Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 στις 18.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Πορεία ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ & ΟΛΕΣ

Η κυβέρνηση και το κράτος φόρεσαν για ακόμη μια φορά το φασιστικό τους προσωπείο. Μετά τις καλοκαιρινές εκκενώσεις των καταλήψεων στέγης προσφύγων/μεταναστών στη Θεσσαλονίκη και τα εμετικά δημοσιεύματα, από μερίδα του τύπου, ενάντια στις δομές αλληλεγγύης, η αστυνομία λειτουργώντας σε ένα κλίμα ανοχής δικαιολόγησε για μια ακόμη φορά γιατί είναι ο πιο μισητός οργανισμός παγκοσμίως. Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι η παιδική θεατρική ομάδα της κατάληψης στέγης "2ο Φιλοξενείο" (Αχαρνών) ενώ πήγαιναν με σκοπό τη διεξαγωγή θεατρικής παράστασης σε χώρο στην Ασκληπιού, σταματήθηκαν από ομάδα μπάτσων ΔΙΑΣ στο ύψος του Πολυτεχνείου. Η θεατρική ομάδα αποτελούνταν από 5 παιδιά ηλικίας 12-14 χρονών και δύο 20 και 22 αντίστοιχα. Οι δύο μηχανές που ήταν αρχικά στο σημείο, γρήγορα έγιναν 8 και μαζί 2 περιπολικά, ασφαλίτες και αντιτρομοκρατική. Όλα αυτά για να κατασχεθούν 5 πλαστικά όπλα μινιατούρες (όπου αγοράστηκαν απ' το περίπτερο για την παράσταση), ένα λάπτοπ, καθώς και τα κοστούμια της παράστασης. Απ' ότι φαίνεται αυτά αποτελούν, για τους Κλουζώ της αστυνομίας, επικίνδυνο υλικό. Έπειτα κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα στερώντας τους έτσι εξαρχής, κάθε δυνατότητα, να επικοινωνήσουν με γονείς, δικηγόρους και αλληλέγγυους/ες.
Κατόπιν μεταφέρθηκαν στο 4ο Α.Τ. Ομονοίας όπου και κρατήθηκαν 7 ώρες περιμένοντας μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. Μέσα σε όλον αυτό τον παραλογισμό, ένα από τα παιδιά κατάφερε να ανακτήσει το κινητό τηλέφωνό του και να ειδοποιήσει αλληλέγγυους για το περιστατικό. Όταν φτάσαμε στο Α.Τ διαπιστώσαμε, ξανά, γιατί το συγκεκριμένο τμήμα διατηρεί τη φήμη ως φωλιά κτηνών, ψυχανώμαλων και φασιστών. Όπως αποδείχτηκε από τις μαρτυρίες των παιδιών, εξαναγκάστηκαν να γδυθούν, με σεξουαλικά υπονοούμενα. Έπειτα τα ανάγκασαν να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα δωμάτιο 2x2 υπό τα διεστραμμένα βλέμματα ένστολων και όσα αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχό τους, χτυπήθηκαν, εξυβρίστηκαν με ρατσιστικό & σεξουαλικό περιεχόμενο. Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για παιδιά 12 χρονών.
Όταν κατέφτασαν στο Α.Τ. οι γονείς και οι δικηγόροι, τους γνωστοποιήθηκαν τα γεγονότα ώστε να υποβάλλουν μήνυση. Η αστυνομία προσπάθησε να διακόψει τη διαδικασία λέγοντας πως θα διεξαχθεί ΕΔΕ. Οι πιέσεις δεν τελεσφόρησαν, οι μηνύσεις έγιναν κανονικά και οι προσαχθέντες αφέθηκαν μετά από 10 ολόκληρες ώρες όπου κρατούνταν παράνομα, χωρίς καμία κατηγορία (και οι ενάγοντες γονείς, 6 ώρες μετά).

Για μας όμως, οι αγώνες δε δίνονται στα δικαστήρια και οι ΕΔΕ είναι προπέτασμα κάποιων για να νομιμοποιείται η αστυνομική αυθαιρεσία. Καλούμε όλους και όλες για να καταγγείλουμε και να αντισταθούμε στην αστυνομική βαρβαρότητα και κτηνωδία. Η σιωπή είναι συνενοχή όταν ένστολοι παιδόφιλοι απειλούν ψυχές παιδιών.

ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/09 ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη θα συνθλίψουν την κρατική καταστολή

Συντονιστικό καταλήψεων στέγης προσφύγων-μεταναστών/ιων

πηγή : email που λάβαμε στις 29 Σεπτέμβριος 13h


1 2 3 4

Στο ΑΤ Ομόνοιας βασάνισαν παιδιά… Να βάλουμε φραγμό στην αστυνομική βαρβαρότητα

Όχι μόνο στη οικονομία, αλλά και στα δικαιώματα η κυβέρνηση Τσίπρα σηκώνει ψηλά τον πήχη. Η σύλληψη και ο βασανισμός στο ΑΤ Ομόνοιας πέντε προσφυγόπουλων 12-14 χρονών δείχνουν ότι δεν γνωρίζει φραγμούς η αστυνομική βαναυσότητα. Αποδεικνύουν επίσης ότι από τη μια μεριά, ο ρατσισμός παραμένει βασικό ιδεολόγημα της αστυνομίας, και από την άλλη, ότι η διαχρονική ασυλία των αστυνομικών (την οποία συνεχίζει και αυτή η κυβέρνηση) διαιωνίζει την ασυδοσία και τον αγριανθρωπισμό.

Φτάνει πια! Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε να βασανίζονται παιδιά στα αστυνομικά τμήματα. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε το ρατσισμό και τη στοχοποίηση των προσφύγων. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε την κρατική βαρβαρότητα.

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα συμμετέχει στην πορεία διαμαρτυρίας που καλεί το Συντονιστικό καταλήψεων στέγης προσφύγων-μεταναστών/τριών (Παρασκευή 30/9, 6:00μμ, Προπύλαια).

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή : http://www.diktio.org/node/1247


1 2 3 4

Μηδενική ανοχή στον κρατικό και παρακρατικό φασισμό ενάντια στους πρόσφυγες - Όλοι/ες στη συγκέντρωση στα Προπύλαια, στις 18.00 την Παρ/ευή 30/9.

Tην Τρίτη 27/9, σύντροφοι και συντρόφισσες της θεατρικής ομάδας της κατάληψης στέγασης προσφύγων και μεταναστών «2ο φιλοξενείο» (Αχαρνών), κατευθυνόμενοι/ες προς το χώρο του Ασκληπιού για τη διεξαγωγή παράστασης, σταματήθηκαν από άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ στο ύψος του Πολυτεχνείου.

Οι «τυπικοί» έλεγχοι σε μερικούς/ές συντρόφους/ισσες, όπως φάνηκε δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν μόνο από 4 μπάτσους της ΔΙΑΣ, έτσι συνεχώς κατέφταναν ενισχύσεις από μηχανές, ασφαλίτες και περιπολικά. Αλλά δεν ήταν αρκετό αυτό για την Ελληνική Αστυνομία, καθώς έκρινε πως η πολύ επικίνδυνη ομάδα των νεαρών προσφύγων ηθοποιών (οι οποίοι/ες κρατούσαν και τα υλικά της παράστασής τους) χρειαζόταν να μεταφερθεί στο 4ο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Ενώ εξαρχής τους κατασχέθηκε οτιδήποτε κουβαλούσαν (λάπτοπ, υλικά) αλλά ακόμη και τα κινητά τους τηλέφωνα, στερώντας τους το δικαίωμα να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους ή τους αλληλέγγυους/ες.

Η συνέχεια στο Α.Τ. η αναμενόμενη. Πολύωρη κράτηση, σωματικός έλεγχος, εξευτελισμός μέσω ρατσιστικών και σεξιστικών σχολίων ενώ παράλληλα τα παιδιά ήταν γυμνά και δέχονταν χτυπήματα. Ποιος θα μπορούσε να πει ότι δεν περίμενε κάτι τέτοιο, από το σώμα το οποίο μπούκαρε πριν μερικούς μήνες στις καταλήψεις στέγης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη ως στρατός κατοχής, το σώμα που καταστέλλει την οποιαδήποτε κίνηση διεκδίκησης των προσφύγων είτε στα άθλια κέντρα κράτησης και στα νησιά είτε μέσα στον αστικό ιστό. Η αστυνομία είναι το σώμα ασφαλείας που αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας τη στρατιωτικού τύπου διαχείριση των προσφύγων και μεταναστών. Και ξέρει να το κάνει καλά.

Άλλωστε κανείς και καμία μας δεν ξεχνά την αγαστή συνεργασία μπάτσων και φασιστών τόσο παλιότερα, όσο και σήμερα που οι ναζί προσπαθούν να χύσουν ρατσιστικό δηλητήριο στην επαρχία δημιουργώντας ρατσιστικές «επιτροπές κατοίκων» ενάντια στην εγκατάσταση προσφύγων (βλέπε γεγονότα σε Κω, Λέσβο, και προκλητικά χθες στο Ρέθυμνο).

Φυσικά η στάση της αστυνομίας δεν είναι «αυθόρμητη». Είναι σε πλήρη συσχέτιση με τη ρατσιστική και αντι-προσφυγική πολιτική της κυβέρνησης, που εξακολουθεί να εκτελεί και να στηρίζει τη συμφωνία της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας, να στοιβάζει τους/τις πρόσφυγες σε απάνθρωπα κέντρα κράτησης και να καθυστερεί χαρακτηριστικά τις διαδικασίες ασύλου.

Η απάντηση του κινήματος αλληλεγγύης πρέπει να είναι άμεση. Όποιο χέρι σηκώνεται πάνω σε πρόσφυγες και μετανάστες/ριες θα τσακίζεται! Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μικρά παιδιά που θέλουν να παίξουν και να δημιουργήσουν. Η φασιστικού τύπου διαχείριση των προσφύγων/μεταναστών/ριων από το κράτος, δεν γίνεται ανεκτή και αυτό θα πρέπει να γίνει σαφές και σε αυτό αλλά και σε όποιο φασιστικό κάθαρμα επιδιώκει να δημιουργήσει νέα τάγματα εφόδου και πογκρόμ.

Η Αναρχοσυνδικαλσιτική Πρωτοβουλία Ροσινάντε συμμετέχει και καλεί στην πορεία του Συντονιστικού καταλήψεων στέγης προσφύγων-μεταναστών/ριων με συγκέντρωση στα Προπύλαια, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στις 18:00.

-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

-ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ - ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

-ΚΑΤΩ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΚΑΤΩ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

996008_10200111931396126_1368204063_n

πηγή: http://rocinante.gr/mideniki-anochi-ston-kratiko-ke-parakratiko-fasismo-enantia-stous-prosfiges-olies-sti-sigkentrosi-sta-propilea-stis-18-00-tin-paraskevi-309/


1 2 3 4

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Να τιμωρηθούν οι ρατσιστές αστυνομικοί του ΑΤ Ομονοίας

Στηρίζουμε την κινητοποίηση την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη, Προπύλαια 6μμ

Οι συλλήψεις προσφυγόπουλων και η κράτηση τους για επτά ώρες και η ρατσιστική αντιμετώπιση τους στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας είναι σκάνδαλο. Οι βασανισμοί μέσα στο ΑΤ Ομόνοιας με γδύσιμο των παιδιών και βία μας θυμίζουν το αμαρτωλό ρατσιστικό παρελθόν του συγκεκριμένου Τμήματος όταν αστυνομικοί βασάνιζαν μετανάστη και το κατέγραφαν σε βίντεο.

Τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν σε θεατρική παράσταση και τα σαΐνια της ΕΛΑΣ τα προσήγαγαν γιατί είχαν ψεύτικα πιστόλια!

Η ΚΕΕΡΦΑ στηρίζει την κινητοποίηση του Συντονιστικού καταλήψεων στέγης προσφύγων και καλεί την κυβέρνηση να τιμωρήσει τους ενόχους και να ξηλώσει τους ρατσιστικούς θύλακες μέσα στην Αστυνομία.

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...