Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 (χωρίς ακριβή ώρα) πμ

Το City Plaza γιορτάζει τους 6 μήνες κατάληψης

Εδώ κι έξι μήνες ένα κτίριο στο κέντρο της Αθήνας φιλοξενεί την αλληλεγγύη, τη συναδέλφωση, την αυτοοργάνωση, την ελπίδα για ένα διαφορετικό κόσμο. Εδώ κι έξι μήνες το επί χρόνια κλειστό ξενοδοχείο City Plaza μετατράπηκε σε έναν πρότυπο Χώρο Φιλοξενίας Προσφύγων.

Ένα αυτόνομο και αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα που αποδεικνύει καθημερινά ότι πρόσφυγες και ντόπιοι μπορούμε να ζήσουμε μαζί μέσα στις πόλεις μας, να αγωνιστούμε μαζί για τα δικαιώματα μας, να νικήσουμε μαζί στον κοινό αγώνα ενάντια στον ρατσισμό και την εκμετάλλευση.

Για τους έξι μήνες του City Plaza, οργανώνουμε ένα τετραήμερο εκδηλώσεων από τις 10 έως τις 13 Νοεμβρίου. Για να αποτιμήσουμε τις εμπειρίες μας και να σχεδιάσουμε τις κινήσεις μας· για να αναλύσουμε την (αντι)προσφυγική πολιτική ΕΕ-κυβέρνησης· για να ιχνηλατήσουμε τα δίκτυα της αντίστασης· για να γιορτάσουμε τη χαρά της αντίστασης και της δημιουργίας.

Σας περιμένουμε στην Αχαρνών 78!

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τους έξι μήνες λειτουργίας του Χώρου Στέγασης Προσφύγων City Plaza

Πέμπτη 10/11 - Κυριακή 13/11/2016

Συζητήσεις

Πέμπτη 10/11, 6:30 μ.μ.:

Αγώνες για την κοινωνική ένταξη και εξίσωση των προσφύγων και των μεταναστών-ριών

Μια συζήτηση για τα κοινωνικά δικαιώματα των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων, με έμφαση στην υγεία, την εκπαίδευση, τη στέγαση και την πρόσβαση στο πολιτικό άσυλο, ιδιαίτερα των κακοποιημένων γυναικών. Θα παρέμβουν μέλη συλλογικοτήτων, σωματείων και οργανώσεων, καθώς και νομικοί με δραστηριότητα στους προαναφερθέντες τομείς.

Παρασκευή 11/11, 6:30 μ.μ.:

Εγχειρήματα κοινωνικής αυτοοργάνωσης: εμπειρίες και προκλήσεις

Διάλογος μεταξύ καταλήψεων στέγης προσφύγων, στεκιών αλληλεγγύης, κοινωνικών ιατρείων και γενικότερα αυτοοργανωμένων δομών πάνω στην πολύπλευρη πείρα του κινήματος με στόχο τον κοινή αποτίμηση, την εμβάθυνση του προβληματισμού μας και τη διερεύνηση αποτελεσματικότερων μορφών συντονισμού μας.

Σάββατο 12/11, 11 π.μ.:

Εσωτερικά και εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα: διεθνιστική αλληλεγγύη και αγώνες για την ελεύθερη μετακίνηση

Με συμμετοχή αγωνιστών-ριών από χώρες της Ευρώπης ανταλλάσσουμε εμπειρίες για την κατάσταση που διαμορφώνεται, τις πολλαπλές περιφράξεις, την άνοδο της καταστολής και της ακροδεξιάς, τη στρατιωτικοποίηση των συνόρων και την απογείωση της εξαίρεσης δικαιωμάτων, με σκοπό την ανίχνευση στρατηγικών και μέσων για την υπέρβαση της Ευρώπης-Φρούριο και την κλιμάκωση της διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Σάββατο 12/11, 6:30 μ.μ.:

Κέντρα κράτησης: εγκλεισμός και αποκλεισμός, εξαίρεση δικαιωμάτων και απαρτχάιντ στα νησιά

Πρόσφυγες και αλληλέγγυοι-ες από πολλά νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, καθώς και τα «κέντρα φιλοξενίας» από τη Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και την Αττική συζητάμε για την κατάσταση στα camps και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά, αναζητώντας μορφές οργάνωσης των αγώνων προσφύγων και αλληλέγγυων μέσα και έξω από τα κέντρα και συγκρότησης των διεκδικήσεών μας.

Κυριακή 13/11, 11 π.μ.:

Συνέλευση

Παρουσίαση του προβληματισμού και των συμπερασμάτων των συζητήσεων των προηγούμενων ημερών και στη συνέχεια συλλογική προσπάθεια σχηματισμού ενός προωθητικού πλαισίου διεκδικήσεων και αγώνων.

Σάββατο 12/11/2016, 9 μ.μ.:

Πολυεθνικό γλέντι

Σε όλη τη διάρκεια του τετραημέρου θα λάβουν χώρα εκθέσεις, παιδική δημιουργική απασχόληση, καθώς και άλλες ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

δείτε το event στο fb https://www.facebook.com/events/1390965850944318/

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2016/11/city-plaza...