Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 στις 15.00

Αναμετάδοση εκπομπής σχετικά με την πρόσφατη φασιστική δραστηριότητα

Τη Κυριακή 09/10 στις 15:00 θα αναμεταδοθει η εκτακτη εκπομπή για την πρόσφατη φασιστική δραστηριοποίηση στο Ρεθυμνο η οποια πραγματοποιήθηκε στις 06/10 απο το Ραδιο Ψαλίδι.

Περιγραφή:

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα ζοφερού και πηχτού σκοταδιού στα βαθιά τους λαγούμια, εκτοπισμένοι, απομονωμένοι και τσακισμένοι απ' τους μεγάλους και μαχητικούς αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος, οι φασίστες κάνουν την εμφάνιση τους και πάλι στο προσκήνιο της πόλης του Ρεθύμνου.
Αυτή τη φορά φοράνε άλλο προσωπείο, αλλά κατ' ουσία είναι τα ίδια πρόσωπα, η ίδια σαπίλα. Με αφορμή πρόταση της περιφέρειας Κρήτης για μετεγκατάσταση προσφύγων στο νησί, οι φασίστες καλούν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, μέσα από ανυπόγραφο κείμενο που τοιχοκολλούν, «αντιπροσφυγική συγκέντρωση διαμαρτυρίας». Ο κόσμος του αγώνα άμεσα συντονίζεται και απαντά με αντισυγκέντρωση με σκοπό να ματαιώσει και πάλι άλλη μια φιέστα μίσους. Αυτή τη φορά όμως το κόλπο είναι στημένο και με μπατσική ενορχήστρωση.
Χέρι-χέρι φασίστες και μπάτσοι για άλλη μια φορά επιτίθενται στον συγκεντρωμένο αλληλέγγυο κόσμο με σκοπό να διαλύσουν την αντισυγκέντρωση. Αποτέλεσμα, 4 προσαγωγές 2 συλλήψεις, ξύλο, ανοιγμένα κεφάλια (εκατέρωθεν,) κόσμος στα νοσοκομεία, χημικά δίπλα από αυλή δημοτικού σχολείου κι οι φασίστες ανενόχλητοι με τις πλάτες των μπάτσων λεβέντες και ντελικανίδες να βαράνε στο ψαχνό.
Τις επόμενες ώρες και μέρες η φασιστικές επιθέσεις κλιμακώνονται, αλλά αυτή τη φορά σε άτομα και παρέες που περπατάνε στο δρόμο μόνα τους ή πίνουν την μπίρα τους στην πλατεία…

πηγή : http://radio98fm.org/2016/10/08/ekpompi-radio...