Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 στις 11.00

Συζήτηση για το Μέτωπο Αντίστασης και Διεκδίκησης λαού και εργατών

Απέναντι στην άγρια καπιταλιστική επίθεση,

την εξάρτηση και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών

Αγωνιζόμαστε για το Μέτωπο Αντίστασης και Διεκδίκησης λαού και εργατών

Συγκροτούμε δυνάμεις αναμέτρησης

- - -

Κύκλο κομματικών πολιτικών εκδηλώσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία αποφάσισε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Κ.Ο. του ΚΚΕ(μ-λ) για τον Οκτώβρη. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να παρουσιάσουν της εκτιμήσεις της οργάνωσης για την τρέχουσα πολιτική συγκυρία αλλά και τα μέτωπα στα οποία καλείται να παλέψει το εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να πείσει το λαό και τους εργαζόμενους ότι έχουν μπει οι βάσεις για το ξεκίνημα μιας περιόδου ανάπτυξης και μάλιστα δίκαιης, η πραγματικότητα αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο: ότι ξεκινάει μια νέα φάση της άγριας αντιλαϊκής και αντεργατικής επίθεσης. Στα χνάρια του περσινού, τρίτου, «αριστερού» μνημονίου, η ολοκλήρωση του πρώτου και η έναρξη του δεύτερου κύκλου αξιολόγησης, δεν σημαίνουν παρά τη συνέχιση και το βάθεμα αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Σημαίνουν τη συνέχιση της λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος, των μισθών και των συντάξεων, περισσότερους φραγμούς σε υγεία, παιδεία, πρόνοια και στις κοινωνικές παροχές.

Παράλληλα, σημαίνουν περισσότερα προνόμια για το κεφάλαιο σε βάρος των δικαιωμάτων του κόσμου της δουλειάς, εργαζομένων και ανέργων: ομαδικές απολύσεις, χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του δικαιώματος στην απεργία, επέκταση της επισφάλειας και συνολικά του εργασιακού μεσαίωνα.

Και όλα αυτά, ντυμένα με νέες αυταπάτες για την ΕΕ και τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές, με πλήρη νομιμοποίηση και βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας. Με την ευθυγράμμιση στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών και τη διευκόλυνσή τους. Σε συνεργασία με τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής, όπως της Τουρκίας, του Ισραήλ και της Αιγύπτου. Και ελπίζοντας για μία αναβάθμιση του ρόλου της ντόπιας άρχουσας τάξης στο φαύλο κύκλο του πολέμου που ολοένα και επεκτείνεται.

Σε μια τέτοια συγκυρία, και με τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς να οξύνονται αδιάκοπα, αναζητώντας τις νέες κρίσιμες στρατηγικές συμμαχίες, ο αγώνας για τη συγκρότηση στη χώρα μας Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης λαού και εργατών αποτελεί κύριο καθήκον. Και ο αγώνας αυτός δεν χωράει ούτε στις κυβερνητικές ούτε στις κοινοβουλευτικές ούτε στις ρεφορμιστικές αυταπάτες. Είναι αγώνας που σημαίνει τη σύγκρουση με το καθεστώς της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής κυριαρχίας. Είναι αγώνας που σημαίνει τη σύγκρουση με την καθημερινή επέλαση της φασιστικοποίησης, του ρατσισμού και του φασισμού. Είναι αγώνας για τα δικαιώματα Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων. Είναι αγώνας για την αλληλεγγύη όλων των λαών της περιοχής ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και το φασισμό.

  • ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Παρασκευή 7/10 7μ.μ. - Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων
  • ΠΑΤΡΑ: Τετάρτη 12/10, 6.30 μ.μ. - Αίθουσα ΕΒΕ (Αράτου 21 - Πλατεία Όλγας)
  • ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Σάββατο 15/10 7μ.μ - Ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟ
  • ΞΑΝΘΗ: Κυριακή 16/10, 6.30 μ.μ. - Εργατικό Κέντρο Ξάνθης
  • ΑΘΗΝΑ: Δευτέρα 17/10, 7.00 μ.μ. - ΑΣΟΕΕ (Αμφ. Β΄)

  • ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Δευτέρα 17/10, 7.00 μ.μ. - Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κυριακή 23/10, 11 π.μ. - Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

πηγή : http://www.kkeml.gr/%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%
πηγή : email που λάβαμε στις 4 Οκτώβριος 01h