Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 στις 18.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Αντιφασιστική Συγκέντρωση - Πορεία για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Π.Φύσσα

Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, 18:00 μμ στην Παύλου Φύσσα (Πρώην Π. Τσαλδάρη) και Σαλαμίνος στο Κερατσίνι.

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών-Πρωτοβουλιών-Συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά καλεί τις πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, τους αντιφασίστες/ριες, τα συνδικάτα, τους κατοίκους του Κερατσινίου να συμμετέχουν στην αντιφασιστική κινητοποίηση για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, 18:00 μμ στην Παύλου Φύσσα (Πρώην Π. Τσαλδάρη) και Σαλαμίνος στο Κερατσίνι. Στόχος είναι η φετινή επέτειος να αποτελέσει την αρχή μιας μεγάλης επανεκκίνησης του αντιφασιστικού κινήματος το οποίο με ενωτικές μαζικές δράσεις στις γειτονιές και τους κοινωνικούς χώρους δεν θα αφήσει τους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι και να ξαναβγούν στο δρόμο.

πηγή : http://antifasistikossyntonismos.blogspot.gr/


1 2 3 4

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ!

ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙΚΟ ΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

Συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη του 2013. Στο κέντρο του Κερατσινίου τα τάγματα εφόδου της «Χρυσής Αυγής» αποφάσισαν να "τιμωρήσουν" τον Παύλο για την αντιφασιστική του τοποθέτηση και δράση. Ο φασίστας δολοφόνος Ρουπακιάς με την υποστήριξη των υπόλοιπων χρυσαυγιτών δεν δίστασε να τον δολοφονήσει εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου.
Ήταν η εποχή που η «Χρυσή Αυγή» με τις πλάτες του επίσημου πολιτικού κατεστημένου και των ΜΜΕ και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση έβρισκε πρόσφορο έδαφος για να εξαπολύει σχεδόν καθημερινά τρομοκρατικές επιθέσεις μίσους ενάντια σε μετανάστες, αγωνιστές, απεργούς εργάτες και όποιους θεωρούσε πως θα μπορούσαν να βάλουν φραγμό στα βρώμικα και αρρωστημένα ιδεολογήματα της. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έβγαλε το λαό στο δρόμο. Η αγανάκτηση και η οργή που ξεχύθηκε στους δρόμους απαιτώντας την καταδίκη των δολοφόνων και το θάνατο στο φασισμό.
Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δυο χρόνια μέχρι να αρχίσει η δίκη των μελών της «Χρυσής Αυγής» τον Απρίλιο του 2015. Στις εκλογές του Γενάρη που είχαν προηγηθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να εξαργυρώσει την λαϊκή οργή σε ψήφους, εξαγγέλλοντας μεταξύ άλλων την παραπομπή της «Χρυσής Αυγής» σε δίκη. Με καθυστερήσεις και διαδικαστικές προφάσεις ροκανίστηκε το 18μηνο της προφυλάκισης για κάθε ένα από τα αδικήματα του Ρουπακιά ώστε να αφεθεί ελεύθερος το Μάρτιο του 2016.

Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο φασίστας δολοφόνος Ρουπακιάς έχει αποφυλακιστεί και οι βουλευτές της «Χρυσής Αυγής» ρίχνουν το δηλητήριο τους από τα έδρανα της Βουλής. Το σύστημα έχει αποφασίσει πως χρειάζεται τα φασιστικά μορφώματα στην βίαιη επίθεση που έχει εξαπολύσει ενάντια στους εργάτες, τους μετανάστες και τον υπόλοιπο λαό. Αποτελούν εφεδρείες του και δεν σκοπεύει να τις τσακίσει.
ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ξέχασαν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις προς το λαό και με συνέπεια υπηρετούν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Εκμεταλλεύονται την απογοήτευση που έχει επικρατήσει στο λαό και προχωρούν την αντιλαϊκή επίθεση. Το χτύπημα των εργατικών, λαϊκών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής και οι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται υπό διωγμό και μέσα στην εξαθλίωση αποτελούν την απάντηση του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος στην κρίση του.
Η πραγματικότητα επιβεβαίωσε αυτό που πολλές φορές έχει διδάξει η ιστορία, πως το ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΙΚΟΙ! Την ίδια στιγμή που ο φασισμός κερδίζει έδαφος οι κομμουνιστικές και επαναστατικές απόψεις διώκονται σε όλη την Ευρώπη. Με το πρόσχημα της τρομοκρατίας αγωνιστές όπως αυτοί της ΑΤΙΚ στην Γερμανία σέρνονται στις φυλακές και στα δικαστήρια διωκόμενοι για τις ιδέες τους.
Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί το λαό να ξεσηκωθεί και να αντισταθεί στην καπιταλιστική επίθεση και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση. Με οργανωμένη πάλη να αντισταθούμε στο φασισμό, τον πόλεμο, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση!

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Σαλαμίνας και Παύλου Φύσσα (πρ. Τσαλδάρη), 6:00 μ.μ.

ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΠΕΡ.ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΦΥΣΣΑ

πηγή : http://la-aas.blogspot.gr/2016/09/3.html


1 2 3 4

Τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Όλοι στις Αντιφασιστικές Διαδηλώσεις 17 & 18/9

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ από τη δολοφονία του Π. ΦΥΣΣΑ από τη φασιστική συμμορία ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΝΕΑ-ΠΑΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

-

Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα

Σάββατο 17/9

Κερατσίνι: 18:00 , Παύλου Φύσσα (πρώην Παναγή Τσαλδάρη) και Σαλαμίνος

Θεσσαλονίκη: 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Ιωάννινα: 18:00 στη Νομαρχία

-

Κυριακή 18/9

Στηρίζουμε την αντιφασιστική κινητοποίηση στον Αγ. Παντελεήμονα. Συγκέντρωση 17:00 Αλκιβιάδου και Υγείας (πίσω από την πλατεία Αγ. Παντελεήμονα)

-

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του αντιφασίστα, εργάτη, μουσικού Παύλου Φύσσα από την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Ο Φύσσας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον μαχαιροβγάλτη Χρυσαυγίτη Ρουπακιά και το τάγμα εφόδου της Νίκαιας, παρουσία της αστυνομίας και κάτω από την καθοδήγηση της ηγεσίας της ΧΑ.

Η θρασύδειλη συμμορία των πολιτικών απογόνων των Ναζί-ταγματασφαλιτών και βασανιστών της χούντας, αναζητούσε μια πιο αναβαθμισμένη δράση και ρόλο ενάντια στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, δίπλα στην τότε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Προσπαθούσε και προσπαθεί με όλα τα μέσα να πείσει την αστική τάξη ότι εκείνη μπορεί να διαχειριστεί την κρίση καλύτερα και να επιβάλλει ένα μόνιμο και ισχυρό κράτος έκτακτης ανάγκης. Βρίσκεται μέσα και όχι απέναντι στο πολιτικό σύστημα, το οποίο υποτίθεται ότι εχθρεύεται.

Η δολοφονία του Φύσσα πυροδότησε μια άμεση κινητοποίηση εργαζομένων, ανέργων, νέων, του αντιφασιστικού κινήματος και έβαλε τότε ένα φρένο στα σχέδια των φασιστοειδών για ένα «θερμό φθινόπωρο» ενάντια στο εργατικό κίνημα. Ωστόσο η εμφάνιση της φασιστικής συμμορίας της ΧΑ στο πολιτικό σκηνικό δεν ήταν μια τυχαία εξέλιξη: ακολουθεί λίγο πολύ την εξέλιξη και άλλων αντίστοιχων μορφωμάτων στην Ευρώπη. Είναι μια τερατογένεση της κρίσης, των μνημονίων, του νεοφιλελευθερισμού, της κατάρρευσης του πολιτικού σκηνικού και του πολιτικού κενού που σχηματίζεται δίπλα στα παραδοσιακά αστικά κόμματα.

Η άνοδος της ΧΑ πάτησε και στην συγκάλυψη και ατιμωρησία του πολιτικού αστικού συστήματος, των κομμάτων του, του κρατικού μηχανισμού, ιδιαίτερα του κατασταλτικού (αστυνομία, δικαστές). Η χρόνια ασυλία αυτής της -αποδεδειγμένα- συμμορίας τραμπούκων και δολοφόνων, που σχεδόν πάντα αντιμετωπίζονται με επιείκεια από τα δικαστήρια, όταν δεν υποστηρίζονται ανοιχτά από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, είναι αξιοσημείωτη. Ακόμα και ο Ρουπακιάς, που έχει ομολογήσει την ενοχή του, ρεμβάζει ανενόχλητος σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ τα ηγετικά στελέχη δεν παρευρίσκονται καν στη δίκη. Από την άλλη, σαν βροχή πέφτουν οι δίκες και καταδίκες όλων εκείνων που προσπαθούν να αντισταθούν απέναντι στα μέτρα των κυβερνήσεων και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, των εργαζομένων που απεργούν, που συλλαμβάνονται επειδή διαδηλώνουν, των ανθρώπων που χάνουν με δικαστικές αποφάσεις τα σπίτια τους.

Η ΧΑ είναι μια εγκληματική συμμορία, επειδή κίνητρό της είναι ο ναζισμός και ο φασισμός, η τρομοκράτηση και ανοιχτή βία ενάντια στο εργατικό κίνημα, τις οργανώσεις και τους αγωνιστές του, το χτύπημα των μεταναστών και των πιο αδύναμων στρωμάτων των εργαζομένων. Χτυπούν το εργατικό κίνημα και τους μετανάστες για να επικρατήσει μια κοινωνική «ειρήνη» που θα μοιάζει με νεκροταφείο. Δίπλα στις ορδές των ΜΑΤ που χτυπούν διαδηλωτές και δίπλα στα δικαστήρια που καταδικάζουν εργαζόμενους και αγωνιστές, βρίσκεται και η ΧΑ για να χτυπά πισώπλατα και στο σκοτάδι όσους αγωνίζονται ή αναζητούν μια καλύτερη ζωή.

Συστημική ως το μεδούλι

Παρά τα παχιά ψευτο-αντιμνημονιακά και ψευτο-αντισυστημικά λόγια, η ΧΑ είναι απόλυτα συστημική και υπηρετεί σθεναρά τα συμφέροντα του αστικού-μνημονιακού μπλοκ εξουσίας και των «Μένουμε Ευρώπη».

Πάντα στέκονται στο πλευρό των εργοδοτών/καπιταλιστών λέγοντας ότι «φορολογούνται πολύ και πληρώνουν μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές», ενώ στέκονται ενάντια σε κάθε αντι-μνημονιακό αγώνα. Τα δουλεμπορικά γραφεία ευρέσεως εργασίας «μόνο για Έλληνες», τα εργοδοτικά σωματεία, η ψήφιση τροπολογιών στη βουλή που βγάζανε λάδι πολιτικούς και επιχειρηματίες (άρνηση στην πρόταση για την σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων ώστε να διερευνηθεί το σκάνδαλο της παραχώρησης της Αγροτικής Τράπεζας, καταψήφιση στη Βουλή για τη λίστας Λαγκάρντ κ.ά.), είναι μόνο μερικά παραδείγματα.

Οργανώνουν πογκρόμ ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες (Αγ. Παντελεήμονας, 2012 στο κέντρο της Αθήνας, δολοφονία Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, επίθεση σε Αιγύπτιους αλιεργάτες κ.ά.). Για να διαιρέσουν και τρομοκρατήσουν την εργατική τάξη. Μαζί με τους νέους και παλιούς μνημονιακούς και την Ε.Ε., θέλουν να στέλνουν όλους τους πρόσφυγες να αργοπεθαίνουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή να πνίγονται στο Αιγαίο.

Είναι μια απόλυτα φιλοευρωπαϊκή και φιλομνημονιακή δύναμη, ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Η σύγχρονη εκδοχή των Χίτλερ και Παπαδόπουλου, δεν διστάζει να ταχθεί στο πλευρό των υπόλοιπων «Μένουμε Ευρώπη» κομμάτων, δια στόματος του αρχηγού της Μιχαλολιάκου (λίγο πριν το δημοψήφισμα, καλοκαίρι 2015): «Η Ελλάδα δεν έχει επιλογή αυτή την στιγμή. Για την Ελλάδα υπάρχει μόνο ευρώ και με σκληρούς όρους». Και για να εμπεδωθεί το μήνυμα, ξανατονίζει λίγο μετά το δημοψήφισμα ότι: «Δεν πρέπει να φύγουμε από την Ε.Ε. Δεν μπορείς να φύγεις έτσι εύκολα, από τη στιγμή που βρίσκεσαι 34 ακριβώς χρόνια, και η ελληνική οικονομία έχει σήμερα διάρθρωση σύμφωνα με την Ε.Ε.. Ούτε από το ευρώ μπορούμε να φύγουμε αυτή τη στιγμή».

Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι ο αρχηγός του κόμματος, είναι ο πλουσιότερος βουλευτής με 10 ακίνητα, 2 επιχειρήσεις, πόθεν έσχες 271.050 ευρώ. Είναι σίγουρο ότι η επιχείρηση προστασίας σε καταστήματα, μπαρ και οι διάφορες κρυφές και φανερές χρηματοδοτήσεις έπιασαν τόπο.

Μαχητικοί Αγώνες για να τσακίσουμε τον Φασισμό

Ο φασισμός δεν ξεριζώνεται με δικαστικές αποφάσεις και διαμέσου των «δημοκρατικών» θεσμών. Η καταδίκη και η φυλάκιση των χρυσαυγιτών μπορεί να είναι απαραίτητη και πρέπει να παλέψουμε γι' αυτό, αλλά δεν αρκεί. Μόνο με μαχητικούς αγώνες και τη δημιουργία ενός ταξικού εργατικού μετώπου μπορούμε να ξεριζώσουμε τον φασιστικό κίνδυνο και αυτούς που τον θρέφουν. Να διώξουμε παλιούς και νέους μνημονιακούς, μαζί με το συμπλήρωμά τους, τη ΧΑ. Να αποκρούσουμε τα νέα σκληρά αντεργατικά μέτρα και το κράτος έκτακτης ανάγκης.

-

- Να τσακίσουμε τον φασισμό, χρυσαυγίτικο και μνημονιακό. Να τιμωρηθούν οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι, οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί.

- Ενωτική - Μαζική - Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, με ένα ταξικό εργατικό μέτωπο. Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή: http://www.okde.gr/archives/5144


1 2 3 4

πηγή: http://www.kar.org.gr/