Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 στις 17.30

Μαθήματα ξιφασκίας

Την Κυριακή 6/11 στις 5.30 μ.μ. θα γίνει η πρώτη συνάντηση της ομάδας μεσαιωνικής σπαθασκίας στο Κοινωνικό Κέντρο Πάτρας. Όλοι όσοι ενδιαφέρονται είναι ευπρόσδεκτοι.

Η ξιφασκία με χρήση του μεσαιωνικoύ-αναγεννησιακού μακριού σπαθιού 'Longsword', η οποία αποτελεί μακρινό πρόγονο της ολυμπιακής ξιφασκίας, βασίζεται σε πολεμικά εγχειρίδια της περιόδου του 14-16ου αιώνα. Η αναβίωση αυτής της τέχνης έχει ξεκινήσει σχετικά πρόσφατα: από την δεκαετία του 1990 παγκοσμίως και στην Ελλάδα από την δεκαετία του 2000, σε σχολές που βρίσκονται κυρίως στην Αθήνα. Καθώς δεν υπάρχει εμπεριστατωμένη μέθοδος διδασκαλίας και το άθλημα είναι ακόμα ρευστό, η ομάδα μας συγκροτήθηκε με σκοπό τον συλλογικό συντονισμό μας για την εξερεύνηση των τεχνικών μάχης με χρήση του μεσαιωνικoύ-αναγεννησιακού μακριού σπαθιού.
Ο βασικός εξοπλισμός που απαιτείται για όποιον θέλει να ασχοληθεί είναι ένα πλαστικό ομοίωμα σπαθιού τύπου Longsword (εξειδικευμένο εργαλείο που προορίζεται για ασφαλή εξάσκηση με αντίπαλο), μάσκα ξιφασκίας και εδικά προστατευτικά γάντια.
Η προπόνηση εστιάζει στην εκμάθηση των βασικών γνώσεων που απαιτούνται και περιλαμβάνει ενδυνάμωση με χρήση του σπαθιού, εκμάθηση φόρμας των διαφόρων κοψιμάτων, συνδυαστικές τεχνικές βασισμένες σε μεσαιωνικά-αναγεννησιακά πολεμικά εγχειρίδια και ελεύθερη εξάσκηση.
Σαν ομάδα επιδιώκουμε να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας στην στην χρήση του σπαθιού και να τις μοιραστούμε με περισσότερα άτομα.

πηγή : http://koinonikokentro.gr/%ce%bc%ce%b1%ce%b8%...