Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 στις 10.00 πμ

Δίκη των 64 αντιφασιστών

Δευτέρα 19/9/2016, όλοι στα δικαστήρια Πειραιά: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2014. Πορεία μνήμης για το δολοφονημένο εργάτη - αντιφασίστα Παύλο Φύσσα από το χέρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Η αντιφασιστική πορεία ξεκινάει και λίγα λεπτά μετά δέχεται την επίθεση των κρατικών δυνάμεων καταστολής που από νωρίς είχαν στρατοπεδεύσει στην περιοχή.

Το σώμα της πορείας κόβεται στα δύο. Το ένα κομμάτι της πορείας, αυτό με το λιγότερο κόσμο, περικυκλώνεται από τα ΜΑΤ και οδηγείται στα στενά του Κερατσινίου. «Θα σας γαμήσουμε μετά» είπε ένας ΜΑΤατζής σε σύντροφο. Μετά από λίγο εμφανίζεται η ομάδα ΔΕΛΤΑ και ξεκινά το ανθρωποκυνηγητό στα άγνωστα για τους περισσότερους στενά του Κερατσινίου.

Αποτέλεσμα της κατασταλτικής δράσης των μπάτσων ήταν οι τραυματισμοί πολλών διαδηλωτών, ενώ προσήχθησαν 73 άτομα, εκ των οποίων οι 64 συνελήφθησαν (οι 3 με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, οι υπόλοιποι με πλημμελήματα).

Λίγους μήνες μετά (Απρίλης 2015) αρχίζει η δίκη της Χρυσής Αυγής. Από την αρχή φάνηκε ξεκάθαρα η πρόθεση της αστικής δικαιοσύνης για ευνοϊκή μεταχείριση των νεοναζί κατηγορούμενων. Η προσπάθεια συγκάλυψης της στάσης της αστυνομίας το βράδυ της δολοφονίας, η προσπάθεια «στησίματος» μαρτύρων, η άρνηση παρουσίασης στοιχείων και κλήτευσης βασικών μαρτύρων κατηγορίας, καθώς και η αποφυλάκιση κατά την εξέλιξη της δίκης αρκετών κατηγορούμενων, δε δείχνουν τίποτα άλλο από το αναμενόμενο: να πέσουν οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής στα μαλακά.

Ενώ λοιπόν οι νεοναζί (που κατηγορούνται ανάμεσα στ' άλλα, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένες φθορές) τυγχάνουν της εύνοιας του αστικού κράτους, την ίδια στιγμή οι 64 αντιφασίστες σύντροφοι περιμένουν δύο γεμάτα χρόνια, μετά από συνεχείς αναβολές να ξεκινήσει η δίκη τους, φορτωμένοι με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα οι περισσότεροι (εκτός των 3 που τους βαραίνουν κακουργήματα), με κίνδυνο καταδίκης.

Η αστική δικαιοσύνη τελικά δεν είναι τυφλή. Στους μεν κλείνει συντροφικά το μάτι υποσχόμενη την καλύτερη δυνατή μεταχείριση και οι δε απειλούνται με ποινές, για αναντίστοιχης βαρύτητας αδικήματα.

Η δίκη των 64 αντιφασιστών έχει οριστεί για τη Δευτέρα 19/9/2016, στις 10.00, στα δικαστήρια του Πειραιά.

Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

Κατάληψη Στρούγκα

πηγή : http://strouga.espivblogs.net/2016/09/18/dikh...