Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 στις 21.30

Μουσική συνάντηση ελεύθερου αυτοσχεδιασμού

9 μουσικές συναντήσεις ελεύθερου αυτοσχεδιασμού στο Θέατρο Εμπρός

9 μουσικές συναντήσεις ελεύθερου αυτοσχεδιασμού στο Θέατρο Εμπρός

Μια Πέμπτη το μήνα, στη σκηνή του Εμπρός, διαφορετικοί μουσικοί και σχήματα σπάνε τις νόρμες επί σκηνής.

Εξελίσσονται σε πραγματικό χρόνο και διασταυρώνουν την αυθεντικότητα της δημιουργίας τους.

Απρόβλεπτα ηχητικά συμβάντα, βιωματικός αυτοσχεδιασμός και μια μοναδική εμπειρία για τον ακροατή.

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, ο Vago Tedosio εξερευνά πιανιστικά την εφαρμογή της Θεωρίας του Χάους στην μουσική συντυγχάνοντας με τον Αντώνη Σταυρινό στα χάλκινα και οι regress² (Παναγιώτης Ράπτης - σαξόφωνο, Μανώλης Παπαδόπουλος - τύμπανα) αυτοσχεδιάζουν εμπνεόμενοι από το αστικό τοπίο ως εικόνα και ηχητικό φάσμα.

Ώρα εναρξης: 21.30

Είσοδος με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά

Επιμέλεια προγράμματος: Αντώνης Σταυρινός, Στούντιο Εννιά

Οικοδεσπότης: Θωμάς Τσούτσος, Εργαστήριο Πολλαπλών Τεχνών

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός: Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

set 01

Regress²

"Regress²" είναι ένα project που προέκυψε από τη συνεργασία τουMανώλη Παπαδόπουλου στα ντραμς και του Παναγιώτη Ράπτη στα σαξόφωνα (σοπράνο και άλτο). Η μουσική τους είναι ένα ηχοχρωματικό κράμα ελεύθερου αυτοσχεδιασμού που προκύπτει από το αστικό τοπίο ως εικόνα και ηχητικό φάσμα και την επίδραση που έχει αυτό στην καθημερινότητά τους, όπως επίσης και από την ενέργεια και τη μορφή του χώρου στον οποίο παίζουν.

https://soundcloud.com/regress-2

https://www.youtube.com/watch?v=TwYsVpd40uE

https://www.youtube.com/watch?v=W5UQ-_5si6g

set 02

Vago Tedosio

Ο Vago Tedosio εξερευνά την εφαρμογή της Θεωρίας του Χάους στην μουσική και την δυνατότητά της να καταργεί τις παραδοσιακές αισθητικές αντιλήψεις στη τέχνη.

Με το σχήμα Dance Singularity φέρνει σε επαφή καλλιτέχνες διαφορετικών ιδιοτήτων για δημιουργία έργων που συγχωνεύουν τη μουσική με το λόγο, την κίνηση και την εικαστική δράση.

Κινείται και εργάζεται ανάμεσα στην Αθήνα, το Βερολίνο και το Λονδίνο όπου έχει δημιουργήσει site-specfic εγκαταστάσεις σε χώρους με έντονη αρχιτεκτονική "προσωπικότητα" όπως εγκαταλειμμένα κτίρια, καθεδρικούς ναούς και εργοστάσια.

Έχει παρουσιάσει έργα του σε διεθνή πρότζεκτ και κολεκτίβες (SHUNT, Transitstation Germany-Denmark, ICA, MPA-Berlin, Artevict, Trinity Gallery London, The Crypt Gallery London κ.α.) ενώ ως πιανίστας δίνει κατά καιρούς συναυλίες σύγχρονης κλασικής και τζαζ μουσικής.

Έχει γράψει μουσική για ταινίες που παρουσιάστηκαν σε διεθνή φεστιβάλ (Vancouver Film Festival, Sundance κ.α.) και είναι κάτοχος του βραβείου Stanley Mills καλύτερης μουσικής για έργο σύγχρονου χορού (1996).

Πιο πρόσφατα συμμετείχε στον Διαγωνισμό Αυτοσχεδιασμού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (20/2/16) όπου και έλαβε την Ειδική Διάκριση για την πιο δημιουργική λειτουργική προσέγγιση ανάμεσα στην εικόνα και την μουσική.

Aντώνης Σταυρινός O Αντώνης Σταυρινός ζει στο κέντρο της Αθήνας, όπου και διατηρεί το "Στούντιο Εννιά". Έχει συνεργαστεί με χορευτές, χορογράφους, εικαστικούς, ποιητικές ομάδες, μουσικούς όλου του φάσματος και εμφανιστεί σε πληθώρα χώρων, από παραστάσεις στη μέση του δρόμου, κατειλημμένους χώρους, κουτούκια, θέατρα, στάδια...

https://soundcloud.com/antonis_stavrinos
you tube: https://www.youtube.com/channel/UCcx2xEWiAUPLRsI0EjBUTRw

πηγή : https://www.embros.gr/9-moysikes-synanthseis-eleytheroy-aytoschediasmoy-sto-theatro-empros.html