Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016 στις 18.00

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Ποιος θα σταματήσει τον πόλεμο; Ποιος θα διαλύσει τους φασίστες; - Αντιφασιστικές κινητοποιήσεις 1η Νοέμβρη

Η παρατεταμένη οικονομική και πολιτική κρίση απονομιμοποιεί ολοένα και πιο βαθειά το «κοινωνικό συμβόλαιο» της δημοκρατικής Δυτικής Ευρώπης. Το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και ο Φόβος αποτελούν τα νέα «εργαλεία» του αστισμού. Το πέρασμα από την προηγούμενη περίοδο δημοκρατικής - κοινοβουλευτικής διαπραγμάτευσης μεταξύ των κοινωνικών τάξεων στο αυριανό χάος της αποσύνθεσης κάθε κοινωνικού ιστού δε θα γίνει με ομαλό τρόπο. Όσο και αν στήνεται ένα κλίμα και γίνεται μια προσπάθεια ψυχολογικής προετοιμασίας των λαών, η κατάρρευση θα είναι εκκωφαντική. Η εμφάνιση ενός μεγάλου ακροδεξιού - φασιστικού πέπλου σε όλη την Ευρώπη δείχνει πως υπάρχουν κι άλλα πολιτικά εργαλεία στη φαρέτρα του αστικού μπλοκ. Τα εθνικιστικά - ξενοφοβικά κινήματα και η στοίχιση τους σε παλιά ή αναδυόμενα ιμπεριαλιστικά κέντρα μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο που «διαβάζουμε» την πολιτική σκηνή.

Το ταξικό κίνημα οφείλει να θέσει ξεκάθαρα ερωτήματα στον εαυτό του ώστε να οδηγηθεί στις κατάλληλες απαντήσεις. Μέχρι σήμερα στοιχίζεται σε ένα τρίπτυχο «πιέζω την κυβέρνηση να αλλάξει νόμους & πολιτική» - «αναζήτησης αλλαγής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με κάποια καλλίτερη» και «δημιουργίας παράλληλων δομών μακριά από τα ακάθαρτα προβλήματα της εξουσίας». Η δημιουργία μιας «μεγάλης διαδήλωσης» ή «χιλιάδων μπουκαλιών μολότοφ» ήταν (και παραμένει!) το μαξιμαλιστικό όραμα κάθε αγωνιστή. Όμως όλα αυτά συνθλίβονται κάτω από ένα αμερικάνικο βομβαρδισμό ή ένα φασιστικό κίνημα μερικών χιλιάδων. Πολλές φορές με τη συνδυασμένη επίθεση και των δύο. Αν εκτιμούμε πως είμαστε σε μια περίοδο όπου οφείλουμε να ξανα-ανακαλύψουμε το όραμα της κοινωνικής επανάστασης απέναντι στο βόρβορο που μας ετοιμάζουν, τότε πρέπει να προσαρμόσουμε τα εργαλεία για την οικοδόμηση της εξέγερσης.

Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να ανασυγκροτήσει τα Τάγματα Εφόδου. Δημιουργεί ομάδες αναταραχών που επιτίθενται σε αντιφασίστες και μετανάστες σε Πειραιά, Ασπρόπυργο, Αγ. Αναργύρους. Μεταφέρει ολιγομελείς ομάδες στην επαρχία για να σιγοντάρουν ρατσιστικές κινήσεις. Ετοιμάζεται οργανωτικά για το επόμενο πολιτικό κενό. Το 2013 το κίνημα ανάγκασε το κράτος να επέμβει και να ξηλώσει τους θύλακες της στην Αστυνομία, να πάει την ηγεσία της σε δίκη και να αφοπλίσει τα Τάγματα Εφόδου, ώστε να κατευνάσει την αγανάκτηση και να ξαναφέρει - έστω προσωρινά - την προηγούμενη πολιτική ισορροπία. Στον επόμενο γύρο το αντιφασιστικό κίνημα δεν μπορεί να είναι απλά μια ομάδα πίεσης στην κυβέρνηση. Δεν είμαστε ένα κίνημα υπεράσπισης της κοινοβουλευτικής τους δημοκρατίας! Συγκροτούμε μια αντίληψη μάχης που χτίζεται ενάντια στους φασίστες και ξαναβάζει στην πολιτική ατζέντα τον επαναστατικό υποκειμενισμό απέναντι στην «θρησκευτική» ανάθεση σε ένα αφηρημένο κινηματισμό.

Την 1η Νοέμβρη οι ναζί θα δοκιμάσουν να κάνουν μια καμπάνια υπεράσπισης των ιδανικών τους. Δεν ξεχνάμε τους δολοφόνους του Φύσσα και του Λουκμάν. Δεν «τσιμπάμε» στην υποκριτική προβιά που προσπαθεί να φορέσει η Χρυσή Αυγή και να παραστήσει τη «νόμιμη, κοινωνική»δύναμη. Η κάθετη αντίθεση του κινήματος απέναντι στις λογικές θυματοποίησης της Χρυσής Αυγής είναι βασικός όρος ύπαρξης του ταξικού κινήματος.

Τσακίζουμε τους Φασίστες - ετοιμάζουμε την αυριανή μάχη για την κομμουνιστική εξέγερση!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ:

-Συγκέντρωση 8.30πμ Εφετείο

-Διαδήλωση 6μμ ΗΣΑΠ Ν.Ηρακλείου

%ce%b7%cf%85%ce%b7%cf%85%ce%b7%cf%85

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2016/10/29/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b8/


1 2 3 4 5 6 7 8


Aντιφασιστική διαδήλωση,

Τρίτη 1 Νοεμβρίου, 6 μμ,

Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου.

Η Χρυσή Αυγή δεν έχει θύματα - έχει δολοφόνους! - Στη φυλακή για πάντα οι δολοφόνοι νεοναζί!

Καλοδεχούμενα τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία!

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Η αντιφασιστική διαδήλωση την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, 6 μμ στη Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου, που διοργανώνεται από τους τοπικούς φορείς και οργανώσεις, είναι η απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος στη νεκροφιλική φιέστα - συγκέντρωση που ετοιμάζουν την ίδια μέρα οι νεοναζί δολοφόνοι στη Λ. Ηρακλείου.

Οι αποκαλύψεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι οι εντολές του Μιχαλολιάκου και της υπόλοιπης ηγεσίας της ΧΑ ήταν αυτές που οδήγησαν τους Ρουπακιάδες στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στις δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και δεκάδων μεταναστών και αγωνιστών του αντιφασιστικού κινήματος.

Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική ναζιστική συμμορία και όχι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα που παριστάνει ότι τάχα κάνει και αντιπολίτευση.

Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής πηγάζει από τη ναζιστική ιδεολογία της. Είναι τσιράκια του συστήματος, τσιράκια των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών. Μετά από μια ολόκληρη περίοδο ενίσχυσης και προκλητικής ασυλίας από κυβερνήσεις, αστυνομία και «θεσμούς», η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή είναι σήμερα αντιμέτωπη για πρώτη φορά με την δικαιοσύνη για τα εγκλήματά της. Η εξέλιξη αυτή δεν θα είχε καταστεί εφικτή χωρίς τη διαρκή κινητοποίηση χιλιάδων αντιφασιστριών και αντιφασιστών.

Οι νεοναζί στάζουν ρατσιστικό δηλητήριο κατά των κατατρεγμένων και θαλασσοπνιγμένων προσφύγων. Οι νοσταλγοί του Χίτλερ ζητάνε την εξόντωση τους με κλείσιμο των συνόρων, μαζικές απελάσεις, φράχτες στα σύνορα και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Πρωτοστατούν σε εκδηλώσεις ρατσιστικού μίσους με το μανδύα των δήθεν «αγανακτισμένων κατοίκων» ενάντια στο δικαίωμα των προσφύγων στην εκπαίδευση, την υγεία, τη στέγαση.

Στις γειτονιές των Βορείων Προαστίων με τη μαζική, διαρκή και ενωτική αντιφασιστική δράση έχουμε κλείσει τα γραφεία τους στο Ηράκλειο και είναι ανεπιθύμητοι παντού! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Όλες και όλοι:

1. στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Δευτέρα 31.10, 8.30 πμ, Εφετείο Αθηνών (Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) και

2. στην αντιφασιστική συγκέντρωση, Τρίτη 01/11, 6.00 μμ, πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου.

ΚΕΕΡΦΑ

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...


1 2 3 4 5 6 7 8

Αντιφασιστική συγκέντρωση Τρίτη 1 Νοέμβρη Ν.Ηράκλειο 6μμ

Ούτε σπιθαμή γης στους νεοναζί

Tην Τρίτη 1 Νοέμβρη η ΧΑ θα στήσει για τρίτη φορά ένα υποκριτικό σόου «μνήμης» στο Ν. Ηράκλειο για τα δύο μέλη της που χάθηκαν την ώρα που περιφρουρούσαν τα γραφεία της φασιστικής οργάνωσης. Ενάμιση μήνα πριν τάγμα της ΧΑ δολοφονούσε τον Παύλο Φύσσα σε καρτέρι που του έστησε στο Κερατσίνι, ενώ τις ίδιες μέρες επίσης πολυπληθής συμμορία της επιτέθηκε σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα που μόνο από τύχη δεν ήταν θανατηφόρα. Οι επιθέσεις των ναζιστών το 2013 ήταν καθημερινές. Εκατοντάδες μετανάστες βρέθηκαν με σπασμένα χέρια, πλευρά και κεφάλια. Στα Πετράλωνα ο Λουκμάν δολοφονήθηκε την ώρα που ξεκίναγε με το ποδήλατο του για το μεροκάματο, ενώ οι αιματηρές επιθέσεις λάμβαναν χώρα ακόμα και στα σπίτια των θυμάτων τους, όπως στο Πέραμα εναντίον των Αιγυπτίων ψαράδων. Το θράσος των ναζιστών ήταν ανάλογο της ασυλίας που τους παρείχε η αστυνομία και το κράτος έκτακτης ανάγκης που έβρισκε ένα στήριγμα για να κάνει τη βρομοδουλειά που το ίδιο δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Το φασιστικό παρακράτος ήταν παντού ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

Τα μέλη της συμμορίας ήξεραν πολύ καλά σε τι συμμετείχαν και ως εκ τούτου θα 'πρεπε να γνωρίζουν ότι η οργανωμένη και συντεταγμένη βία που ασκούν δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη. Και η απάντηση αυτή ήρθε από το ανερχόμενο αντιφασιστικό κίνημα, με συνεχόμενες διαδηλώσεις, μοτοπορείες και δράσεις αυτοάμυνας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιμάκωση της φασιστικής αντεπαναστατικής βίας.

Σήμερα η ΧΑ επιχειρεί να επανέλθει κλαίουσα που το «σύστημα» την εμποδίζει να σώσει το έθνος. Παραμύθια. Το κράτος συνεχίζει να της παρέχει έστω και συγκεκαλυμμένη ασυλία. Σε όλες της τις εμφανίσεις δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ επιστρατεύονται αναλαμβάνοντας το ρόλο της περιφρούρησης. Το είδαμε στο Παγκράτι πριν λίγες μέρες. Οι ίδιοι οι συμμορίτες επιδίδονται ξανά σε βίαιες δράσεις. Στη Χίο, τη Μυτιλήνη, το Ρέθυμνο πρωταγωνιστούν στις ρατσιστικές κινητοποιήσεις κατά των προσφύγων την ίδια ώρα που ξυλοκοπούν πολίτες και δημοσιογράφους που αντιδρούν. Στο Ωραιόκαστρο και σε άλλες περιοχές το ίδιο. Προχθές στο Μπραχάμι επιτέθηκαν και χτύπησαν μέλος της Ανταρσύα. Στα μέσα τους συνεχίζουν να απειλούν όπως έκαναν πάντα.

Ας μην εφησυχάζουμε. Σε όλη την Ευρώπη η εθνικιστική και ρατσιστική δεξιά σηκώνει κεφάλι. Σε πολλές χώρες είναι στην κυβέρνηση και σε άλλες επιβάλει την πολιτική της. Η ΧΑ έρχεται καβάλα στο γενικό συσχετισμό, ως η ελληνική εκδοχή της κανιβαλικής αστικής αντεπανάστασης. Η μάχη με το φασισμό είναι μάχη ζωής και θανάτου για την αριστερά, για τις οργανώσεις του συνειδητού προλεταριάτου για όλες τις συλλογικές κινήσεις που μάχονται ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση και σε οποιοδήποτε καθεστώς διαχωρισμού και εξαίρεσης.

Η συγκέντρωση της Τρίτης δεν είναι ένα απλό μνημόσυνο, αλλά μια φασιστική πολιτική εκδήλωση μίσους. Οι σταυροφόροι ενός κανιβαλικού καπιταλισμού που ο μισός πληθυσμός θα είναι χωρίς καν πολιτικά δικαιώματα και σε καθεστώς δουλείας δεν δικαιούνται να παριστάνουν τα θύματα.

Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση Τρίτη 1/11, Στ.ΗΣΑΠ Ν.Ηρακλείου 6μμ

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση-Avantgarde

πηγή: https://komepd.wordpress.com/2016/10/28/ked-antifa-n-hrakleio/


1 2 3 4 5 6 7 8

Η συγκέντρωση της ΧΑ την 1η Νοεμβρίου στο μνημείο της εκτέλεσης των δύο μελών της πριν 3 χρόνια στη Λ. Ηρακλείου δεν είναι μνημόσυνο ή τίμηση την μνήμης των νεκρών. Στηρίζεται στη λογική της θυματοποίησης που προσπαθεί να οικοδομήσει η ίδια, ώστε να συγκαλύψει τον εγκληματικό της χαραχτήρα.

Η Χρυσή Αυγή όμως δεν είναι το θύμα της ιστορίας, είναι οι δολοφόνοι της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Ασπάζονται τις ιδέες των ναζί και ταυτόχρονα η δράση της την καθιστά μια εγκληματική οργάνωση που βρίσκεται σε δίκη, για τις δολοφονίες του Π. Φύσσα και του Σαχτζάντ Λουκμάν, για τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους Αλλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Μάλιστα τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να δημιουργήσει τοπικούς πυρήνες στα νησιά εκμεταλευόμενη την ύπαρξη προσφύγων και μεταναστών/ριων, μέσα από κινήσεις "αγανακτισμένων κατοίκων". Ενώ η πρόσφατη ρατσιστική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, με την οποία αρνήθηκαν να φοιτήσουν στο σχολείο τους παιδιά προσφύγων και μεταναστών/ριων και απείλησαν με καταλήψεις, δημιουργούν το αίσθημα στους νεοναζί ότι μπορούν να σηκώσουν κεφάλι και να ξανά λειτουργήσουν τα τάγματα εφόδου. Ήδη έχουν κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Καθώς επιτέθηκαν σε αντιφασίστες/ριες και μετανάστε/ριες στον Πειραιά, ενώ σε πόλεις της επαρχίας όπως το Ρέθυμνο και η Μυτιλήνη, σημειώθηκαν κινητοποιήσεις με αντιμεταναστευτικά και ρατσιστικά συνθήματα. Το αντιφασιστικό κίνημα θα πρέπει να προβάλει την κάθετη αντίθεση του απέναντι στις λογικές θυματοποίησης της Χρυσής Αυγής και στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της.

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά καλεί και συμμετέχει στην αντιφασιστική διαδήλωση την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, 6 μμ στη Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου, που διοργανώνεται από τοπικούς φορείς, συλλογικότητες και οργανώσεις της περιοχής, ώστε να δώσουμε μια απάντηση στη συγκέντρωση που ετοιμάζουν την ίδια μέρα οι νεοναζί δολοφόνοι στη Λ. Ηρακλείου. Δεν θα δεχτούμε καμία θυματοποίηση της Χρυσής Αυγής και δεν θα αφήσουμε καμία δυνατότητα παρέμβασής της ξανά στις γειτονιές μας.

πηγή : http://antifasistikossyntonismos.blogspot.com...


1 2 3 4 5 6 7 8

Αντιφασιστική συγκέντρωση 01/11 Νέο Ηράκλειο

Καλούμε τους συντρόφους μας στην συγκέντρωση στον ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου στις 6μμ.

Επίσης καλούμε τα αναρχικά στέκια και ομάδες να πλαισιώσουν το κάλεσμα για την αυριανή αντιφασιστική συγκέντρωση.

Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες.

Αναρχικοί-ες Νέας Φιλαδέλφειας

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1564653/


1 2 3 4 5 6 7 8

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Μετά από επίθεση των μπάτσων στα Κατειλημμένα Προσφυγικά συλλαμβάνονται 2 σύντροφοι. Περνάνε από εισαγγελέα στις 5μμ στην Ευελπίδων. Κανένας σύντροφος μόνος του απέναντι σε κράτος και φασίστες.

Καλούμε στις συγκεντρώσεις αύριο για την περιφρούρηση της γειτονιάς των προσφυγικών και στην συγκέντρωση στον ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου στις 6μμ

Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1564644/


1 2 3 4 5 6 7 8

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΤΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ

Στην αιχμή του αντιφασιστικού αγώνα βρίσκεται σήμερα η κατειλλημένη γειτονιά των Προσφυγικών την Λ.Αλεξάνδρας. Εν όψει της συνέχισης της δίκης της Χ.Α. σήμερα 1η Νοέμβρη στο Εφετείο, καλούμε σε υπεράσπιση της γειτονιάς των Προσφυγικών από την στρατιωτική πολιορκία των αστυνομικων δυνάμεων και τους φασίστες.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΥΖΗ ΚΑΙ ΤΡΙΧΩΝΙΔΟΣ 10.00 πμ

Πάυση των διώξεων και άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων από την χτεσινή επίθεση και εισβολή των μπάτσων στην γειτονιά των Προσφυγικών.

ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους 2 συλληφθέντες στα Δικαστήρια (Ευελπίδων) 12.00 π.μ.

Στηρίζουμε το κάλεσμα των Αναρχικών Ν. Φιλαδέλφειας για αντιφασιστική συγκέντρωση στο Ν.. Ηράκλειο εν όψει της επετείου της εκτέλεσης 2 στελεχών της Χ.Α.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΗΣΑΠ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ 6 μ.μ.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟ ΠΑΤΟ, ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΣΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ!

Α.Σ.Μ.Π.Α.

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1564668/


1 2 3 4 5 6 7 8

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, Τρίτη 1/11, 18:00, πλατεία ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας "Υδραγωγείο" συμμετέχει στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση - Διαδήλωση, που θα γίνει στην πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου, την Τρίτη 1/11, στις 6μμ.

68872c90030d4bee6f3b00fcc8409c91_xl

πηγή : http://ydragogeio.gr/antifa-1-11-16/