Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 στις 11.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Αντιφασιστική διαδήλωση

post image

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Ο φασισμός στρέφεται ανοιχτά ενάντια στους φτωχούς και τους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου ενώ παράλληλα στοχεύει στη συντριβή οποιασδήποτε μορφής αντίστασης στο καθεστώς εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Σε συνθήκες συστημικής κρίσης και στο πλαίσιο του σύγχρονου ολοκληρωτισμού το κράτος και τα αφεντικά, επιδιώκουν τη στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας και τον εκφασισμό της, διαμορφώνοντας το έδαφος όπου αναπτύσσονται οι φασιστικές συμμορίες, οι οποίες αποτελούν σε κάθε περίπτωση παρακρατικές ομάδες κρούσης.

Από τα τάγματα εφόδου στο κέντρο των πόλεων και από το ύψωμα φραχτών στα σπλάχνα της Ευρώπης μέχρι τις δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα και τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι μορφές του φασισμού είναι πολλές μα ο ρόλος του είναι ένας: να χτυπάει εκεί που τους υποδεικνύει η ίδια η κρατική πολιτική -με πιο πρόσφατο παράδειγμα την εμπρηστική επίθεση από φασίστες στην κατάληψη προσφύγων και μεταναστών Νοταρά 26 στις 24/8, που ήρθε ως συνέχεια της ευρείας κλίμακας κατασταλτικής επιχείρησης που ξεδιπλώθηκε από το κράτος στη Θεσσαλονίκη στις 27/7, εκκενώνοντας 3 καταλήψεις προσφύγων και μεταναστών (Ορφανοτροφείο, Λεωφ. Νίκης 39, Hurriya) και τη σύλληψη δεκάδων αλληλέγγυων-, τα συμφέροντα των αφεντικών και η καθεστωτική προπαγάνδα των ΜΜΕ. Ενάντια στο αγριότερα εκμεταλλευόμενο τμήμα της κοινωνίας και ενάντια στα κινήματα, που διακηρυγμένα βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής.

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι. Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα. Ούτε το βάναυσο ξυλοδαρμό των αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα και τις εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών που πραγματοποιούνται με την κάλυψη ή/και τη συνοδεία της αστυνομίας. Δεν ξεχνάμε τις δεκάδες θρασύδειλες επιθέσεις σε καταλήψεις, σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και στέκια γειτονιάς, τις μαχαιριές σε αναρχικούς, αριστερούς και αντιφασίστες αγωνιστές.

Να συντρίψουμε τον φασισμό χτίζοντας ένα πλατύ, οριζόντιο και αντιθεσμικό κοινωνικό και ταξικό κίνημα που να στοχεύει συνολικά στην ανατροπή του συστήματος που τον γεννά.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

apo.squathost.com - anpoexlorg@gmaexil.com - FB: https://www.facebook.com/anpolorg - twitter: twitter.com/anpolorg

πηγή : http://apo.squathost.com/3-%cf%87%cf%81%cf%8c


1 2 3

3 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Φωτογραφία του Παύλου Φύσσα (Killah P) στις 21 Ιουνίου 2011 σε ραπ συναυλία

Φωτογραφία του Παύλου Φύσσα (Killah P) στις 21 Ιουνίου 2011 σε ραπ συναυλία

3 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ούτε σπιθαμή στους φασίστες δολοφόνους!

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από την δολοφονία του Παύλου, τη νύχτα της 18ης Σεπτέμβη στο Κερατσίνι, από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά.

Δεν ξεχνάμε τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν και όλα τα θύματα του φασιστικού μίσους! Δεν συγχωρούμε τους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής!

Η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα από τα αστικά δικαστήρια, αλλά οι φασίστες είναι καταδικασμένοι στις συνειδήσεις των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας.

Οι υμνητές του Χίτλερ και των στρατοπέδων εξόντωσης δεν παύουν να προκαλούν. Η βομβιστική επίθεση στην κατάληψη φιλοξενίας προσφύγων στη Νοταρά και η οργάνωση εγκαινίων φασιστογραφείων στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα συνοδεύουν επιθέσεις σε πρόσφυγες και αγωνιστές.

Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ υπόσχονται επιστροφή στην ανάπτυξη και πάταξη της διαπλοκής, αλλά στην πραγματικότητα επιβάλλουν νέα Μνημόνια, δηλαδή νέα μέτρα κοινωνικής καταστροφής ενάντια στα θύματα της κρίσης. Πριν δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούσε την κυβερνητική εξουσία με το περίφημο "Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης", σήμερα σαν κυβέρνηση πλέον παρέταξε 5.000 αστυνομικούς ενάντια στους διαδηλωτές της φετινής ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Δυσφημούν την αριστερά και ανοίγουν το δρόμο όχι μόνο στη ΝΔ του Μητσοτάκη, αλλά και στους ίδιους τους φασιστές.

Η κρατική ΕΡΤ έχει χώρο για την αναμετάδοση της φασιστικής φιέστας στις Θερμοπύλες, γιατί «όλες οι ιδέες πρέπει να εκφράζονται».
Εμείς λέμε: Καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας!

Οι κυβερνώντες είναι πιστοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση που αυτοδιαλύεται και στο καπιταλιστικό σύστημα που είναι βουτηγμένο στην χειρότερη κρίση στην Ιστορία του. Η αποσύνθεση γεννά τα χειρότερα τέρατα σαν τους Μιχαλολιάκους, Λεπέν, Φάρατζ για την υπεράσπιση των αφεντικών.

Εμείς είμαστε πιστοί στους εκμεταλλευμένους και τους καταπιεσμένους ανθρώπους στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Γιατί οι λαοί με επικεφαλής την εργατική τάξη και τον Κόκκινο Στρατό τσάκισαν μια φορά το φασισμό. Μπορούμε να το κάνουμε ξανά συντρίβοντας μαζί και το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά το φασισμό.

Διαδηλώνουμε για τη μνήμη τους Παύλου Φύσσα! Διαδηλώνουμε ενάντια στους φασίστες! Τα σχολεία και οι σχολές, οι χώροι δουλειάς και οι γειτονιές πρέπει να γίνουν κέντρα οργάνωσης και δράσης για μια μαζική δυναμική αντιφασιστική διαδήλωση.

Διαδηλώνουμε γιατί λύση στα προβλήματα μας δεν είναι να εναντιωθούμε στους πιο εξαθλιωμένους από εμάς, αλλά στα αφεντικά και στις κυβερνήσεις τους που μας εξαθλιώνουν!

Χρειάζεται η κοινή δράση όλης της εργατικής τάξης, της νεολαίας και ολόκληρου του φτωχού λαού, η κοινή δράση ντόπιων και μεταναστών, για να τερματίσουμε τα Μνημόνια και την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Μόνη λύση είναι η κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη για μια επαναστατική σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση και την βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

Τιμή στα θύματα του φασισμού και του ναζισμού σημαίνει πάλη για την ελευθερία, για την παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Π. Τσαλδαρη 18.00 Κερατσίνι

Συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις:
Πάτρα: ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΛ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ 11.00

Βόλος: ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 19:00

Ηράκλειο: ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Λιοντάρια 11:30

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

πηγή: http://oen.org.gr/3-%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b4%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%86%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%cf%85%ce%bb/


1 2 3

Συγκέντρωση και Πορεία "3 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα Ούτε σπιθαμή στους φασίστες δολοφόνους!"

Τιμή στα θύματα του φασισμού και του ναζισμού σημαίνει πάλη για την ελευθερία, για την παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ οδός Π.Φύσσα(πρώην Π.Τσαλδάρη) 18.00 Κερατσίνι

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση της ΟΕΝ: http://www.eek.gr/index.php/oen-articles/4432-3-xronia-apo-tin-dolofonia-tou-pavlou-fyssa-oute-spithami-stous-fasistes-dolofonous

πηγή: http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail/2920/151/keratsini-sygkentrosi-kai-poreia-3-xro-nia-apo-tin-dolofoni-a-tou-pav-lou-fy-ssa-ou-te-spithami-stous-fasi-stes-dolofo-nous