Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 στις 20.30

Βιβλιοπαρουσίαση: «Η έφοδος των καπιταλιστών στο διάστημα»

Την Παρασκευή 21 Οκτώβρη στις 20:30 στην Κατάληψη Στρούγκα θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Η έφοδος των καπιταλιστών στο διάστημα- Η δυστοπία της αποίκησης των πλανητών» από το συγγραφέα του βιβλίου Ελευθέριο Ζώη. Στα πλαίσια της παρουσίασης θα προβληθούν βίντεο και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Το βιβλίο εκδόθηκε στην Αθήνα, το Μάιο του 2016 με την υποστήριξη της Σαλιμπάμπιου Βιβλιοθήκης (Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Άνω- Κάτω Πατησίων).

«Η κούρσα της αποίκησης του διαστήματος, που συγκεντρώνει γύρω της καπιταλιστές, κρατικές πολεμικές μηχανές και την τεχνοεπιστημονική ελίτ, αποτελεί διέξοδο για το κεφάλαιο αλλά και εφαλτήριο για τον κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό μετασχηματισμό του καπιταλιστικού συστήματος σε κάτι νέο. Στο παρελθόν, η περίοδος της αποικιοκρατίας ήταν το πέρασμα από τη φεουδαρχία στον καπιταλισμό- ένα πέρασμα που ο χρονικός του ορίζοντας διήρκησε αρκετές δεκαετίες ή και αιώνες. Στο παρόν και στο μέλλον, η γνώση που παράγεται, τα κεφάλαια που επενδύονται, ο ανταγωνισμός που αυξάνεται, η ενεργή συμμετοχή των ιδιωτικών κεφαλαίων, η υπάρχουσα κοινωνικοοικονομική κατάσταση, οι αλλαγές που συντελούνται ήδη μέσα στον καπιταλιστικό κόσμο (αυτοματοποίηση παραγωγής, δεξαμενές ανέργων, συγκέντρωση πλούτου, κατάργηση «κοινωνικών συμβολαίων» και των μόνιμων εργασιακών σχέσεων και ό,τι άλλο έχει περιγραφεί έως τώρα) και οι νέοι υπό αποίκηση τόποι, αποτελούν ενδείξεις πως οι αλλαγές που συμβαίνουν θα είναι κατακλυσμιαίες και ριζικές, θα είναι κάτι περισσότερο από «μια ακόμα αναδιάθρωση» του κεφαλαίου. Ένα νέο οικονομικοπολιτικό σύστημα, γεννημένο από τα σπλάχνα του κεφαλαιοκρατικού συστήματος και των οπαδών της ελεύθερης αγοράς αναδύεται και έρχεται ορμητικά κατά πάνω μας.»

Ανοιχτές Ελευθεριακές Συναντήσεις
στην Κατάληψη Στρούγκα

eleftheriaki-strouga.espivblogs.net

elefthexeriaki_strouexga@espiv.net

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Οκτώβριος 02h