Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 στις 20.30

Προβολές και Συζητήσεις με Θέμα την Εκπαίδευση

2 καλέσματα : 1 2

NOT ONE LESS, (YI GE DOU BU NENG SHAO), Wei Minzhi, 1999, (c) Sony Pictures Classics

NOT ONE LESS, (YI GE DOU BU NENG SHAO), Wei Minzhi, 1999, (c) Sony Pictures Classics

Την Τετάρτη αυτή 19/10 στις 20:30 θα ανοίξουμε τη θεματική "εκπαίδευση" με την κινέζικη ταινία "ούτε ένας λιγότερος" (1999, διάρκεια: 100′, σκηνοθεσία Ζανγκ Γιμού):

Σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Κίνας, όπου τα παιδιά συνηθίζουν να αφήνουν το σχολείο για να εργαστούν και να βοηθήσουν τις οικογένειές τους, μία 13χρονη αντικαθιστά για λίγες μέρες το δάσκαλο του σχολείου. Όταν ένας μαθητής φεύγει για να βρει δουλειά στην κοντινή μεγαλούπολη, η Γουέι θα κάνει το παν για να τον φέρει πίσω, ακολουθώντας κατά γράμμα την εντολή του δασκάλου "ούτε ένας λιγότερος στην τάξη". Η ταινία είναι γυρισμένη σε φυσικούς χώρους, με ερασιτέχνες ηθοποιούς και συγκινεί με την αλήθεια και την απλότητά της.

Όπως το συνηθίζουμε, μετά την ταινία όποιος/α θέλει παραμένει για συζήτηση. Αυτή τη φορά, εκτός από τις σκέψεις που θα μας γεννηθούν αυθόρμητα από την ταινία, έχουμε θέσει και έναν επιπλέον άξονα: "πώς η μάθηση αποκτά νόημα όταν συνδέεται με την αληθινή ζωή". Καλή αντάμωση!

πηγή : https://taxidixwrisxarti.espivblogs.net/τετάρ...


Αφιέρωμα στην εκπαίδευση με ταινίες και συζητήσεις. Από την Τετάρτη 19/10/2016 στις 20.30. 4 ταινίες και κάθε φορά και μία ξεχωριστή θεματική για συζήτηση. Θα αναρτηθούν λεπτομέρειες στη συνέχεια για κάθε μία από τις ημέρες των εκδηλώσεων.

%cf%84%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%af%ce%b5%cf%82_%ce%b1%cf%86%ce%b9%cf%83%ce%b1

πηγή : https://taxidixwrisxarti.espivblogs.net/%cf%8...