-δανειστών για το «εργασιακό». Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να ξεκινήσουμε μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και δράσεων, για τις δραματικές επιπτώσεις ενός τέτοιου νόμου. Να θυμηθούμε τις καλύτερες παραδόσεις του εργατικού κινήματος. Να οργανωθούμε με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιάς, για να σταματήσουμε συντονισμένα και με ενότητα τη νέα επίθεση, να αντιμετωπίσουμε το κράτος «έκτακτης ανάγκης» του Τσίπρα και της παρέας του, που επιστρέφει δριμύτερο για να καταστείλει το κίνημα. Στηριζόμενοι στην αυτοοργάνωσή μας, μπορούμε να ξεπεράσουμε και τα εμπόδια των ξεπουλημένων γραφειοκρατών της ΓΣΕΕ, καθώς και τον ύπουλο, διασπαστικό ρόλο του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Να προετοιμάσουμε μια Πολιτική Γενική Απεργία Διαρκείας, που θα τσακίσει στην πράξη τα μνημόνια και όσους τα εφαρμόζουν, νέους και παλιούς μνημονιακούς.

Σημαντικό ρόλο πρέπει να έχει η νεολαία, μαθητές και φοιτητές, που δέχονται διπλό χτύπημα: διάλυση της παιδείας και «εργασιακά», που χτυπούν πρώτα τα δικά τους δικαιώματα, επιφυλάσσοντας τους ένα κατάμαυρο μέλλον («χαμένη γενιά» τους αποκαλούν οι ίδιοι οι αστοί).

Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Νέοι, να επιβάλλουμε ένα Πρόγραμμα Σωτηρίας

Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις. Οι υποχωρήσεις στον ταξικό εχθρό οδηγούν σε ιστορικές προδοσίες. Τίποτα δε θα μας χαριστεί από τους ντόπιους και ευρωπαίους καπιταλιστές, που θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να διατηρήσουν την παραπαίουσα αντιδραστική ΕΕ - ειδικά μετά την τεράστιας σημασίας νίκη του BREXIT. Απαιτείται να επιβάλλουμε ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα σωτηρίας:

- ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

- ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

- ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩ - ΕΕ

- ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να επιβληθεί μόνο μέσα από ένα νέο κύμα αγώνων, που θα αποτελέσει τις βάσεις για μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, τη μόνη δύναμη που μπορεί να το εγγυηθεί. Να στηριχτούμε στην αλληλεγγύη και τον διεθνισμό μεταξύ των ευρωπαίων εργαζομένων. Να διαλύσουμε την ΕΕ των πολέμων, του ρατσισμού, της ανεργίας και της φτώχειας. Απέναντι στη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής κρίσης, ν' ανοίξουμε τον δρόμο για τη μοναδική ρεαλιστική εναλλακτική λύση, τον Σοσιαλισμό.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: antepithesitonergazomenon.blogspot.com

πηγή : http://antepithesitonergazomenon.blogspot.gr/


1 2 3 4

Όλοι - ες στην διαδήλωση της Δ.Ε.Θ. στις 10/9, ώρα 17:30 μ.μ. συγκέντρωση Εγνατία με Αγίας Σοφίας

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ !

-

Όλοι - ες στην διαδήλωση της Δ.Ε.Θ. στις 10/9, ώρα 17:30 μ.μ. συγκέντρωση Εγνατία με Αγίας Σοφίας

Προς τους εργαζόμενους του Επισιτισμού - Τουρισμού - Ζαχαρ/στείων

σερβιτόρους, μάγειρες, διανομείς, μπουφετζήδες, λαντζιέρηδες, πωλητές, ταμίες κ.ά.

Συνάδελφοι - ισσες,

Συνεχίζεται ο ''αποτυχημένος θίασος'', μιας κυβέρνησης παράσιτο πάνω στα κεφάλια μας και στις ζωές μας.. Καθημερινά, στα ΜΜΕξαπάτησης, εμφανίζουν μια αντίστροφη πραγματικότητα, μας λένε πως όλα πάνε καλά, πως μειώνεται η ανεργία, βάζουνε συνεχώς κόκκινες γραμμές σε όσα ζητάνε οι Ευρωπαίοι, πως η ανάπτυξη βρίσκεται μπροστά μας, αρκεί να κάνουμε λίγη υπομονή! Το αποκορύφωμα όλων είναι πως λένε ότι νοιάζονται για τα εργασιακά δικαιώματα και τους ''χτυπημένους'' από την κρίση. Η καθημερινότητα και τα νούμερα όμως δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.. Μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις καθημερινά βάζουν λουκέτο, εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο μαζί με τις οικογένειές τους (Μαρινόπουλος, Ηλεκτρονική κλπ), με τους εργοδότες να μεταφέρουν σε φορολογικούς παραδείσους τις περιουσίες που έχουνε φτιάξει με τον ιδρώτα μας και η ανεργία είναι στο 25% επίσημα (ανεπίσημα πολύ παραπάνω, με ανασφάλιστους ή μισοασφαλισμένους εργαζόμενους, με τα προγράμματα voucher - μαθητείας- κοινωφελούς εργασίας).

Επισιτισμός-Τουρισμός ..... κλάδος πειραματόζωο εδώ και χρόνια...

Στον κλάδο μας και στα καταστήματα που εργαζόμαστε, ουσιαστικά εφαρμόζονται στην πράξη από τους εργοδότες όλα ή σχεδόν όλα από τα μέτρα που θέλουνε να περάσουνε το επόμενο διάστημα. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε ανασφάλιστοι, εργαζόμαστε όσες μέρες και ώρες θέλει ο εργοδότης (φυσικά αν πρόκειται για παραπάνω ώρες είναι απλήρωτες), δώρα, επιδόματα αδείας, νυχτερινά, Κυριακές και αργίες έχουν καταργηθεί στην πράξη και όταν πάμε να τα ζητήσουμε, μας τρομοκρατούν με απόλυση. Πρόκειται, δηλαδή, απλά για μια επικύρωση όλων αυτών που βιώνουμε στο εργασιακό μας περιβάλλον. Από την άλλη, πατώντας πάνω σε όλα τα παραπάνω, θα καθιερωθεί πλέον και θα γίνει μόνιμο το ''νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη - επιχειρηματία'' και πως αν τολμήσεις και ζητήσεις καλύτερες συνθήκες εργασίας ή αποφασίζεις να διεκδικήσεις ότι έχει μείνει από τα δικαιώματά σου, θα χρειαστεί να πληρώσεις για το θράσος που είχες να αμφισβητήσεις την επιχειρηματικότητα και την ''ανάπτυξη''.

Κάτω τα νέα αντεργατικά μέτρα

Σε συνεννόηση και συνεργασία με την ευρωσυμμορία του Σόιμπλε και του ΔΝΤ, το επόμενο διάστημα σχεδιάζεται από την κυβέρνηση Τσίπρα, μια άνευ προηγουμένου επίθεση, για την πλήρη κατεδάφιση των εργατικών μας δικαιωμάτων, με τα νέα μέτρα για τα <<εργασιακά>>, τα οποία είναι και προαπαιτούμενα της λεγόμενης 2ης αξιολόγησης και πρέπει να ψηφιστούν μέσα στο Φθινόπωρο, για να πάρει η κυβέρνηση την υποδόση των 2,8 δις.

Τα μέτρα που συζητιούνται αφορούν την άμεση μείωση του μισθολογικού κόστους, τις σχέσεις εργασίας και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Πιο συγκεκριμένα:

1.Nέα μείωση του κατώτατου μισθού από 1-1-2017 (σήμερα είναι 586 ευρώ μικτά για τους πάνω από 25 ετών, 511 ευρώ μικτά για τους κάτω των 25 ετών). Ήδη ξεκίνησε η υπογραφή επιχειρησιακών «συλλογικών συμβάσεων», κάτω από και από τα 586 Ευρώ από τις εργοδοτικές «Ενώσεις Προσώπων» (ουσιαστικά Σωματεία που φτιάχνουν οι εργοδότες για να υπογράφουν ότι θέλουν) 2. Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού (δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα αδείας) στον ιδιωτικό τομέα. 3. Κατάργηση όλων των επιδομάτων (επιδομάτων γάμου, τέκνων, σπουδών, ανθυγιεινής εργασίας κλπ). 4. Ίδιο μισθό για όλον τον εργασιακό βίο («σύστημα "καθαρού" μισθού») 5. Ακόμη μεγαλύτερη ελαστικοποίηση της εργασίας: Καθιέρωση συμβάσεων εργασίας όπως τα συμβόλαια μηδενικών ωρών απασχόλησης (zero hour contracts) και τις λευκές συμβάσεις (white contracts), δηλαδή της απασχόλησης όταν θέλει ο εργοδότης και με αμοιβή που ορίζει ο ίδιος ή έστω λίγων ωρών χωρίς ασφαλιστική κάλυψη κ.λπ. 6. Κατάργηση, αρχικά ίσως μόνο στην πράξη, των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, με υπογραφή «συλλογικών συμβάσεων» από εργοδοτικές «Ενώσεις Προσώπων» (δες παραπάνω). 7. Πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων (χωρίς όρια). 8. Μείωση της αποζημίωσης για απολύσεις εργαζόμενων, η οποία θεωρείται ακόμη υψηλή με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα. 9. Περιορισμός ή και κατάργηση της προστασίας των μελών του Σωματείου που προβλέπεται από το Ν. 1264/82. Με πιο απλά λόγια, αφαιρείται το δικαίωμα ουσιαστικά στον συνδικαλισμό - διεκδίκηση δικαιωμάτων και καλύτερων συνθηκών εργασίας και είναι ένα μέτρο που περιθωριοποιεί τα Σωματεία μας με στόχο να μην έχουν λόγο και ύπαρξη. 10. Ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του «Διευθυντικού Δικαιώματος» και παράλληλη μείωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. ( με απλά λόγια θα αποφασίζει και θα διατάζει ο κάθε εργοδότης για το αν θέλει να δώσει άδεια - απλήρωτη φυσικά-, αν θα κάνεις διάλειμμα, αν θα πληρώνεσαι κλπ, χωρίς να μπορεί να τον πειράξει κανείς!) 11. Επαναφορά του lock out (ανταπεργίας των εργοδοτών ) που είχε καταργηθεί με το Ν.1264/82. 12. Αλλαγή του τρόπου λήψης αποφάσεων για την πραγματοποίηση απεργιών, δηλαδή θα την καθιστά αδύνατη. ( τεράστιας σημασίας, μιας και η απεργία είναι το μόνο μέσο που έχουμε σαν εργαζόμενοι για να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας, μισθούς και γενικότερα τα δικαιώματά μας).

Όλα τα παραπάνω, που αν αφήσουμε σαν εργαζόμενοι να περάσουν έχουν σαν στόχο :

1) Να σπάσουν κάθε έννοια της συλλογικότητας, δηλαδή της συναδελφικής αλληλεγγύης, της συνολικής διεκδίκησεις δικαιωμάτων και καλύτερων συνθηκών εργασίας κλπ.

2) Αφορά το σύνολο των εργαζομένων (και κυρίως τους νέους εργαζόμενους οι οποίοι είναι το πιο χτυπημένο κομμάτι)

3) Καταργείται η έννοια του μισθού, αφού πλέον ο εργοδότης θα αποφασίζει γι'αυτόν και ουσιαστικά θα είναι παροχή - φιλοδώρημα και θα δίνεται με βάση την ''καλοσύνη'' του ή και τα κέφια του!

4) Και τέλος, με τα αντι-συνδικαλιστικά μέτρα, θέλουν να εμποδίσουν οποιαδήποτε αντίσταση προκύψει απέναντι σε όλα αυτά και να μας ατομικοποιήσουν και να μας έχουν στο περιθώριο.

Μαχητικοί αγώνες - Αυτοοργάνωση - Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας!

Συνάδελφοι - ισσες, δεν μπορούμε και δεν αντέχουμε άλλο αυτή την εξαθλίωση που ζούμε όλα αυτά τα χρόνια. Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Να οργανωθούμε στο Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Θες/νίκης, γιατί τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας είναι τεράστιας σημασίας για την επιβίωσή μας. Να σπάσουμε τους φόβους μας και την ατομικοποίηση που θέλουν να μας επιβάλλουν. Τα καθημερινά μας προβλήματα είναι κοινά και έτσι απαιτούν και κοινές λύσεις! Πρέπει να δημιουργήσουμε παντού επιτροπές αγώνα, να συζητήσουμε και να προχωρήσουμε σε μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, απεργίες, καταλήψεις και αυτοδιαχείριση σε όσες επιχειρήσεις κλείνουν και μας πετάνε στον δρόμο. Να προετοιμάσουμε μια Γενική Απεργία Διαρκείας ! Αυτά τα μέτρα πρέπει πάση θυσία να μην περάσουν!

Τον δρόμο τον δείχνουν, οι συνάδελφοί μας στα καταστήματα: Banquet, Applebee's, Pizza-hut, Χατζής, Ble, Kαφεναί κ.ά. και όλοι οι εργαζόμενοι πανευρωπαικά με τους αγώνες στα χρόνια των μνημονίων (Κίνημα Πλατειών, Γενικές Απεργίες, 12 Φλεβάρη 2012, σκληρές και μεγάλες απεργίες σε Βέλγιο-Γαλλία κλπ). Σ' αυτόν τον δρόμο κινείται η Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό όλα αυτά τα χρόνια, δημιουργώντας και υποστηρίζοντας τέτοιους παραδειγματικούς και μαχητικούς αγώνες.

Να παλέψουμε για :

  • Ø ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ - ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ - Να ρίξουμε και αυτή την κυβέρνηση και να παλέψουμε για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων!
  • Ø Κατάργηση των μνημονίων, έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. και το Ευρώ-Καθιέρωση εθνικού νομίσματος.
  • Ø Εθνικοποίηση- Κοινωνικοποίηση όλων των τομέων - κλειδιά της οικονομίας

( Τράπεζες - Μεγάλες Επιχειρήσεις - Εργοστάσια που κλείνουν), Κάτω από Εργατικό Έλεγχο.

  • Ø 751 βασικό μισθό. Αυξήσεις στους μισθούς με βάση τις ανάγκες μας! Επιβολή πληρωμής των μισθών και των Δώρων. Επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, για να υπογραφούν Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας, υποχρεωτικές για όλους τους εργαζόμενους.
  • Ø Κανένας εργαζόμενος χωρίς ασφάλιση! Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους.
  • Ø Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών - δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Τηλ. επικοινωνίας: 6982 268 508 antepithesistonepisitismo.blogspot.com


1 2 3 4

Καταγγελία για ΟΑΣΘ

Κάθε όριο ξεπέρασαν οι ελεγκτές του ΟΑΣΘ!

Μια ακόμη τραμπούκικη επίθεση, εις βάρος νεαρής φοιτήτριας αυτή τη φορά, παρακολουθήσαμε το βράδυ της Πέμπτης, στον τερματικό σταθμό Χαριλάου ! Ο ελεγκτής παρανόμως απαίτησε από τον οδηγό να κλείσει τις πόρτες και μάλιστα κρατούσε την κοπέλα, η οποία τρομοκρατημένη προσπάθησε να βγει από το παράθυρο!

Ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Οι ελεγκτές που έχει προσλάβει ο οργανισμός τραμπουκίζουν όσους δεν έχουν κόψει εισιτήριο, αντιμετωπίζοντας τους ως εγκληματίες. Θυμίζουμε και την περίπτωση του ανέργου που καταδικάστηκε σε 22 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για ένα εισιτήριο! (διαβάστε εδω).

Καλούμε τους επιβάτες του ΟΑΣΘ, να μας καταγγέλλουν άμεσα τέτοια περιστατικά, για να σταματήσουμε την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, στo τηλέφωνο της Επιτροπής 2310265730.

-Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής στην επόμενη μας συνέλευση την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 7μμ στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων για να συναποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις μας.

-Επίσης συμμετέχουμε στη διαδήλωση για τη ΔΕΘ το Σάββατο στις 5:30μμ, Εγνατία με Αγ. Σοφίας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Επικοινωνία: Τηλ:2310265730, epitropidrasis@gmail.com,epitropidrasis.blogspot.gr

πηγή: http://epitropidrasisds.blogspot.gr/2016/09/blog-post.html


1 2 3 4

10/9 όλοι στη Διαδήλωση της ΔΕΘ. Κάτω τα νέα αντεργατικά μέτρα! Μπορούμε και χωρίς τους χρεοκοπημένους και τα μνημόνια τους.

Όλοι/ες στη Διαδήλωση της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση Σάββατο 10/9, 17:30 Εγνατία με Αγίας Σοφίας

-

ΟΚΔΕ 2016 NET

ΟΚΔΕ

πηγή: http://www.okde.gr/archives/5084