Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 στις 9.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Κάλεσμα Αλληλεγγύης στον σύντροφο Θ. Σίψα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΘΟΔΩΡΗ ΣΙΨΑ
διωκόμενο για την υπόθεση της Marfin

Ο αναρχικός Θοδωρής Σίψας συμμετείχε μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους διαδηλωτές στην απεργιακή διαδήλωση της 5ης Μάη 2010, ενάντια στην ψήφιση του πρώτου μνημονίου. Η συγκεκριμένη διαδήλωση στιγματίστηκε από τον τραγικό θάνατο τριών εργαζομένων στην τράπεζα Marfin.

Με μοναδικό στοιχείο ένα ασφαλίτικης έμπνευσης ανώνυμο σημείωμα, το κράτος στοχοποιεί τον σύντροφο και τον κατηγορεί για το θάνατο των τριών εργαζομένων. Ο πραγματικός λόγος όμως, είναι η πολιτική του ταυτότητα, η συνεχής και συνεπής συμμετοχή του στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες.

Στο πρόσωπο του συντρόφου αποκρυσταλλώνεται η διαχρονική προσπάθεια των εξουσιαστών τόσο για την ηθική απαξίωση και εγκληματοποίηση των αναρχικών, όσο και για την απονοηματοδότηση και χειραγώγηση των ταξικών και κοινωνικών αγώνων.

Η κοινωνική αντιβία των αναρχικών στρεφόταν και στρέφεται πάντα ενάντια στο κράτος και τα αφεντικά. Όσο κι αν προσπαθούν δεν πρόκειται ποτέ να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τους ανθρώπους που αγωνίζονται για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Συνέλευση αλληλεγγύης στον σύντροφο Θοδωρή Σίψα

eMail: alliexlegii.thex.sipsas@exmail.com

Site: ts-solidarity.espivblogs.net

Συγκέντρωση αλληλεγγύης - 3η συνεδρίαση του δικαστηρίου:

Πέμπτη 27/10/2016, 9:00π.μ., Πρωτοδικείο Αθηνών (οδός Δέγλερη)

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/66456/


1 2 3 4

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον αναρχικό Θ. Σίψα, Πέμπτη 27 και Δευτέρα 31/10, 9πμ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (Δέγλερη)


Συνεχίζεται η δίκη του αναρχικού Θοδωρή Σίψα την Πέμπτη 27 και Δευτέρα 31 Οκτώβρη 2016 στο Πρωτοδικείο.

Ενάντια στις κρατικές σκευωρίες

Αλληλεγγύη στον αναρχικό Θοδωρή Σίψα

Οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις δεν τρομοκρατούν τον κόσμο του αγώνα

Στις 5 Μαΐου του 2010 πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες και πιο μαχητικές διαδηλώσεις μετά τη μεταπολίτευση. Την στιγμή που η Ελλάδα είχε υπαχθεί στο μηχανισμό του ΔΝΤ και μέσα στο κοινοβούλιο ψηφίζονταν το 1ο μνημόνιο προκηρύχτηκε γενική απεργία και οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας πλημμύρισαν με κόσμο. Οι διαδηλωτές πολιορκούσαν για ώρες το κοινοβούλιο και συγκρούονταν με τις πολυάριθμες δυνάμεις καταστολής. Παρά τις άγριες επιθέσεις των μπάτσων, το όργιο καταστολής και τα δακρυγόνα τίποτα δεν έδειχνε ικανό να αναχαιτίσει την οργή, το πείσμα, το πάθος και την αποφασιστικότητα του κόσμου που καταλάβαινε ότι μπροστά στο μέλλον που του επιφύλασσαν οι κυρίαρχοι είχε έρθει η ώρα να πάρει τη κατάσταση στα χέρια του.

Αυτή την δυναμική κατάσταση, η οποία είχε χαρακτηριστικά εξέγερσης και που κανείς δεν γνωρίζει πως θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί, ήρθε να αναχαιτίσει και να βάλει φραγμό ο εμπρησμός της τράπεζας ΜΑΡΦΙΝ που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών εργαζομένων, οι οποίοι βρίσκονταν κατά εντολή της εργοδοσίας(δηλαδή του μεγαλοεπιχειρηματία Βγενόπουλου, οι ευθύνες του οποίου προσπαθήθηκε να αποσιωπηθούν) κλειδωμένοι και αποκλεισμένοι μέσα στην τράπεζα, που στερούνταν κάθε μέτρο ασφαλείας. Η δολοφονία αποτέλεσε για το κράτος την ευκαιρία όχι μόνο να ελέγξει την κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας και των άλλων πόλεων, αλλά και να πάρει τη ρεβάνς ενάντια στον κόσμο που διαδήλωσε και αμφισβήτησε την παντοκρατορία του. Παράλληλα χρησιμοποίησε το γεγονός αυτό σε μια προσπάθεια να στοχοποιήσει και να απομονώσει τον αναρχικό χώρο. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινάει μια κατασταλτική επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής ενάντια σε όσους βρίσκονται στο δρόμο, με ξύλο, συλλήψεις, εισβολές σε πολιτικούς χώρους, εισβολές σε σπίτια, ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια. Στα Εξάρχεια, ομάδες ΔΕΛΤΑ εισβάλλουν στην κατάληψη «Χώρος Ενιαίας Πολύμορφης Αναρχικής Δράσης» στην οδό Ζαΐμη, στο «Στέκι Μεταναστών» στην οδό Τσαμαδού, ακόμα και σε σπίτια προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. Την επιχείρηση ενορχηστρώνουν τα ΜΜΕ τα οποία ουρλιάζουν, λασπολογούν, διασπείρουν ψεύτικες ειδήσεις και πληροφορίες και απαιτούν την «κεφαλή επί πινάκι» όσων διαδηλώνουν.

Στις 29 Απριλίου του 2011, τρεις αναρχικοί προσάγονται-απάγονται από την αστυνομία, χωρίς καμία εξήγηση. Πολύ αργότερα ενημερώνονται πως θεωρούνται ύποπτοι για την υπόθεση της Marfin και την επίθεση στο βιβλιοπωλείο «Ιανός». Η Ασφάλεια, χωρίς να έχει απολύτως κανένα στοιχείο, επικαλείται κάποιο ανώνυμο σημείωμα, άγνωστης προέλευσης, το οποίο κατονομάζει και υποδεικνύει τους συντρόφους ως εμπρηστές. Όλοι τους, από τη πρώτη στιγμή, τοποθετούνται δημόσια επί του θέματος και αρνούνται τις κατηγορίες. Στη συνέχεια, οι δύο εκ των τριών συντρόφων απαλλάσσονται των κατηγοριών και μόνο ο Θοδωρής Σίψας, πάνω στον οποίο ξεσπά όλο το εκδικητικό μίσος του κράτους για τους αγωνιζόμενους και το οποίο συμπυκνώνεται σε ένα σαθρό και γελοίο κατηγορητήριο, καλείται για να καταθέσει, ενώ ο ίδιος συνεχίζει να αρνείται όλες τις κατηγορίες που του προσάπτονται. Στις 5 Μαΐου του 2013 όμως, επετειακά και εκδικητικά, του απαγγέλλονται ανυπόστατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για τον εμπρησμό της τράπεζας «Marfin», ενώ του επιβάλλονται και περιοριστικοί όροι, μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση της συμμετοχής του σε οποιαδήποτε πορεία ή διαδήλωση. Το κράτος δεν ψάχνει για στοιχεία και ενόχους, τους κατασκευάζει στήνοντας πολιτικές σκευωρίες και τους επιδεικνύει ως τρόπαια. Τελικά, ο σύντροφος παραπέμπεται σε δίκη στις 9 Δεκεμβρίου του 2013 με μοναδικά «στοιχεία» τη συμμετοχή του στην απεργιακή κινητοποίηση της 5ης Μάη του 2010 και την πολιτική του ταυτότητα. Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές το δικαστήριο του συντρόφου Θ. Σίψα ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου του 2016 και συνεχίζεται στις 27 και 31 Οκτώβρη.

Η 5η μάη θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας ως μια από τις πιο δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στην επέλαση του κράτους και του κεφαλαίου. Μια μέρα που έδειξε ότι κάθε αντικοινωνικός σχεδιασμός μπορεί να ανατραπεί από την αγωνιστικότητα και τη θέληση των από τα κάτω. Ενάντια σε λογικές συμβιβασμού και μεμψιμοιρίας οι καταπιεσμένοι και οι εκμεταλλευόμενοι όταν αποφασίζουν να σπάσουν τα δεσμά της συναίνεσης, της απογοήτευσης και της ανάθεσης μπορούν να βάλουν φραγμό σε κάθε σχεδιασμό, μνημονιακό ή μη, που επιτείνει την εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Ταυτόχρονα η 5η Μάη θα μας θυμίζει για πάντα ότι λογικές που μιλούν για «άτυχη στιγμή» και «παράπλευρες απώλειες» είναι εχθρικές και δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα στις αξίες και τις αντιλήψεις μας. Ως αναρχικοί θεωρούμε ότι η λογική του ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ανήκει σε αυτούς που κυβερνάνε αυτό τον κόσμο και όχι σε αυτούς που αγωνίζονται για την ανατροπή του. Για εμάς ο σκοπός καθορίζει τα μέσα του αγώνα και τα μέσα απεικονίζουν το σκοπό.

Στο πρόσωπο του αναρχικού θοδωρή Σίψα δικάζεται ο ίδιος ο αγώνας και όσοι συμμετείχαν στην μεγαλειώδη πορεία της 5ης Μάη. Όσοι τολμούν να αγωνίζονται και να αμφισβητούν τον χρεωκοπημένο κόσμο του κράτους και του καπιταλισμού. Η σταθερή συμμετοχή του συντρόφου Θοδωρή στον κοινωνικό και ταξικό αγώνα μέσα από τις γραμμές του αναρχικού χώρου αποτελεί το μοναδικό και επαρκές στοιχείο για την ενοχή του. Το κράτος μέσα από αυτή την κατασταλτική μεθόδευση επιδιώκει να κατοχυρώσει το μονοπώλιο της βίας και να απονομιμοποιήσει κοινωνικά την κοινωνική και ταξική αντιβία. Μέσα από την σκευωρία εις βάρος του Θ. Σίψα θέλει να στείλει ένα μήνυμα τρομοκράτησης σε όσους αντιστέκονται, διαδηλώνουν και απεργούν.

Απέναντι σε κάθε κατασταλτική μεθόδευση που επιδιώκει να απομονώσει και να εξοντώσει έναν άνθρωπο που αγωνίζεται προτάσσουμε την αλληλεγγύη και δηλώνουμε πως ο σύντροφος Θοδωρής Σίψας δεν είναι μόνος του.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΟΚΤΩΒΡΗ - 9ΠΜ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (Δέγλερη)

Συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1564366/


1 2 3 4

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Θ. ΣΙΨΑ/ΣΤΕΚΙ ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Θ. ΣΙΨΑ

που διώκεται βάσει σκευωρίας για τον εμπρησμό της Marfin

Την 5 Μάη του 2010, ημέρα γενικής απεργίας, χιλιάδες κόσμου κατέβηκαν δυναμικά στο δρόμο για να διαδηλώσουν ενάντια στη ψήφιση του πρώτου μνημονίου. Η ημέρα εκείνη, όπου είχε αναπτυχθεί ένα εξεγερσιακό κλίμα, στιγματίστηκε ανεπανόρθωτα από τον θάνατο τριών ανθρώπων μέσα στην τράπεζα Marfin, όταν άτομα έβαλαν φωτιά στο κτίριο παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι υπήρχαν μέσα εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι. Ανεξάρτητα από τις ευθύνες του ιδιοκτήτη της τράπεζας Βγενόπουλου και της διοίκησής της (δεν υπήρχε έξοδος κινδύνου, δεν λειτούργησε το σύστημα πυρασφάλειας και η τράπεζα λειτουργούσε σαν να μην έτρεχε τίποτα στο κέντρο της Αθήνας), η πράξη αυτών των ατόμων ήταν δολοφονική, αντικινηματική και αντικοινωνική και έβαλε φρένο στην ανάπτυξη της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης απέναντι στους κυρίαρχους. Αυτό το γεγονός χρησιμοποιήθηκε από την κυριαρχία, μέσω των Μ.Μ.Ε, για να καταδικάσει την κοινωνική αντιβία που δίκαια εκφράζεται από κομμάτια του κόσμου του αγώνα απέναντι στη βία των εξουσιαστών που απαιτούν να έχουν το μονοπώλιό της. Χρησιμοποιήθηκε για να αποδυναμώσει και κατακερματίσει το κίνημα και για να στοχοποιήσει και κατασυκοφαντήσει τα πιο ριζοσπαστικά του κομμάτια, τους αναρχικούς αγωνιστές/στριες.

Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ένα χρόνο μετά, το 2011, ξεκινά το στήσιμο της σκευωρίας, όπου η αστυνομία προσαγάγει τρία άτομα που δραστηριοποιούνται στον αναρχικό χώρο με μόνο στοιχείο ένα "ανώνυμο" σημείωμα που έφτασε με κάποιο αδιευκρίνιστο τρόπο στα χέρια της αστυνομίας. Οι προσαχθέντες, μεταξύ των οποίων και ο Θ.Σίψας, αρνούνται όλες τις κατηγορίες λέγοντας, όχι μόνο πως δεν έχουν καμία σχέση με τον εμπρησμό της Marfin, αλλά και δηλώνοντας κατηγορηματικά πως "στην κουλτούρα, την ορολογία, στην πρακτική των αναρχικών, δεν χωράνε οι όροι παράπλευρη απώλεια ή αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή" και από τη δικογραφία δεν προκύπτουν στοιχεία που να συνδέουν τα συγκεκριμένα άτομα με τον εμπρησμό της Marfin που οδήγησε στο θάνατο τριών ανθρώπων. Την 1/2/13 ο Θοδωρής Σίψας καλείται να καταθέσει στον ανακριτή και με την σκευωρία να βαθαίνει, τον μετατρέπουν από μάρτυρα, κατηγορούμενο για τον εμπρησμό της τράπεζας, στοχοποιώντας τον στην πραγματικότητα γιατί είναι αναρχικός και γιατί ήταν ένας από τους χιλιάδες που κατέβηκαν εκείνη την ημέρα στο δρόμο.

Φτάνοντας μέχρι σήμερα, συνεχίζεται απρόσκοπτα η επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, με τη φτώχεια και την εξαθλίωση να αγγίζει όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας. Κυβερνήσεις έπεσαν, νέες πολιτικές δυνάμεις αναδύθηκαν που καπηλεύτηκαν τους αγώνες της προηγούμενης περιόδου, που εκμεταλλεύτηκαν τον φόβο και την αμηχανία της κοινωνίας και τα αδιέξοδα των αγώνων. Εγκαθιδρύεται μόνιμα το καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, με τη διαρκή αναβάθμιση των μηχανισμών καταστολής και των μέσων επιτήρησης και ελέγχου. Ενώ με τη δίωξη όσων θεωρούνται εσωτερική απειλή- δηλαδή όσων αντιστέκονται στους σχεδιασμούς της κυριαρχίας- κράτος και κεφάλαιο στοχεύουν στην τρομοκράτηση, μέσω της παραδειγματικής τιμωρίας των αγωνιστών και την άγρια καταστολή των αγώνων, ολόκληρης της κοινωνίας ώστε να την καθυποτάξουν .

Στις 19/9/16 ξεκίνησε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η δίκη του Θ. Σίψα που κατηγορείται βάσει σκευωρίας για τον εμπρησμό της Marfin. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του κάθε έναν/μία από εμάς που συμμετέχουμε στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες που διεξάγονται. Προσυπογράφοντας πως οι τακτικές που φέρουν παράπλευρες απώλειες εντάσσονται στις αντιλήψεις και την κουλτούρα του κόσμου της εξουσίας, της καταπίεσης, των ανισοτήτων, των διαχωρισμών και όχι του κόσμου που αγωνιζόμαστε να οικοδομήσουμε. Ενός κόσμου ισότητας, ελευθερίας, αλληλεγγύης.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πρωτοδικείο Αθηνών/ οδό Δέγλερη, Πέμπτη 27 Οκτώβρη και Δευτέρα 31 Οκτώβρη

αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Αριστοβούλου κ' Πυλάδου, Κ. Πετράλωνα

stekiantipnoia.espivblogs.net

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1564393/


1 2 3 4

από Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

Ημέρα/Ώρα: 27/10/2016 στις 9 πμ.

Τοποθεσία: Αθήνα / Πρωτοδικείο Αθηνών (Οδός Δέγλερη)

Την Πέμπτη 27 Οκτώβρη στις 9 π.μ. στο Πρωτοδικείο Αθηνών (Οδός Δέγλερη) συνεχίζεται η δίκη του σύντροφου Θοδωρή Σίψα για την υπόθεση Marfin.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΘΟΔΩΡΗ ΣΙΨΑ

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους,
τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/66512/