Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, η Αντιφασιστική Κίνηση, η Λαϊκή Ενότητα και η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία διοργανώνουν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στο Καρλόβασι αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό - αντιφασιστικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους προσφυγές.

Το συλλαλητήριο θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Καρλοβάσου.

πηγή : email που λάβαμε στις 2 Νοέμβριος 11h


1 2 3

Σάμος: Ιμπεριαλιστές - Κυβέρνηση - ΝΔ μας βάζουν σε αντιδραστικό λαβύρινθο!

Το προσφυγικό ζήτημα έχει για τα καλά ενταχθεί στην πολιτική αντιπαράθεση, και χρησιμοποιείται από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις στη βάση της δικιάς τους αντιλαϊκής και αντιδραστικής πολιτικής αλλά και για τους ιδιαίτερους δικούς τους στόχους.

Από τη μια η «ευαίσθητη» (έως και «αντιρατσιστική»!) κυβέρνηση που επιχειρεί και στο ζήτημα αυτό να εμφανίσει το μαύρο άσπρο. Ενώ στην πραγματικότητα είναι αυτή που με βάση τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας του περασμένου Μαρτίου, έχει στοιβάξει και φυλακίσει σε στρατόπεδα κράτησης 60.000 ανθρώπους σε άθλιες συνθήκες, στερώντας τους τα πιο στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, συνεχίζει ασύστολα τη δημαγωγία της: «ανοιχτές δομές», «τα δικαιώματα δεν έχουν σύνορα» , «σχολεία για τα προσφυγόπουλα»… Με την ίδια πολιτική χυδαιότητα που δίνει το επίδομα ανεργίας στους εργοδότες «για να υπερασπιστεί την εργασία», που απολύει χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς «για να στηρίξει το δημόσιο σχολείο», που ξεπουλάει ακόμα και το νερό στα ξένα αρπακτικά «για να ξεκινήσει η δίκαιη ανάπτυξη», που καταργεί ακόμα και το ΕΚΑΣ «για να υπερασπιστεί τους συνταξιούχους»…


Από την άλλη η ΝΔ (που επώνυμα και με θεσμικά αξιώματα στελέχη της ήταν ομιλητές στη συγκέντρωση του ΣΑΜΟΣ SOS της 30/10)… «νοιάζεται» και αυτή για τους «ανθρώπους ομήρους» αλλά και για τον τόπο μας! Καταγγέλλει λοιπόν την κυβέρνηση για «εμπαιγμό», στον οποίο συμμετέχει! Γιατί στηρίζει και αυτή τη συμφωνία του Μαρτίου με την ΕΕ. Γιατί ζητάει « η FRONTEX να περιοριστεί στα καθήκοντα της» (ποια είναι άραγε αυτά;) και δεν λέει λέξη για την εγκατάσταση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Γιατί και ψήφισε και στηρίζει το 3ο Μνημόνιο που σφαγιάζει το λαό. Γιατί κάνει «αντιπολίτευση» στο όνομα της ίδιας πολιτικής και των ίδιων αφεντικών που υπηρετεί η κυβέρνηση, αγκαλιάζοντας ταυτόχρονα στους κόλπους της (όπως στη συγκέντρωση της 30/10) τους φασίστες της Χ.Α. και κάθε ακροδεξιά και αντιδραστική φωνή!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΝΔ και οι λοιποί μνημονιακοί όχι μόνο δεν μπορούν να είναι «σωτήρες» του λαού και να εκπέμπουν SOS για λογαριασμό του, αλλά είναι φορείς της βαρβαρότητας που προωθούν τα ντόπια και ξένα αφεντικά τους! Η κυβέρνηση (και από δίπλα όλοι οι υπόλοιποι της υποτέλειας) έφτασε στο σημείο να εμφανίζει την αμερικάνική υπερδύναμη που πρωταγωνιστεί στο μακέλεμα των λαών ως φίλο της χώρας! Και χαρακτηρίζει την επίσκεψη Ομπάμα που έρχεται για να προωθήσει το ρόλο της χώρας ως αμερικανονατοϊκή βάση των ιμπεριαλιστικών πολέμων στην περιοχή, και για να εντείνει τη λεηλασία της, ως «επιτυχία»!

ΟΧΙ λοιπόν! Ο λαός μας δεν πρέπει να ακολουθήσει καμιά εκδοχή του αντιδραστικού λαβύρινθου στον οποίο μας σπρώχνουν η κυβέρνηση και οι άλλες δυνάμεις του συστήματος. Δεν πρέπει να κάνει δικά του τα αδιέξοδα του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Δεν πρέπει να ανέχεται το συστημικό δόγμα ότι «εχθρός του φτωχού είναι ο πιο φτωχός» ούτε το φασιστικό, εθνικιστικό, ρατσιστικό δηλητήριο! Δεν πρέπει να γίνει διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια των συμφερόντων που μετράνε τα κεφάλια των ξεριζωμένων για να ζητήσουν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που αντιστοιχούν στη διαχείριση της δυστυχίας τους. Δεν πρέπει να υιοθετεί την κυβερνητική και συστημική προπαγάνδα ότι ΕΕ=δημοκρατία και ευημερία, όταν οι ευρωπαϊκές χώρες γεμίζουν από ανεργία, έκτακτα διατάγματα ενάντια στις λαϊκές ελευθερίες και προτάσεις για αναγκαστική εργασία των προσφύγων! Δεν πρέπει να χάσει από τα μάτια του ότι οι πολεμικές μηχανές των ιμπεριαλιστών είναι αυτές που διαλύουν σύνορα, καταστρέφουν χώρες, σφάζουν λαούς και η χώρα μας είναι δίπλα σε αυτή τη φωτιά και η κυβέρνηση-αντιπολίτευση είναι στην υπηρεσία του φουντώματος της. Υποτακτικοί των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ-ΕΕ, σύμμαχοι των φασιστικών καθεστώτων (Αίγυπτος), και του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι οι ξεριζωμένοι των πολέμων και της λεηλασίας των ιμπεριαλιστών. Είναι κομμάτια λαών που έχουν τα ίδια δικαιώματα και τους ίδιους εχθρούς με το λαό μας! Θα παραμείνουν εδώ γιατί οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ αποφάσισαν να τους στιβάξουν στην χώρα μας, γιατί οι πολεμικές επιδρομές των ιμπεριαλιστών αγριεύουν και παράγουν νέα κύματα ξεριζωμένων. Η κυβέρνηση απαγορεύει τη συνένωση του λαού μας με τους κατατρεγμένους. Ακροδεξιοί, φασίστες και εθνικιστές τους εμφανίζουν ως εχθρούς μας. Ο λαός μας χρειάζεται να «συναντηθεί» και να συνενωθεί μαζί τους. Στην πάλη για τα δικαιώματα τους στη ζωή. Στην πάλη ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Αυτό είναι το πραγματικό συμφέρον του λαού μας! Αν δεν παλέψουμε για αυτό θα πάνε ακόμα πιο πίσω τα λαϊκά δικαιώματα και οι κατακτήσεις, θα ανοίξει ο δρόμος για νέα χτυπήματα στο λαό, για πιο αντιδραστικές εξελίξεις.
Σε αυτή την πάλη δεν χωράνε αυταπάτες για το ρόλο και την πολιτική της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως πολύ καθαρά έδειξαν οι 14 προσαγωγές το Σάββατο της 22/10 αλλά και τα γεγονότα της 30/10 στο Βαθύ, η κυβέρνηση είναι απέναντι και όχι στο πλάι αυτής της πάλης. Οι απόψεις που θέλουν να «προσπερνούν» την αντιπροσφυγική κυβερνητική πολιτική, οι δυνάμεις που θέλουν να αναζητούν στην κυβέρνηση, στο κράτος και στο ΣΥΡΙΖΑ ουδέτερη στάση ή/και στήριξη μιας αντιφασιστικής κατεύθυνσης το λιγότερο δεν βοηθούν την κατεύθυνση αυτή. Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει έως και στους ανοιχτούς υμνητές της ΧΑ -όπως τον Πολύδωρα- για να στηρίξει το ρόλο του στα πλαίσια του συστήματος, η αναζήτηση στηριγμάτων στο ΣΥΡΙΖΑ για να αναπτυχθεί η αντιφασιστική πάλη (!), μόνο ως ακραίος κυβερνητισμός μπορεί να χαρακτηριστεί. Κυβερνητισμός που ανεξάρτητα από προθέσεις δεν αποκρούει αλλά αντίθετα ευνοεί την ανάπτυξη των ακροδεξιών-αντιδραστικών απόψεων μέσα στο λαό. Αλλά το ίδιο επιζήμια για το λαό είναι και η επιλογή της άρνησης και της απουσίας από κάθε προσπάθεια συγκρότησης κινηματικών απαντήσεων από δυνάμεις (όπως το ΕΚΣ και η ΕΕΔΥΕ στη Σάμο) που θέλουν να αναφέρονται στα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σωτήρες για το λαό! Τα δικαιώματά του και η προοπτική του μπορούν να στηριχθούν μόνο στις δικές του δυνάμεις, στη δικιά του πάλη. Αυτή η πάλη δεν πρέπει να διαιρεθεί ορίζοντας ως εχθρό τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά πρέπει να δυναμώσει αγκαλιάζοντας τους στον κοινό αγώνα ενάντια στους κοινούς μας εχθρούς!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ!


Συλλαλητήριο Παρασκευή 4/11 , 6μμ πλατεία Καρλοβάσου

Εκδήλωση-Συζήτηση Δευτέρα 7/11 Καρλόβασι, Κιν/φική Λέσχη Ίριδα, 6μμ

πηγή: https://la-aas.blogspot.gr/2016/11/blog-post_2.html


1 2 3

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η αστυνομική επιχείρηση προσαγωγής και τρομοκράτησης των 14 αλληλέγγυων που επισκέφθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 22/10 το Κέντρο κράτησης προσφύγων στη Σάμο, είναι αποκαλυπτική της πραγματικής αντιπροσφυγικής κυβερνητικής πολιτικής αλλά και των επιδιώξεων της ενάντια στο λαό και τη νεολαία της χώρας. Οι αστυνομικές δυνάμεις που επέμβηκαν για να σταματήσουν τη συζήτηση των 14 με τους δεκάδες πρόσφυγες που συνέρρεαν δίπλα τους, ήταν η απτή απόδειξη της κυβερνητικής πολιτικής που με αντιρατσιστικό μανδύα απαγορεύει την συνάντηση του λαού και της νεολαίας της χώρας με τους κατατρεγμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων και λεηλασιών. Εξάλλου τα αστυνομικά όργανα στη συνέχεια-κρατώντας τους 14 μέσα στο «διοικητήριο» του Κέντρου-εξήγησαν σε όλους τους τόνους ότι «απαγορεύεται η είσοδος», ότι « δεν πρέπει να ταράζονται οι πρόσφυγες», ότι στο «Κέντρο ισχύουν οι νόμοι της ΕΕ» αλλά και ότι «για τη διακίνηση ανακοινώσεων ακόμα και στους δρόμους απαιτείται άδεια από το
κράτος».
Αλλά και ο ίδιος ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών που παρέστη στην επιχείρηση τρομοκρατίας-νουθεσίας των 14 αγωνιστών δήλωσε φαρδιά πλατιά «ότι η είσοδος στο Κέντρο είναι παράνομη» και στα ερωτήματα τι θα ακολουθήσει απάντησε ότι «η
Αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της». Έτσι με απειλές για χειροπέδες και αυτόφωρο οι 14 -παρόλο που οι περισσότεροι είχαν δώσει ταυτότητες-μεταφέρθηκαν με κλούβα (!) από το Κέντρο προσφύγων στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης της Σάμου για… εξακρίβωση στοιχείων , όπου κρατήθηκαν άλλη μία ώρα πριν αφεθούν ελεύθεροι!

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους και τη νεολαία της Σάμου τη βάρβαρη αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης που με το όνομα «ανοιχτή δομή» έχει φυλακίσει στην πραγματικότητα 2.300 πρόσφυγες (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 21/10) σε Κέντρο χωρητικότητας 800 ατόμων, σε απάνθρωπες συνθήκες. Καταγγέλλουμε την πολιτική της φασιστικοποίησης, την πολιτική των απαγορεύσεων και της τρομοκράτησης ενάντια σε κάθε αγωνιστή και συλλογικότητα, ενάντια στο λαό και τη νεολαία που προωθεί η κυβέρνηση και στρώνει έτσι το έδαφος στις φασιστικές, ρατσιστικές και αντιδραστικές δυνάμεις όπως η πρωτοβουλία «Σάμος SOS» που συγκροτήθηκε στη Σάμο.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Σάμου να συμμετέχουν μαζικά τόσο στην μικροφωνική παρέμβαση στην πλατεία Καρλοβάσου στις 6.00 μμ την Κυριακή 23/10, όσο και στην αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική-αντιφασιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την Παρασκευή 4/11 στο Καρλόβασι.

Σάββατο 22/10/2016

Αντιφασιστική Κίνηση Φοιτητών Καρλοβάσου Σάμου

πηγή : http://syprome.blogspot.com/2016/10/14.html