Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 στις 14.30

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση και πορεία στην Τουρκική πρεσβεία

Σήμερα τα ξημερώματα το τουρκικό κράτος συνέλλαβε 11 βουλευτές του κουδικού κόμματος HDP στην Τουρκία.Έχουν συλλάβει 2 γενικούς γραμματείς:τον Selahattin Demirtas και την Figen Yuksekdag
Άλλα μέλη του κόμματος που συνελλήφθησαν: Ziya Pir, Ferhat Encü, Leyla Birlik, Mehmet Ali Aslan, Nursel Aydoğan, Gulser Yildirim, Idris Baluken, Abdullah Zeydan.

Η πράξη αυτή αποτελεί κομμάτι της συνολικότερης κατασταλτικής πολιτικής του φασιστικού κόμματος του Ερντογάν,του AKP στον Κούρδικό και Τούρκικό λαό.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης και πορεία προς την Τουρκική πρεσβεία την παρασκευή 4/11 στις 14.00 και το σάββατο 5/11 στις 15.00 στην πλατεία συντάγματος.

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/66624/


1 2 3

ΣΟΥΛΤΑΝΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΡΟΖΑΒΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Στην Τουρκία το καλοκαίρι του 2016 έγιναν δύο πραξικοπήματα. Ένα στις 15 Ιουλίου που απέτυχε και ένα στις 16 που στέφθηκε με επιτυχία, το πραξικόπημα του Ερντογάν. Έκτοτε, χιλιάδες αντιφρονούντες διώκονται πολιτικά, εξοστρακίζονται από δημόσια αξιώματα συλλαμβάνονται και βασανίζονται. Το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης στην Τουρκία επεκτείνεται διαρκώς και κουρδικές πόλεις συνεχίζουν να πολιορκούνται τη στιγμή που η εξουσία του Ερντογάν εκφεύγει από κάθε κοινωνικό, πολιτικό και νομικό έλεγχο. Ποιος μπορεί άραγε να συνεχίζει να κατονομάζει την Τουρκία σήμερα ως ασφαλή χώρα επαναπροωθώντας Σύρους πρόσφυγες όπως προέβλεπε η συμφωνία Ε.Ε -Τουρκίας;

Σε συνέχεια όλων αυτών, οι Τουρκικές αρχές συνέλαβαν 11 βουλευτές του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στο όνομα της πάταξης της τρομοκρατίας. Από το 2013 και έπειτα η κυβέρνηση Ερντογάν έχει προχωρήσει σε μια παρατεταμένη εμφύλια σύγκρουση με αυξομειώσεις έντασης απέναντι στους Κούρδους της Τουρκίας. Ταυτόχρονα , η ανάδειξη των αυτόνομων κοινοτήτων της Ροζάβα ως η μόνη δημοκρατική δύναμη στη Μέση Ανατολή που μάχεται σθεναρά τον Άσαντ και το ISIS οδήγησε στην εντατικοποίηση των χτυπημάτων στις κουρδικές περιοχές αλλά και σε επιθέσεις στις κοινότητες της Ροζάβα. Η δικτατορία Ερντογάν γίνεται ολοένα και περισσότερο ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της ελευθερίας.

Καλούμε αύριο, 5/11/2016 και ώρα 14.30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα,

-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΡΟΖΑΒΑ

Αντιεξουσιαστική Kίνηση Αθήνας

πηγή: https://el-gr.facebook.com/AntiexousiastikiKinisiAthinas/


1 2 3

Συγκέντρωση - Πορεία προς την Τούρκικη πρεσβεία

Καλούμε σε πορεία πλάι στο ΠΚΚ (Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν) με αφορμή την σύλληψη των δυο γ.γ. του Κουρδικού Κόμματος και άλλους 9 βουλευτές, HDP, στην Τουρκία.

Το κάλεσμα του ΠΚΚ: https://athens.indymedia.org/event/66624/

Devrimci Parti / Επαναστατικό Κόμμα - Τουρκία (αντιπροσωπεία Ελλάδας)

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/66640/