Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 στις 11.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Πέτρο Καπετανόπουλο

Αλληλεγγύη στον Πέτρο Καπετανόπουλο | δίκη - συγκέντρωση αλληλεγγύης (Παρ.14/10, 11πμ, Εφετείο) & εκδήλωση (Παρ.7/10, 7μμ, Σεπόλια)

rgb_mov_kapetanop

ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ

Την Παρασκευή 14 Οκτώβρη, γίνεται η εξ αναβολής δίκη του Πέτρου Καπετανόπουλου στο Εφετείο Αθήνας. Ο Π.Κ δικάζεται με τις κατηγορίες της «αντίστασης κατά της αρχής», της «προσπάθειας απελευθέρωσης κρατουμένου», και της «άρνησης ανωμοτί κατάθεσης». Το καλοκαίρι του 2012 διαμαρτυρήθηκε σε αστυνομικούς επειδή κακοποίησαν μετανάστη ήδη συλληφθέντα και ακινητοποιημένο με χειροπέδες, μέσα στο δρόμο κάτω από το σπίτι του.

Να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 2012, είχαν ήδη φουντώσει οι ρατσιστικές και φασιστικές κραυγές στο κοινωνικό τοπίο και έτσι οι αστυνομικοί θεώρησαν προφανές πως μπορούν να αυθαιρετούν μέσα σε ένα κοινωνικό περιβάλλον που επιχειρείται να φασιστικοποιηθεί και όπου ρατσιστές και φασίστες δρουν ανενόχλητοι.

Ο Π.Κ δικάζεται γιατί διαμαρτυρήθηκε, γιατί επέλεξε να μην κρατήσει το στόμα του κλειστό στον εξευτελισμό και το βασανισμό ενός ανθρώπου.
Δικάζεται επειδή έδειξε αλληλεγγύη σε έναν άνθρωπο, από αυτούς απέναντι στους οποίους η εξουσία δείχνει το πιο βάρβαρο πρόσωπό της.

Η σύλληψη και η παραπομπή του σε δίκη, είναι η προσπάθεια να ποινικοποιηθεί, να τιμωρηθεί η αλληλεγγύη: Διαμαρτυρήθηκε, και για αυτό όχι μόνο συνελήφθη και κατηγορείται με ψευδείς κατηγορίες, αλλά στο πρώτο στάδιο τού είχε αποδοθεί δικαστικά ακόμη και συνέργεια σε ληστεία, πράγμα τόσο εξόφθαλμα εξωφρενικό που κατέπεσε πριν καν φτάσει στο δικαστήριο.

Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που οι αστυνομικοί αυθαιρετούν κατά τη σύλληψη ενός ανθρώπου, συλλαμβάνουν άδικα, ξυλοκοπούν, βασανίζουν διαδηλωτές που αντιστέκονται στην οικονομική και πολιτική βαρβαρότητα που μάς έχει επιβληθεί. Ασκούν βία απέναντι σε μετανάστες, πρόσφυγες, τοξικοεξαρτημένους, φτωχοδιάβολους και σε άλλους αδύναμους ανθρώπους. Πρόσφατα άσκησαν βία ακόμα και σε ανήλικα προσφυγόπουλα. Είναι τόσα πολλά τα «περιστατικά» αστυνομικής βίας και «αυθαιρεσίας» -απρόκλητα και ατιμώρητα- στο πέρασμα του χρόνου, που πείθουν ακόμη και τον πιο δύσπιστο ότι δεν αποτελούν εξαίρεση αλλά τον τρόπο άσκησης της εξουσίας ενός σάπιου συστήματος που βασίζεται στην επιβολή δια της βίας της νομιμότητας της ατομικής ιδιοκτησίας και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Παράλληλα όμως αρκετές φορές στο παρελθόν αλλά και στο παρόν, φτωχά κοινωνικά στρώματα επιλέγουν να κλείνουν τα μάτια και αντί να αναμετρώνται με την εξουσία, το κράτος, το κεφάλαιο που τσακίζουν τις ζωές όλων μας, φτιάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους. Στοχοποιούν δηλαδή κι αυτά τους πιο αδύναμους, δίνοντας έτσι άλλοθι και δύναμη στους πολιτικά και οικονομικά ισχυρούς να περάσουν τις επιλογές τους.

Η συγκεκριμένη δίκη-δίωξη είναι το μήνυμα του κράτους προς την κοινωνία ότι η διαμαρτυρία και η αλληλεγγύη δεν είναι χωρίς συνέπειες. Όποιος αντιστέκεται πρέπει να τιμωρείται.

Η συμπαράστασή μας είναι το δικό μας μήνυμα ότι η διαμαρτυρία και η αντίσταση είναι αναφαίρετα δικαιώματά μας. Η αλληλεγγύη ούτε μπορεί ούτε θα αφήσουμε να ποινικοποιηθεί.

Η ήδη εκφρασμένη συμπαράσταση προς τον Πέτρο Καπετανόπουλο σε όλη αυτή την περίοδο από την αρχή της δίωξής του -με εκδηλώσεις, μικροφωνικές, ψηφίσματα μαζικών φορέων και σωματείων, υπογραφές κειμένων- συνεχίζεται και εντείνεται.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΟΚΤΩΒΡΗ (ΚΥΡIΛΛΟΥ ΛΟΥΚAΡΕΩΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞAΝΔΡΑΣ 11 Π.Μ.) ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚH ΓΙΑΤI ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΩΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓYΗ HΤΑΝ ΕIΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕIΝΕΙ ΤΟ OΠΛΟ ΜΑΣ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟ

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2016/10/04/%...


1 2 3 4

Καμία δίωξη στον Πέτρο Καπετανόπουλο

afisa_tel_alsp_1

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 8/10, 1μμ - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ [Eθv. Αvτιστάσεως & Kαραθεοδωρή]

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/10, 11πμ - ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ [Κ. Λουκάρεως & Λ. Αλεξάνδρας]

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου

πηγή: http://sineleusiperisteri.espivblogs.net/2016/10/%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%b4%ce%af%cf%89%ce%be%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%ad%cf%84%cf%81%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf-2/


1 2 3 4

ΤΕ Περιστερίου : Αλληλεγγύη στον Πέτρο Καπετανόπουλο

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΠΕΤΡΟ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟ

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου πρόκειται να γίνει στο Εφετείο Αθηνών η εξ αναβολής δίκη του Πέτρου Καπετανόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για «αντίσταση κατά της αρχής», «προσπάθεια απελευθέρωσης κρατουμένου», και «άρνησης ανωμοτί κατάθεσης», καθώς το καλοκαίρι του 2012 έπραξε το αυτονόητο να διαμαρτυρηθεί σε αστυνομικούς που κακοποιούσαν μετανάστη ήδη συλληφθέντα και ακινητοποιημένο με χειροπέδες, μέσα στο δρόμο κάτω από το σπίτι του.

Ο Πέτρος Καπετανόπουλος είναι γνωστός, στη κοινωνία του Περιστερίου και όχι μόνο, για τη διαρκή συμμετοχή του στο εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα, για τον ανθρωπισμό και το αίσθημα αλληλεγγύης που τον διακρίνει, κάτι που αποδεικνύει καθημερινά στους άνεργους συμπολίτες μας στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ Περιστερίου όπου εργάζεται.

Στο πρόσωπο του δικάζεται η αλληλεγγύη, η τόλμη του «να μην κρατάς το στόμα σου κλειστό» και η ενεργητική στάση. Δικάζεται γιατί πήγε κόντρα στο ρατσισμό της αστυνομίας και έπραξε το στοιχειώδες ανθρώπινο καθήκον να μην αφήσει έναν συνάνθρωπο του βορά στις ανεξέλεγκτες ορέξεις των «οργάνων της τάξης».

Είναι τουλάχιστον πρόκληση τη στιγμή που οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα είναι έξω από τη φυλακή, που οι φασίστες της Χρυσής Αυγής αγκαλιά με τα ΜΑΤ χτυπάνε διαδηλωτές και δημοσιογράφους στο Ρέθυμνο και τη Χίο, να σύρεται ένας αγωνιστής εργαζόμενος στα δικαστήρια γιατί έπραξε το αυτονόητο.

Η δίκη του Πέτρου Καπετανόπουλου εντάσσεται στην προσπάθεια καταστολής των κοινωνικών αντιστάσεων και ειδικά του ελπιδοφόρου κύματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που αγκάλιασε τους τελευταίους μήνες όλη την Ελλάδα. Εντάσσεται στο βάθεμα της καταστολής, στο οποίο πρωταγωνιστεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ χτυπώντας αγωνιστές της αριστεράς στη Καισαριανή, συνταξιούχους διαδηλωτές στο Σύνταγμα και μέλη του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη. Για αυτό και ο Πέτρος Καπετανόπουλος πρέπει να αθωωθεί.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τον κόσμο του κινήματος, κάθε δημοκρατικό πολίτη του Περιστερίου να εκφράσει την αλληλεγγύη και τη στήριξη του στο Πέτρο Καπετανόπουλο.

Όλες και όλοι στο Εφετείο της Αθήνας την Παρασκευή 14 Οκτώβρη 11 πμ (ΚυρIλλου ΛουκAρεως και ΑλεξAνδρας )

Η Γενική Συνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου, 4 Οκτώβρη 2016

πηγή: http://antarsya.gr/node/4010


1 2 3 4

Να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στον Πέτρο Καπετανόπουλο!

Να μην περάσει το κλίμα τρομοκρατίας και διώξεων όσων αγωνίζονται!

Όλοι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΗ, στις 11.00 π.μ.

στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Πέτρο Καπετανόπουλο

στο ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

(Κυρίλλου Λουκάρεως & Λεωφ. Αλεξάνδρας)

Η Ταξική Πορεία εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Πέτρο Καπετανόπουλο ο οποίος την Παρασκευή 14 Οκτώβρη οδηγείται για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια με τις κατηγορίες της «αντίστασης κατά της αρχής», της ««προσπάθειας απελευθέρωσης κρατουμένου» και της «άρνησης ανωμοτί κατάθεσης».

Ουσιαστικά, ο Πέτρος Καπετανόπουλος διώκεται γιατί είχε το θάρρος να διαμαρτυρηθεί για τη βίαιη κακομεταχείριση ενός μετανάστη από αστυνομικούς, παρότι τον είχαν ήδη συλλάβει και του είχαν περάσει χειροπέδες. Το περιστατικό συνέβη στις 21 Ιούλη του 2012, ακριβώς κάτω από το σπίτι του Πέτρου στον Κολωνό. Ήταν τέτοια η θρασύτητα των αστυνομικών που μετά τη διαμαρτυρία του Πέτρου συνέχισαν να κακοποιούν το μετανάστη με ακόμη χειρότερο τρόπο, ενώ στη συνέχεια συνέλαβαν και τον ίδιο τον Πέτρο.

Μάλιστα, οι αρχικές κατηγορίες που του αποδόθηκαν αρχικά ήταν πολύ βαριές -σε βαθμό κακουργήματος- καθώς περιελάμβαναν και τη «συνέργεια σε κλοπή»! Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, ο Πέτρος κατηγορήθηκε ως συνεργός του μετανάστη! Ευτυχώς, μετά το πλατύ κίνημα συμπαράστασης στον Πέτρο από οργανώσεις, φορείς, συνδικάτα, συλλογικότητες και απλό κόσμο, η κατηγορία αυτή αποσύρθηκε, απαλλάσσοντας και τον Πέτρο από τον κίνδυνο να χάσει τη δουλειά του ως δημόσιος υπάλληλος στον ΟΑΕΔ, αφού ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας του τρίτου μνημονίου προβλέπει την «προσωρινή αργία» δημοσίου υπαλλήλου που διώκεται για κακουργηματικές πράξεις.

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, ο Πέτρος Καπετανόπουλος καλείται να απολογηθεί για τις υπόλοιπες απαράδεκτες κατηγορίες. Και οφείλουμε να εκφράσουμε, για μια ακόμη φορά και όσο χρειαστεί, την αμέριστη συμπαράστασή μας.

Γιατί το κλίμα καταστολής και αστυνομοκρατίας είναι ακόμη εδώ. Γιατί οι μετανάστες και οι πρόσφυγες εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται από το σύστημα ως υπάνθρωποι. Γιατί μόλις πρόσφατα, πέντε προσφυγόπουλα υπέστησαν βάρβαρη μεταχείριση από αστυνομικούς μέσα στο Α.Τ. Ομόνοιας. Γιατί συνεχίζουν να διώκονται οι αγώνες και οι αγωνιστές από το δήθεν ανεξάρτητο αστικό δικαστικό σύστημα. Γιατί είναι καθήκον κάθε εργαζόμενου, κάθε νεολαίου, κάθε λαϊκού ανθρώπου η υπεράσπιση οποιουδήποτε αγωνίζεται ενάντια στην αδικία, την εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Ταξική Πορεία

πηγή: http://taxikiporeia.blogspot.gr/2016/10/blog-post_12.html