Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 στις 10.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγύης στον αναρχικό αγωνιστή Θοδωρή Σίψα

uploaded document

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ Θ. ΣΙΨΑ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ !

ΠΕΜΠΤΗ 13/10, 7:30 μμ : ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ''Η ΤΥΧΑΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ'' ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΕΠΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩ (ΠΑΤΡΕΩΣ 87_ΠΑΤΡΑ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/10, 10 πμ : ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΙ ΑΡΑΤΟΥ)

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΘΟΔΩΡΗ ΣΙΨΑ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ MARFIN !

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ-ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ !

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ !


Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση | Πάτρα, Οκτώβρης '16

πηγή : email που λάβαμε στις 9 Οκτώβριος 12h


1 2 3

Μικροφωνική Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Θ. Σίψα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο Σίψα που δικάζεται για τα γεγονότα της 5ης Μαη 2010 με χαλκευμένο κατηγορητήριο Παρασκευή 14/10, Παράρτημα, 10:00


αλληλεγγύη στο θοδωρή σίψα

Στις 5/5/2010 , ημέρα ψήφισης του 1ου μνημονίου και αμέσως μετά τη προσφυγή της χώρας στην τρόικα , κηρύσσεται γενική απεργεία. Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατεβαίνουν στο δρόμο αντιστεκόμενοι στα σχέδια της κυριαρχίας και προσπαθούν να προσεγγίσουν τη Βουλή, ενώ οι δυνάμεις καταστολής είναι ανήμπορες να σταματήσουν την ορμή του κόσμου. Λίγες ώρες αργότερα η διαδήλωση φτάνει στο τέλος της με το θάνατο από αναθυμιάσεις τριών εργαζόμενων της τράπεζας Marfin λόγω πυρκαγιάς στο σημείο αυτό. Στις 29/4/2011, έπειτα από μια από τις γνωστές "ανώνυμες καταγγελίες" και ενόψει της 5ης Μάη , τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι 3 αναρχικοί , μεταφέρονται από αστυνομικές δυνάμεις στη Γ.Α.Δ.Α χωρίς ν γνωρίζουν το λόγο ενώ τα Μ.Μ.Ε εξαγγέλουν συλλήψεις των δραστών της Marfin . Μετά από τις καταθέσεις των συλληφθέντων , λόγω αδυναμίας εύρεσης στοιχείων, αφήνονται ελεύθεροι και η υπόθεση φαίνεται να παίρνει τέλος. Στις 8/5/2013 το συμβούλιο πλημμελειοδικών προσάπτει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα στον Θ. Σίψα για την τράπεζα Marfin και στο τέταρτο άτομα για την απόπειρα εμπρησμού του βιβλιοπωλείου Ιανός. Αφού περάσει ανακριτή ο Θ.Σίψας αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και του απαγορεύεται να λάβει μέρος σε μελλοντικές διαδηλώσεις. Μετά από συνεχείς αναβολές της δίκης, σκοπίμως ή μη, η δίκη έχει οριστεί στις 14/10/2016 με κατεηγορίες τον εμπρησμό της τράπεζας, την ανθρωποκτονία των 3 υπαλλήλων και απόπειρα ανθρωποκτονίας άλλων 23.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Οι διώξεις αγωνιστών με κατασκευασμένα κατηγορητήρια είνια γνωστή πρακτική των κυρίαρχων. Σε περιόδους κοινωνικής αναταραχής όπου ο κόσμος , αρνούμενος να συνεχίσει να ζει στην εξαθλίωση , αποφασίζει να καταλάβει τους δρόμους , να αψηφίσει τις κρατικές απαγορεύσεις και να προβάλλει δυναμικές αντιστάσεις , όταν η οργή και η δυναμική των συλλογικών διεργασιών δεν μπορούν να κατασταλλούν υλικά και πρακτικά, τότε η ανάγκη της κρατικής μηχανής να παράξει εχέγγυα για την διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Κάπως έτσι, και μέσα στην αντιεξεγερτική εκστρατεία που εξαπέλυσε το κράτος από το 2009, έπρεπε να υπάρξουν ένοχοι για το τραγικό γεγονός της Marfin. Τόσο για να εφησυχαστεί το συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας, πως ο εγγυητής της ομαλότητας είναι εδώ , έτοιμος να επανακαταλάβει το μονοπώλειο της βίας, όσο και για να περάσει ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα:
Κάθε άνθρωπος που αποφασίζει να αντισταθεί συμμετέχοντας σε δυναμικές πορείες , είναι εν δυνάμει ένοχος/ εγκληματίας και πρέπει να υποστεί τις συνέπειες. Ένα μήνυμα που πρέπει να ενσταλλάξει το φόβο, να δημιουργήσει την αίσθηση πως υπάρχει κάτι πιο δυνατό και ακλόνητο από μας και εν τέλει να παγιώσει την αντίληψη πως "είναι μάταιο να αγωνίζεσαι".
Η στοχοποίηση του του Θ.Σίψα ωστόσο εξυπηρετεί και μια ακόμα σκοπιμότητα, αφού στο πρόσωπο του συντρόφου επιδιώχθηκε να στοχοποιηθεί και ο αναρχικός χώρος ευρύτερα , ο οποίος διαχρονικά αποτελεί αγκάθι για την κυριαρχία μέσα από τη διαρκή παρουσία του δίπλα στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες , βάζοντας μπροστά ριζοσπαστικά προτάγματα ολικής ρήξης με το υπάρχον. Επιχειρούν να πλήξουν αυτό το κομμάτι του οποίου ο πολιτικός αγώνας ούτε ακολουθεί θεσμικές ατραπούς, όυτε κωλύεται να χρησιμοποιήσει έκνομα και δυναμικά μέσα.

ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ
Ένας από τους θεμέλιους λίθους του κρατικού μηχανισμού είναι το μονοπώλειο της βιας. Απ' τα πιο ολοκληρωτικά καθεστώτα μέχρι και το κράτος δικαίου, ο κρατικός μηχανισμός θεμελιώνεται πάνω στην αντίληψη που τον θέλει ως το μόνο αρμόδιο να ασκεί βια με το πρόσχημα του εγγυητή της κοινωνικής ομαλότητας. Πάνω λοιπόν σ'αυτή τη βαθιά ριζωμένη αντίληψη, οποιαδήποτε πράξη βίας δεν έχει ως φορέα το κράτος, το κεφάλαιο και (ενίοτε) το παρακράτος, πρέπει να εκτοπίζεται ως κάτι εγκληματικό , ηθικά και πολιτικά μεμπτό. Η ιδεολογική θωράκιση αυτής λοιπόν της αντίληψης επιτυγχάνεται ανάλογα και με τη κοινωνικο-πολιτική συγκυρία με διάφορους τρόπους. Με την επιτηδευμένη απόκρυψη ή και τροποποίηση γεγονότων, με την ποινικοποίηση δράσεων και την απόκρυψη των πολιτικών ή κοινωνικών κίνητρων που τις συνοδεύουν, με τη δημιουργία ενός κλίματος τρομοϋστερίας την οποία και εκμεταλλεύεται για να επιβάλλει όλο και πιο αυστηρά μέτρα ελέγχου. Ένα ακόμα ιδεολόγημα που χρησιμοποιήθηκε και στη συγκερκιμένη περίπτωση της Marfin είναι η θεωρία των δύο άκρων, η οποία εξισώνει την από θέση ισχύος, κανιβαλιστική βία των ναζί, με την ταξική και κοινωνική αντιβία των από τα κάτω στον αγώνα για τη διεκδίκηση των ζωών τους.
Εμείς από τη πλευρά μας ως αναρχικές/οι αναγνωρίζουμε την αντιβία ως ακόμα ένα εργαλείο, στα χέρια των καταπιεσμένων στο διαρκή ταξικό-κοινωνικό πόλεμο που βιώνουμε. Οι συγκρούσεις σε πορείες , οι επιθέσεις σε κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους , αποτελούν για μας πράξεις εναντίωσης και αντίστασης που σκοπό έχουν να επιστρέψουν ένα κομμάτι βίας που ασκεί το κράτος και το κεφάλαιο πάνω στους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου. Απ' τις άθλιες συνθήκες εργασίας, την καλλιέργεια φόβου με απειλές για απολύσεις , τα μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, απ' την απομόνωση και περιθωριοποίηση κοινωνικών κομματιών που αποκλίνουν από τη νόρμα , απ' τα στρατοπεδα συγκέντρωσης, απ' τους νεκρούς μετανάστες στο Αιγαίο, η βια υπάρχει διάχυτη στις ζωές μας και αποκτά τον χαρακτήρα κανονικότητας. Η αντιβια λοιπόν έρχεται ως απάντηση σ'αυτή την εξαθλιωμένη κανονικότητα, η οποία αντιμετωπίζει τους καταπιεσμένους ως απλούς αριθμούς και εμπορεύματα, και επομένως δεν κυοφορεί μέσα της αντιλήψεις "παράπλευρης απώλειας" ενώ στρέφεται ξεκάθαρα ενάντια στο εξουσιαστικό σύμπλεγμα. Για μας η κοινωνική και ταξική αντιβία αποτελεί κομμάτι μιας ευρύτερης επίθεσης που φιλοδοξεί να καταστρέψει το υπάρχον και να δημιουργήσει έναν κόσμο ισότητας ελευθερίας και αλληλεγγύης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Στο εδώλιο του κατηγορούμενου δε κάθεται μόνο ο Θ. Σίψας. Στο πρόσωπο του, το κράτος επιχειρεί να στοχοποιήσει όλους και όλες εμάς που παίρνοντας θέση στον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας, ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, συμμετέχουμε ενεργά στους κοινωνικούς - ταξικούς αγώνες προτάσσοντας έναν κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας και αλληλοβοήθειας. Επιχειρεί να απονοηματοδοτήσει την κοινωνική αντιβία που χρησιμοποιούν οι καταπιεσμένοι και τη μαχητική αντίσταση και να περιχαρακώσει το κίνημα σε ένα πλαίσιο «ειρηνικής διαπραγμάτευσης», μέσα από θεσμικά διαμεσολαβημένους αγώνες.
Απέναντι λοιπόν στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις και τις κρατικές σκευωρίες δε θα αφήσουμε κανένα σύντροφο μόνο του. Η αλληλεγγύη μας, αποτελεί μοριακό στοιχείο του πολιτικού αγώνα, καθώς και της κοινωνίας που οραματιζόμαστε και είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι η σχέση που κρατά συνδεδεμένα όλα τα αγωνιζόμενα κοινωνικά κομμάτια, τους από κάτω αυτού του κόσμου: μετανάστες-στριες, ανέργους-ες, φυλακισμένους-ες, εξαθλιωμένους-ες, αγωνιζόμενους-ες, όχι μόνο στον ίδιο τον αγώνα αλλά μπροστά στην καταστολή. Σε κάθε απόπειρα ενάντια στο κίνημα και τους ανθρώπους του, θα μας βρουν απεναντί τους.

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1563806/


1 2 3

Αλληλεγγύη στον αναρχικό Θ. Σίψα

Μετά από συνεχόμενες αναβολές, στις 19 Σεπτέμβρη ξεκίνησε η δίκη του Θ. Σίψα, ο οποίος κατηγορείται, χωρίς κανένα στοιχείο (εκτός από ένα ανώνυμο γράμμα που εστάλη στην ασφάλεια!), για την υπόθεση του εμπρησμού της τράπεζας marfin και τη δολοφονία 3 εργατών που βρίσκονταν μέσα. Η δεύτερη συνεδρίαση της δίκης έχει οριστεί για την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016.

Στις 5 Μάη 2010, ημέρα ψήφισης του 1ου μνημονίου, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της ελλάδας πραγματοποιήθηκαν ογκώδεις διαδηλώσεις. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στους δρόμους, εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή του μέσα από επιθέσεις και συγκρούσεις. Όλο αυτό το κλίμα αγωνιστικότητας έφερνε ένα ηχηρό και ελπιδοφόρο μήνυμα αποφασιστικότητας από τα κάτω, και ήταν απότοκο μιας μακράς περιόδου αντίστασης και αγώνα.

Η δολοφονία τριών εργατών την ημέρα εκείνη έδωσε την καλύτερη δυνατή αφορμή στο κράτος για να κατασυκοφαντήσει τους αγώνες, τους αγωνιστές και την γενικευμένη αντίσταση που αναπτυσσόταν την περίοδο εκείνη. Ήδη από το 2009, αμέσως μετά την εξέγερση του 2008, είχε κινήσει σωρεία κατασταλτικών μηχανισμών προς αυτή την κατεύθυνση, και την ημέρα εκείνη κάποιοι έδωσαν στο σύστημα την ευκαιρία που αναζητούσε, σκοτώνοντας κανιβαλικά εργαζόμενους, ανθρώπους με τους οποίους βρισκόμαστε στην ίδια θέση και συνθήκη. Το γεγονός ότι η κυριαρχία (πολιτικοί, μεγαλοεπιχειρηματίες και ΜΜΕ) έσπευσε να φανεί συντετριμμένη και να υπερασπιστεί την αξίας της ζωής τριών εργαζομένων ήταν ένα καλοστημένο θέατρο του παραλόγου, μιας και οι δεκάδες θάνατοι εργατών ετησίως στα εργοτάξια των μεγαλοβιομηχάνων αντιμετωπίζονται ως ατυχήματα και δεν αναφέρονται καν. Στόχος της εκτεταμένης προβολής του συγκεκριμένου συμβάντος ήταν να διαχυθεί ενοχή και φόβος στα κοινωνικά κομμάτια που είχαν επιλέξει να βγουν στο δρόμο για να υπερασπιστούν τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους απέναντι στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου.

Το γεγονός ότι το κράτος, χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο, επέλεξε να στοχοποιήσει αναρχικούς διαδηλωτές για τον εμπρησμό, από τους χιλιάδες που ήταν εκείνη την ημέρα στο δρόμο, αποδεικνύει ότι αποτελεί ζητούμενο η στοχοποίηση του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου. Σε μια ιστορική στιγμή όπου η μαχητικότητα στις διαδηλώσεις αύξανε και διευρυνόταν, η πολιτική υπεράσπιση της κοινωνικής αντιβίας απέναντι στη βία κράτους και κεφαλαίου ως δίκαιης και απαραίτητης για την επιτυχία του αγώνα έπρεπε να στιγματιστεί. Η δίωξη του αναρχικού Θ. Σίψα δεν αφορά στο ίδιο το πρόσωπο του Θοδωρή, αλλά στην πολιτική του ταυτότητα. Σύσσωμη η εξουσιαστική μηχανή έσπευσε να υπογραμμίσει την περιόδο εκείνη το «κακό» που προκαλούν οι μαχητικές διαδηλώσεις από πλευράς των αγωνιζόμενων, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στην καθ΄όλα νόμιμη -νομικά αλλά και στη συνείδησή μας- μονοπωλιακή βία του κράτους και των μηχανισμών του. Την ίδια στιγμή, μέσα από τη δίωξη του Θ. Σίψα στοχοποιείται ο κόσμος του αγώνα γενικότερα. Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν, και σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι η συμμετοχή σε κινητοποιήσεις αποτελεί δυνητικά ποινικά κολάσιμη πράξη.

Αντιλαμβανόμενοι/ες την ιστορική σημασία αυτής της δικής, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον σύντροφο Θ. Σίψα και υπερασπιζόμαστε τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες για αξιοπρέπεια, χειραφέτηση και ελευθερία.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ 14/10 ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 10:00 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

αναρχική συλλογικότητα ατραπός

πηγή: https://atrapos.espivblogs.net/2016/10/13/%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%8d%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b8-%cf%83%ce%af%cf%88%ce%b1/