Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 στις 18.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στη σκλαβιά

Η δουλεία στις ΗΠΑ δεν καταργήθηκε ποτέ

Η 13η τροπολογία του συντάγματος της Αμερικής, λέει ξεκάθαρα: «Ούτε δουλεία, ούτε ακούσια υποδούλωση, μπορεί να υπάρχει, εντός των Η.Π.Α., ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΗΣ της περίπτωσης τιμωρίας για εγκλήματα που οι εναγόμενοι έχουν καταδικαστεί.»

Οι κρατούμενοι θεωρούνται σκλάβοι, ως μέρος της τιμωρίας τους.

Σήμερα στις Η.Π.Α., το κράτος - κεφάλαιο τροφοδοτεί τις φυλακές του με πληθώρα φτωχών και αποκλεισμένων, ιδανικών υποψηφίων για καταναγκαστικά έργα.

Στο κερδοσκοπικό φυλακο-βιομηχανικό σύμπλεγμα των Η.Π.Α., βρίσκονται εκατομμύρια φυλακισμένοι/ες που συνεχώς αυξάνονται, όπως αυξάνεται και η εκμετάλλευσή τους μέσω της απλήρωτης εργασίας. Οι ομοσπονδιακές, οι πολιτειακές, και οι ιδιωτικές φυλακές οικονομικά στηρίζουν τη λειτουργία τους στον εξαναγκασμό των φυλακισμένων να δουλεύουν χωρίς καθόλου απολαβές σε πολυεθνικούς κολοσσούς, σε φυτείες, στην στρατιωτική βιομηχανία κ.λπ. Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση της δουλείας.

Μετά την έναρξη της απεργίας στις φυλακές στις Η.Π.Α., δεκάδες χιλιάδες κρατούμενοι στην συντριπτική πλειοψηφία τους από την μαύρη κοινότητα συμμετέχουν σε δράσεις αντίστασης: απεργία από την εργασία, απεργίες πείνας, εξεγέρσεις, καταστροφές,

Οι κατασταλτικές επιχειρήσεις που προηγήθηκαν της κινητοποίησης αλλά και αφότου ξεκίνησαν οι δράσεις συμπεριλαμβάνουν τα μαζικά "κλεισίματα" των φυλακών, με απομονώσεις, μαζικές μεταγωγές, βασανισμούς κρατουμένων και απειλές με πειθαρχικά.

ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 6ΜΜ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ «ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ»

ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ Η.Π.Α

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στη σκλαβιά

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/66093/


1 2 3 4 5

Ενημέρωση από τη δίκη για την κατάληψη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Οι σύντροφοι/ισσες επεδίωξαν να δικαστούν σήμερα κάτι που τελικά πραγματοποιήθηκε. Κρατώντας ενιαία στάση όπως και κατά τη σύλληψη στο στάδιο των απολογιών διάβασαν την παρακάτω πολιτική δήλωση. Ως προς το αποτέλεσμα της δίκης η κατηγορία για τη «διατάραξη οικιακής ειρήνης» έπεσε λόγω δικονομικών προβλημάτων που υπήρχαν, ως προς την κατηγορία της «παράνομης κατακράτησης» οι σύντροφοι/ισσες καταδικάστηκαν σε τρεις μήνες φυλάκισης και ως προς την «απείθεια» η κατηγορία αναβαθμίστηκε σε «ψευδή ανώμοτη κατάθεση» καταδικάστηκαν σε ένα χρόνο φυλάκισης. Μετά τη συγχώνευση των ποινών η τελική απόφαση ήταν φυλάκιση ενός χρόνου και ενός μήνα. Ακολουθεί η πολιτική δήλωση που διαβάστηκε στο δικαστήριο :

Πολιτική δήλωση στο δικαστήριο των 22 συλληφθέντων

από την κατάληψη στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Σήμερα στις Η.Π.Α. βρίσκονται 2,5 εκατομμύρια έγκλειστοι σε κρατικές και ιδιωτικές φυλακές, οι οποίες στηρίζουν την λειτουργία τους στην εκμετάλλευση της απλήρωτης ή της ισχνά αμειβόμενης εργασίας των κρατουμένων. Η αστική δημοκρατία φυλακίζει πρώτα απ' όλα τους ταξικά καταπιεσμένους. Στην Αμερική η δουλεία των καταπιεσμένων δεν καταργήθηκε ποτέ. Το αμερικάνικο σύνταγμα αναφέρει : «Ούτε δουλεία, ούτε ακούσια υποδούλωση, μπορεί να υπάρχει, εντός των Η.Π.Α., ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΗΣ της περίπτωσης τιμωρίας για εγκλήματα, που οι εναγόμενοι έχουν καταδικαστεί.» Με αυτή τη τακτική, οι κεφαλαιοκράτες έχουν διασφαλίσει την συνέχιση της σκλαβιάς εντός των τειχών για όφελος πολυεθνικών , της στρατιωτικής βιομηχανίας κ.α.


Στις 9 Σεπτέμβρη, οι κρατούμενοι/ες στις αμερικάνικες φυλακές ξεκίνησαν μαζική απεργία από την εργασία, αποφασισμένοι να δώσουν ένα τέλος στο καθεστώς σκλαβιάς. Στις 3 εβδομάδες που μετράει η κινητοποίηση εντεινόμενης αντίστασης μέσα και έξω απ' τις φυλακές, χιλιάδες κρατούμενοι σε 40 φυλακές σε όλη τη χώρα συμμετέχουν σε αποχή από τα μεροκάματα, απεργίες πείνας, αποχές από τα συσσίτια, εξεγέρσεις, καταστροφές κ.α. Το κράτος σε αυτό το διάστημα έχει απαντήσει με όξυνση της καταστολής, με τιμωρητικές μεταγωγές και απομονώσεις κρατουμένων, βασανιστήρια αλλά και με απειλές εναντίον των οικογενειών τους.


Εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στην σκλαβιά, καθώς τον αντιλαμβανόμαστε σαν κομμάτι του συνολικότερου αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση. Για το λόγο αυτό, το πρωί της 26ης Σεπτέμβρη, προβήκαμε σε κατάληψη της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης, με σκοπό να μπλοκάρουμε την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος, το οποίο είναι φορέας αμερικανικών συμφερόντων στην Ελλάδα. Η κίνησή αυτή συντέλεσε στην σύλληψή μας από τους ένστολούς φρουρούς του κράτους.

Κατηγορούμαστε για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Όχι μόνο δεν αναγνωρίζουμε καμία ειρήνη, καθώς βρισκόμαστε σε συνεχή πόλεμο με κράτος, κεφάλαιο και δικαστική εξουσία, αλλά ακόμα περισσότερο επιδιώκουμε τη διάρρηξη της κοινωνικής ειρήνης, που προσπαθείτε να επιβάλλετε . Βιώνουμε τον ταξικό πόλεμο καθημερινά. Η κοινωνική σας ειρήνη είναι μια απάτη, που επικαλείστε για να αποκρύψετε την κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η κοινωνική σας ειρήνη θέλει να επιβάλλει τη σιωπή. Με την παρέμβασή μας στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση επιχειρήσαμε να σπάσουμε την σιωπή, αναδεικνύοντας την μαζικότερη κινητοποίηση στην ιστορία των αμερικάνικων φυλακών.
Όπως δηλώσαμε και στην ΓΑΔΑ, έτσι κι εδώ δηλώνουμε, ότι ως αναρχικοί δεν συνεργαζόμαστε με το κράτος και τους μηχανισμούς του. Πολύ δε περισσότερο, δεν συναινούμε στο φακέλωμά μας και γι' αυτό το λόγο αρνηθήκαμε να δώσουμε αποτυπώματα κι φωτογραφίες.

Σε σχέση με την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης, στόχος μας ήταν να παρακωλύσουμε τις διαδικασίες της ένωσης, μη επιτρέποντας την είσοδο σε κανέναν. Αντιστρέφοντας λοιπόν την κατηγορία : «Εσείς είστε που κρατάτε σε ομηρία τους καταπιεσμένους, με το ρόλο που έχετε αναλάβει, υπηρετώντας τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης.»

Οι διώξεις μας δυναμώνουν ακόμα περισσότερο τον αγώνα ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και την κυριαρχία

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτική ανάγκη η αλληλεγγύη μας να έχει στόχο την όξυνση του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.

ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΟΝ «ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ»

ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους,
τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

Σύντροφοι-Συντρόφισσες

Η καλύτερη απάντηση στην καταστολή του κράτους είναι η συνέχιση του αγώνα. Καλούμε σε Συγκέντρωση στην πρεσβεία των ΗΠΑ το Σάββατο 1η Οκτώβρη στις 6 μ.μ.

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1563295/


1 2 3 4 5

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην πρεσβεία των ΗΠΑ

«Οι φυλακές αποτελούν μέρος του κυβερνητικού γενοκτονικού πολέμου εναντίον των Μαύρων και των λαών του Τρίτου Κόσμου»

Assata Shakur , 1987

(Μαύρη Πάνθηρας, πρώην φυλακισμένη, δραπέτης και φυγάδας στην Κούβα)

«Η φυλακή είναι ταξική συνθήκη και αφορά τους πάντες»

Δημήτρης Πολίτης, πολιτικός κρατούμενος στις ελληνικές φυλακές

Το κεφαλαιοκρατικό σύστημα έχει οικοδομηθεί πάνω στην εκμετάλλευση των σκλάβων. Η δουλεία δεν καταργήθηκε ποτέ. Το φυλακο-βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ λειτουργεί και κερδοφορεί από την απλήρωτη εργασία των φυλακισμένων. Στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, για την απελευθέρωση από την εκμετάλλευση και την βαρβαρότητα της εξουσίας, οι αγώνες των κρατουμένων έχουν κομβική σημασία. Ο θεσμός της φυλακής συμπυκνώνει σε ωμή μορφή όλη την βαναυσότητα πάνω στην οποία θεμελιώνεται το αστικό καθεστώς: απόλυτος έλεγχος, κατακερματισμός, διαρκής καταπίεση και υποδούλωση. Η φυλακή είναι το πιο άμεσο εργαλείο καθυπόταξης των ταξικά καταπιεσμένων τόσο εντός των τειχών της όσο και εκτός. Τα ταξικά-κοινωνικά κινήματα οφείλουν να στηρίζουν έμπρακτα τους αγώνες των φυλακισμένων, ως αναπόσπαστο κομμάτι τους.

Από τις 9 Σεπτέμβρη του 2016 εξελίσσεται η πιο εκτεταμένη κινητοποίηση στην ιστορία των φυλακών των Η.Π.Α. με μαζικές απεργίες από την εργασία, απεργίες πείνας και εξεγέρσεις. Το διακύβευμα: το τέλος της καταναγκαστικής και απλήρωτης εργασίας σε συνθήκες εγκλεισμού. Με άλλα λόγια, το τέλος της δουλείας. Εκατοντάδες χιλιάδες κρατούμενοι παίρνουν μέρος στην μαζική απεργία σε φυλακές σε όλη την χώρα, αψηφώντας την στυγνή καταστολή, τις εκδικητικές απομονώσεις, τις μεταγωγές και τα βασανιστήρια. Το καθεστώς επενδύει στο φίμωμα αυτού του αγώνα γι'αυτό και το κυριότερο κατασταλτικό εργαλείο που έχει χρησιμοποιήσει είναι το «κλείδωμα» των φυλακών και το κόψιμο κάθε επικοινωνίας με έξω. Η αλληλέγγυα κινητοποίηση εκτός των τειχών σπάει στην πράξη τον κλοιό του εχθρού.

Η έμπρακτη αλληλεγγύη με τον μαζικό προλεταριακό αγώνα στις φυλακές των ΗΠΑ, ενάντια στην καταναγκαστική εργασία, ενάντια σε κάθε σκλαβιά αποτελεί ανπόδραστο καθήκον για το αυτοοργανωμένο κίνημα αντίστασης, για τον εργατικό αγώνα βάσης, για κάθε αγωνιστή, για κάθε αναρχικό. Ο μεγαλειώδης αγώνας των κρατουμένων στις φυλακές των ΗΠΑ αποτελεί αχτίδα για όλους τους προλετάριους.

ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ - ΣΥΝΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην πρεσβεία των ΗΠΑ (Β.Σοφίας)

Σάββατο 1η Οκτώβρη 2016 6μμ

Αναρχική Συλλογικότητα για την Μαχητική Προλεταριακή Ανασυγκρότηση

asmpa.espivblogs.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/66144/


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση στην πρεσβεία των Η.Π.Α στα πλαίσια του διεθνούς καλέσματος αλληλεγγύης

1η Οκτώβρη διεθνής ημέρα αλληλεγγύης

στα πλαίσια του καλέσματος των κρατουμένων, που βρίσκονται σε στάσεις εργασίας από 9/9, σε όλες τις φυλακές των ΗΠΑ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Σάββατο 1/10 στις 6μμ

Μπουρλότο και φωτιά, σε κάθε κράτος, σε κάθε φυλακή.

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός - Πυρήνας έμπρακτης αναρχικής αλληλεγγύης

πηγή : https://abcsolidaritycell.espivblogs.net/archives/388


1 2 3 4 5

Ενάντια στη σκλαβιά του εγκλεισμού - Διεθνής Μέρα Αλληλεγγύης: Συγκέντρωση, Σάββατο 1η Οκτώβρη στις 18:00, στην Πρεσβεία των ΗΠΑ

attica-featured-830x480

"Με μια φωνή που αναδύεται μέσα απ' τα κελιά της μακροχρόνιας κράτησης σε απομόνωση κι αντηχεί σε κοιτώνες και πτέρυγες απ' τη Βιρτζίνια μέχρι το Όρεγκον, φυλακισμένοι/ ες σε όλες τις ΗΠΑ ορκιζόμαστε να παύσουμε επιτέλους τη σκλαβιά μες στο 2016."

-απόσπασμα από το κάλεσμα δράσης των κρατουμένων κατά της σκλαβιάς

Στην κερδοφόρα μπίζνα των φυλακών των ΗΠΑ βρίσκονται έγκλειστοι, πάνω από 2,5 εκατομμύρια φτωχοί και αποκλεισμένοι, με μοναδικό σκοπό την εκμετάλλευσή τους μέσω της απλήρωτης εργασίας. Οι κρατούμενοι καταναγκάζονται να δουλεύουν είτε για όφελος της φυλακής, είτε για όφελος ιδιωτικών επιχειρήσεων. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που διαχειρίζονται τα σωφρονιστικά καταστήματα πιέζουν με τη σειρά τους για εξασφαλισμένη εισροή κρατουμένων, αξιοποιώντας τους ως πάμφθηνο ή άμισθο εργατικό δυναμικό, προκειμένου να διατηρήσουν την κερδοφορία τους.

Η σκλαβιά στις φυλακές των ΗΠΑ δεν αποτελεί τον κανόνα, αλλά τη νομική εξαίρεση για τη συνέχιση της σύγχρονης δουλείας. Η 13η τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ αναφέρει ότι: "ούτε δουλεία, ούτε ακούσια υποδούλωση να υπάρχουν εντός των ΗΠΑ, εξαιρουμένης της περίπτωσης τιμωρίας εγκλήματος για το οποίο ο εναγόμενος έχει νομίμως καταδικαστεί".

Στις 9 Σεπτεμβρίου 1971, κρατούμενοι παίρνουν τον έλεγχο της φυλακής ΑΤΤΙΚΑ, κυριεύοντας την πιο διαβόητη φυλακή της πολιτείας της Νέας Υόρκης. 1.200 περίπου κρατούμενοι καταλαμβάνουν τρία συγκροτήματα των φυλακών και "συλλαμβάνουν" ως ομήρους 38 φύλακες. Στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται η χορήγηση αμνηστίας, η ασφαλής αναχώρηση τους σε μια "μη ιμπεριαλιστική χώρα", και η απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων στις ΗΠΑ. Αμέσως, δυνάμεις της εθνοφρουράς κυκλώνουν της φυλακές. Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις και ενώ ανακοινώνουν στους κρατούμενους πως τα περισσότερα αιτήματά τους γίνονται δεκτά, πραγματοποιείται ξαφνική επέμβαση της αστυνομίας με τελικό απολογισμό 33 νεκρούς κρατούμενους, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 250. Το 85% των κρατουμένων στις φυλακές ΑΤΤΙΚΑ ήταν μαύροι.

Η αιματοβαμμένη εξέγερση στη φυλακή ΑΤΤΙΚΑ δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει σημείο αναφοράς όλων όσων αγωνίζονται ακόμα μέσα στις αμερικάνικες φυλακές. 45 χρόνια μετά, στις 9 Σεπτέμβρη 2016, κρατούμενοι από τα κολαστήρια των ΗΠΑ, από τις πολιτειακές και τις ομοσπονδιακές φυλακές, ακόμα και από το Γκουαντάναμο ξεκινούν μια σειρά κινητοποιήσεων (απεργία από την εργασία, εξεγέρσεις, απεργία πείνας, διαδηλώσεις στα προαύλια κλπ) με βασικό και κοινό αίτημα: Την κατάργηση της καταναγκαστικής εργασίας κρατουμένων. Παρακωλύουν την λειτουργία των φυλακών όλης της χώρας. Δεν απαιτούν απλώς να μπει ένα τέλος στη σκλαβιά του εγκλεισμού, αλλά να πάψουν οι ίδιοι να είναι σκλάβοι.

Για να ενώσουμε τις φωνές μας με τους κρατούμενους που αγωνίζονται

Συνέλευση αναρχικών κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

πηγή: http://syneleusi-enantiastin-ee.espivblogs.net/2016/09/30/%ce%b5%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%83%ce%ba%ce%bb%ce%b1%ce%b2%ce%b9%ce%ac-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d-%ce%b4%ce%b9/