Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 στις 18.00

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Διαδήλωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες & μετανάστες

Νέα δραματική κλιμάκωση των πολέμων εξελίσσεται με χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και καταστροφή ολόκληρων πόλεων και υποδομών στην ευρύτερη περιοχή μας. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των χωρών και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων παίρνουν επικίνδυνη τροπή και φαίνεται να μην έχουν τέλος. Αποτέλεσμα νέα δεινά σε βάρος όλων των λαών.

Οι πρόσφυγες, που ξεριζώνονται από τις χώρες τους εξαιτίας των πολέμων, αυξάνονται και η τραγωδία τους συνεχίζεται στις χώρες που αναζητούν προστασία και στη διαδρομή τους. Νέοι κίνδυνοι για τη ζωή τους στα ναυάγια, εκμετάλλευση, μη αναγνώριση του δικαιώματος στο άσυλο, απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης.

ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε., όχι μόνο πρωτοστατούν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την υποδαύλιση των εμφύλιων σπαραγμών, αλλά αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως απειλή. Καταστρατηγούν τις διεθνείς συνθήκες, που οι ίδιοι έχουν υπογράψει, για την προστασία των θυμάτων πολέμου, των διώξεων της φτώχειας. Σφραγίζουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες με πολεμικά πλοία, ευρωσυνοριοφυλακές και φράκτες, την ίδια ώρα που τα έχουν καταργήσει για τις πολυεθνικές, τις τράπεζες και τα εμπορεύματα. Εκτρέφουν σκοταδιστικές, φασιστικές, εθνικιστικές αντιλήψεις, ασκούν ξενοφοβικές και ρατσιστικές πολιτικές.

Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, έχει ακέραια την ευθύνη για τη στήριξη, με τις βάσεις και τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, των πολεμικών επιχειρήσεων των ιμπεριαλιστών και για την υλοποίηση των αντιπροσφυγικών πολιτικών της Ε.Ε., παρά την επικοινωνιακή της ρητορεία. Με τη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας προχωρά σε φυλακίσεις και απελάσεις των προσφύγων, τους στερεί το δικαίωμα στο άσυλο. Όσο για τους πρόσφυγες που ήρθαν πριν τη συμφωνία τους στοιβάζει σε στρατόπεδα-φυλακές, σε απάνθρωπες συνθήκες, δημιουργώντας γκέτο μακριά από τις κατοικημένες περιοχές, παραδίδει τη λειτουργία τους στο στρατό και στο έλεος των χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ, τους διαχωρίζει από τους ντόπιους, αμφισβητεί το δικαίωμα τους σε περίθαλψη, δουλειά, καθώς και μόρφωση. Σε αυτές τις συνθήκες βρίσκει έδαφος η επίδραση των ξενοφοβικών αντιλήψεων και η ισλαμοφοβία και αναπτύσσεται η δράση φασιστικών και ρατσιστικών δυνάμεων με επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες.

Ο λαός μας ξέρει από πολέμους, διώξεις, προσφυγιά εκμετάλλευση. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους κατατρεγμένους και ξέρουμε ότι δεν μας χωρίζει τίποτα μαζί τους. Για τη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση, τα μνημόνια, την ακρίβεια, τη φοροεπιδρομή, τη ληστεία των τραπεζών, δεν φταίνε οι πρόσφυγες, που πάνω τους οι κυρίαρχοι θέλουν να στρέψουν την οργή. Κοινός εχθρός μας οι πόλεμοι, τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας, οι μηχανισμοί και το πολιτικό κατεστημένο που τα υπηρετεί.

Χρειάζεται να παλέψουμε για να μπει τέλος στους πολέμους και τις αντιλαϊκές-αντιπροσφυγικές πολιτικές. Να αποκρουστεί η επίδραση των ξενοφοβικών αντιλήψεων, να σταματήσουμε τη φασιστική δράση. Τα ρατσιστικά επεισόδια σε Χίο, Λέσβο, Ωραιόκαστρο να απαντηθούν. Να έρθουν στο προσκήνιο οι αξίες της φιλίας των λαών, η αγωνιστική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας και η απαίτηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών ντόπιων και προσφύγων, ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την εκμετάλλευση και το φασισμό, για ένα κόσμο ειρήνης, ελευθερίας και ίσων δικαιωμάτων.

Να διατρανώσουμε τη θέληση για κοινό αγώνα ντόπιων και προσφύγων για προστασία, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, στέγασης, περίθαλψης, δικαίωμα στην παιδεία και την εργασία, ελεύθερη μετακίνηση και εγκατάσταση των προσφύγων.

Καλούμε σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, αντιφασιστικές-αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες, συλλογικότητες, συντονισμούς, οργανώσεις, κινήσεις, ντόπιους και πρόσφυγες να συμμετάσχουν.

- ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

- ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Ε.Ε.

- ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-Ε.Ε.

- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

- ΜΑΖΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ - ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΟΛΟΙ - ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/10, 6 μμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

πορεία σε Βουλή, γραφεία Ε.Ε., πρεσβεία ΗΠΑ

Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σωματείων - φοιτητικών συλλόγων - συλλογικοτήτων

πηγή : http://syprome.blogspot.gr/2016/10/blog-post_4.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Να Ακυρωθεί και να Μην γίνει η Πανελλαδική Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2016»

Το λέμε ξεκάθαρα: η Πανελλαδική Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2016» Δεν Πρέπει να γίνει!

Η Πανελλαδική Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2016» είναι μια πρόκληση για την Ειρήνη, είναι μια ακραία πρόκληση για τον επί σειράς ετών τυραννισμένο από τα Μνημόνια και το σύνολο της αστικής πολιτικής εργαζόμενο λαό μας.

Λίγες μέρες μετά την ψήφιση, με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, νέων ολέθριων αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων από τα κόμματα της κωλοτούμπας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θα έσχιζαν τα μνημόνια και έφτασαν να σχίζουν και τα τελευταία δικαιώματα των εργαζομένων.

Ανακοινώθηκε η διεξαγωγή της Πανάκριβης και ακραία επικίνδυνης πανελλαδικής πολεμικής άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2016». Θυμίζουμε ότι η εν λόγω άσκηση, λόγω τεράστιου κόστους, είχε ακυρωθεί για σειρά ετών.

Όμως ο ηγέτης του εθνικιστικού και ακροδεξιού κόμματος των ΑΝΕΛ, σημερινός Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος την πραγματοποιεί για μια ακόμη φορά, χωρίς να υπολογίζει τίποτε. Ή καλύτερα θα λέγαμε ότι ο Πάνος Καμμένος την πραγματοποιεί γιατί εξυπηρετεί τους πιο επιθετικούς σχεδιασμούς της ελληνικής άρχουσας τάξης που διεκδικεί ευρύτερο ιμπεριαλιστικό ρόλο σε μια περιοχή που επεκτείνεται από τα Βαλκάνια έως τη Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή, καθώς ολοένα στρέφεται εναντίον της Ρωσίας, έχοντας βεβαίως άμεσο ανταγωνιστή την Τουρκία.

Με βασικό όμως αντίπαλο τον εσωτερικό εχθρό, τον κόσμο της εργασίας. Είναι αποκαλυπτικό του ξεκάθαρα ταξικού περιεχομένου της Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ», ότι για πρώτη φορά το 2015, είχε ως βασικό αντικείμενο τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» και την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, δηλαδή των μεταναστών και των κοινωνικών κινημάτων που ενδεχομένως θα αντιδρούσαν στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Για να ακολουθήσει λίγες μέρες αργότερα άσκηση στην Κοζάνη με σενάριο την επανακατάληψη εργοστασίου που είχαν καταλάβει αγωνιστές οι οποίοι αντιδρούσαν σε ιδιωτικοποίηση επιχείρησης στρατηγικού χαρακτήρα!

Η Πανελλαδική πολεμική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2016» αποτελεί συνέχεια και αποκορύφωμα των πολεμικών προετοιμασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς έχει προηγηθεί ένα μπαράζ ασκήσεων με πραγματικά πυρά, με το κόστος σε ευρώ και αίμα να εκτοξεύεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα, καθώς τα ατυχήματα και οι απώλειες είναι συνεχείς. Ασκήσεις που εφαρμόζουν τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας και μετατρέπουν τον Στρατό σε δύναμη Καταστολής Πλήθους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πλαίσιο της πρόσφατης Άσκησης "ΣΑΡΙΣΑ 2016", το πιο ετοιμοπόλεμο τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων, η Ζ' ΜΑΚ συνεκπαιδεύτηκε με τις αντίστοιχες δυνάμεις των φονιάδων Αμερικανών των «seals», σε άσκηση αντιτρομοκρατικού αγώνα!

Η κυβέρνηση λοιπόν της πιο άγριας ταξικής επίθεσης, έρχεται να εκμεταλλευτεί τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν- το αυταρχικό καθεστώς του οποίου στηρίζει στο μακέλεμα της εξεγερμένης Κουρδικής μειονότητας και της Τουρκικής Αριστεράς, δείχνοντας Ανοχή στην εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στη Βόρεια Συρία και πάλι εναντίον των Κούρδων ανταρτών- για να εντείνει τις πολεμικές προετοιμασίες και να απαιτήσει «εθνική ενότητα».

Ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ξέρει και διακρίνει τις φωνές των Ελλήνων της Ιωνίας του 1922, αλλά αδιαφορεί για τις σημερινές απελπισμένες κραυγές των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των εκπαιδευτικών, όσων αμφισβητούν το άγριο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των αγωνιστών της Χαλκιδικής. Βλέπεις, αυτή η κυβέρνηση ακούει επίσης μόνο τις απαιτήσεις από Τοκογλύφους, τραπεζίτες και ξενοδόχους, Μαρινάκη, Μπόμπολα και Λάτση.

Η πολεμοκάπηλη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στηρίζει τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ, που παρακαλεί ΗΠΑ-ΝΑΤΟ να φτιάξουν νέα βάση στο Αιγαίο και παρέχει κάθε διευκόλυνση, που εντάσσεται στα αντιμεταναστευτικά-αυταρχικά-πολεμικά σχέδια της Ε.Ε., προβάλλει τους μεγαλοϊδεατικούς της στόχους στηριζόμενη σε αυτές ακριβώς τις συμμαχίες, ενώ απαιτεί από τον λαό μας νέες θυσίες για προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών και νέες προμήθειες πολεμικού υλικού.

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ

Ο ακήρυκτος ελληνοτουρκικός πόλεμος σέρνει στα πεδία των εντεινόμενων πολεμικών προετοιμασιών και ήδη δολοφονεί φαντάρους-μόνιμο προσωπικό με τα «φίλια πυρά» των ασκήσεων με πραγματικά πυρά και τα συνεχή ατυχήματα, στο όνομα του Αξιόμαχου ενός στρατού έτοιμου να στηρίξει τα μεγαλοϊδεατικά τους σχέδια, δύναμη καταστολής στο εσωτερικό. Εμείς θεωρούμε ότι δεν έχουμε κανένα εθνικό συμφέρον, κανένα κοινό συμφέρον με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα αστικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τον κόσμο του πλούτου που εκπροσωπούν. Είναι εχθροί μας. Αυτοί κήρυξαν τον πόλεμο στον κόσμο της εργασίας, αυτοί μας κλέβουν την εργασία, την σύνταξη, το σπίτι και τους κόπους μιας ζωής, τα αγαθά της παιδείας-υγείας-πολιτισμού, αυτοί λεηλατούν το παρόν και μέλλον.

Αυτοί μας σπρώχνουν να γίνουν Πραιτοριανοί τους, μισθοφόροι τους σε Στρατό και Αστυνομία, είτε Αναλώσιμοι φαντάροι στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους. Καθήκον μας η ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού κινήματος, να διώξουμε τις βάσεις του θανάτου και να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες-μετανάστες, ικανοποιώντας όλα τα αιτήματα τους. Πρέπει τώρα να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικού κινήματος ενάντια στην ταξική αστική πολιτική και την κυβέρνηση, στους πολέμους και στις επεμβάσεις, στο ΝΑΤΟ, τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και την Ε.Ε. Να Μπλοκάρουμε την πρόσληψη Μισθοφόρων Στρατιωτών, τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και την προμήθεια μέσων καταστολής, το ξεπούλημα της χακί ακίνητης περιουσίας με το αντίτιμο της οποίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχεδιάζει νέες αγορές όπλων.

Καθοριστική κρίνεται η μαχητική παρέμβαση Μέσα στον Στρατό, η ανάπτυξη Αντιστάσεων των φαντάρων και του μόνιμου προσωπικού για το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής και Κατασταλτικής πολεμικής μηχανής.

Άμεσος στόχος του κινήματος πρέπει να γίνει η Ανατροπή της αστικής πολιτικής που ετοιμάζεται να εξαφανίσει κάθε εργασιακό δικαίωμα, να ξεπουλήσει τα πάντα, εντείνοντας την κρατική τρομοκρατία και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.

Μόνο η Κοινή Πάλη των λαών σε Ελλάδα-Τουρκία, ο φόβος μετατροπής της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης σε ταξική επαναστατική διαδικασία, μπορεί να τους σταματήσει.

Δική μας απάντηση η μαζική συμμετοχή στην Αντιπολεμική, Αντιιμπεριαλιστική, Αντιφασιστική Πορεία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες την Πέμπτη 20/10/2016 με συγκέντρωση στις 6 μμ στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, τα γραφεία της Ε.Ε. και την Πρεσβεία των ΗΠΑ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

πηγή: http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/10/2016_23.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Η «φτωχή πλην τίμια Ελλάς», οι φαντάροι Δούλοι και τα ΤΕΑ του κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

ΕΝΤΑΣΗ της ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ: Μετά την Ήπειρο-Μακεδονία, ο στρατός "θα γεμίσει" ξανά και τον Έβρο

Σε μια από τις αναδιοργανώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων που έγιναν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών του 20ου αιώνα προβλέπονταν η εγκατάσταση μιας Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας σε κάθε μεγάλη πόλη Νομού της Βόρειας Ελλάδας, στοχεύοντας μια αντίστοιχη βαλκανική χώρα που θα έκρινε απαραίτητο να εφορμήσει ο Ελληνικός Στρατός υπερασπίζοντας τα συμφέροντα της αστικής του τάξης, που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει τα Βαλκάνια ως οικονομική ενδοχώρα και ζωτικό του χώρο.

Σταδιακά και καθώς οι εντάσεις στα Βαλκάνια εξέλιπαν, ο ελληνικός στρατός έστρεψε το ενδιαφέρον του ακόμη περισσότερο στον «Εξ Ανατολών Κίνδυνο». Ενδεικτικό αυτών των επιλογών ήταν ότι προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει στο κλείσιμο δεκάδων άχρηστων μονάδων συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ιδιαίτερα στα βόρεια σύνορα, για να προσκρούσει πάντα στις αντιδράσεις πολιτικών όλων των αστικών κομμάτων εξουσίας, τοπικών οικονομικών συμφερόντων και της Εκκλησίας.

Τι σχέδιο όμως αυτό σταδιακά ματαιώνεται. Αφενός υπάρχει μια σαφή πολιτική επιλογή εξυπηρέτησης των αναγκών του άθλιου πελατειακού κράτους με κύριο εκφραστή την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, αφετέρου, υπάρχει μια άλλη διάσταση που χρωματίζει τις εξελίξεις και δίνει έναν πολύ επικίνδυνο πολεμικό τόνο.

Και η παράμετρος αυτή είναι η όξυνση του ανταγωνισμού του ελληνικού κράτους με τα αντίστοιχα της Αλβανίας και της Τουρκίας, έχοντας στο επίκεντρο του το ενεργειακό ζήτημα!
Που βεβαίως παρουσιάζεται από τα κυβερνητικά χείλη και την καθεστωτική προπαγάνδα ως «εξωτερίκευση της κρίσης» που αντιμετωπίζουν στο εσωτερικό τους, με πιο διαδεδομένο ιδεολογικό εθνικιστικό εγχειρίδιο αυτό περί «της περικυκλωμένης Ελλάδας, που ακριβώς λόγω της δεινής οικονομικής της κατάστασης δέχεται τις ξαφνικές άγριες προκλήσεις των αιμοσταγών γειτόνων της που απαιτούν ο καθένας και ένα κομμάτι: Θράκη και νησιά η Τουρκία, τη «Μακεδονία μας» η ΠΓΔΜ και η Βουλγαρία, την Τσαμουριά η Αλβανία!
Το δημοφιλές αυτό ανάγνωσμα αναδεικνύει τους ιμπεριαλιστές που βρίσκονται από πίσω, τις ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία και Γαλλία, που κινούν τα νήματα και θέλουν το κακό μας!
Για να καταλήξουν να απαιτήσουν «εθνική ενότητα και συστράτευση» στο άρμα των αστικών σχεδιασμών, που εμπεριέχουν το μνημονιακό εργατικό και κοινωνικό όλεθρο, την στυγνή καταστολή και τρομοκρατία του κράτους του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, ανοίγοντας το δρόμο στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και την συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ολοένα τονίζεται ότι εξυπηρετούν «εθνικά» συμφέροντα!

Οι απαντήσεις που δίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το Υπουργείο Άμυνας και το στρατιωτικό κατεστημένο τόσο σε Έβρο, όσο και σε Ήπειρο-Μακεδονία, είναι ακριβώς η ίδια: να γεμίσουμε την περιοχή ακόμη περισσότερο με φαντάρους, να ενισχύσουμε την παρουσία του Στρατού. Είτε επομένως με τον «πατερναλιστικό ρόλο» των Ενόπλων Δυνάμεων, με μπροστάρη τη ΜΟΜΑ -της Δωρεάν Εργασίας των φαντάρων-, είτε καλλιεργώντας το φόβο -μην τυχόν και κινηθείτε γιατί αμέσως απέναντι σας θα βρεθεί αμέσως ο Στρατός- στέλνεται μήνυμα τόσο στον εξωτερικό εχθρό, όσο και στον εσωτερικό, χωρίς βεβαίως να χάνεται από τον υπηρεσιακό προσανατολισμό του Στρατού το κυνήγι των μεταναστών!

Η επιλογή της στρατιωτικοποίησης ακόμη περισσότερο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής αποκαλύπτεται στις δηλώσεις του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου μετά το πέρας της Πανελλαδικής Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2016, με βασικούς στόχους θυμίζουμε «την εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας, αλλά και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Ας δούμε λοιπόν πως το ελληνικό κράτος αντιλαμβάνεται τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, μέσω των δηλώσεων του Π.Καμμένου:

«Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η παρατηρούμενη αστάθεια στο εσωτερικό χωρών αυτής, με κορυφαία περίπτωση την αποτελμάτωση και τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, οι κοινωνικοί και πολιτικοί κλυδωνισμοί στην Τουρκία και το προσφυγικό ζήτημα είναι παράγοντες που ενισχύουν τη γεωπολιτική θέση της χώρας, έχουν όμως διαμορφώσει ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο και ασταθές πολιτικό τοπίο, με πρόβλεψη για γενικότερη αστάθεια, με παράλληλη έξαρση του ισλαμικού φονταμενταλισμού, αλλά και εθνοτικές συγκρούσεις, που προαναγγέλλουν ιδιαίτερα δυσμενείς εξελίξεις και διαμορφώνουν δεδομένα που επηρεάζουν άμεσα, την Ελλάδα, την Ευρώπη, αλλά και το διεθνές σύστημα ασφαλείας ευρύτερα. […]Όλα αυτά σε συνδυασμό και με μια σειρά γεγονότων, στον περίγυρο της χώρας μας, λειτουργούν ως υπόμνηση, αλλά και ως προειδοποίηση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της γείτονος χώρας, που καταλύουν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, αλλά και οι ανιστόρητες θέσεις γειτόνων μας, οι οποίες δυστυχώς υιοθετήθηκαν από αξιωματούχο των Βρυξελλών, έστω και προσωρινά.

Ας δούμε τώρα και ποιες λύσεις προκρίνει το Υπουργείο Άμυνας:

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει, με τη δημιουργία σχολείων στην περιοχή, με τα έργα της ΜΟΜΚΑ, που καλύπτουν ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν από τον ιδιωτικό τομέα και θα συνεχίσουμε ακόμα περισσότερο, προκειμένου να μπορέσουμε να απεγκλωβίσουμε και Έλληνες πολίτες που επί χρόνια ολόκληρα βρίσκονταν κάτω από την απειλή του προξενείου της γείτονος χώρας και αναφέρομαι ιδιαίτερα στους μουσουλμάνους της Θράκης που έχουν μέσα τους την εθνική ταυτότητα και προσπαθούν από μόνοι τους - πολλές φορές εγκαταλελειμμένοι από το κράτος - να την κρατούν άσβεστη. Θέλω να ευχαριστήσω τους εφέδρους που με τη συμμετοχή τους στην άσκηση συνέβαλαν στην επιτυχία της. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους Εθνοφύλακες, οι οποίοι με το νέο σχεδιασμό που ετοιμάζουμε με τους Αρχηγούς των Επιτελείων θα είναι ακόμα πιο ενεργοί σε ασκήσεις, μέσω της διαμόρφωσης του νέου αμυντικού δόγματος τη χώρας. Θέλω να διαβεβαιώσω τις Θρακιώτισσες και τους Θρακιώτες, τις Εβρίτισσες και τους Εβρίτες, ότι ήδη σχεδιάζουμε νέα ανακατανομή δυνάμεων στον Έβρο, με ένα νέο σχεδιασμό, που θα ενισχύσει την παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτή την ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή».

Ο προσεκτικός αναγνώστης θα ανακαλύψει ότι ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος επαναλαμβάνει τις δηλώσεις που είχε κάνει πρόσφατα σε ραδιοφωνικό σταθμό των Ιωαννίνων. Θυμίζουμε τι αποκαλύπταμε 22 Αυγούστου 2016:

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ!
ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ!

Πλήρη επιβεβαίωση των αποκαλύψεων του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποτελούν οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για την ανάληψη αστυνομικών καθηκόντων από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα βόρεια σύνορα και πιο συγκεκριμένα σε Ήπειρο-Μακεδονία. Παρά το γεγονός ότι προσωπικά ο ηγέτης των ΑΝΕΛ έχει δεσμευτεί ότι ο Στρατός δε θα αναλάβει αστυνομικά καθήκοντα, το σύνολο των αποφάσεων του Πενταγώνου, οι τελευταίες του εξαγγελίες, αλλά και οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο Ε.Ε. αποκαλύπτουν ότι πλέον οδεύουμε σε γενικευμένη εφαρμογή των δογμάτων Πολέμου-Καταστολής που προβλέπουν την ανάληψη αστυνομικών-κατασταλτικών καθηκόντων από τις Ένοπλες Δυνάμεις εναντίον των ασύμμετρων απειλών.

Ποιοι είναι όμως οι στόχοι των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος;

  1. Η αναβάθμιση των μέτρων επιτήρησης της μεθορίου 2. Η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και εξύψωσης του ηθικού στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών των βορείων συνόρων μας 3. Η επίδειξη παρουσίας - αποτροπής στα βόρεια σύνορα μας.

Ουσιαστικά λοιπόν οι εξαγγελίες του ηγέτη των ΑΝΕΛ απαντούν αφενός στις κυβερνητικές ανάγκες φιλοτέχνησης ενός πατερναλιστικού προφίλ μέσω της εμπέδωσης του «αισθήματος ασφάλειας», όπου η ανασύσταση του πελατειακού κράτους και η ψηφοθηρία δεν μπορούν να κρυφτούν, αφετέρου διευρύνεται η απόπειρα στρατικοποίησης της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Η κυβέρνηση πρέπει να περάσει ολέθρια ταξικά μέτρα εναντίον του κόσμου της εργασίας που προβλέπονται από τα Μνημόνια που συμφώνησε και ψήφισε, η ώρα του κόφτη, των αντεργατικών ρυθμίσεων, της γενικευμένης αρπαγής των σπιτιών και της είσπραξης άγριων φόρων πλησιάζει. Για αυτό αναζητεί τρόπους αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης μας. Παράλληλα, στα βόρεια σύνορα ανοίγεται το πεδίο δοκιμής και εθισμού του λαού μας στην ανάληψη αστυνομικών καθηκόντων από τον Στρατό, ώστε να γενικευτεί άμεσα η εφαρμογή των ακραίων αυτών κατασταλτικών μέτρων.

Όλα σε συνδυασμό με δύο άλλες σημαντικές παραμέτρους: η ίδια η κυβέρνηση, παράλληλα με την προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ και της ναζιστικής ακροδεξιάς έρχεται να καλλιεργήσει και διαχειριστεί την "Ισλαμοφοβία" και το κλίμα Ανασφάλειας, παίζοντας το χαρτί των ασύμμετρων απειλών, υπονοώντας ότι μουσουλμάνοι πρόσφυγες και μετανάστες ισοδυναμούν με εν δυνάμει τρομοκράτες. Η παρουσία Στρατοπέδων Συγκέντρωσης Μεταναστών, όπου βιώνουν άθλιες συνθήκες και καθεστώς φυλακισμένου, ενδεχομένως να πυροδοτήσει μελλοντικές εξεγέρσεις. Οι τοπικές κοινωνίες ζυμώνονται από εθνικιστικά-ρατσιστικά-μισαλλόδοξα στερεότυπα και αντιλήψεις, όπου ο μετανάστης παρουσιάζεται ως εγκληματίας και απειλή.

Ο Πάνος Καμμένος όμως έχει την λύση και στέλνει τον Στρατό να εξασφαλίσει τον Νόμο και την Τάξη!

Τέλος, η περιοχή της ελληνοαλβανικής μεθορίου χαρακτηρίζεται από την παρουσία πλούσιων ενεργειακών κοιτασμάτων. ΑΟΖ όμως μεταξύ Ελλάδας-Αλβανίας δεν έχει καθοριστεί και η ανακίνηση κατά διαστήματα ζητήματος «Παραμυθιάς» φανερώνει όχι μόνο το ιστορικό του υπόβαθρο, αλλά και τη διαπραγματευτική του δύναμη στο σήμερα. Σε αυτόν τον ελληνοαλβανικό ανταγωνισμό ενδέχεται να εμπλακούν και πολύ πιο σημαντικοί παίχτες, διαπλεκόμενος με ακόμη μεγαλύτερα διακυβεύματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Κανόνας που θέλει την ύπαρξη ενεργειακών κοιτασμάτων και την εκμετάλλευση τους να σημαίνει και Απειλή Πολεμικής Σύγκρουσης φαίνεται να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση. Έτσι λοιπόν αποκαλύπτεται ότι οι όποιες πολεμικές προετοιμασίες έχουν ως επίκεντρο τους τον Άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, πλέον επεκτείνονται και στα βόρεια σύνορα. Θυμίζουμε ότι η ελληνική εταιρεία Energean Oil & Gas που υπέγραψε πρόσφατα συμφωνίες με τις ισραηλινές εταιρείες Delek Drilling και Avner OilExploration και με τις οποίες αποκτά τα δύο κοιτάσματα φυσικού αερίου, δυναμικότητας 1,4 και 1 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών (TCF) αντιστοίχως έναντι συνολικού τιμήματος 148 εκατ. δολαρίων, δραστηριοποιείται ήδη στον Πρίνο, κατοχύρωσε το χερσαίο οικόπεδο των Ιωαννίνων και το θαλάσσιο οικόπεδο του Κατάκολου!

Σε ζώνες δηλαδή τεράστιας ανεργίας, κατεστραμμένης τοπικής οικονομίας, όπου εντείνεται η μετανάστευση όσων νέων έχουν απομείνει, απάντηση είναι ο Στρατός που θα χρηματοδοτήσει τα όποια επιχειρηματικά συμφέροντα με την οικονομική εκμετάλλευση των φαντάρων (για αυτό ανοίγουν στρατόπεδα-φυλάκια και εντείνεται η συζήτηση για την επαναλειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης.

Παράλληλα, κάθε χωριουδάκι θα έχει το τεθωρακισμένο του, κάθε ηλικιωμένος-η θα έχουν για παρέα τα στρατιωτικά περίπολα και θα διασκεδάζουν με τις πτήσεις των ελικοπτέρων. Η στρατικοποίηση λαμβάνει ακραίες διαστάσεις και το εγχείρημα σε Ήπειρο-Μακεδονία θα γενικευτεί! Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων ανακοίνωσε την ενίσχυση της στρατιωτικής δύναμης με οπλίτες στην Ήπειρο και την Δυτική Μακεδονία, άφησε να εννοηθεί πως γίνονται κινήσεις για να δοκιμαστεί ο στρατός και σε αστυνομικά καθήκοντα. Ανέφερε για παράδειγμα ότι τον τελευταίο χρόνο έχει ζητήσει τη "διεξαγωγή αναγνωρίσεων με ελικόπτερα, την προσγείωση των ελικοπτέρων δίπλα στα χωριά και συνάντηση με κατοίκους μια έως τρεις φορές το μήνα", ώστε να νιώθουν πιο ασφαλείς.

Εχθρός που να δικαιολογεί όλες αυτές τις αποφάσεις δεν υπάρχει, αλλά δικαιολογίες πάντα θα βρίσκονται. Οι κάτοικοι δεν νιώθουν απειλή από κάποια εισβολή του Αλβανικού Στρατού ή του Στρατού της ΠΓΔΜ σε ελληνικό έδαφος. Για αυτό λοιπόν τον κίνδυνο θα εκπροσωπήσει η εγκληματικότητα: "Ο Στρατός δεν έχει ευθύνη στην εσωτερική ασφάλεια", τόνισε ο Πάνος Καμμένος, καθώς με τη μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση του Στρατού θα τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας και" θα αποτρέπει οποιουσδήποτε θέλουν να κάνουν εγκληματική ενέργεια".

Όπως επισημαίνει η Ιωάννα Ηλιάδη σε ανάρτηση της στο onalert.gr «η αποτροπή από εγκληματικές ενέργειες όπως το έθεσε ο κ. Καμμένος, είναι αυτός ακριβώς ο νέος ρόλος που προφανώς προετοιμάζεται για τον Στρατό. Αποκάλυψε μάλιστα ότι ήδη έχουν προχωρήσει συζητήσεις με την Αστυνομία και το υπουργείο προστασίας του Πολίτη ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να βοηθήσουν με την παρουσία εναερίων μέσων στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, κάτι που μέχρι στιγμής κάνουν μόνο τα ελικόπτερα της Αστυνομίας».

Ουσιαστικά η κυβέρνηση αλλάζει τον ρόλο του Στρατού και παραβιάζει τον όρκο των φαντάρων. Γιατί ο ρόλος του Στρατού είναι η υπεράσπιση της άμυνας άρα και των συνόρων και όχι η φύλαξη τους που ανήκει στα καθήκοντα της Αστυνομίας και των συνοριοφυλάκων!

ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Είναι ώρα αποφάσεων για όλους. Πρέπει να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας. Για την Ανατροπή των Μνημονίων και της βάρβαρης αστικής κυβερνητικής πολιτικής. Ενάντια στον Πόλεμο, τον Εθνικισμό, τον Ρατσισμό και το Φασισμό.

Το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα δεν επιτρέπεται να έχει καμιά αυταπάτη για τις βουλές της κυβέρνησης και του κράτους, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Πρέπει τώρα να βγει στο προσκήνιο, να σφυρηλατήσει μια σύγχρονη ενότητα και να κλιμακώσει την αγωνιστική του προσπάθεια.

Οι φαντάροι από την πρώτη στιγμή έχουν στείλει μήνυμα αγώνα:

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

Δική μας απάντηση η μαζική συμμετοχή στην Αντιπολεμική, Αντιιμπεριαλιστική, Αντιφασιστική Πορεία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες την Πέμπτη 20/10/2016 με συγκέντρωση στις 6 μμ στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, τα γραφεία της Ε.Ε. και την Πρεσβεία των ΗΠΑ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

diktexiospartaexkos@hotmexail.com

πηγή: http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/10/blog-post_48.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΟΛΟΙ - ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/10, 6 μμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

H Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης συμμετέχει και στηρίζει την

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ, ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2016-Προπύλαια 6 μμ

- ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

- ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Ε.Ε.

- ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-Ε.Ε.

- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

- ΜΑΖΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ - ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΟΛΟΙ - ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/10, 6 μμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

πορεία σε Βουλή, γραφεία Ε.Ε., πρεσβεία ΗΠΑ

Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης

πηγή: https://ergatikilesxi.wordpress.com/2016/10/15/%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%ce%bb%ce%b5%cf%83-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b5%ce%bc%cf%80%cf%84%ce%b7-2010-6-%ce%bc%ce%bc-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%80%cf%85%ce%bb%ce%b1/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

«Έχεις νιώσει ποτέ σου μετανάστης;»

Έχεις ποτέ σου σκεφτεί να ξυπνήσεις ένα πρωί σ' έναν πόλεμο; Ή εσύ κι η οικογένειά σου να μην μπορείτε να στηρίξετε οικονομικά ούτε την επιβίωση σας; Και να προσπαθήσετε να αλλάξετε ζωή προς άλλη γη πληρώνοντας υπέρογκα ποσά για να φύγετε, διασχίζοντας την θάλασσα με μία βάρκα; Κι εκεί μπορεί να βρεθείς νεκρός. Αλλιώς , αν καταφέρεις να φτάσεις στο "πολιτισμένο" οικοδόμημα της Ευρώπης να σε κυνηγάνε φασίστες λόγω του χρώματός σου ,της εθνικότητας σου ή της θρησκείας σου, οι κυβερνήσεις στην καλύτερη περίπτωση να σε στέλνουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλιώς να υψώνουν τείχη για να μην "μολύνεις" τα χώματα τους , ή να σε στείλουν πίσω στην ζωή φυλακή που με τόσο δύσκολο τρόπο ξέφυγες . Και πίσω απ' όλα αυτά , κάποιοι να κερδίζουν πολλά λεφτά απ' τον πόνο σου.

Οι δικές μας γειτονιές ξέρουν από προσφυγιά και μετανάστευση.

Για αυτό και δεν μας πείθει η τρομοϋστερία . Ξέρουμε από προσφυγιά , μας έχουν διηγηθεί οι παππούδες μας για το ΄22, τότε που ήταν αυτοί οι «ξένοι». Ξέρουμε από μετανάστες , έχουμε παππούδες και θείους στην Αμερική, στην Αυστραλία, στη Γερμάνια, που έφυγαν γιατί πεινούσαν, γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή. Πολλοί από εμάς είμαστε παιδιά μεταναστών και ξέρουμε καλά τι σημαίνει ρατσισμός και κοινωνικός αποκλεισμός. Είμαστε τέλος εμείς οι ίδιοι που αναγκαζόμαστε να μεταναστεύσουμε για μια θέση εργασίας.

Για αυτό λοιπόν το μόνο που έχουμε να πούμε είναι :

-Στα σχολεία μας θέλουμε όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από χρώμα και θρησκεία, οικονομική θέση, φύλο ή φυλή να έχουν δικαίωμα στην μόρφωση και την παιδεία .

-Αυτοί που πρέπει να φύγουν είναι οι φασίστες και οι ρατσιστές που ποτίζουν με δηλητήριο το μυαλό της νεολαίας. Που σαν πιστά σκυλιά του συστήματος προωθούν τον εμφύλιο μεταξύ όλων εμάς για να την βγάλει καθαρή η εξουσία και το σύστημα. Που επιδιώκουν να υψώσουν τείχη ανάμεσα στους ντόπιους και ''ξένους'' καταπιεσμένους ώστε να διατηρηθεί ο εθνικιστικός και ρατσιστικός λόγος που νομιμοποιεί τις ιμπεριαλιστικές/πολεμικές επεμβάσεις ΝΑΤΟ και ΕΕ και εξασφαλίζει τα κέρδη και τα προνόμια του κεφαλαίου.

-Ανεπιθύμητη για μας είναι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ακολουθεί μια ρατσιστική πολιτική στρατοπέδων συγκέντρωσης , απελάσεων , εγκλεισμού και γκετοποίησης ενώ παράλληλα εγκαταλείπει τους πρόσφυγες στο έλεος του στρατού και των χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ. Η κυβέρνηση που διαλύει την παιδεία, κλείνει σχολεία , μειώνει τους μισθούς και φτιάχνει ένα μέλλον οπού εμείς θα έχουμε τον ρόλο των σύγχρονων σκλάβων .

-Ανεπιθύμητοι είναι το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε που δημιουργούν τους πολέμους , που κλέβουν και σκοτώνουν τους λαούς , στο όνομα πάντα του κέρδους.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αποτελούν κομμάτι των εκμεταλλευόμενων, καταπιεσμένων και κατατρεγμένων αυτής της γης. Για το ξεριζωμό τους ευθύνονται οι πόλεμοι και η φτώχεια τα οποία γεννά το ίδιο το σύστημα. Ένα σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας και που για να επιβιώσει δεν διστάζει να θυσιάσει ανθρώπινες ζωές.

Εμείς επιλέγουμε πλευρά και διαλέγουμε να είμαστε δίπλα στους εκμεταλλευόμενους, πολεμώντας τις αιτίες της προσφυγιάς.

  • Για αυτό και διαδηλώνουμε υπέρ μιας ανοιχτής κοινωνίας που θα χωράει το διαφορετικό, που δεν θα αποκλείει και θα διασφαλίζει αξιοπρεπή ζωή για όλους μας.
  • παλεύουμε μαζί ντόπιοι , πρόσφυγες και μετανάστες για έναν κόσμο χωρίς πολέμους. Για την Ειρήνη και την ζωή που μας αναλογεί . Δεν θα ζήσουμε με τον φόβο την ανεργίας. Θα Διεκδικήσουμε την Παιδεία που μας αξίζει , που μας απελευθερώνει και δεν μας καταπιέζει. Μαζί με όλο το λαό, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές θα επιβάλουμε τις ανάγκες μας!

ΟΛΟΙ - ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/10, 6 μμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
πορεία σε Βουλή, γραφεία Ε.Ε., πρεσβεία ΗΠΑ

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας - Υδραγωγείο

πηγή : http://ydragogeio.gr/antiwar-antifa-march-20-...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Αντιπολεμική, Αντιϊμπεριαλιστική, Αντιφασιστική Διαδήλωση Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες

πηγή: http://www.eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail/2930/151/athina-antipolemiki-antiimperialistiki-antifasistiki-diadilosi-allileggyis-stous-prosfyges


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Στις 20/10 λέμε όχι στον πόλεμο, όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνδιοργανώνει και καλεί στην Αντιπολεμική-αντιϊμπεριαλιστική-αντιφασιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, Πέμπτη 20/10, 6 μμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ και πορεία σε Βουλή, γραφεία Ε.Ε., πρεσβεία ΗΠΑ

Η συνεχής όξυνση των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, από το «ευρωπαϊκό τόξο» του ΝΑΤΟ μέχρι τις προστριβές στη σινική θάλασσα, η αναβάθμιση της επιθετικότητάς των ιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων στο μακελειό στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, που οι ίδιοι ενορχηστρώνουν με τραγικό κόστος για τους λαούς, οι ανταγωνισμοί που αναπτύσσονται ανάμεσα σε δευτερεύουσες δυνάμεις του ιμπεριαλιστικού μπλόκ, με «λαμπρό» παράδειγμα, που αφορά τη χώρα μας, το σκυλοκαυγά για την ΑΟΖ, δηλαδή τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, βάζουν στην πρώτη γραμμή των καθηκόντων του εργατικού κινήματος και της αριστεράς τον αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό αγώνα.

Η αδυναμία του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος να ξεπεράσει την κρίση του, παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια να τη φορτώσει στον κόσμο της εργασίας, τροφοδοτεί την αναβάθμιση των ανταγωνισμών, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος μεθόδευσης δραματικότερων μεθόδων «κάθαρσης» του συστήματος, με περισσότερο γενικευμένες και καταστροφικές πολεμικές αναμετρήσεις. Απέναντι σ' αυτόν το θανάσιμο κίνδυνο είναι αναγκαίο ένα διεθνιστικό μέτωπο του προλεταριάτου, που θα βροντοφωνάξει: Δε θα γίνουμε για τρίτη φορά μέσα σε εκατό χρόνια κρέας στα κανόνια σας!

Ζωντανή απόδειξη η τραγική μοίρα εκατομμυρίων προσφύγων από το Αφγανιστάν μέχρι την Αφρική. Κυνηγημένοι, ξεριζωμένοι από τους πολέμους που υποδαυλίζει η ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση και οι ενδοιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των γεωστρατηγικών σημείων, των αγορών, μετά από μια πορεία με αμέτρητα θύματα και στυγνή εκμετάλλευση από κάθε είδους κερδοσκόπους, συναντούν κλειστά σύνορα και φράχτες, στρατόπεδα συγκέντρωσης, ρατσισμό και ξενοφοβική δαιμονοποίηση, πείνα και εξαθλίωση στο έδαφος της Ευρώπης.

Οι 60.000 πρόσφυγες, που βρίσκονται στη χώρα μας αναζητώντας καταφύγιο, βιώνουν στο πετσί τους τη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της ΕΕ. Άθλιες συνθήκες διαβίωσης, εγκλεισμός σε στρατόπεδα, απομόνωση από την ελληνική κοινωνία και την αλληλεγγύη της, γκετοποίηση κλειστά ευρωπαϊκά σύνορα, απειλή απέλασης.

Με τη συμφωνία ΕΕ -κυβέρνησης - Τουρκίας 15.000 πρόσφυγες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ανατολικό Αιγαίο, εγκλωβισμένοι με απαγόρευση εξόδου από τα νησιά, σε απάνθρωπους καταυλισμούς - κολαστήρια, οι περισσότεροι χωρίς στέγη, με ελάχιστη και άθλια τροφή, χωρίς δικαίωμα να εργαστούν για τα προς το ζειν, χωρίς δρόμο επιστροφής, σε αναμονή της απέλασής τους, διότι η Τουρκία είναι «ασφαλής τρίτη χώρα», σε απόγνωση για το μέλλον τους.

Το δικαίωμα των προσφυγόπουλων για πρόσβαση στις δημόσιες εκπαιδευτικές δομές της χώρας μας μετατρέπεται από την κυβέρνηση σε απογευματινή απασχόληση μακριά από τα υπόλοιπα παιδιά, επιτείνοντας τη γκετοποίηση.

Η μεθοδευμένη, πρώτα απ' όλα από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, συκοφάντηση των προσφύγων και του κινήματος αλληλεγγύης μετά τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, άνοιξε το δρόμο στο ρατσιστικό και φασιστικό εσμό να σπεκουλάρει πάνω σε ανησυχίες της κοινής γνώμης που είναι απότοκα της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στους πρόσφυγες, και να προσπαθεί να μπολιάσει με το δηλητήριό του μερίδες της κοινωνίας.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε! Να απαιτήσουμε το σεβασμό των δικαιωμάτων των προσφύγων, πρώτα απ' όλα του δικαιώματος στην ελευθερία. Να παλέψουμε για την κατάργηση της επαίσχυντης συμφωνίας ΕΕ- κυβέρνησης - Τουρκίας, για ανοιχτά σύνορα και άσυλο. Να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο για τους πρόσφυγες, αξιοπρεπή στέγαση, τροφή, δικαίωμα στην εκπαίδευση και την υγεία. Ενάντια στα στρατόπεδα - κολαστήρια, ενάντια στην γκετοποίηση, την απομόνωση από τον ντόπιο πληθυσμό και την εξαθλίωσή τους. Ενάντια στην τεράστια αδικία που γίνεται σε βάρος τους. Να απομονώσουμε τη ρατσιστική και φασιστική προπαγάνδα και πρακτικές. Να απαντήσουμε δυναμικά στις φασιστικές προκλήσεις. Το αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό κίνημα, το εργατικό κίνημα και η αριστερά έδειξαν τη δύναμή του πολλές φορές, διαδηλώνοντας σε συμπαράσταση με τους πρόσφυγες, για σύνορα ανοιχτά και άσυλο, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ, δημάρχων, εκκλησίας, ενάντια στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις, ενάντια στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

Τα μνημόνια, η σκληρή λιτότητα, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι είναι πτυχές της ίδιας πολιτικής του κεφαλαίου για να ξεπεράσει την κρίση του σε βάρος των εργαζόμενων και των λαών. Αυτός είναι ο πραγματικός μας αντίπαλος, εκεί πρέπει να στοχεύει ο αγώνας μας και σ' αυτόν τον αγώνα οι πρόσφυγες είναι ταξικά μας αδέλφια.

Μόνο η διεθνιστική αλληλεγγύη και η επαναστατική πάλη των λαών, ο κοινός αγώνας για τα κοινωνικά, δημοκρατικά και εθνικά τους δικαιώματα ενάντια στις άρχουσες τάξεις που πάντα υποδαυλίζουν το εθνικό, φυλετικό και θρησκευτικό μίσος, για να τους διασπούν και να επιβάλλουν τα δικά τους συμφέροντα μπορεί να αποτρέψει και να σταματήσει τον πόλεμο, να οδηγήσει σε ένα καλύτερο κόσμο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή: http://antarsya.gr/node/4020


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης! Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες! Ήττα της δυτικής αυτοκρατορίας

Τρέχον εικονίδιο site

Εδώ και πέντε χρόνια η Συρία βρίσκεται βυθισμένη στον πόλεμο και το χάος. 300 χιλιάδες νεκροί. Τα δύο τρίτα μαχητές των δύο πλευρών και άλλο ένα τρίτο άμαχοι πολίτες. Ο μισός πληθυσμός της χώρας, έχει εγκαταλείψει τις εστίες του και οι μισοί από αυτούς (6 εκατομμύρια) τη χώρα αναζητώντας ένα ασφαλές καταφύγιο μακριά από την κόλαση. Η συντριπτική τους πλειοψηφία ζει σε άθλιες συνθήκες σε γειτονικές χώρες και μόνο το 1/6 από αυτούς κατάφερε να περάσει με φουσκωτά στην Ευρώπη, με κόστος χιλιάδες πνιγμένα γυναικόπαιδα, πλουτίζοντας παράλληλα τους διακινητές και όλα αυτά όσο η βαλκανική οδός παρέμενε ανοιχτή. Εδώ και 7 μήνες η ΕΕ σφράγισε τα σύνορά της και δεν δέχεται κανέναν πρόσφυγα στο έδαφός της, αποδεικνύοντας περίτρανα την υποκρισία της και τα κροκοδείλια δάκρυα για τους πρόσφυγες και την αυταξία της ανθρώπινης ζωής.

Ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης! Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες!

Στο δράμα των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που αναζητούν ένα καταφύγιο για τις οικογένειές τους κανένας δεν μπορεί να μένει απαθής, ξορκίζοντας το πρόβλημα μακριά από την πόρτα του. Η ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων και πολύ περισσότερο όταν αυτοί εγκαταλείπουν αναγκαστικά τις εστίες τους είναι ένα αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα για τους αγωνιστές της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, για τους εχθρούς κάθε εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Κανένα κράτος δεν έχει το δικαίωμα να υψώνει φράχτες και να εμποδίζει τη μετακίνηση κυνηγημένων και απροστάτευτων ανθρώπων στο όνομα δήθεν της ασφάλειας ή κάποιας φαντασιακής ομοιογένειας του ντόπιου πληθυσμού. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όσοι θέτουν τέτοια προσκόμματα είναι συνειδητοί ρατσιστές και εθνικιστές και με τις αντιλήψεις τους ανοίγουν το δρόμο στους γνήσιους εκφραστές αυτών των πολιτικών που είναι οι φασίστες και το ακροδεξιό σινάφι της Ευρώπης που κερδίζει παντού έδαφος.

Τη μάχη με τον ρατσισμό και τον κανιβαλισμό δεν μπορεί κανείς να την αποφύγειπροσπαθώντας να κατευνάσει τους κανίβαλους, ούτε ξορκίζοντας το προσφυγικό μακριά από την πόρτα μας (πχ. να τους πάρει η Γερμανία) προκειμένου να αποφύγει την αναμέτρηση με τον ξενοφοβικό οχετό που σηκώνει παντού κεφάλι.

Ο ρατσισμός και η δαιμονοποίηση των «απολίτιστων» και «αντίχριστων» προσφύγων δεν είναι μια τυχαία επιλογή. Η δυτική αυτοκρατορία πρέπει να οχυρώσει το εσωτερικό της μέτωπο, πολύ περισσότερο τώρα που στα μέτωπα της πολεμικής αναμέτρησης χάνει διαρκώς έδαφος. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα υποχρεωνόταν να απολογηθεί για τα εγκλήματα που διαπράττει εδώ και 25 χρόνια στη μέση ανατολή για την επαναποικιοποίηση της περιοχής, ανατρέποντας τις κυβερνήσεις που δεν ήταν πρόθυμες να υπαχθούν στα σχέδια της νέας τάξης, επικαιροποιώντας έτσι την υπάρχουσα παγκόσμια ηγεμονία. Καμία σταυροφορία δεν επιτρέπει εσωτερικές διαφοροποιήσεις πέρα από ένα όριο. Στο σημείο αυτό η ιμπεριαλιστική αφήγηση επιστρατεύει ότι της είναι αναγκαίο από τον ιδεολογικό υπόνομο των κατακτητών. Ακριβώς γι' αυτό ο ρατσισμός γίνεται η κυρίαρχη ιδεολογία και η άκρα δεξιά ο γνήσιος εκφραστής της. Γι' αυτό και οι πρόσφυγες εντάσσονται κατευθείαν σε ένα καθεστώς ειδικής μεταχείρισης και διαρκούς εξαίρεσης: Στρατόπεδα συγκέντρωσης, ειδικοί κανόνες διαμονής, ξεχωριστά ωράρια στα σχολεία, ειδικοί κανόνες υγιεινής, αφού είναι γονιδιακά ύποπτοι για μολυσματικές ασθένειες και ένα κάρο άλλα δεινά που κουβαλάνε μαζί τους, σύμφωνα πάντα με την κυρίαρχη προπαγάνδα.

Υποκριτική προπαγάνδα

Και ενώ η δύση δήθεν επεμβαίνει στην περιοχή για να διώξει τους «δικτάτορες που σκοτώνουν το λαό τους» (παντού το ίδιο παραμύθι) και να φέρει τη «δημοκρατία», η ίδια επιφυλάσσει στους απελευθερωμένους τις πιο ελεεινές συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς. Αυτή είναι και η πιο τρανή απόδειξη για τον απώτερο σκοπό των σταυροφόρων. Αφού λοιπόν είσαστε τόσο δημοκράτες γιατί δεν το αποδεικνύεται όταν τα «θύματα του Άσαντ και του Πούτιν» ζητάνε να τους παράσχετε άσυλο; Γιατί δεν δράττεται της ευκαιρίας να μας κάνετε μια επίδειξη ανθρωπισμού, δημοκρατίας και ελευθερίας; Γιατί πολύ απλά είσαστε ένα μάτσο υποκριτές της κακιάς ώρας, κατακτητές που δεν κρύβουν το σκοπό τους. Τα καθάρματα αυτά κλαίγονται εδώ και μήνες για το ανατολικό Χαλέπι, αλλά δεν τους καίγεται καρφί για τις χιλιάδες που πνίγονται στη Μεσόγειο αφού η ευαίσθητη Ευρώπη έχει κλείσει κάθε ασφαλές πέρασμα, καταργώντας στην πράξη κάθε διεθνή συνθήκη προστασίας των προσφύγων.

«Η Συρία πεδίο ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών»;

Μετά απ' όλα αυτά έχουν και το θράσος να μας λένε ότι για τα τεκταινόμενα στην Συρία υπεύθυνος είναι ο Άσαντ. Ψέματα. Ο μόνος υπεύθυνος για το μακελειό στη Συρία είναι η δυτική αυτοκρατορία, το μοναδικό αφεντικό πάνω στον πλανήτη. Η Συρία δεν είναι «πεδίο ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών», όπως διαλαλούν πολλοί στην αριστερά. Ούτε διεξάγεται γενικώς ένας πόλεμος που είναι άδικος από όλες τις πλευρές και με θύμα τους άμαχους και τους πρόσφυγες. Η Συρία, όπως το Ιράκ και η Λιβύη είναι το πεδίο που ο κυρίαρχος ιμπεριαλισμός επικαιροποιεί την παγκόσμια ηγεμονία του, δίνοντας μια σαφή προειδοποίηση σε όλα τα «κράτη παρίες» που αμφισβητούν την κυριαρχία του. Όσοι βλέπουν στη Συρία γενικά και αόριστα «ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς» θα πρέπει να μας πουν με ένα ξεκάθαρο τρόπο: Είναι το ίδιο πράγμα το καθεστώς του Άσαντ με την Αλ Νούσρα και την Αλ Κάιντα; Είναι το ίδιο η Χεζμπολάχ και το ISIS; Είναι το ίδιο το Ιράν με τη Σαουδική Αραβία; Είναι το ίδιο το Λαϊκό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης με το FSA και τους πράκτορες της Τουρκίας και του Κατάρ στην περιοχή; Και σε τελευταία ανάλυση είναι το ίδιο η αυτοκρατορία [ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ] και η Ρωσία; Όποιος κι αν επικρατήσει, θα έχει την ίδια επίδραση στον παγκόσμιο συσχετισμό;

Δίκαιος αντιιμπεριαλιστικός πόλεμος

Για μας δεν είναι το ίδιο. Ο πόλεμος από τη μία πλευρά είναι δίκαιος, είναι αντιιμπεριαλιστικός και ως εκ τούτου κάθε δύναμη που παλεύει ενάντια στο ιμπεριαλιστικό καπιταλιστικό σύστημα, έχει συμφέρον να επιδιώκει την ήττα της αυτοκρατορίας, του εγγυητή της εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος σε όλο τον πλανήτη. Ο ιμπεριαλισμός στην περιοχή πολεμάει κυρίως δια αντιπροσώπων και όχι με δικά του στρατεύματα, παρέχοντάς τους ωστόσο άφθονο στρατιωτικό υλικό, δολάρια και φυσικά αεροπορική υποστήριξη, ανεξάρτητα αν τα τσιράκια τους έχουν τη δική τους παράλληλη ατζέντα πράγμα που φέρνει σε δυσκολία πολλές φορές τα αφεντικά τους. Ο ιμπεριαλισμός αξιοποιεί τη δράση των ισλαμιστών σκοταδιστών της ISIS και της Αλ Νούσρα για να σπείρει το χάος, να καταστρέψει τις αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις της περιοχής και στη συνέχεια να διορίσει τα δικά του ανδρείκελα («μετριοπαθή αντιπολίτευση» πχ FSA) τοποτηρητή στη Συρία. Όμως υπάρχουν στιγμές που η συμμαχία αυτή δεν μπορεί να κρυφτεί. Αυτό συνέβη στα μέσα Σεπτέμβρη όταν αμερικανικά αεροσκάφη έσπασαν την εκεχειρία βομβαρδίζοντας και σκοτώνοντας 90 σύριους στρατιώτες και δίνοντας την ευκαιρία στον ISIS να επιτεθεί και να καταλάβει τις θέσεις του Συριακού Στρατού. Αλλά και τώρα που οι συριακές δυνάμεις μαζί με κούρδους, παλαιστίνιους και μαχητές της Χεζμπολάχ ανακαταλαμβάνουν το ανατολικό Χαλέπι δρόμο-δρόμο από τους χασάπηδες της Αλ Νούσρα που κρατάνε ομήρους, για ασπίδα προστασίας, δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της πόλης και των συνοικιών που έχουν στην κατοχή τους. Η εγκληματική αυτή στάση περνάει απαρατήρητη από τα δυτικά μέσα προπαγάνδας που ζητάνε εναγωνίως να σταματήσει η επιχείρηση εκδίωξης των φονιάδων της Αλ Νούσρα που κατ' επανάληψη έσφαζε πολίτες και αιχμάλωτους στρατιώτες. Μέχρι και σε ζωντανή μετάδοση αποκεφάλισαν ένα 12χρονο παιδί παλαιστινιακής καταγωγής.

Λοιπόν, αυτά τα σκουλήκια πρέπει να συντριβούν ναι ή όχι; Ακόμα και τώρα οι συμμαχικές αραβικές δυνάμεις τους προσφέρουν αμνηστία αν παραδώσουν τα όπλα. Την ίδια στιγμή εξασφαλίζουν ασφαλή περάσματα στον πληθυσμό που έχει εγκλωβιστεί στο ανατολικό Χαλέπι. Αλλά όχι, οι δολοφόνοι της Αλ Νούσρα ελπίζουν ότι οι κλάψες των κυρίαρχων δυτικών μίντια θα πιάσουν τόπο. Ελπίζουν ακόμα ότι μπορεί επιτέλους να παρέμβουν στρατιωτικά τα μεγάλα αφεντικά τους, οι αμερικάνοι και οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές.

Ήττα της δυτικής αυτοκρατορίας

Όπως και να γίνει τα καθήκοντα δεν αλλάζουν. Η ήττα της αυτοκρατορίας και των συμμάχων της στην περιοχή είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει ο πόλεμος στην Συρία. Η μόνη δύναμη που μπορεί να επιβάλει μια τέτοια λύση είναι ο Συριακός αραβικός στρατός, οι μαχητές της Χεζμπολάχ, οι παλαιστινιακές ταξιαρχίες και οι ιρανοί φρουροί με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας. Προφανώς και οι κομμουνιστές δεν μοιράζονται κανένα κοινό όραμα με αυτές τις δυνάμεις, ούτε δίνουν πολιτική υποστήριξη στις ηγεσίες τους. Αλλά αυτό ισχύει σε κάθε περίπτωση που υποστηρίζουμε έναν δίκαιο εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο ενάντια στους ιμπεριαλιστές κατακτητές. Αλήθεια όταν οι πάντες καταγγέλλουν τη λεηλασία των χωρών του τρίτου κόσμου από τις κυρίαρχες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και όταν υποστήριζαν κάθε αγώνα για να σταματήσει αυτή η λεηλασία, μοιράζονταν και τις ίδιες πολιτικές ιδέες με τις ηγεσίες των εκάστοτε εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων;

Και κάτι ακόμα για όσους ζουν στην επικράτεια της αυτοκρατορίας. Το σύνθημα «στην ίδια μας τη χώρα είναι ο εχθρός» διατηρεί ακμαία όλη την επικαιρότητά του. Ο ελληνικός καπιταλισμός είναι τμήμα της αυτοκρατορίας. Και ως εκ τούτου εταίρος στις εξορμήσεις της. Το έχει αποδείξει άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν. Είναι πρόσφατο το ταξίδι του Τσίπρα στην Αίγυπτο όταν παρέα με τον δικτάτορα Σίσι, και τον Αναστασιάδη μίλαγαν για την υπεράσπιση της διεθνούς νομιμότητας. Σε κάθε διεθνή σύγκρουση ο ελληνικός αστισμός είναι σύσσωμος στο πλευρό της δύσης. Αυτός είναι ακόμα ένας λόγος που η ουδετερότητα στο συριακό μέτωπο καταλήγει να είναι μια σοσιαλπατριωτική στάση, στο βαθμό που ουδετεροποιεί της δυνάμεις που θα έπρεπε εξαρχής να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση υπέρ αυτών που μάχονται ενάντια στην αυτοκρατορία που έχει μετατρέψει σε ερείπια ολόκληρη τη μέση ανατολή. Ας μας πούνε όλοι αυτοί: Ποιος ευθύνεται εδώ και 25 χρόνια για το μακελειό στη μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική; Μήπως η Ρωσία; Ας πάψουν επιτέλους να συμβάλουν στην δυτική προπαγάνδα δικαιώνοντας έστω και κάτι από τα λεγόμενά της. Ας πάψουν να βρίσκουν δικαιολογίες για τον δικό τους ιμπεριαλισμό.

Με τα ευχολόγια δεν θα υπάρχει καμία λύση, ούτε για τους πρόσφυγες, ούτε για τα θύματα του πολέμου, ούτε για τον αγώνα ενάντια στο ΤΙΝΑ και την αστική σταθερότητα. Όποιος θέλει να αποσταθεροποιηθεί το σύστημα δεν μπορεί παρά στο βασικό του στόχαστρο να βρίσκεται η διάλυση του ΝΑΤΟ, του παγκόσμιου τοποτηρητή, του εγγυητή του συστήματος.

Ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα. Ο πόλεμος στη Συρία είναι πόλεμος της αυτοκρατορίας, πόλεμος επανακατάκτησης, ένας άδικος πόλεμος. Γι' αυτό και πρέπει να ηττηθεί. Αν η αριστερά ενδιαφέρεται για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα, ας βάλει το χεράκι της στη σωστή πλευρά του οδοφράγματος και όχι να παριστάνει ότι δεν είναι με κανένα ή να περιορίζεται μόνο στα θύματα και τους πρόσφυγες.

Οι πρόσφυγες είναι προϊόν της καταστροφής. Αλλά δεν είναι το υποκείμενο του αγώνα. Φεύγουν μακριά για να σωθούν, όπως συμβαίνει σε κάθε πόλεμο. Προφανώς και οι κομμουνιστές υπερασπίζονται τα δικαιώματα των προσφύγων, όταν έρχονται στις χώρες «τους», όπως υπερασπίζονται τα δικαιώματα κάθε κατατρεγμένου ανθρώπου, πέρα από χρώμα, και φυλή και χωρίς προϋποθέσεις. Δεν γινόμαστε όμως φερέφωνο ούτε των ιδεών, ούτε των αυταπατών που κουβαλάνε αυτοί οι άνθρωποι. Δεν περιμένουμε να μας κάνουν τη δουλειά μας, ούτε να λειτουργήσουν επικουρικά στον εγχώριο ταξικό ανταγωνισμό. Αυτό είναι μια άλλη υπόθεση, και σίγουρα δεν είναι προϋπόθεση για να αντιταχθούμε σε οποιοδήποτε καθεστώς εξαίρεσης που επιβάλει η άρχουσα τάξη και το κράτος σε αυτούς τους ανθρώπους, προκειμένου να επικαιροποιήσει την εθνική ενότητα σε ακόμα πιο αντιδραστική βάση και με τις ανάλογες κοινωνικές συμμαχίες που έχει άλλωστε ανάγκη η αστική τάξη για να κυβερνά με το καρότο και όχι με το ρόπαλο. Οι «εχθροί του έθνους» προφανώς και θα κυβερνηθούν με το ρόπαλο αφού δεν παίρνουν από λόγια. Ας φροντίσουν λοιπόν και για την άμυνά τους.

  • Ήττα των αντιδραστικών δυνάμεων της δυτικής αυτοκρατόριας στην περιοχή και όλων των αντιπροσώπων τους
  • Νίκη στους μαχητές του Συριακού Αραβικού Στρατού και του άξονα της αντίστασης
  • Κανένας φραγμός στη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών.
  • Πλήρη δικαιώματα και και φιλοξενία. Παροχή ασύλου χωρίς ποσοστώσεις, και δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην εργασία χωρίς διακρίσεις.
  • Όχι στην Ευρώπη φρούριο και σε οποιοδήποτε καθεστώς εξαίρεσης
  • Καμία ανοχή στο ρατσισμό και το φασισμό

Όλοι στην αντιϊμπεριαλιστική-αντιφασιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Πέμπτη 20/10, 6μμ στα Προπύλαια και πορεία σε Βουλή, γραφεία Ε.Ε., αμερικάνικη πρεσβεία

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση

πηγή : https://avantgarde2009.wordpress.com/2016/10/18/anakoinosi-ked-prosfyges-polemos-syria/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Στηρίζουμε τη διαδήλωση αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες, Πέμπτη 20 Οκτώβρη, 6 μ.μ. (Προπύλαια)

Λαμπηδόνα - Πολιτιστικό-κοινωνικό κέντρο Βύρωνα

πηγή : http://politistikokentrovirona.blogspot.com/2...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

20 Οκτωβρίου: Διαδήλωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες & μετανάστες

Στέγαση όλων των προσφύγων σε χώρους μέσα στις πόλεις. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόσβαση στη δημόσια υγεία. Εγγραφή των παιδιών σε δημόσια σχολεία και παιδικούς σταθμούς. Χαρτιά σε όλους, ελεύθερη μετακίνηση.Να ανοίξουν τα σύνορα για όλους τους πρόσφυγες. Φασίστες κάτω τα χέρια σας από τους πρόσφυγες.

Οι πρόσφυγες καλοδεχούμενοι. Η αλληλεγγύη το όπλο των λαων!

ΠΕΜΠΤΗ 20/10, 6 μμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, διαδήλωση σε Βουλή, γραφεία Ε.Ε., πρεσβεία ΗΠΑ

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2016/10/20/20...