Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 στις 20.00

Προβολή: Deux jours, une nuit (2 μέρες, 1 νύχτα)

Δωρεάν προβολή ταινίας στο στέκι π αυτή τη φορά με τη γαλλοβέλγικης παραγωγής των Jean-Pierre & Luc Dardenne, με πρωταγωνίστρια τη Mάριον Κοτιγιάρ. Με μια πολύ ρεαλιστική αποτύπωση χαρακτήρων και έντονη συναισθήματική φόρτιση.

Σας περιμένουμε με φρέσκα ποπ κορν, μπύρες, κρασί, τσίπουρα και σόμπα (αν χρειαστεί)!

Είδος ταινίας: Drama

Διάρκεια: 95'

Έτος παραγωγής: 2014

Υπόθεση:

Η Σάντρα, νεαρή σύζυγος και μητέρα, εργάζεται σε ένα εργοστάσιο σε μια μικρή πόλη του Βελγίου. Κατά την απουσία της, οι συνάδελφοι της συνειδητοποιούν ότι μπορούν να καλύψουν τη βάρδια της με μικρές υπερωρίες και χρηματικά μπόνους. Η μοίρα της Σάντρα βρίσκεται στα χέρια 16 εργατών, τους οποίους πρέπει να πείσει να αρνηθούν τα μπόνους για να κρατήσει τη δουλειά της. Μπαίνει σε μια μάχη για να σώσει τη θέση της, δύο ημέρες και μία νύχτα, πριν την καταληκτική ψηφοφορία.

Περισσότερα:

Εμπλουτισμένο από την διακεκριμένη ποιότητα την υπογραφής των Βέλγων δημιουργών το καθημερινό αυτό δράμα ενσωματώνει τις αρετές της δουλειάς των δύο αδελφών: Ανθρωποκεντρικό με αδέκαστο βλέμμα, στεγνό από συναισθήματα και σουρεάλ ύφος.

Κέρδισε τις εντυπώσεις στο Φεστιβάλ Καννών 2014 όπου διαγωνίστηκε για τον Χρυσό Φοίνικα, ενώ το κύριο θέμα της περιστρέφεται γύρω από την πρόσφατη οικονομική κρίση στην Ευρώπη, συγκινώντας με την βαθειά της ανθρωπιά.

και μια ενδιαφέρουσα κριτική:

"Το ατομικό συμφέρον πάνω από το συλλογικό ή ο υλισμός που ισοπεδώνει συνειδήσεις...

Η νέα ταινία των πολυβραβευμένων Βέλγων σκηνοθετών, αδερφών Νταρντέν ξεκινάει σαν "Γαβράς" και τελειώνει σαν "Λόουτς"."

πηγή : https://www.facebook.com/events/1874552917123
πηγή : email που λάβαμε στις 9 Νοέμβριος 11h