Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 (χωρίς ακριβή ώρα) πμ

Παρουσίαση Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού Αθήνας

Σάββατο 15/10 στο Αυτοδιαχειριζόμενο Camping Βούλας

Φίλες, φίλοι

Μετά από έναν χρόνο συλλογικής δουλειάς, η συνέλευση του Συνεταιρισμού αποφάσισε να διοργανώσει μια μονοήμερη εκδήλωση παρουσίασης του εγχειρήματος στις 15 Οκτωβρίου 2016, στο αυτοδιαχειριζόμενο κάμπινγκ της Βούλας, http://voulacamp.blogspot.gr/

Το βασικό πρόγραμμα έχει ως εξής :

11.30-12.15 Εργαστήριο Παρασκευής Καθαριστικών

12.30-13.00 Παρασκευή Φυσικής Οδοντόκρεμας

13.15-14.15 Εναλλακτική Υγεία και ο Κοινωνικός της Χαρακτήρας

14.30-15.00 Ζύμωση Λαχανικών για προβιωτικά και καλή χλωρίδα του εντέρου

15.15-16.15 Απόσταξη Εθαίριων Ελαίων για αρωματοθεραπεία

16.30 Βιωματικό Παιχνίδι '' Trading Floor Game''

Βιωματικό παιγνίδι για την αλληλέγγυα οικονομία « Trading Floor Game», είναι ένα απλό ομαδικό παιχνίδι εξομοίωσης μιας στοιχειώδους "αγοράς" που έχει σχεδιάσει ο Matthew Slater. Οι παίκτες, έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την επίδραση διαφορετικών νομισμάτων όχι μόνο στην λειτουργία και την αποδοτικότητα αυτής της "αγοράς" πράγμα που θα μπορούσε εξ' άλλου να γίνει ίσως και με μεγαλύτερη ακρίβεια, μέσω κάποιου προγράμματος μοντελοποίησης, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά κυρίως σε αυτούς τους ίδιους, στο πως αισθάνονται και στο πως σχετίζονται με τους άλλους συναλλασσόμενους.

19.00 Παρουσίαση Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού Αθήνας

22.00 DJ Party

Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχει αγορά με πάγκους παραγωγών και προϊόντα που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον (μέλη του συνεταιρισμού ασχολούνται με τη μελισσοκομία, φυσική και βιολογική καλλιέργεια, μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, φυσικά καλλυντικά, ξυλοτεχνική, επεξεργασία καφέ, εναλλακτικές θεραπείες και υπηρεσίες κάθε είδους).

Στον χώρο θα λειτουργούν,

Γραμματεία / info desk με υλικό για την κοοπερατίβα, Μπαρ με σπιτικές γεύσεις, καφέ, χυμούς και ποτά, ενώ στο τέλος διασκεδάζουμε με dj πάρτι!

Πάντα με αλληλεγγύη!

Συνέλευση ΟΚΑ (Ολοκληρωμένη Κοοπερατίβα Αθήνας)

http://athens.coop.collective.land/

..................................................................

Περισσότερα για τον Ολοκληρωμένο Συνεταιρισμό

Ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Αθηνών, γεννήθηκε πριν από έναν χρόνο στο 4ο Φεστιβάλ Συνεργατικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας (Οκτώβρης 2015).

Εμπνεόμενος από το μοντέλο των Ολοκληρωμένων Συνεταιρισμών της Καταλονίας, αποτελεί προσπάθεια δημιουργίας μιας δομής βάσης για την αλληλέγγυα και συνεργατική οικονομία, με τη μορφή ενός δικτύου ανταλλαγών αγαθών και υπηρεσιών που βασίζεται στην αυτοδιαχείριση, την άμεση δημοκρατία, την οριζόντια οργάνωση, την αμοιβαιότητα των σχέσεων πέρα από τη λογική του κέρδους και την παραγωγική και οικονομική αυτονομία.

Ο Συνεταιρισμός λειτουργεί με συνέλευση και θεματικές ομάδες εργασίας και στοχεύει στην ευρύτερη δυνατή κάλυψη των αναγκών-επιθυμιών των μελών του με σκοπό την αυτάρκεια και όχι τον καταναλωτισμό, την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών με γνώμονα το ενεργειακό και οικολογικό αποτύπωμα, τον από κοινού καθορισμό της δίκαιης τιμής/εργασίας για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, τη νομισματική αυτονομία εντός του δικτύου με την χρήση της Τοπικής Αυτό-θεσμισμένης Μονάδας (ΤΑΜ), τη δημιουργία και στήριξη παραγωγικών εγχειρημάτων και την εκπαίδευση στην συνεταιριστική παιδεία και την οικολογική συνείδηση.

Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι σήμερα η συνέλευση του Συνεταιρισμού

  • έχει αποκτήσει τη νομική μορφή του Συλλόγου με την επωνυμία «Ολοκληρωμένη Κοπερατίβα Αθηνών»,
  • έχει δημιουργήσει την ψηφιακή πλατφόρμα http://athens.coop.collective.land/ επικοινωνίας και ενημέρωσης των για τον Συνεταιρισμό, καθώς και το εσωτερικό φόρουμ επικοινωνίας των μελών του,
  • έχει δημιουργήσει την ψηφιακή πλατφόρμα συναλλαγών των μελών http://athens.communityforge.net/ μέσα από την οποία ανταλλάσσονται τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες που προσφέρονται, αλλά και δημιουργούνται λίστες ζήτησης καθώς και προτάσεις παραγωγής - πρότζεκτ που υλοποιεί η κοοπερατίβα.
  • βρίσκεται σε επαφή με συνεργατικά και αλληλέγγυα εγχειρήματα, δίκτυα και κολεκτίβες, όπως η Τράπεζα Χρόνου Αθήνας, ο Συνεταιρισμός Σβούρα, το Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος, το Δίκτυο ΚΟΙΝΟ Θεσσαλονίκης, ο Ο.Σ. Ηρακλείου, η Faircoop κ.α

πηγή : mail received on 12 Οκτώβριος 16h