Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19.00

Συλλογή ειδών για πρόσφυγες/μετανάστες & bar

Συλλογή ειδών για πρόσφυγες/μετανάστες :

Βρεφικές τροφές
Λάδι
Τοματοπολτός

Χαρτικά
Πλαστικά
Καθαριστικά

Τα παραπάνω είδη τροφής είναι αυτά των οποίων παρουσιάζεται η μεγαλύτερη έλλειψη στις αυτοοργανωμένες δομές φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών. Αγαθά αυτής της κατηγορίας είτε αποθηκεύονται στην αποθήκη μας (μαγειρεύουμε εβδομαδιαία για την ‪#‎Νοταρά26‬ και προμηθεύουμε άλλες αντίστοιχες Κουζίνες), είτε τα αποστέλλουμε άμεσα όπου υπάρχει ανάγκη !

Παρακαλούμε κοινοποιήστε


Θερινό ωράριο :)

Ανοιχτά κάθε μέρα, από τις 19.00 !

Για πληροφορίες - ερωτήσεις λειτουργεί τόσο το inbox της Σελίδας, όσο και το e-mail (βλ. εντός αφίσας)

Ανοιχτή συνέλευση κάθε Δευτέρα στις 21.00 !
______________________________________

Summertime hours - open every day after 19.00 !

For information and/or questions don't hesitate to send us a message/mail, or attend our weekly assembly, every Monday @ 21.00

πηγή : https://www.facebook.com/NosotrosSocialCentre


Πρωτοβουλία αλληλέγγυων για την υπεράσπιση των καταλήψεων στέγης μεταναστών

Μετά την επίθεση που έκανε το σύνολο του Κράτους (κυβέρνηση, αστυνομία, εισαγγελία, πρυτανεία) στις καταλήψεις στέγης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη (Νίκης, HURRIYA, Ορφανοτροφείο), την εκκένωση των κτιρίων από αλληλέγγυους και πρόσφυγες, αλλά και τις σκληρές ποινές που επιβλήθηκαν στους συντρόφους της κατάληψης του Ορφανοτροφείου, άνοιξε για τα καλά το ζήτημα της καταστολής. Ταυτόχρονα, άνοιξε και η όρεξη των μικρομεσαίων διαχειριστών της εξουσίας, των τοπικών αρχόντων δηλαδή, τόσο στην Αθήνα με τον Καμίνη, όσο και με τον Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη.


Στην Αθήνα υπάρχουν αυτοοργανωμένες καταλήψεις στέγης, οι οποίες λειτουργούν καλύπτοντας όχι μόνο τις βασικές, αλλά το σύνολο των αναγκών των προσφύγων και ο λόγος που γεμίζουν συνεχώς, είναι ότι φεύγουν από τις κρατικές δομές και έρχονται στις αυτοοργανωμένες, διότι εξυπηρετούνται και πιο γρήγορα για το δρόμο προς την Ευρώπη, αλλά και για τις συνθήκες. Αυτά και άλλα είναι γνωστά. Ο Καμίνης και άλλοι αντιδραστικοί κύκλοι πιέζουν για την βίαιη εκκένωση των καταλήψεων και o Αύγουστος είναι ο μήνας που θεωρούν ότι είναι ο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας της αλληλεγγύης.


Όλες οι καταλήψεις έχουν πάρει αποφάσεις να υπερασπιστούν τα κτίρια με κάθε τρόπο και να μην αφήσουν τους πρόσφυγες στα αιματοβαμμένα χέρια των κερδοσκόπων της προσφυγικής μετακίνησης, των βασανιστών αστυνομικών και της κυβερνητικής απάτης.


Καλούμε κάθε αγωνιστή, κάθε αλληλέγγυο-α, κάθε συλλογικότητα σε έναν συναγερμό αντίστασης, και από την κοινωνία που μας στήριξε τόσο πολύ όλο αυτό το διάστημα, να είναι κοντά μας και σε αυτή τη φάση.


Μας οδηγούν σε σύγκρουση αλλά αυτή δεν θα είναι μία από τα ίδια. Η άγνοιά τους στο προσφυγικό ζήτημα μπορεί να φέρει πρωτόγνωρα αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον. Είναι επικίνδυνοι. Ας τους αντιμετωπίσουμε τώρα, πριν πληρώσει η κοινωνία ακριβά την τακτική της «τάξης και της ασφάλειας» που προωθούν όλοι οι παράγοντες της ανάθεσης από την κυβέρνηση, την εισαγγελία-αστυνομία, μέχρι τους τοπικούς άρχοντες.

Υπάρχουν ανάγκες για τη θωράκιση των καταλήψεων:

Μπάρες για κατασκευές
Λουκέτα όλων των τύπων καθώς και αλυσίδες για θωράκιση των πορτοπαραθύρων
Προστατευτικές μάσκες μιας χρήσεως αλλά και μεγάλες (μυρμήγκι)
Ποσότητες μαλόξ
Ποσότητες φαρμακευτικές για τα δακρυγόνα

Τα υλικά μπορούν από Δευτέρα 8 Αυγούστου να έρχονται στο νοσότρος μετά τις 7μμ, ενώ στην κατάληψη του 5ου σχολείου Εξαρχείων (Α Φιλοξενείο) και στο ξενοδοχείο ΟΝΕΙΡΟ, κάθε ώρα.

Πρωτοβουλία αλληλέγγυων για την υπεράσπιση των καταλήψεων στέγης μεταναστών

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1561974/