Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 στις 18.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Πορεία ενάντια στις μαφίες, τον κοινωνικό κανιβαλισμό & την κρατική καταστολή

Η αναβληθείσα, λόγω ακραίων καιρικών φαινωμένων, πορεία ενάντια στις μαφίες θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 18:00

Πέμπτη 27 Οκτώβρη, ώρα 18:00 πμ, από την πλατεία Εξαρχείων

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ομάδα συντρόφων που πραγματοποιούσε αφισοκόλληση στην περιοχή των Εξαρχείων, εκδίωξε έμπορο ναρκωτικών από την πλατεία.

Μετά το τέλος της αφισοκόλλησης ο έμπορος επέστρεψε μαζί με άλλο άτομο που διακινεί ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή ο οποίος και πυροβόλησε στον αέρα φωνάζοντας: "που είναι ρε αυτοί που σε διώξανε;"

ΕΞΩ ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ.
Ή εμείς ή αυτοί. Μέση λύση δεν υπάρχει...

Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1564269/


1 2 3 4 5 6

Πορεία ενάντια στις μαφίες- Κόκκινη Γραμμή

Τους τελευταίους μήνες διεξάγεται στην γειτονιά των Εξαρχείων μετωπικός, πολύμορφος αγώνας ενάντια στις μαφίες, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την κρατική καταστολή. Δεν είναι η πρώτη φορά που το ανταγωνιστικό κίνημα στην περιοχή έρχεται αντιμέτωπο με αυτά τα φαινόμενα · ούτε βέβαια είναι αποκλειστικό «προνόμιο» των Εξαρχείων η διακίνηση ναρκωτικών, η κάθε είδους δράση του οργανωμένου εγκλήματος, η συνεργασίας μαφίας - αστυνομίας.

Ο αγώνας ενάντια σε τέτοιου είδους φαινόμενα δεν είναι θέμα πολιτικής «ιδιοτροπίας», προσωπικών συμπαθειών ή άλλων ιδιαιτεροτήτων. Ο νεολαίος, ο εργαζόμενος, ο άνεργος της Μητρόπολης ζει, κινείται, δουλεύει, συναναστρέφεται, διασκεδάζει, εξεγείρεται, με δυο κουβέντες ικανοποιεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες του (και) μέσα στο δημόσιο χώρο. Όμως, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο δημόσιος χώρος βρίσκεται κάτω από την επιτήρηση, τον έλεγχο και την απειλή της αστυνομίας και της μαφίας, του νόμιμου και του παράνομου κεφαλαίου - και η ελεύθερη χρήση του από τον σύγχρονο προλετάριο προϋποθέτει την «απελευθέρωση», την επανοικειοποίηση αυτών των εδαφών μέσα στη Μητρόπολη. Είναι επομένως ένα θέμα που ανάγεται στις συνθήκες που ζει σήμερα ο εργαζόμενος της Μητρόπολης, ένα ταξικό διακύβευμα. Μ΄ αυτή την έννοια είναι ένα ζήτημα που αφορά άμεσα το ανταγωνιστικό κίνημα.

Και ιστορικά, αν το μελετήσουμε, θα δούμε ότι οι Μαύροι Πάνθηρες, τα λατινοαμερικάνικα αντάρτικα, τα εθνικοαπελευθερωτικά-αντιϊμπεριαλιστικά κινήματα των λαών, το αυτόνομο ταξικό κίνημα, πάντα ανέπτυξαν λόγο και πρακτική γι' αυτό το ζήτημα και δεν δίστασαν, όταν είχαν την δύναμη, να έλθουν σε άμεση αντιπαράθεση με το οργανωμένο έγκλημα.

Σ' αυτό τον αγώνα υπάρχουν δυο «στρατόπεδα»: οι μαφίες με την αστυνομία και ο κόσμος των καταπιεσμένων και του αγώνα. Για να κερδίσουμε έναν τέτοιο αγώνα πρέπει να σταθούμε οργανωμένα απέναντι στον αντίπαλό μας, με όλες τις δυνάμεις μας, με σχέδιο και συνοχή, με υπομονή και σταθερότητα. Να περιφρουρούμε με τη στάση μας το μέτωπο της σύγκρουσης, να μην δώσουμε χώρο ή άλλοθι σε οποιοδήποτε αποπροσανατολιστικό φαινόμενο.

Μπροστά σε ένα μέλλον αβέβαιο από κάθε άποψη, να δώσουμε όλοι σήμερα τη μάχη για μια γειτονία που θα γίνεται όλο και περισσότερο ανοιχτό σπίτι για τους αγώνες, για τη νεολαία, για τους κατοίκους και οδόφραγμα ενάντια στις μαφίες και την κρατική καταστολή.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ:

Ενάντια στις μαφίες, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την κρατική καταστολή.

Πέμπτη 27/10/2016 ώρα 18.00 πλ.Εξαρχείων

Κόκκινη Γραμμή - Ομάδα για την εργατική αντεπίθεση

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1564287/


1 2 3 4 5 6

Ρουβίκωνας: Ενα ακόμα σκαλί στα Εξάρχεια - Κάλεσμα στην πορεία 27/10/16

Ο αγώνας ενάντια ενάντια στο παράνομο κράτος κ κεφάλαιο, στη μαφιόζικη μορφή που το είδαμε να αναπτύσσεται και να θεριεύει στα Εξάρχεια, είναι έτοιμος να περάσει σε νέα κρίσιμη καμπή. Οι μάχες που δόθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα έφεραν αποτέλεσμα. Με πλατιά συσπείρωση δυνάμεων από το αναρχικό και το ευρύτερα ριζοσπαστικό πολιτικό πεδίο, με αφοσίωση και αντανακλαστικά, με ρίσκα και σοβαρά ατομικά και συλλογικά κόστη (που έφτασαν μέχρι και στην έκδοση συμβολαίου θανάτου για σύντροφό μας) μια επιλογή αγώνα, συγκέντρωσε το απαραίτητο πολιτικό κεφάλαιο ώστε να γυρίσει έστω και λίγο τον τροχό των εξελίξεων σε θετική κατεύθυνση..

Τη στιγμή αυτή η κατάσταση στα Εξάρχεια είναι καλύτερη από ότι πριν. Το οργανωμένο εμπόριο ναρκωτικών έχει σε μεγάλο βαθμό σταματήσει. Μια επιτυχία που κανείς, ούτε εμείς, θα θεωρούσαμε εφικτή πριν λίγα χρόνια. Στον κοινωνικό και ταξικό αγώνα όμως όλοι γνωρίζουμε ότι οι νίκες είναι πάντα "νίκες". Τους τελευταίους μήνες, η συλλογική εμπειρία που κατακτήθηκε (και που οφείλει πάντα να αποτιμάται και στη συνέχεια να γίνεται κινηματική εμπειρία) έχει δείξει αυτό που εμείς ως αναρχικοί πάντα γνωρίζαμε: το κράτος αδιάκοπα προσπαθεί να διευρύνει την εξουσία του, το κεφάλαιο πάντα επεκτείνεται.

Η νέα κρίσιμη καμπή του αγώνα ακολουθεί είναι το στοίχημα της πραγματικής οικειοποίησης των Εξαρχείων πρώτα από όλα από το κοινωνικό υποκείμενο που τα κατοικεί ή εργάζεται σε αυτά, αλλά και απο τα πολιτικά υποκείμενα που δεκαετίες υπάρχουν και δημιουργούν. Αλλά ακόμα και για να φτάσουμε σε αυτή την καμπή χρειάζεται αγώνας και επαγρύπνηση. Νόμιμο ή παράνομο κράτος και κεφάλαιο διεκδικούν και την τελευταία πιθαμή εδάφους, ειδικά χαμένου εδάφους. Το πρόσφατο περιστατικό με τον πυροβολισμό και τις απειλές μέσα στην γεμάτη κόσμο πλατεία μας το υπενθυμίζει. Καλούμε τους πάντες, όσους/ες ζουν, εργάζονται δραστηριοποιούνται στα Εξάρχεια να στηρίξουν. Το ίδιο καλούμε να κάνουν και όσοι/ες αντιλαμβάνονται τα Εξάρχεια και τι παράδειγμα χτίζεται, όσους/ες βλέπουν με ανησυχία. το οργανωμένο έγκλημα, τις μαφίες και τον κοινωνικό κανιβαλισμό να εισάγονται στις γειτονιές και την καθημερινότητα των ανθρώπων της δικής μας κοινωνικής θέσης

Για να ανέβουμε και το επόμενο σκαλί αυτού του αγώνα δεν μπορούμε να αφήσουμε να πέσει τίποτα κάτω. Ότι συνεχίζουν να γίνονται τέτοιες προκλήσεις είναι κάτι που πρέπει να εντείνει την κινητοποίησή μας.

Καλούμε όλους και όλες στην πορεία που οργανώνει η συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων, την Πέμπτη 27/10/2016 ώρα 18.00 στην πλατεία Εξαρχείων

Ρουβίκωνας

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1564342/


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα στη διαδήλωση ενάντια στις μαφίες, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την κρατική καταστολή, Πέμπτη 27/10, στις 6 μ.μ.

Κάλεσμα στη διαδήλωση ενάντια στις μαφίες, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την κρατική καταστολή που διοργανώνει η Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων

Πέμπτη 27 Οκτώβρη 2016, στις 6 μ.μ., πλ. Εξαρχείων

Διαχειριστική συνέλευση της κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1564374/


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση-Πορεία 27-10: Ενάντια στο κράτος, τις μαφίες και τον κοινωνικό κανιβαλισμό

Ενάντια στο κράτος, τις μαφίες και τον κοινωνικό κανιβαλισμό

Απέναντι στα φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού που εμφανίζονται γύρω μας μέσα στις συνθήκες αποσύνθεσης και χρεωκοπίας της υπάρχουσας εξουσιαστικής πολιτικοοικονομικής οργάνωσης της κοινωνίας, ο αγώνας για τη ζωή, την αξιοπρέπεια και την κοινωνική απελευθέρωση θα εντείνεται όλο και περισσότερο. Και όσο και να αποθρασύνονται οι μαφίες και οι διαφόρων ειδών συμμορίες ο δρόμος της αλληλεγγύης, της κοινωνικής και ταξικής χειραφέτησης και του αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο θα περάσει από πάνω τους.

Ενάντια στο κράτος, τις μαφίες, τις συμμορίες , τον κοινωνικό κανιβαλισμό και τις αντικοινωνικές πρακτικές να αντιτάξουμε παντού την κοινωνική αυτοοργάνωση, την ταξική αλληλεγγύη και τη μαχητική αντίσταση.

Συγκέντρωση-πορεία
Πέμπτη 27 Οκτώβρη, ώρα 18:00 μμ, πλατεία Εξαρχείων

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1564367/


1 2 3 4 5 6

Πίσω μαφιόζοι. Εμπρός Σύντροφοι!

Το τελευταίο διάστημα στη περιοχή των Εξαρχείων διεξάγεται μια σκληρή πολιτική και κοινωνική αναμέτρηση. Από τη μια πλευρά του οδοφράγματος στέκεται ο κόσμος της Αντίστασης, του Αγώνα και της Αλληλεγγύης. Στην άλλη πλευρά στέκεται η πιο σκληρή μορφή ενός κόσμου που σαπίζει: το οργανωμένο έγκλημα, συγκροτημένο ως παράνομο κεφάλαιο, με τις πλάτες και την άμεση συνεργασία της αστυνομίας. Ένας εσμός που μετέτρεψε τη γειτονιά σε ένα απέραντο τσιφλίκι διακίνησης ναρκωτικών και σε αρένα κοινωνικού κανιβαλισμού.

Με ηγεμονικό ρόλο το δίκτυο αυτό αφενός προέβη σε μια τεράστια συγκέντρωση πλούτου από τα κέρδη του παράνομου εμπορεύματος που διακινούσε, αφετέρου γεωγραφικά κατείχε νευραλγικά σημεία ελέγχου, από όπου διακινούσε τα ναρκωτικά. Η απελευθέρωση αυτών των κρίσιμων σημείων αποτέλεσε πρωταρχικό καθήκον για τις δυνάμεις του αγώνα, αφού τα κατεχόμενα από το οργανωμένο έγκλημα εδάφη αποτέλεσαν χαμένες θέσεις για το κίνημα και ανάχωμα στην ανάπτυξη των αντιστάσεων στη γειτονιά. Για να καταφέρει η γειτονιά να πάρει νέα μορφή και να αποκτήσει νέα περιεχόμενα αντίστασης όφειλε να οργανωθεί για να διαρρήξει την "ειρηνική" συνύπαρξη με τη ναρκω-μαφία. Με εμπροσθοφυλακή το αγωνιστικό κίνημα της γειτονιάς, η επανάκτηση των εδαφών που βρίσκονταν υπό την κυριαρχία του κυκλώματος επισφράγισε μια κρίσιμη νίκη. Η προσωρινή νίκη εναντίον των κρατικών σχεδιασμών αποτέλεσε μια αιματοβαμμένη νίκη. Μια νίκη που μας φέρνει αντιμέτωπους με νέα καθήκοντα. Να περιφρουρήσουμε την πλατεία και την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων απέναντι στις προσπάθειες επανασυγκρότησης του οργανωμένου εγκλήματος και παράλληλα να δημιουργήσουμε δομές κοινωνικής αυτοοργάνωσης και ταξικής αλληλεγγύης.

Η διαμόρφωση ενός πλατύ μετώπου, η οργανωμένη και συνεπής δράση, η κοινωνική και λαϊκή αυτοάμυνα της γειτονιάς των Εξαρχείων ήταν αυτή που προκάλεσε την οπισθοχώρηση των κρατικών σχεδιασμών στην περιοχή και για αυτόν τον λόγο ο νικηφόρος αγώνας των Εξαρχείων αποτελεί παράδειγμα αντίστασης για κάθε γειτονιά.

Το τελευταίο γεγονός, οι πυροβολισμοί μαφιόζων στην πλατεία Εξαρχείων στις 21 Σεπτέμβρη μας κινητοποιεί για να διαδηλώσουμε την Πέμπτη 27 Οκτώβρη από την πλατεία Εξαρχείων στις 18:00.

Ενάντια στις μαφίες, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την κρατική καταστολή.

Ή εμείς ή αυτοί. Μέση λύση δεν υπάρχει.

Συνέλευση αναρχικών κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

πηγή: http://syneleusi-enantiastin-ee.espivblogs.net/2016/10/26/%cf%80%ce%af%cf%83%cf%89-%ce%bc%ce%b1%cf%86%ce%b9%cf%8c%ce%b6%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%bc%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%8d%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%bf%ce%b9/