Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 στις 12.00

(αναβάλλεται) Συνέντευξη Τύπου για το κουκούλωμα ενέδρας χρυσαυγιτών

Αναβάλλεται η συνέντευξη τύπου για την τραμπούκικη επίθεση φασιστών στον ΗΣΑΠ Πειραιά

Λόγω της 5ωρης στάσης εργασίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, αναβάλλεται η συνέντευξη τύπου που ήταν προγραμματισμένη για αύριο στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, για την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε αντιφασίστες στον ΗΣΑΠ Πειραιά στις 08/02/2016. Θα υπάρξει ανακοίνωση για τη νέα ημερομηνία.

Οι αντιφασίστες που έχουν καταθέσει μήνυση κατά των τραμπούκων της ενέδρας

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1564316/


Ενέδρα Χρυσαυγιτών σε αντιφασίστες στον ΗΣΑΠ Πειραιά 8/2: Συνέντευξη τύπου για το κουκούλωμα της υπόθεσης από το κράτος

Στις 08/02/2016, η Χρυσή Αυγή με την πολυφορεμένη, φασιστική ποδιά των ''αγανακτισμένων κατοίκων'' πραγματοποίησε συγκέντρωση μίσους ενάντια στο hot spot και τους πρόσφυγες στην περιοχή του Σχιστού. Το αντιφασιστικό κίνημα, μέσα από τα καλέσματα της ΟΡΜΑ, της ΚΕΡΦΑΑ και των δυτικών αντιφασιστών/-στριων πραγματοποίησε αντιφασιστική αντισυγκέντρωση με πλήθος αγωνιστών.

Η μίζερη συγκέντρωση των φασιστών που δεν κατάφερε να μαζέψει παραπάνω από 60 άτομα που αποτελούσαν τον σκληρό πυρήνα τους και η μαζική απάντηση των αντιφασιστών, οδήγησαν τους πρώτους να εμφανίσουν για πρώτη φορά, μετά τη δολοφονία Παύλου Φύσσα, τα τάγματα εφόδου.

Στην επιστροφή μας, μαζί με άλλους αντιφασίστες που συμμετείχαν στην πρωινή κινητοποίηση, αποβιβαστήκαμε από το λεωφορείο στον ΗΣΑΠ Πειραιά, δεχθήκαμε δολοφονική ενέδρα με παλούκια, κράνη και κατσαβίδια από ομάδα 25-30 ατόμων τα οποία είχαν ως ορμητήριο την είσοδο του ΟΛΠ που βρίσκεται εκεί.

Ακολούθησε μάχη 10 λεπτών, στην οποία κάναμε χρήση των σημαιών από τη διαδήλωση προκειμένου να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και οπισθοχωρήσαμε στον ηλεκτρικό. Ύστερα εμφανίστηκαν δεκάδες μπάτσοι ΔΙΑΣ οι οποίοι προτίμησαν να φορέσουν χειροπέδες και να προσαγάγουν εμάς και όχι τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι μόλις είχαν φύγει, σύμφωνα με μαρτυρίες, με συνοδεία λιμενόμπατσων.

Αναγνωρίζοντας, μέσα από φωτογραφίες δημόσιων εκδηλώσεων της Χρυσής Αυγής, τρία μέλη τα οποία συμμετείχαν στην επίθεση, καταθέσαμε μήνυση η οποία παράλογα, για τα γραφειοκρατικά δεδομένα, έκανε ένα μακρινό ταξίδι από το ΑΤ Πειραιά στη ΓΑΔΑ, μετά στο ΑΤ Κυψέλης, επέστρεψε στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε και σήμερα αγνοείται η τύχη της.

Ενώ η δίκη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε εξέλιξη και η πολιτική αδυναμία που χρεώνεται η φασιστική οργάνωση από τα συνεχόμενα αντιφασιστικά χαστούκια που δέχεται, είναι τεράστια, το κράτος συνεχίζει να βάζει πλάτες στους φασίστες και προσπαθεί να θάψει την υπόθεση. Επιλέγει να σιγοντάρει και να προστατεύει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής που την περίοδο πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν υπεύθυνα για δεκάδες επιθέσεις σε στέκια, μετανάστες και μεμονωμένους αγωνιστές.

Πλησιάζοντας η 1η Νοέμβρη, τρία χρόνια μετά την εκτέλεση της ένοπλης περιφρούρησης των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, δεν θα αφήσουμε τη ναζιστική συμμορία να παραστήσει το θύμα. Στον ΗΣΑΠ τον περασμένο Φλεβάρη, στην πλατεία Κοραή τον Απρίλη, στο Εφετείο τον περασμένο μήνα, αλλά και σε Αγ. Αναργύρους, Ασπρόπυργο, Ρέθυμνο, Λέσβο τα Τάγματα Εφόδου ξαναστήνονται στα πόδια τους.

Στο πλαίσιο αυτής της κατάστασης και αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε τη συνεργασία μπάτσων και ναζί να κρύψει την υπόθεση κάτω από το χαλί καλούμε οργανώσεις, συλλογικότητες και μέσα μαζικής ενημέρωσης στη συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιήσουμε στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, στις 25/10 στις 12 το μεσημέρι.

Οι αντιφασίστες που έχουν καταθέσει μήνυση κατά των τραμπούκων της ενέδρας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1564087/