Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 στις 18.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Ζωρζ Αμπνταλλά

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΕΖΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΖΩΡΖ ΙΜΠΡΑΧΙΜ ΑΜΠΝΤΑΛΛΑ

Ο Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπνταλλά γεννήθηκε στο Λίβανο. Από νεαρή ηλικία πολιτικοποιείται και αγωνίζεται ενώ από το 1971 στρατεύεται πολιτικά με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Το 1978 τραυματίζεται σε μάχη ενάντια στις ισραηλινές δυνάμεις που εισβάλουν στο Λίβανο.

Από το 1980 συμμετέχει στη δημιουργία της οργάνωσης Ένοπλες Επαναστατικές Λιβανέζικες Φράξιες, οργάνωσης που δραστηριοποιείται ενάντια στην κατοχή του Νότιου Λιβάνου από το Ισραήλ, με επιχειρήσεις ενάντια στους Ισραηλινούς και τους δυτικούς συμμάχους τους.

Το 1984, συλλαμβάνεται στη Λυών της Γαλλίας για κατοχή πλαστών στοιχείων ταυτότητας. Έχει προηγηθεί ένα μπαράζ επιθέσεων ενάντια σε Αμερικάνικους και Ισραηλινούς στόχους. Στις 10 Ιουλίου 1986 καταδικάζεται σε 4 χρόνια φυλακής. Πολιτική αγωγή στη δίκη είναι οι ΗΠΑ που μαζί με το Ισραήλ ασκούν έντονες πιέσεις στη Γαλλική κυβέρνηση για αυστηρότερη ποινή στον Αμπνταλλά. Το 1987 δικάζεται ξανά από Ειδικό Δικαστήριο και καταδικάζεται σε ισόβια. Έκτοτε είναι φυλακισμένος σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Ο Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπνταλλά δικαιούται να αποφυλακιστεί από το 1999 οπότε και συμπλήρωσε την υποχρεωτική διάρκεια της ποινής του.

Ο σύντροφος Αμπνταλλά βρίσκεται 32 χρόνια στις Γαλλικές φυλακές, ενώ εδώ και 17 χρόνια θα έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί. (Σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ο μόνος πολιτικός κρατούμενος που έχει μείνει στην φυλακή τόσα πολλά χρόνια).

Όλες οι αιτήσεις αποφυλάκισης που έχει υποβάλει μέχρι τώρα έχουν απορριφθεί από τα δικαστήρια με διάφορα προσχήματα κατόπιν συνεχών παρεμβάσεων τόσο της Αμερικάνικης κυβέρνησης όσο και της Ισραηλινής. Το Γαλλικό κράτος, σε πλήρη υποταγή στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές και μην ξεχνώντας το ίδιο το αποικιακό του παρελθόν, αρνείται την αποφυλάκιση του Λιβανέζου αγωνιστή.

Ο Ζωρζ Αμπνταλλά είναι ήδη νικητής όταν μετά από σχεδόν 50 χρόνια παραμένει ανυποχώρητος και αμετανόητος αγωνιστής, πάντοτε συνεπής στον αγώνα για την ελευθερία. Συγχρόνως είναι ένας διεθνιστής που αγωνίστηκε και συνεχίζει να αγωνίζεται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού χωρίς ταλαντεύσεις.

Στα πλαίσια της Διεθνής εβδομάδας δράσεων (15-22 Οκτώβρη) για την απελευθέρωση του Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπνταλλά καλούμε σε:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 6 μ.μ. ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

(γωνία Βασ. Σοφίας & Ακαδημίας)

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1563783/


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά έξω από τη γαλλική πρεσβεία Παρασκευή 21 Οκτώβρη

Στις 24 Οκτώβρη 2016 ο λιβανέζος επαναστάτης Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά συμπληρώνει 32 χρόνια αιχμαλωσίας στις φυλακές του γαλλικού κράτους. Είναι ένας από τους μακροβιότερους φυλακισμένους επαναστάτες στα κάτεργα του γαλλικού κράτους, πλησιάζοντας σε χρόνια κράτησης το μεγάλο ηγέτη της γαλλικής εργάτης τάξης Ωγκύστ Μπλανκί. Ο Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά παραμένει αλύγιστος και ανυποχώρητος στην επαναστατική του επιλογή να στρατευτεί άμεσα στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της χώρας του ενάντια στην εισβολή των σιωνιστών-ναζί και κόντρα στους δωσίλογους λιβανέζους, αμείλικτους εχθρούς των παλαιστίνιων προσφύγων του Λιβάνου, που υποδέχτηκαν με τυμπανοκρουσίες τα στρατεύματα του κατακτητή.

Η Πέμπτη Γαλλική Δημοκρατία δεν συγχωρεί τους επαναστάτες στις πρώην αποικίες της, σαν τον Λίβανο, που εξακολουθεί να διατηρεί σε οικονομική και πολιτική εξάρτηση. Δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του δίκαιου του ισχυρού του γαλλικού ιμπεριαλισμού, το δίκαιο του αποικιοκράτη, όπως η Δεύτερη Γαλλική Δημοκρατία έδειχνε το πραγματικό πρόσωπο της ταξικής δικαιοσύνης στο μεγάλο Μπλανκί και σε χιλιάδες αλύγιστους κομμουνάρους, που παρέμειναν πιστοί στην υπόθεση της προλεταριακής επανάστασης στα κάτεργα του γαλλικού καπιταλισμού.

Ο Ζορζ Αμπνταλλά, αγωνιστής άραβας κομμουνιστής, μαχητής στον αγώνα για την εθνική απελευθέρωση της Παλαιστίνης, καταδικάστηκε σε ισόβια για συνέργεια σε πράξεις αντίστασης, την ευθύνη των οποίων ανέλαβαν οι Λιβανικές Επαναστατικές Ένοπλες Φράξιες, όταν τα σιωνιστικά στρατεύματα εισέβαλαν στη χώρα του, το Λίβανο. Από το 1999 έχει το δικαίωμα να αποφυλακιστεί. Παρά τις δύο αποφάσεις για την απελευθέρωσή του που εξέδωσε το δικαστήριο εφαρμογής ποινών, ο Ζορζ Αμπνταλλά κρατείται στη φυλακή με απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης των σοσιαλιστών συμμάχων της κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ.

Με αυτή την ευκαιρία οργανώσεις, συλλογικότητες και αλληλέγγυοι/ες από τη Γαλλία, την Παλαιστίνη, τον Λίβανο αλλά και την Ελλάδα καλούν σε Συντονισμό Δράσεων για τηνΑπελευθέρωση του Ζορζ Αμπνταλλάκηρύσσοντας την εβδομάδα 15-22 Οκτώβρη διεθνή εβδομάδα δράσεων για την απελευθέρωση του Ζορζ Αμπνταλλά, που θα κορυφωθεί με διαδήλωση το Σάββατο 22 Οκτώβρη έξω από τις φυλακές της Λανμεζάν (Ανω Πυρηναία, Γαλλία) όπου κρατείται ο σύντροφος Ζορζ.


Καλούμε όλους και όλες έξω από την γαλλική πρεσβεία στις 21 Οκτώβρη του 2016 στις 6μμ

Άμεση Απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά

Αλληλεγγύη στον αλύγιστο λιβανέζο αγωνιστή

Για μια ανεξάρτητη-ελεύθερη Παλαιστίνη

Για έναν ανεξάρτητο-ελεύθερο Λίβανο

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

πηγή: http://palestineresist.gr/network/anakoinoseis/525-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B6%CE%BF%CF%81%CE%B6-%CE%B9%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BC-%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CE%AD%CE%BE%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE-21-%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%8E%CE%B2%CF%81%CE%B7.html


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα αλληλεγγύης στον Λιβανέζο κομμουνιστή Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά: Συγκέντρωση, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, 6.00 μμ στη Γαλλική Πρεσβεία.

p1040466

Κάλεσμα αλληλεγγύης στον Λιβανέζο κομμουνιστή Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά

«Αγωνιζόμαστε για να προφτάσουμε την αυγή και το αύριο, για να δημιουργήσουμε νέους χρόνους κι εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων»
Νίκος Μπελογιάννης

Στις 24 Οκτώβρη συμπληρώνονται 32 χρόνια εγκλεισμού του λιβανέζου κομμουνιστή Ζωρζ Ιμπραήμ Αμνταλλά στις γαλλικές φυλακές. Οι γαλλικές αρχές με διάφορα προσχήματα αρνούνται την εκτέλεσή της υφ' όρων απόλυσης που δικαιούται ο Αμπνταλλά από το 1999, εξ αιτίας της αλύγιστης επαναστατικής του στάσης και της εκδικητικότητας του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Σήμερα, ο σύντροφος Αμπνταλλά είναι ο μακροβιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη.

Ο Αμπνταλλά από τα 19 του χρόνια, το 1971, στρατεύθηκε με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και το 1978 τραυματίστηκε σε μάχη εναντίον σιωνιστικών στρατιωτικών δυνάμεων που εισέβαλαν στον Λίβανο. Το 1980 συμμετείχε στη συγκρότηση της μαρξιστικής αντιιμπεριαλιστικής οργάνωσης "Ενοπλη Επαναστατική Λιβανέζικη Φράξια", η δράση της οποίας έφτασε και στη Γαλλία με την εκτέλεση το 1982 του συνταγματάρχη Τσαρλς Ρέυ, στρατιωτικού ακόλουθου της Αμερικάνικης πρεσβείας στο Παρίσι, και του Γιακόβ Μπαρσιμαντοβ, πράκτορα της Μοσσάντ και δεύτερου γραμματέα της ισραηλινής πρεσβείας στο Παρίσι. Στις 24 Οκτωβρίου του 1984 ο Αμπνταλλά συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές με τη κατηγορία της κατοχής πλαστού διαβατηρίου και τρία χρόνια αργότερα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τις εκτελέσεις των Ρέυ και Μπαρσιμαντοβ.

Στεκόμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων λαών για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Στεκόμαστε στο πλευρό των λαϊκών αγωνιστών που δίνουν το αίμα και την ελευθερία τους για να χτίσουν έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων. Ο σύντροφος Αμπνταλλά είναι από τους χιλιάδες αυτούς αγωνιστές που θυμίζουν με το παράδειγμά τους πως η μάχη για δικαιοσύνη δεν είναι μάταιη, δεν ήταν μάταιη ποτέ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 6 μ.μ. ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

Για επικοινωνία: Πολιτικός χώρος στη Σπύρου Τρικούπη 44, Εξάρχεια
Δευτέρα 18:30 - 21:30 και Σάββατο 13:00 - 15:00

e-mail: syneexleusi-enexantiastiexn-ee@espexiv.net

πηγή : http://syneleusi-enantiastin-ee.espivblogs.ne...


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα αλληλεγγύης στον Λιβανέζο κομμουνιστή Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά - Κόκκινη Γραμμή

«Αυτά τα δέντρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό

Αυτές οι πέτρες δε βολεύονται κάτου απ' τα ξένα βήματα

Αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο

Αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο.»

Γ. Ρίτσος - Ρωμιοσύνη

Κάλεσμα αλληλεγγύης στον Λιβανέζο κομμουνιστή Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά

Στις 24 Οκτώβρη 2016 συμπληρώνονται 32 χρόνια εγκλεισμού του Ζώρζ Αμπνταλλά, Λιβανέζου κομμουνιστή και μαχητή των γραμμών της Παλαιστινιακής Αντίστασης, στα κελιά του γαλλικού κράτους.

Ο Ζώρζ Αμπνταλλά στρατεύτηκε ήδη από το 1971 στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, συμμετείχε στην αντίσταση του Λιβανέζικου λαού ενάντια στην σιωνιστική επιθετικότητα, ήταν και παραμένει αφοσιωμένος στους δίκαιους αγώνες των λαών της περιοχής και του κόσμου που μάχονται τον ιμπεριαλισμό, τον σιωνισμό και του συμμάχους τους. Το 1984 συνελήφθη στη Λυών μετά από ένα μπαράζ επιθέσεων ενάντια σε Αμερικάνικους και Ισραηλινούς στόχους. Στις 10 Ιουλίου 1986 καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλακής. Πολιτική αγωγή στη δίκη είναι οι ΗΠΑ, που μαζί με το Ισραήλ, άσκησαν έντονες πιέσεις στη Γαλλική κυβέρνηση για αυστηρότερη ποινή στον Αμπνταλλά. Το 1987 δικάστηκε ξανά από Ειδικό Δικαστήριο και καταδικάζεται σε ισόβια. Έκτοτε είναι φυλακισμένος σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Έχει δικαίωμα από το 1999 να αποφυλακιστεί, αλλά οι γαλλικές αρχές με διάφορα προσχήματα -και παρά τις δύο δικαστικές αποφάσεις για υφ' όρων απόλυσή του- αρνούνται να τον απελευθερώσουν.

Ο σύντροφος Αμπνταλλά είναι σήμερα ο μακροβιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη. Στέκεται αλύγιστος μέχρι σήμερα, όρθιος ανάμεσα στις γραμμές των λαϊκών στρατιών που υπηρέτησε για όλη του τη ζωή, σύμβολο και παράδειγμα που φωτίζει τα πρόσωπα των καταπιεσμένων απέναντι στους ιμπεριαλιστές και σιωνιστές.

32 χρόνια εκδίκησης και φόβου των ιμπεριαλιστών. 32 χρόνια αδάμαστης επαναστατικής συνέπειας και αφοσίωσης.

Στεκόμαστε δίπλα στο Ζώρζ Αμπνταλλά, στον ανυποχώρητο αγώνα του ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στον αγώνα των παλαιστινίων και κάθε λαού για εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια. Απαιτούμε την άμεση και άνευ όρων αποφυλάκισή του.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 6 μ.μ.

ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (Βασ. Σοφίας & Ακαδημίας)

Κόκκινη Γραμμή - Ομάδα για την εργατική αντεπίθεση

Blog : redline.espivblogs.net Mail: kokkexini.gramexmi@espivex.net

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1564013/


1 2 3 4 5 6

Από τα υπόγεια κελιά της Ελληνικής Δημοκρατίας σφίγγουμε τη γροθιά και στέλνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στο σύντροφο Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα, δεσμώτη της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Ο Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα, λιβανέζος κομμουνιστής και δυναμικός μαχητής της Παλαιστινιακής Αντίστασης, που αμετανόητος αρνείται να υπογράψει δήλωση αποκήρυξης του αγώνα και των ιδεών του, έχει καταδικαστεί ουσιαστικά σε θάνατο από τον γαλλικό ιμπεριαλισμό, με την άμεση συνενοχή του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Μόνο που η θανατική ποινή που του έχει επιβληθεί είναι άτυπη, καλύπτεται πίσω από τον απρόσωπο μηχανισμό της Φυλακής και της Δικαιοσύνης, και όταν χρειαστεί πίσω από ευθείες παρεμβάσεις της πολιτικής εξουσίας.

Απέναντι σε αυτή την αισχρή εκδικητικότητα της εξουσίας, που τον κρατά φυλακισμένο 32 χρόνια τώρα, μέχρι να τον εξοντώσει φυσικά, αφού δεν καταφέρνει να τον λυγίσει ηθικά, έχουμε χρέος ν' αντισταθούμε.

Ενώνω κι εγώ τη φωνή της αλληλεγγύης στο σύντροφό μας.

Ολοι στη συγκέντρωση έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία, την Παρασκευή 21 Οκτώβρη, στις 6μμ.

Δημήτρης Κουφοντίνας
Ειδική Πτέρυγα Φυλακών Κορυδαλλού
17.10.2016

πηγή : http://palestineresist.gr/network/anakoinosei...


1 2 3 4 5 6

Αναρχία, άγρια νεολαία και Εξάρχεια

Βιντεοπροβολή & Ιστορική επισκόπηση

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/66411/