Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Καλεσμα αλληλεγγυης στον Ουαλίντ Τάλεμπ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Αυτή τη Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016 ο δικαστικός αγώνας του Ουαλίντ Τάλεμπ ξεκινά εκ νέου στο Πενταμελές Εφετείο Πειραιά (09:00 π.μ., Σκουζέ 3-5).
Παρακαλούμε για τη στήριξή σας, τόσο με τη διάδοση όσο και
με τη παρουσία σας στο Εφετείο.

πηγή : https://www.facebook.com/solidarityWalib/phot...


1 2 3

Αλληλεγγύη στον Ουαλίντ Τάλεμπ: Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 9πμ, Πενταμελές Εφετείο Πειραιά

Η έντονη παρουσία και η παρέμβαση του αντιφασιστικού κινήματος, το 2015, κατά τη διάρκεια της δίκης, ήταν καθοριστικές για την καταδίκη των 4 βασανιστών του Ουαλίντ.

Αυτή την Τετάρτη, 08/10, στις 9πμ εκδικάζεται το Εφετείο των φασιστών στο Πενταμελές Εφετείο Πειραιά.

Να συμπαρασταθούμε στο μεταναστη εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ!

Ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη ενάντια σε φασίστες και αφεντικά!

ΟΡ.Μ.Α. (ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού)

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2016/10/04/αλ...


1 2 3

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΡΓΑΤΗ ΟΥΑΛΙΝΤ ΤΑΛΕΜΠ

Στις 5/10/2016 εκδικάζεται στα δικαστήρια Πειραιά, έπειτα από αναβολή, η έφεση των βασανιστών του αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ. Για την ιστορία στις 3/11/2012 ο Γ. Σγούρδας, αφεντικό του Ουαλίντ Τάλεμπ αφού τον λήστεψε στη συνέχεια και με τη συνδρομή του γιού του Στ. Σγούρδα και των Γ. Ζαχαριάδη και Φ. Ζότο τον αλυσόδεσαν και τον μετέφεραν σε ένα σταύλο, όπου για 18 ώρες τον είχαν δεμένο και τον βασάνιζαν. Το μαρτύριο του Ουαλίντ Τάλεμπ τελείωσε όταν το επόμενο πρωί, αφού έφυγαν οι βασανιστές του από το σταύλο, κατάφερε και διέφυγε. Κάτοικοι της Σαλαμίνας τον βρήκαν σε κεντρικό δρόμο, σχεδόν αναίσθητο και με την αλυσίδα ακόμη στο λαιμό του.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο (2015) οι 4 βασανιστές κρίθηκαν ένοχοι, χωρίς όμως να τους αποδοθεί το κίνητρο ρατσιστικής βίας. Ο Γ. Σγούρδας για ληστεία, αρπαγή και βαριά σκοπούμενη βλάβη με 13 χρόνια ποινή, χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση. Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, Γ. Ζαχαριάδης και Φ. Ζότο κρίθηκαν ένοχοι κατά συναυτουργία, με ποινή 10 χρόνια με ανασταλτικό χαρακτήρα έως την εκδίκαση της έφεσης, ενώ στο Στ. Σγούρδα επιβλήθηκε ποινή 5 χρόνων με ανασταλτικό χαρακτήρα και το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Mετανάστες εργάτες, μετανάστριες εργάτριες «αμείβονται» με πυροβολισμούς, βασανιστήρια, ξυλοδαρμούς, βαρβαρότητα. Καθημερινά, μετανάστες και μετανάστριες ζουν σε «καθεστώς εξαίρεσης», αντιμετωπίζουν κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις, ρατσισμό, εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση, το θεσμικό και κοινωνικό ρατσισμό

Ενάντια στη ναζιστική αντίληψη που θέλει τους μετανάστες υπάνθρωπους και σκλάβους, στην εξουσία των αφεντικών και στον εκμηδενισμό της ανθρώπινης υπόστασης μέσα από βασανιστήρια...

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΡΓΑΤΗ ΟΥΑΛΙΝΤ ΤΑΛΕΜΠ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΜΟΝΟΣ

ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ ΜΟΝΗ

Τετάρτη 5/10/2016 - Δικαστήρια Πειραιά (Φίλωνος & Σκουζέ) - 9πμ

Αντιφασίστες-αντιφασίστριες από τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1563558/