Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στις 18.00

Συγκέντρωση-μικροφωνική για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου

Τρία χρόνια πριν, στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός από μαχαίρι του φασίστα Ρουπακιά στο Κερατσίνι μπροστά στα μάτια αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Η δολοφονία του Φύσσα ήρθε ως κατάληξη σε όλη τη δράση που είχε αναπτύξει η Χρυσή Αυγή τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενη την απάθεια του κράτους και σε συνεργασία με τις δυνάμεις καταστολής.

Λίγες στιγμές μετά το Κράτος συλλαμβάνει και προφυλακίζει βουλευτές και στελέχη νεοναζί, δείχνοντας πως είναι ένα κράτος που θα πολεμήσει το φασισμό και θα φέρει στη χώρα ξανά την ηρεμία. Έκανε λόγω μάλιστα και για την ύπαρξη δύο άκρων που πρέπει να χτυπηθούν εξίσου. Τώρα, τρία χρόνια μετά οι χρυσαυγίτες είναι ελεύθεροι και αλωνίζουν από τα έδρανα της Βουλής μέχρι και τους δρόμους με τις ευλογίες του κράτους. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως παρά τις υποκριτικές εξαγγελίες του, το κράτος δεν πολεμάει πραγματικά το φασισμό, γιατί είναι οργανικό του κομμάτι, γέννημα-θρέμμα του. Όποτε η κυρίαρχη τάξη αμφισβητείται από τους εκμεταλλευόμενους, τότε ο φασισμός ανακαλείται λειτουργώντας ως η χρυσή εφεδρεία για να διατηρήσει τα προνόμιά της.

Το παρακράτος χρησιμοποιείται εκεί που δε μπορεί να φτάσει το κράτος. Στην Αθήνα στην κατάληψη στέγης προσφύγων Νοταρά 26 φασίστες έλουσαν με εύφλεκτο υγρό και έριξαν εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο της κατάληψης, ενώ στη Θεσσαλονίκη τα ΜΑΤ και οι μπουλντόζες εκκένωσαν και γκρέμισαν 3 καταλήψεις στέγης προσφύγων σέρνοντας στα δικαστήρια πρόσφυγες, μετανάστες και αλληλέγγυους. Οι φασίστες πίσω από την κάλυψη των ΜΑΤ τον Απρίλη επιτέθηκαν, δυστυχώς γι αυτούς ανεπιτυχώς σε αντιφασιστική συγκέντρωση. Τα τάγματα εφόδου συνεχίζουν τις δολοφονικές επιθέσεις τους, αυτή τη φορά σε μετανάστες στον Ασπρόπυργο υπό την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας. Για ορισμένους νεοναζί η δράση της Χρυσής Αυγής δεν τους καλύπτει γι αυτό και ξεπετάγονται καινούριες φασιστικές οργανώσεις όπως η ΛΕΠΕΝ που είχε το θράσος να ανοίξει τα γραφεία της στον Άγιο Παντελεήμονα, μια γειτονιά που είναι καθαρή από φασίστες χάρη στην ενεργή δράση των αντιφασιστών. Είναι τόσο προκλητικοί μάλιστα που την Κυριακή που συμπληρώνονται τα 3 χρόνια της δολοφονίας του Παύλου, θα δοκιμάσουν να κάνουν τα εγκαίνια των γραφείων τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τις βαρυσήμαντες δηλώσεις της για την δράση της ενάντια στο φασισμό, θέλει και επιδιώκει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής να περάσει σημαντικά νομοσχέδια όπως αυτό του εκλογικού νόμου. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Προέδρου της Βουλής, Βούτση ο οποίος λέει πως "στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι". Είναι λοιπόν ξεκάθαρες οι προθέσεις των Κυβερνήσεων να τα έχουν καλά με το παρακράτος για να εξυπηρετούνται από αυτό.

Πριν τη δολοφονία του Φύσσα, είχε προηγηθεί η δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, ο βάναυσος ξυλοδαρμός Αιγυπτίων ψαράδων στο Πέραμα, οι δεκάδες θρασύδειλες επιθέσεις σε καταλήψεις, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και στέκια, οι πολυάριθμες επιθέσεις με μαχαίρια σε αναρχικούς, αντιφασίστες και αριστερούς αγωνιστές, η ενέδρα σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που πραγματοποιούσαν εξόρμηση στο Πέραμα, καθώς και οι απειλές που εκτοξεύουν οι νεοναζί για να υπερασπιστούν τα αφεντικά τους, όπως γίνεται στις Σκουριές με τους φασίστες να είναι ανοιχτά υπέρ της πολυεθνικής ElDorado και να απειλούν τους αγωνιζόμενους κατοίκους της περιοχής.

Είναι ώρα το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα του λαού και της νεολαίας μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις, μέσα από τα σωματεία και τους χώρους δουλειάς, τις συνελεύσεις γειτονιών, τις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους να πάρει αποφάσεις για να τσακιστεί στην πράξη κάθε θρασύδειλη φασιστική επίθεση. Ο φασισμός δεν θα τσακιστεί ούτε στα δικαστήρια ούτε με απλά κείμενα καταγγελίας.

Ο φασισμός θα τσακιστεί από το αντιφασιστικό κίνημα στους δρόμους και τις πλατείες χωρίς να αφήνουμε σπιθαμή γης στους νεοναζί δολοφόνους.
Τρια χρόνια μετά τη δολοφονία του Φύσσα θα είμαστε ξανά στους δρόμους χωρίς αυταπάτες για το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού. Για να δείξουμε πως όσο και να προσπαθούν να επιτεθούν κράτος και παρακράτος στους αγωνιζόμενους ανθρώπους αυτής της κοινωνίας δεν θα επικρατήσει ο φόβος αλλά η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη.
Για να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην εξάπλωση των νεοναζί στις γειτονιές, την εκμετάλλευση των αφεντικών, του κεφαλαίου, του κράτους, των μηχανισμών εξουσίας και καταστολής και να ανοίξουμε περάσματα στον αγώνα για την ελευθερία.

ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Συγκέντρωση - Μικροφωνική
Κυριακή 18 Σεπτέμβρη 18:00 Πλατεία Καρλοβάσου

Αυτόνομες Κινήσεις Σάμου

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1562874/