Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στις 17.00

11 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Κινητοποίηση ενάντια στα εγκαίνια των φασιστικών γραφείων στην περιοχή

Ο φασισμός έχει πρόσωπο και κόμματα. Να συντρίψουμε τους κοινωνικούς και πολιτικούς φασιστικούς θύλακες!

Ο φασισμός έχει πρόσωπο και κόμματα
Να συντρίψουμε τους κοινωνικούς και πολιτικούς φασιστικούς θύλακες!

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που πραγματοποίησαν τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής. Η 18 Σεπτέμβρη 2013 είναι μια σημαντική μέρα του ταξικού κινήματος. Οι μαζικές διαδηλώσεις εκείνης της μέρας ήταν η απαρχή ενός πολύμορφου αντιφασιστικού ξεσπάσματος που συνέβαλε στο ξεδόντιασμα του ναζιστικού κόμματος. Οι μάχες αυτές, όμως, δεν ανήκουν στο παρελθόν. Η 18η Σεπτέμβρη δεν είναι μια ημέρα «ιστορικής μνήμης» μόνο. Οι ναζί κάθε χρόνο προκαλούν γιατί ξέρουν τι συμβολίζει. Τέτοια μέρα πέρυσι ο Μιχαλολιάκος ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας του Φύσσα. Φέτος φασιστική παραφυάδα διοργανώνει εγκαίνια ναζιστικών γραφείων στον Άγιο Παντελεήμονα. Η θρασύτητα τους δεν είναι δείγμα δύναμης, αλλά εκμετάλλευση της αποχής από την αντιφασιστική μάχη τεράστιων οργανωμένων κομματιών του ταξικού κινήματος.
Έτσι στην Ευρώπη, μεν, ο φασισμός έχει μαζικά κόμματα και συγκροτεί ξενοφοβικά - ρατσιστικά κινήματα. Στην Ελλάδα, όμως, οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής και τα απόνερα τους απλά δοκιμάζουν μια αμυντική οργανωτική ανασυγκρότηση. Τα κοινωνικά εγχειρήματα τους παραμένουν μειοψηφικά και στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων. Όμως τα γρανάζια έχουν λαδωθεί! Ξαναστήνουν τις προσβάσεις τους στο πολιτικό και μιντιακό σύστημα, ενώ ξαναβρίσκουν διόδους σε μπάτσους, δικαστές, εκκλησία και στρατό. Παράλληλα ξαναστήνουν τις ομάδες μάχες τους. Οι πολλαπλές επιθέσεις που έχουν οργανωθεί το τελευταίο δίμηνο μπορεί να είναι «μικρής» έντασης σε σχέση με την περίοδο `10 - `13, αλλά προδίδουν την ενεργοποίηση ενός ενιαίου σχεδίου. Μετανάστες στον Ασπρόπυργο, επίθεση σε καταλήψεις προσφύγων και γραφεία κομμάτων, «καταλήψεις για έλληνες» και ρατσιστικά σωματεία.
Με το φασισμό δεν έχουμε ξεμπλέξει και δεν έχει απομείνει μόνο μια δικαστική εκκρεμότητα. Η δική της Χρυσής Αυγής δεν είναι σαν αυτή της Νυρεμβέργης αλλά ολοένα και περισσότερο λειτουργεί σαν πολιτικό πλυντήριο των ναζί. Η διάλυση των ναζιστικών σχημάτων, η απενεργοποίηση των κοινωνικών τους προσωπείων είναι μια καλή αρχή για τη μάχη που έρχεται.
Απέναντι στον εφιάλτη που προτάσσει ο κοινωνικός κανιβαλισμό των φασιστών, μας οδηγεί το όραμα του διεθνισμού και ταξικής αλληλεγγύης.
Στις 18 του Σεπτέμβρη δεν διασκεδάζουμε. Είμαστε οργισμένοι και αποφασισμένοι!

17-18sep

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 6μμ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ (πάρκο ζαρντέν)
ΚΥΡΙΑΚΗ 18/9 5μμ πλατεία ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2016/09/11/ο-...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - ΩΡΑ 17.00μμ - ΑΛΚΙΒΙΑΔΟΥ & ΥΓΕΙΑΣ

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - ΩΡΑ 17.00μμ - ΑΛΚΙΒΙΑΔΟΥ & ΥΓΕΙΑΣ (ΠΙΣΩ ΑΠΟ

ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Α.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ)

Η νεοναζιστική ομάδα Λαική Ελληνική Πατριωτική Ένωση(Λ.Ε.Π.ΕΝ) θέλει να κάνει τα εγκαίνια των κεντρικών της γραφείων στην περιοχή του Α.Παντελεήμονα την Κυριακή 18/9 ημέρα που συμπληρώνονται 3 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στην ανακοίνωσή τους με τίτλο «αποποινικοποιούμε τον εθνικισμό» αναφέρουν:

«Η επιλογή της ημέρας δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς η 18/9 είναι η επέτειος του θανάτου του Παύλου Φύσσα. Ο Φύσσας σκοτώθηκε επειδή ήταν αριστερός και βρέθηκε σε λάθος σημείο, σε λάθος στιγμή. Η υπόθεση του θανάτου βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και περιμένουμε την έκβαση της.».

Δηλαδή ομολογούν ότι σκοτώθηκε επειδή ήταν αριστερός αλλά δεν ξέρουν ούτε ποιος τον δολοφόνησε ούτε σε ποιο κόμμα ανήκε ο δολοφόνος του.

Προσπαθούν να κερδίσουν κόσμο από την Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι: « η ηγεσία της Χρυσής Αυγής με τον θάνατο των δύο μελών της πιστεύει ότι θα "ξεπλύνει" τα λάθη και τις πολιτικές της που οδήγησαν δεκάδες μέλη της στις φυλακές και τα δικαστήρια».

Η ΛΕΠΕΝ αποτελεί διάσπαση της Χρυσής Αυγής καθώς τα ηγετικά της στελέχη (Χ.Ρήγας, Δ.Ζαφειρόπουλος) προέρχονται από αυτήν. Θέλει να αξιοποιήσει την διεθνή άνοδο της ακροδεξιάς και δηλώνει ότι έχει σχέσεις με την Μ.Λεπέν, τον Ν.Φάρατζ κα.

Προσπαθεί να παραστήσει την «σοβαρή Χρυσή Αυγή» που δεν έχει στις γραμμές της ναζιστές ή φασίστες παρά μόνο έλληνες που αγαπούν την Ελλάδα. Διαθέτει λίγες δεκάδες μέλη και πυρήνες σε Αθήνα, Καβάλα, Πύργο και Λάρισα. Πριν λίγους μήνες με συγκέντρωσή τους στον Πειραιά θέλησαν να κάνουν οργανωμένη επίθεση στους πρόσφυγες που βρίσκονταν στο λιμάνι. Με το άνοιγμα των γραφείων της στον Άγιο Παντελεήμονα προσπαθούν να γίνουν γνωστοί και να συσπειρώσουν κόσμο στις γραμμές τους από μια περιοχή που αποτέλεσε το βασικό ορμητήριο και εκλογική δεξαμενή για την άνοδο της Χρυσής Αυγής την περίοδο 2008-2012.

Πρόκειται για πατενταρισμένους νεοναζί συνδεδεμένους με τον κόσμο της νύκτας. Άλλωστε από αυτόν προέρχεται ο Χ.Ρήγας ο οποίος διατηρούσε για χρόνια μπαρ στην περιοχή.

Αν τους αφήσουμε θα προσπαθήσουν να ξανακάνουν τον Άγιο Παντελεήμονα όπως ήταν. Δηλαδή μια περιοχή όπου καθημερινά είχαμε επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και αντιφασιστών, σπασίματα καταστημάτων, εμπρησμούς σε χώρους προσευχής μουσουλμάνων, γιαουρτώματα πολιτικών της αριστεράς, μέχρι και κλείσιμο της μοναδικής παιδικής χαράς της περιοχής. Μια περιοχή όπου θα κινδυνέψουν άμεσα αντιφασιστικά στέκια και δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες όπως το City Plaza.

Δεν θα το επιτρέψουμε!

Δεν θα αφήσουμε την ημέρα που συμπληρώνονται 3 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι νεοναζί να ανοίγουν γραφεία στον Άγιο Παντελεήμονα.

Καλούμε πρώτα από όλα τους κατοίκους και τις συλλογικότητες της πολύπαθης περιοχής να μην το επιτρέψουν. Σήμερα ο Άγιος Παντελεήμονας συνεχίζει να έχει προβλήματα αλλά τα πράγματα είναι πολύ πιο ήρεμα από ότι ήταν την εποχή της δράσης των νεοναζί. Άνθρωποι ανεξάρτητα από καταγωγή, όλων των ηλικιών και παιδιά μπορούν να κάνουν βόλτα στην πλατεία ή να παίζουν στην νέα παιδική χαρά

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες της αριστεράς, του αντιφασιστικού και συνδικαλιστικού κινήματος σε κοινή αντιφασιστική συγκέντρωση με στόχο να ματαιώσουμε τα εγκαίνια των γραφείων των νεοναζί.

Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στον καθένα που παλεύει για μια κοινωνία χωρίς ρατσισμό και φασισμό. Το χρωστάμε στον Παύλο Φύσσα!

Καλούν:

ANTINAZI ZONE

Ανασύνθεση - ΟΝΡΑ

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά

Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση

Αριστερή Ενότητα - ΑΡ.ΕΝ

Ξεκίνημα Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

Μυρμήγκι - Δίκτυο Αλληλεγγύης 6ης Κοινότητας

πηγή : http://antifasistikossyntonismos.blogspot.com...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ούτε σπιθαμή γης στους νεοναζί

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση | Ανακοίνωση

Τη μέρα (Κυριακή 18/9) που συμπληρώνονται 3 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα διάλεξε το φασιστικό παραμάγαζο υπό τον τίτλο ΛΕΠΕΝ (Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση) για να εγκαινιάσει τα κεντρικά του γραφεία στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα. Σύμφωνα με τους ίδιους «η επιλογή της ημέρας δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς η 18/9 είναι η επέτειος του θανάτου του Παύλου Φύσσα. Ο Φύσσας σκοτώθηκε επειδή ήταν αριστερός και βρέθηκε σε λάθος σημείο, σε λάθος στιγμή. Η υπόθεση του θανάτου βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και περιμένουμε την έκβαση της». Αποκρυπτογραφημένες αρλούμπες γεμάτες όμως νόημα για το φασιστικό υπόκοσμο, αλλά και δηλώσεις νομιμοφροσύνης προς τη δικαιοσύνη.
Πολλά ακούγονται για το συγκεκριμένο γκρουπούσκουλο και τα ηγετικά του στελέχη πρόσφατα ή παλαιότερα αποχωρήσαντες από τη μήτρα της ΧΑ κάποιοι εκ των οποίων αποτελούν και μορφές του νυχτερινού υπόκοσμου όπως ο Χ.Ρήγας με αρκετές υποθέσεις στο ποινικό του μητρώο μεταξύ των οποίων και κατηγορίες για συμβόλαια θανάτου. Ο Ρήγας όμως δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο για τον Αγ. Παντελεήμονα. Ήταν ιδιοκτήτης του μπαρ Πύλες το οποίο αποτέλεσε επί μακρόν ορμητήριο της αληταρίας της ΧΑ όταν και είχε μετατρέψει την περιοχή σε πεδίο ναζιστικής τρομοκρατίας ενάντια σε μετανάστες και ντόπιους που αντιδρούσαν στη δράση τους. Τις «ένδοξες» αυτές στιγμές θέλει να επαναλάβει η Ρήγας αυτή τη φορά με τη νέα συμμορία ονόματι «Λεπεν».
Ο Άγιος Παντελεήμονας δεν είναι πλέον τσιφλίκι της ΧΑ. Οι φασίστες έχουν εξαφανιστεί από την περιοχή ύστερα από αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις και πολύμορφες αντιφασιστικής δράσης που έλαβαν χώρα στη περιοχή. Από τις μοτοπορείες που χτυπήθηκαν βάναυσα από τα δέλτα και την επίμονη αντιφασιστική παρουσία του αντιφασιστικού στεκιού Δίστομο, μέχρι τις μαζικές εκδηλώσεις του ευρύτερου αντιφασιστικού κινήματος και της αριστεράς που δεν άφησαν ελεύθερο χώρο στα νεοναζιστικά αποβράσματα.
Όπως και να χει τα εγκαίνια των φασιστικών γραφείων είναι μια πρόκληση. Η πρόσφατη δράση αντιφασιστών που επισκέφτηκαν τα γραφεία τους δύο φορές δίνοντας ένα σαφές μήνυμα στους νεοναζί θα πρέπει να ολοκληρωθεί αυτή την Κυριακή βάζοντας ένα οριστικό τέλος στις επιδιώξεις των ορφανών της ΧΑ να εγκαινιάσουν το ορμητήριο τους στην περιοχή. Κάθε φασιστόβλακας ανεξαρτήτου ηλικίας πρέπει να το βάλει καλά στο μυαλό του: Αν θέλουν είναι ασφαλείς να βουλώσουν το στόμα τους και να χωθούν στα λαγούμια τους. Στον πραγματικό κόσμο, στους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας δεν θα έχουν καμία τύχη.
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα συντριφτούν χωρίς κανένα έλεος.
Ο Άγιος Παντελεήμονας, η περιοχή, η πλατεία η ανοιχτή παιδική χαρά είναι πλέον ένας τόπος ηρεμίας και συνύπαρξης. Τα φασιστοειδή ας το πάρουν μια και καλή χαμπάρι. Οι εποχές που έσπερναν ανενόχλητοι την τρομοκρατία τους υπό την κάλυψη πάντα του κράτους έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Το κίνημα πλέον έχει την εμπειρία και την αποφασιστικότητα να τους το υπενθυμίσει κάθε στιγμή.

Όλοι στις ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ κινητοποιήσεις του Σαββατοκύριακου

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 6μμ στο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ στην 3η επέτειο από το φόνο του Παύλου Φύσσα
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 18/9 5μμ πλατεία ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Η ΚΕΔ θα βρίσκεται με οργανωμένη παρουσία στην περιφρούρηση της πλ. Αγ. Παντελεήμονα.

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση ★ Avantgarde

πηγή : https://avantgarde2009.wordpress.com
πηγή : email που λάβαμε στις 14 Σεπτέμβριος 22h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ - ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ, Αντιφασιστική συγκέντρωση, Κυριακή 18/9, 5μ.μ. Αγ.Παντελεήμονας

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ - ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ, ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

εργαζόμενων, άνεργων, νεολαίων ενάντια στον πόλεμο, τον ξεριζωμό, την εξαθλίωση, το ρατσισμό και το σύστημα που τα παράγει

ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ γειτονιές αντίστασης, αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης
και τον αγώνα για τη δημιουργία μιας κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ - ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, 5 μ.μ., πλ. Αγίου Παντελεήμονα

Αντιφασιστικός Συντονισμός στην Πατησίων

http://antifasp.espivblogs.net/

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1562931/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Όλοι στις Αντιφασιστικές Διαδηλώσεις 17 & 18/9

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ από τη δολοφονία του Π. ΦΥΣΣΑ από τη φασιστική συμμορία ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΝΕΑ-ΠΑΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

-

Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα

Σάββατο 17/9

Κερατσίνι: 18:00 , Παύλου Φύσσα (πρώην Παναγή Τσαλδάρη) και Σαλαμίνος

Θεσσαλονίκη: 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Ιωάννινα: 18:00 στη Νομαρχία

-

Κυριακή 18/9

Στηρίζουμε την αντιφασιστική κινητοποίηση στον Αγ. Παντελεήμονα. Συγκέντρωση 17:00 Αλκιβιάδου και Υγείας (πίσω από την πλατεία Αγ. Παντελεήμονα)

-

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του αντιφασίστα, εργάτη, μουσικού Παύλου Φύσσα από την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Ο Φύσσας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον μαχαιροβγάλτη Χρυσαυγίτη Ρουπακιά και το τάγμα εφόδου της Νίκαιας, παρουσία της αστυνομίας και κάτω από την καθοδήγηση της ηγεσίας της ΧΑ.

Η θρασύδειλη συμμορία των πολιτικών απογόνων των Ναζί-ταγματασφαλιτών και βασανιστών της χούντας, αναζητούσε μια πιο αναβαθμισμένη δράση και ρόλο ενάντια στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, δίπλα στην τότε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Προσπαθούσε και προσπαθεί με όλα τα μέσα να πείσει την αστική τάξη ότι εκείνη μπορεί να διαχειριστεί την κρίση καλύτερα και να επιβάλλει ένα μόνιμο και ισχυρό κράτος έκτακτης ανάγκης. Βρίσκεται μέσα και όχι απέναντι στο πολιτικό σύστημα, το οποίο υποτίθεται ότι εχθρεύεται.

Η δολοφονία του Φύσσα πυροδότησε μια άμεση κινητοποίηση εργαζομένων, ανέργων, νέων, του αντιφασιστικού κινήματος και έβαλε τότε ένα φρένο στα σχέδια των φασιστοειδών για ένα «θερμό φθινόπωρο» ενάντια στο εργατικό κίνημα. Ωστόσο η εμφάνιση της φασιστικής συμμορίας της ΧΑ στο πολιτικό σκηνικό δεν ήταν μια τυχαία εξέλιξη: ακολουθεί λίγο πολύ την εξέλιξη και άλλων αντίστοιχων μορφωμάτων στην Ευρώπη. Είναι μια τερατογένεση της κρίσης, των μνημονίων, του νεοφιλελευθερισμού, της κατάρρευσης του πολιτικού σκηνικού και του πολιτικού κενού που σχηματίζεται δίπλα στα παραδοσιακά αστικά κόμματα.

Η άνοδος της ΧΑ πάτησε και στην συγκάλυψη και ατιμωρησία του πολιτικού αστικού συστήματος, των κομμάτων του, του κρατικού μηχανισμού, ιδιαίτερα του κατασταλτικού (αστυνομία, δικαστές). Η χρόνια ασυλία αυτής της -αποδεδειγμένα- συμμορίας τραμπούκων και δολοφόνων, που σχεδόν πάντα αντιμετωπίζονται με επιείκεια από τα δικαστήρια, όταν δεν υποστηρίζονται ανοιχτά από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, είναι αξιοσημείωτη. Ακόμα και ο Ρουπακιάς, που έχει ομολογήσει την ενοχή του, ρεμβάζει ανενόχλητος σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ τα ηγετικά στελέχη δεν παρευρίσκονται καν στη δίκη. Από την άλλη, σαν βροχή πέφτουν οι δίκες και καταδίκες όλων εκείνων που προσπαθούν να αντισταθούν απέναντι στα μέτρα των κυβερνήσεων και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, των εργαζομένων που απεργούν, που συλλαμβάνονται επειδή διαδηλώνουν, των ανθρώπων που χάνουν με δικαστικές αποφάσεις τα σπίτια τους.

Η ΧΑ είναι μια εγκληματική συμμορία, επειδή κίνητρό της είναι ο ναζισμός και ο φασισμός, η τρομοκράτηση και ανοιχτή βία ενάντια στο εργατικό κίνημα, τις οργανώσεις και τους αγωνιστές του, το χτύπημα των μεταναστών και των πιο αδύναμων στρωμάτων των εργαζομένων. Χτυπούν το εργατικό κίνημα και τους μετανάστες για να επικρατήσει μια κοινωνική «ειρήνη» που θα μοιάζει με νεκροταφείο. Δίπλα στις ορδές των ΜΑΤ που χτυπούν διαδηλωτές και δίπλα στα δικαστήρια που καταδικάζουν εργαζόμενους και αγωνιστές, βρίσκεται και η ΧΑ για να χτυπά πισώπλατα και στο σκοτάδι όσους αγωνίζονται ή αναζητούν μια καλύτερη ζωή.

Συστημική ως το μεδούλι

Παρά τα παχιά ψευτο-αντιμνημονιακά και ψευτο-αντισυστημικά λόγια, η ΧΑ είναι απόλυτα συστημική και υπηρετεί σθεναρά τα συμφέροντα του αστικού-μνημονιακού μπλοκ εξουσίας και των «Μένουμε Ευρώπη».

Πάντα στέκονται στο πλευρό των εργοδοτών/καπιταλιστών λέγοντας ότι «φορολογούνται πολύ και πληρώνουν μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές», ενώ στέκονται ενάντια σε κάθε αντι-μνημονιακό αγώνα. Τα δουλεμπορικά γραφεία ευρέσεως εργασίας «μόνο για Έλληνες», τα εργοδοτικά σωματεία, η ψήφιση τροπολογιών στη βουλή που βγάζανε λάδι πολιτικούς και επιχειρηματίες (άρνηση στην πρόταση για την σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων ώστε να διερευνηθεί το σκάνδαλο της παραχώρησης της Αγροτικής Τράπεζας, καταψήφιση στη Βουλή για τη λίστας Λαγκάρντ κ.ά.), είναι μόνο μερικά παραδείγματα.

Οργανώνουν πογκρόμ ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες (Αγ. Παντελεήμονας, 2012 στο κέντρο της Αθήνας, δολοφονία Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, επίθεση σε Αιγύπτιους αλιεργάτες κ.ά.). Για να διαιρέσουν και τρομοκρατήσουν την εργατική τάξη. Μαζί με τους νέους και παλιούς μνημονιακούς και την Ε.Ε., θέλουν να στέλνουν όλους τους πρόσφυγες να αργοπεθαίνουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή να πνίγονται στο Αιγαίο.

Είναι μια απόλυτα φιλοευρωπαϊκή και φιλομνημονιακή δύναμη, ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Η σύγχρονη εκδοχή των Χίτλερ και Παπαδόπουλου, δεν διστάζει να ταχθεί στο πλευρό των υπόλοιπων «Μένουμε Ευρώπη» κομμάτων, δια στόματος του αρχηγού της Μιχαλολιάκου (λίγο πριν το δημοψήφισμα, καλοκαίρι 2015): «Η Ελλάδα δεν έχει επιλογή αυτή την στιγμή. Για την Ελλάδα υπάρχει μόνο ευρώ και με σκληρούς όρους». Και για να εμπεδωθεί το μήνυμα, ξανατονίζει λίγο μετά το δημοψήφισμα ότι: «Δεν πρέπει να φύγουμε από την Ε.Ε. Δεν μπορείς να φύγεις έτσι εύκολα, από τη στιγμή που βρίσκεσαι 34 ακριβώς χρόνια, και η ελληνική οικονομία έχει σήμερα διάρθρωση σύμφωνα με την Ε.Ε.. Ούτε από το ευρώ μπορούμε να φύγουμε αυτή τη στιγμή».

Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι ο αρχηγός του κόμματος, είναι ο πλουσιότερος βουλευτής με 10 ακίνητα, 2 επιχειρήσεις, πόθεν έσχες 271.050 ευρώ. Είναι σίγουρο ότι η επιχείρηση προστασίας σε καταστήματα, μπαρ και οι διάφορες κρυφές και φανερές χρηματοδοτήσεις έπιασαν τόπο.

Μαχητικοί Αγώνες για να τσακίσουμε τον Φασισμό

Ο φασισμός δεν ξεριζώνεται με δικαστικές αποφάσεις και διαμέσου των «δημοκρατικών» θεσμών. Η καταδίκη και η φυλάκιση των χρυσαυγιτών μπορεί να είναι απαραίτητη και πρέπει να παλέψουμε γι' αυτό, αλλά δεν αρκεί. Μόνο με μαχητικούς αγώνες και τη δημιουργία ενός ταξικού εργατικού μετώπου μπορούμε να ξεριζώσουμε τον φασιστικό κίνδυνο και αυτούς που τον θρέφουν. Να διώξουμε παλιούς και νέους μνημονιακούς, μαζί με το συμπλήρωμά τους, τη ΧΑ. Να αποκρούσουμε τα νέα σκληρά αντεργατικά μέτρα και το κράτος έκτακτης ανάγκης.

-

- Να τσακίσουμε τον φασισμό, χρυσαυγίτικο και μνημονιακό. Να τιμωρηθούν οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι, οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί.

- Ενωτική - Μαζική - Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, με ένα ταξικό εργατικό μέτωπο. Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή: http://www.okde.gr/archives/5144.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αντιφασιστική συγκέντρωση

από @Ακ

Ημέρα/Ώρα: 18/09/2016 στις 5 μμ.

Τοποθεσία: αθηνα / αγ Παντελεημονας

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΣΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 18-9 5ΜΜ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/65956/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/9 17:00

από Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Ημέρα/Ώρα: 18/09/2016 στις 5 μμ.

Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ / ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ

ΑΝΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/9 17:00 ενάντια στην προκλητική απόπειρα του φασιστικού μορφώματος ΛΕΠΕΝ να ανοίξει γραφεία στην περιοχή

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/65954/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αντιφασιστική παρέμβαση στην Ελευσίνα

post image

Στις 16/9/2016 εν όψει της συμπλήρωσης 3 χρόνων από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, σύντροφοι και συντρόφισσες πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική παρέμβαση στην Ελευσίνα.
Ξεκινήσαμε την δράση μοιράζοντας κείμενα στους περαστικούς στο σημείο συγκέντρωσής μας (πλατεία ηρώων) και γεμίζοντας το σημείο με τρικάκια αντιφασιστικού περιεχομένου. Στην συνέχεια κινηθήκαμε στον πεζόδρομο της πόλης συνεχίζοντας το μοίρασμα, ρίχνοντας τρικάκια και φωνάζοντας συνθήματα. Πριν επιστρέψουμε στο σημείο συγκέντρωσης περάσαμε από το παλαιό ελαιουργείο που λειτουργεί ως χώρος που πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις των αισχυλείων. Μοιράσαμε κείμενα στους παρευρισκόμενους και "δουλέψαμε" λίγο τους εθελοντές που τρέχουν στο τσάμπα για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου. το κείμενο που μοιράστηκε είναι το εξής.

Μια ιστορία από την προ-Σύριζα εποχή


Στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 σε κάποια γειτονιά στο Κερατσίνι οι φασίστες της Χρυσής Αυγής
επιτέθηκαν στον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα, γνωστό και ως Κillah P. Ο Ρουπακιάς, ένα καθίκι της Χρυσής
Αυγής τον μαχαίρωσε θανάσιμα. Ο Παύλος Φύσσας πριν πεθάνει πάλεψε με όλο του το αντιφασιστικό μίσος
αυτά τα καθάρματα. Η μάχη του ήταν μια μάχη ενάντια στο φασισμό. Τις επόμενες μέρες, σαν απάντηση
στον θάνατο του Παύλου, αντιφασίστες από πολλές γειτονιές της Αθήνας και άλλων πόλεων εξέφρασαν την
οργή τους με διάφορους τρόπους. Συγκρουσιακές διαδηλώσεις ενάντια σε μπάτσους και φασίστες, επιθέσεις
σε γραφεία της Χ.Α και πολυάριθμες αντιφασιστικές παρεμβάσεις σε πλατείες, δρόμους και γειτονιές έκαναν
σαφές στους φασίστες ότι πλέον ο δημόσιος χώρος θα γίνεται όλο και πιο εχθρικός γι' αυτούς.
Το κράτος γρήγορα αποφάσισε να συλλάβει και να δικάσει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για δύο
λόγους, κανένας εκ των οποίων δεν είναι αντιφασιστικός. Πρώτον γιατί ήθελε να υπενθυμίσει στην Χ.Α.
ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα εργαλείο του συστήματος, που το κράτος θα το χειρίζεται όπως και
όποτε θα θέλει. Η Χ.Α. έπρεπε να καταλάβει ότι οι πρωτοβουλίες της δεν θα πρέπει να ξεπερνάνε κάποια
όρια, πέρα από τα οποία θα προκαλούνται ανεξέλεγκτες αντιδράσεις. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ήθελε να
επανακτήσει των έλεγχο των δρόμων που για κάποιες μέρες οι οργισμένοι αντιφασίστες είχαν αμφισβητήσει.
Το κράτος, πέρα από την καταστολή του κινήματος, έπρεπε να βρει και έναν τρόπο για να το αφομοιώσει (εν
μέρει τουλάχιστον). Με αρκετή μιντιακή δουλειά γύρω από τη δίκη και τις συλλήψεις το κράτος κατάφερε
να πείσει αρκετό κόσμο για τον αντιφασιστικό του χαρακτήρα.
Αυτή η δίκη επομένως είναι φανερό ότι δεν σκοπεύει να πολεμήσει το φασισμό στη ρίζα του, αλλά
απλά να του δώσει μια πιο δημοκρατική μορφή, ώστε να γίνει πιο ύπουλος και να μην προκαλεί τόσο
έντονες αντιδράσεις. Το ανταγωνιστικό κίνημα, αν θέλει να είναι ριζοσπαστικά αντιφασιστικό, δεν πρέπει να
περιμένει τίποτα από την αστική δικαιοσύνη. Αντίθετα πρέπει να συνεχίσει οξύνοντας τον αγώνα του εκεί
που πραγματικά κρίνονται όλα: στο δρόμο, την πλατεία και τη γειτονιά, στην καθημερινή ζωή.

Ο Φασισμός στην μετα-Σύριζα εποχή


Τρία χρόνια μετά, με την διαχείριση του κράτους να γίνεται από την αριστεροδεξιά
κυβέρνηση Σύριζα/Ανελ και με την Χρυσή Αυγή να περιορίζεται κυρίως στην κοινοβουλευτική
της δράση μη επιδιδόμενη σε απροκάλυπτα βίαιες πράξεις στο δρόμο, είναι φανερό πως ο
φασισμός καθόλου δεν έχει εκλείψει από τις ζωές μας. Αυτό που έχει συμβεί είναι ότι πλέον δεν
φοράει τις σβάστικές του, τους μαιάνδρους του και τα Χ.Α.-μπλουζάκια του.
Ο ελληνικός φασισμός πλέον έχει γίνει ανθρωπιστικός. Το κράτος βαφτίζει τα
στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών Hotspot ή κέντρα φιλοξενίας. Δίπλα στους
στρατόμπατσους τοποθετεί τις ΜΚΟ για να βοηθήσουν στο ''ευγενές'' και φιλανθρωπικό έργο
της διαμόρφωσης των προσφύγων σε ένα φτηνό, υποταγμένο και πειθαρχημένο εργατικό
δυναμικό, έτοιμο προς εκμετάλλευση από τους Ευρωπαίους καπιταλιστές. Παράλληλα μπορεί
να συνεχίζει να χρησιμοποιεί το Αιγαίο ως θαλάσσιο νεκροταφείο γεμίζοντάς το με κορμιά
μεταναστών και να συμμετέχει στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή, ο οποίος και δημιουργεί
τις μεταναστευτικές ροές. Όλα αυτά δεν αντιφάσκουν με τον ανθρωπισμό του, αρκεί οι
εκπρόσωποί του να έχουν έναν ανθρωπιστικό λόγο, όταν εκφράζονται δημόσια.

Ο φασισμός στα μέρη μας


Στην ''πολιτισμένη'' Ελευσίνα, εδώ και λίγους μήνες, λειτουργεί ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών. Είναι ένας χώρος, όπου η ζωή των μεταναστών οργανώνεται με στρατιωτικούς όρους. Αυτή η στρατιωτικοποίηση της ζωής ενός πληθυσμού που πασχίζει να ξεφύγει από τον πόλεμο θα έπρεπε να γίνεται αντιληπτή ως μια συνολικότερη υποβάθμιση
που αφορά και τη ζωή των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων της περιοχής που και οι ίδιοι την βγάζουν όλο και πιο δύσκολα σε καιρούς κρίσης. Αντιθέτως όμως, αντί να στέκονται αλληλέγγυοι στους μετανάστες αναγνωρίζοντας τα αφεντικά και την εξουσία ως τον κοινό εχθρό τους, αυτοί αδιαφορούν πεισματικά. Προτιμούν να παρακολουθούν την - και ενίοτε να προσφέρουν εθελοντική εργασία στην - ειρωνική καμπάνια του δήμου για την ανάδειξη της Ελευσίνας ως πολιτισμικής πρωτεύουσας. Ο μόνος πολιτισμός που βλέπουμε εμείς σε αυτήν την πόλη δεν είναι άλλος από αυτόν των πολέμων, των ρατσισμών και των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Στον Ασπρόπυργο τον φετινό Αύγουστο έγιναν 5 ρατσιστικές επιθέσεις σε Πακιστανούς εργάτες. Για τις επιθέσεις αυτές δεν μας ενημέρωσε καμία από τις τοπικές εφημερίδες που σε κάθε άλλη περίπτωση θα γέμιζαν με ρατσισμό τις σελίδες τους γράφοντας άρθρα για την μικροεγκληματικότητα των αλλοδαπών. Η ελληνική αστυνομία από την μεριά της δεν κράτησε κανένα πρόσχημα. Όταν πήγαν κάποιοι πακιστανοί εργάτες να καταγγείλουν τις ρατσιστικές επιθέσεις, κράτησαν έναν από αυτούς, που ήταν εκεί για να βοηθήσει ως διερμηνέας, διότι δεν είχε χαρτιά. Την ίδια μέρα και ενώ η αστυνομία υποστήριζε ότι αδυνατεί να εντοπίσει τους ρατσιστές, σημειώθηκε και άλλη μια επίθεση στο σπίτι των ίδιων μεταναστών που έκαναν την καταγγελία από τα ίδια αυτά καθάρματα. Αυτό δεν είναι σύμπτωση. Είναι ο ρατσισμός της ελληνικής αστυνομίας σε συνεργασία με τον διάχυτο φασισμό της τοπικής κοινωνίας.

Ο φασισμός ως καπιταλιστικό/εξουσιαστικό εργαλείο για την παραγωγή διαχωρισμών

Ο φασισμός βρίσκεται παντού όπου εκφράζονται ρατσιστικές και σεξιστικές απόψεις και συμπεριφορές. Αποτελεί την ουσία του μισογυνισμού και της ομοφοβίας και κατοικεί στην κυρίαρχη ματσό αντρική συμπεριφορά που αρέσκεται να παρενοχλεί σεξουαλικά και να ενίοτε να βιάζει. Ο φασισμός παραμονεύει πίσω από κάθε είδους εθνική συνείδηση και ταιριάζει τέλεια με τα μιλιταριστικά πρότυπα οργάνωσης της κοινωνικής ζωής. Κάθε φορά που η εξουσία εγκαθιδρύει τις ιεραρχίες της, ο φασισμός είναι εκεί για να της παρέχει την απαραίτητη δόση βοηθητικής βίας. Ο φασισμός είναι η βάρβαρη όψη του καπιταλισμού σε καιρούς κρίσης. Είναι ένα σύνολο εργαλείων με τα οποία το κράτος και τα αφεντικά διαχωρίζουν την εργατική τάξη φυλετικά και έμφυλα, ώστε να την εκμεταλλεύονται περισσότερο. Μας διαχωρίζουν σε έλληνες και ξένους, χριστιανούς και αλλόθρησκους ή άθρησκους, άντρες και γυναίκες, straight και gay. Και όσο μας διαχωρίζουν τόσο μας υποτιμούν (υλικά, διανοητικά και συναισθηματικά), τόσο μας αποδυναμώνουν. Όσο μας διαχωρίζουν τόσο εμείς στρεφόμαστε ο ένας ενάντια στην άλλη. Τόσο ξεχνάμε ότι οι εχθροί μας είναι η εξουσία και το κεφάλαιο, το κράτος, τα αφεντικά και τα τσιράκια τους, οι φασίστες.

Τι να κάνουμε;

Να πολεμήσουμε τους εχθρούς μας. Να αυτοοργανωθούμε στη βάση των κοινών αναγκών μας και γύρω από τα ταξικά μας συμφέροντα. Να αντιληφθούμε τον αντιφασισμό ως ένα αντικρατικό, αντιεξουσιαστικό και αντικαπιταλιστικό εγχείρημα. Να μισήσουμε τα αφεντικά μας και το κράτος. Να πολεμήσουμε την εξουσία σε κάθε της μορφή.

Καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει στην πορεία το Σάββατο στις 17/9 στο κερατσίνι στην πλατεία Νίκης στις 12:00
και στην πορεία στο σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα (Π.Τσαλδάρη 60)

καθώς και στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία αγίου παντελεήμονα την Κυριακή 18/9 στις 17:00

Αντιφασίστ(ρι)ες από την Ελευσίνα και τις γύρω περιοχές

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1562972/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αντιφασιστική Συγκέντρωση στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα

Την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, την ημέρα που κλείνουν τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι φασίστες της Λ.Ε.Π.ΕΝ. (Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση) καλούν σε εγκαίνια των κεντρικών τους γραφείων στην οδό Υγείας στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα.

Σαν Συνέλευση Κενταύρου καλούμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Κυριακή 18/9 στις 17:00 στην πλατεία του Άγιου Παντελεήμονα.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΕ ΝΕΑ Ή ΠΑΛΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ

Συνέλευση Κενταύρου

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1563000/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ούτε σπιθαμή γης στα φασιστικά μαντρόσκυλα του κεφαλαίου και του κράτους του! Αντιφασιστική Συγκέντρωση: πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, 5.00 μμ

10410194_10204169675954050_7223125277972958909_n

3 χρόνια μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα: δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε!

…ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς και ο πιο δόλιος καπιταλισμός. Πώς, λοιπόν, τώρα να πει κάποιος αντίπαλος του φασισμού την αλήθεια για το φασισμό όταν δε θέλει να πει τίποτα για τον καπιταλισμό, που τον προκαλεί; Πώς να 'χει η αλήθεια αυτή πραχτική σημασία; Αυτοί που είναι αντίπαλοι του φασισμού χωρίς να είναι αντίπαλοι του καπιταλισμού, αυτοί που παραπονιούνται για τη βαρβαρότητα που αιτία τάχα έχει τη βαρβαρότητα την ίδια, μοιάζουν μ' ανθρώπους που θέλουν το μερτικό τους απ' το αρνί χωρίς όμως να σφαχτεί, θέλουν να φάνε το κρέας, να μη δουν όμως τα αίματα….

Μπέρτολτ Μπρεχτ

Την Κυριακή 19 Σεπτέμβρη, τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου στο Κερατσίνι, οι διασπασμένοι από τη Χρυσή Αυγή φασίστες της Λαϊκής Ελληνικής Πατριωτικής Ένωσης (Λ.Ε.Π.ΕΝ) φιλοδοξούν να εγκαινιάσουν τα κεντρικά γραφεία τους στον Άγιο Παντελεήμονα. Πρόκειται για τα γραφεία από τα οποία έχουν παραμείνει ως τώρα άφαντοι και τα οποία πρόσφατα "ανακαινίστηκαν" από τους αντιφασίστες της περιοχής.

3 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, συνεχίζουμε να πολεμάμε

τους απόγονους των χιτών και των ταγματασφαλιτών, τους νοσταλγούς του Μεταξά και των χουντικών συνταγματαρχών, τους θαυμαστές του Χίτλερ και του Μουσολίνι, τα δήθεν αντισυστημικά μαντρόσκυλα των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των καναλαρχών, τους δουλέμπορους της κάλπικης ελεημοσύνης "μόνο για Έλληνες", τους διαχρονικούς συνοδοιπόρους των μπάτσων και του παρακράτους, τους αυτουργούς των θρασύδειλων επιθέσεων εναντίον προσφύγων, μεταναστών, εργατών, αγωνιστών και δομών του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος, τους δολοφόνους του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και του μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν.

3 χρόνια μετά, το αίμα δεν είναι νερό, η Μνήμη δεν είναι σκουπίδι

Όποιοι κι αν είναι οι σχεδιασμοί του αστικού κράτους και παρακράτους, η πολυεθνική φτωχογειτονιά του Άγιου Παντελεήμονα θα μείνει καθαρή, δε θα ξαναγίνει πεδίο ρατσιστικών πογκρόμ και διάχυσης του φασιστικού δηλητηρίου και οι φασίστες, όποια προβιά και αν φορέσουν, θα παραμείνουν άφαντοι. Η Ιστορία αυτού του τόπου, η μακρόχρονη αγωνιστική δραστηριοποίηση του Μαχητικού Αντιφασισμού καθώς και η "χαδιάρικη" στάση που επιδεικνύει η αστική δικαιοσύνη στη δίκη-παρωδία της Χ.Α υπενθυμίζουν και διδάσκουν: ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους και όχι στη βουλή με δικαστές και νόμους!

Ούτε σπιθαμή γης στα φασιστικά μαντρόσκυλα του κεφαλαίου και του κράτους του!

Αντιφασιστική Συγκέντρωση: πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, 5.00 μμ

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

πηγή: http://syneleusi-enantiastin-ee.espivblogs.net/2016/09/17/%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b5-%cf%83%cf%80%ce%b9%ce%b8%ce%b1%ce%bc%ce%ae-%ce%b3%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%8c/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΔΙΣΤΟΜΟ

ο Άγιος Παντελεήμoνας θα παραμείνει αντιφασιστική γειτονιά

Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα απο τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής, το κέλευσμα για συστράτευση στους δρόμους συνεχίζει να αντηχεί και να παραμένει επίκαιρο.


Οι φασίστες-ηγετικά στελέχη της ναζιστικής συμμορίας αποφυλακίζονται με την ευλογία του δημοκρατικού καθεστώτος, γκρεμίζοντας τις δηλώσεις απο τη μεριά τους περί αντισυστημικότητας. Τρία χρόνια μετά, ο δολοφόνος Ρουπακιάς είναι εκτός φυλακής, αυτοοργανωμένοι χώροι και εγχειρήματα έχουν δεχτεί εμπρηστικές επιθέσεις από πρωτοεμφανιζόμενα και μη αυτονομημένα φασιστικά παρακλάδια, οι κατειλημμένοι χώροι γκρεμίζονται και στοχοποιούνται απο το κράτος, η φτώχεια και η εξαθλίωση επιχειρούν να θέσουν υπό ομηρία και να συντρίψουν την ευρύτερη κοινωνία.


Ως αντιφασίστες, δεν τρέφουμε αυταπάτες για τους κυρίαρχους, τους ένοπλους "προστάτες" και τους φασίστες. Είναι στο χέρι μας -όχι το δικό τους- να απελευθερωθούμε.

ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ
ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΔΙΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/ΩΡΑ
Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα
Κυριακή 18/9 16:00

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ / ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ "ΔΙΣΤΟΜΟ"

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1563016/