Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.30

Α' προβολή του ντοκυμαντέρ PARKO (37' 2016) και μουσική βραδιά

Το Σάββατο 24/9/16 το Αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου παρουσιάζει σε Α΄ προβολή το ντοκιμαντερ PARKO (37', 2016) παρουσία των γερμανών συντρόφων δημιουργών της ταινίας.

Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με έντεχνο (Νατάσα Μωυσόγλου) και ρεμπέτικο (Πετράν και Λιάκος) σε ένα κατάφωτο από γιρλάντες πάρκο!

Έχοντας ζήσει για 2 ολόκληρους μήνες τις μέρες και τις νύχτες τους στο πάρκο Ναυαρίνου, έχοντας μιλήσει με τη συνέλευσή του και τους θαμώνες του, από τους κατοίκους μέχρι τους πιο περιθωριοποιημένους ανθρώπους, οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είναι σε θέση να δουν πέρα από μανιχαϊστικές απλουστευτικές προσεγγίσεις (συνήθως διθυραμβικές, κάποτε επικριτικές, αλλά σχεδόν πάντα πρόχειρες και επιδερμικές) και να παρουσιάσουν από κοντά τις αντιφάσεις και τα πρόβλήματα αυτού του ιδιαίτερου χώρου, αποτυπώνοντας παράλληλα τη ζωντάνια του.

Βρισκόμαστε εδώ μπροστά σε ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο για το πάρκο: ανθρώπους που γνωρίζουν για ποιο πράγμα μιλάνε. Και τολμάμε να πούμε πως αυτή τη φορά έχουμε κάτι που αξίζει αληθινά: μια διεισδυτική καταγραφή με αξιώσεις ιστορικότητας και διάρκειας. Μία εικόνα του επτάχρονου πάρκου από μέσα.

Σας περιμένουμε με χαρά.

Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο ναυαρίνου

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/66074/