Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 στις 17.00

Δημιουργία Δομής Αλληλέγγυων Μαθημάτων

Τα καλέσματα είναι το Σάββατο 5/11 στις 5:00μμ και τη Δευτέρα 7/11 στις 7:00μμ.

Ακολουθεί το κείμενο το καλέσματος:

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ
ΔΟΜΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Ο Χώρος Αλληλεγγύης και Δράσης Υπόστεγο αποτελεί ένα αυτοδιαχειριζόμενο πολιτικό-κοινωνικό στέκι, που κινείται ενάντια σε φασιστικές, ρατσιστικές, σεξιστικές και ομοφοβικές λογικές και συμπεριφορές, καθώς και κομματικούς, κρατικούς και δημοτικούς μηχανισμούς και δεν χρηματοδοτείται από αυτούς.

Όλοι και όλες γνωρίζουμε ότι η δημόσια δωρεάν παιδεία μόνο δωρεάν δεν είναι καθώς βοηθήματα, ιδιαίτερα και φροντιστήρια είναι πολλές φορές αναγκαία. Το αποκορύφωμα είναι η τρίτη τάξη του λυκείου όπου η επιτυχία χωρίς φροντιστήριο φαντάζει αδύνατη. Οι μαθητές προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο βαθμό δυσκολίας των θεμάτων των πανελληνίων καταφεύγουν σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα τα οποία οι γονείς δεν έχουν πάντα την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν. Στο σημείο αυτό μπαίνει ένας ταξικός φραγμός στην εκπαίδευση. Αντιστεκόμαστε σε αυτό καθώς η μόρφωση θα έπρεπε να είναι ένα αγαθό ανοιχτό προς όλους. Ετσι στα πλαίσια της ταξικής αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, δημιουργείται στον Χώρο Αλληλεγγύης και Δράσης Υπόστεγο, «Δομή Αλληλέγγυων Μαθημάτων». Μέσω της δομής που δημιουργούμε θα παραδίδονται από αλληλέγγυους καθηγητές, σε όλες τις τάξεις λυκείου και γυμνάσιου ενισχυτικά μαθήματα, χωρίς χρήματα/δίδακτρα.

Σας καλούμε όσους θέλετε να συμμετάσχετε στο εγχείρημα, μαθητές και καθηγητές, το Σάββατο 5/11 στις 5:00μμ και την Δευτέρα 7/11 στις 7:00μμ, στον Χώρο Αλληλεγγύης και Δράσης Υπόστεγο (25ης Μαρτίου 38, Αργυρούπολη).

Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο mail: Allhexleggyamaexthimata@exgmail.coexm ή στο τηλεφωνο 6930874995

Δομή Αλληλέγγυων Μαθημάτων

πηγή : https://ypostego.wordpress.com/
πηγή : email που λάβαμε στις 4 Νοέμβριος 13h