Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19.00

3o Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Αργολίδας

3ο Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Αργολίδας, 9&10 Σεπτέμβρη στο Ναύπλιο

Μπορεί πέρυσι οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Ελλάδα να μη μας επέτρεψαν να διοργανώσουμε το ετήσιο φεστιβάλ μας, αλλά φέτος θα επανορθώσουμε. Το Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας (Α.Α.Μ.Α) διοργανώνει στις 9-10 Σεπτέμβρη το 3ο φεστιβάλ του.

Ρίχνοντας μια σύντομη ματιά στον πλανήτη που συνταράσσεται από την εντεινόμενη παγκόσμια καπιταλιστική κρίση -το τέλος της οποίας δε διαφαίνεται στον ορίζοντα- θα δει κανείς με εντυπωσιακή καθαρότητα το πραγματικό, αφτιασίδωτο πρόσωπο του καπιταλιστικού συστήματος. Στη χώρα μας η μνημονιακή πολιτική συνεχίζεται με τη φτωχοποίηση του λαού να εντείνεται. Σε διεθνές επίπεδο ο πόλεμος, η προσφυγιά, η φτώχεια και ο κοινωνικός κανιβαλισμός συνθέτουν ένα ασφυκτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο όμως, και σε πείσμα των καιρών, ξεπηδά η αλληλεγγύη, ο αγώνας για αξιοπρέπεια, η αντίσταση!

Είναι μέσα σε αυτό το διεθνές και εγχώριο περιβάλλον που διοργανώνουμε το φεστιβάλ μας και γι'αυτό επιλέξαμε να επικεντρωθούμε στο ζήτημα των προσφύγων -ζούμε άλλωστε το μεγαλύτερο προσφυγικό ρεύμα από τον Β' ΠΠ. Θα αποτελούσε αφέλεια (ή καθαρή υποκρισία) να μιλήσει κανείς για την προσφυγιά χωρίς να μιλήσει για τις αιτίες της: τα αδιέξοδα ενός συστήματος που στις πιο δύσκολες στιγμές του γίνεται ολοένα και πιο επιθετικό, ολοένα και πιο απάνθρωπο, συνθλίβοντας τα πάντα στο διάβα του. Η παρουσία των προσφύγων στην Ελλάδα και την Ευρώπη συνοδεύτηκε από παραπέρα αυταρχικοποίηση του αστικού κράτους, την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, την καλλιέργεια του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας και την ανάπτυξη ρατσιστικών κινημάτων «αγανακτισμένων κατοίκων» (δηλαδή μασκαρεμένων φασιστών) στα νησιά. Ταυτόχρονα όμως έφερε στο προσκήνιο την πρωτοφανή αλληλεγγύη χιλιάδων απλών ανθρώπων που έσπευσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτούς με κάθε δυνατό τρόπο, προσφέροντας από το υστέρημα τους ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα αλλά και στέγη στους πρόσφυγες.

Κρίνοντας λοιπόν ότι ζούμε σε μια πολύ αντιφατική εποχή, αποφασίσαμε να ανοίξουμε μια ζωντανή συζήτηση για όλα αυτά τα θέματα και σας καλούμε να έρθετε στο θεατράκι του ΟΣΕ στο Ναύπλιο, στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου, στο 2ήμερο φεστιβάλ μας που θα περιλαμβάνει ομιλίες-συζητήσεις, μουσική, συλλογική κουζίνα, σουβλάκια, μπαρ αλλά και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά!

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Παρασκευή, 9 Σεπτέμβρη, 19:00

" Πόλεμος, προσφυγική κρίση και ισλαμοφοβία στην Ευρώπη-φρούριο"

Ομιλητές:
Σεΐτ Αλντογάν, δημοσιογράφος
Μιχάλης Βουρεκάς, δικηγόρος
Κώστας Μάρκου, δημοσιογράφος στην εφημερίδα Πριν

Συναυλία: Jaul,
Παράξενος,
MC Yinka, Half-Note,
JK One και Wheel M

Σάββατο, 10/9, 19:00

" Έμπρακτη αλληλεγγύη και αυτοοργάνωση κόντρα στην κρίση"

Ομιλητές:
Μαρία Νικολακάκη, πανεπιστημιακός
Γιάννης Φελέκης
Γιάννης Ανδρουλιδάκης, δημοσιογράφος
Γιώργος Τσιάκαλος, πανεπιστημιακός

Συναυλία:
Στέλιος Λαλούσης ,
Ποζαύλι, Son Monarcas,
The Big Nose Attack

Σας περιμένουμε!

Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας

πηγή: https://www.facebook.com/antifasistikoargolidas/