Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 στις 17.00

Προσυγκέντρωση για την αντιφασιστική παρέμβαση

Ενημέρωση από Σάμο

Με αφορμή ένα κάλεσμα κάποιας επιτροπής κατοίκων στη Σάμο με ένα κείμενο που ξεχειλίζει ξενοφοβία και ρατσισμό και τις περίεργες δηλώσεις δημάρχων και τοπικών "αρχόντων", η κοινωνία της Σάμου έδειξε τα αντανακλαστικά της.

Την Πέμπτη που μας πέρασε, έγινε μικροφωνική ενημέρωσης στην πλατεία Καρλοβάσου και μοίρασμα κειμένων που καλούσε χθες Κυριακή 9/10 σε Πανσαμιακό αντιφασιστικό συντονισμό σωματείων, συλλογικοτήτων, φοιτητικών συλλόγων και ανένταχτων αγωνιστών/τριών.

Την ώρα της συζήτησης προέκυψε ένα ζήτημα ότι η φασιστοσύναξη θα πραγματοποιηθεί εκ νέου σήμερα, Δευτερα 10/10 στις 6μιση στο ξενοδοχείο Σάμος, στο Βαθυ και αποφασίστηκε η παρέμβαση της Αντιφασιστικής Κίνησης και των υπόλοιπων σωματείων και συλλογικοτήτων που βρέθηκαν στη συζήτηση στις 6 στο Εργατικό Κέντρο Σάμου και με προσυγκέντρωση στις 5 στην Εμπορική Σχολή στο Καρλόβασι ..
Ακολουθεί το κείμενο της Κίνησης

ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Την τελευταία περίοδο παρατηρείται μια αύξηση των περιστατικών βίας εις βάρος προσφύγων, μεταναστών και αλληλέγγυων σε Μυτιλήνη, Χίο, Κω καθώς και κειμένων που στρέφονται ενάντια σε παιδιά προσφύγων σε Ωραιόκαστρο και Φιλιππιάδα δήθεν για θέματα υγείας και σχολείων. Προσπαθώντας να στειθεί ενα σκηνικό ''θερμου χειμώνα'' εν όψει του εργασιακου μεσαίωνα, των περαιτέρων περικοπών σε υγεία, ασφάλιση, παιδεία, κοινωνικές παροχές, καλλιεργούν τα ΜΜΕ, τα κόμματα και η κυβέρνηση κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού και προσπαθούν να διαιρέσουν τους νέους, τους εργαζόμενους, τους ανέργους

Λένε πως οι μετανάστες είναι φορείς ασθενειών και κίνδυνος για τα σχολεία, την ασφάλεια και τις γειτονιές μας, ότι ρίχνουν τα μεροκάματα. Οι ίδιοι που τόσα χρόνια κλείνουν συστηματικά νοσοκομεία, σχολεία, θέσεις εργασίας και έχουν αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας να τρώνε από τα συσσίτια στην καλύτερη, από τα σκουπίδια στη χειρότερη, να μην έχουν να εργαστούν, να κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια από τις τράπεζες. Κανείς δε μιλάει για τα παιδιά που λιποθυμάνε κάθε μέρα από την πείνα στα σχολεία και τις χιλιάδες χωρίς την στοιχειώδη παροχή υγειονομικής περίθαλψης. Λένε πως οι πρόσφυγες δεν χωράνε στην Ελλάδα, αλλά δε λένε ότι έχουν ξεπουλήσει μέχρι το νερό και τα δέντρα και έχουν εξαναγκάσει χιλιάδες νέους σε προσφυγιά στη Γερμανία, δουλεύοντας σαν τα σκυλιά.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν μπορεί να λύσει το θέμα, προσπαθώντας να το κρύψει κάτω από το χαλί , αλλά αντίθετα διευκολύνει τους βομβαρδισμούς και τις πολεμικές προετοιμασίες. Αλλά βέβαια το πρόβλημα δε λύνεται και με τους παλιούς σωτήρες που ρήμαξαν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και κλείνανε νοσοκομεία και σχολεία.

Οι μόνοι που μπορούν να λύσουν το πρόβλημα είμαστε εμείς, με την αλληλεγγύη μας και τους κοινούς αγώνες. Με την εγγραφή των παιδιών, που γλύτωσαν από τον πόλεμο και την πείνα, στα σχολεία, με τα ίσα δικαιώματα ντόπιων και ξένων, με την ελεύθερη μετακίνηση και το άνοιγμα των συνόρων, με γειτονιές αλληλεγγύης και όχι φωλιές ρατσισμού και μισούς για παιδάκια 5 και 6 χρονών. Τα περιστατικά στα νησιά και το Ωραιόκαστρο ήταν και θα είναι μικρές παραφωνίες στο τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που δείξαμε τόσο καιρό, τιμώντας τους πρόσφυγες παππούδες μας, τους μετανάστες γονείς και τους αγώνες τόσα χρόνια ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό και μισανθρωπισμό που προσπαθούν να μας επιβάλουν κυβέρνηση, μνημονιακοί, Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και διάφοροι ''αγανακτισμένοι πολίτες'', απόγονοι και νοσταλγοί των Ταγματασφαλητών και των βασανιστών της Χούντας που δεν θα διστάσουν ούτε στιγμή να στρέψουν τα μαχαίρια εναντίον μας, όταν τους ζητηθεί.

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1563757/