Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 στις 11.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ν.Α., συλληφθέντα από 18/9/2014

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ

Στις 18/9/2014 συμπληρωνόταν ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα/Killah P στο Κερατσίνι από το τοπικό τάγμα εφόδου της συμμορίας χ.α. Η «αντιναζιστική» στροφή του ελληνικού κράτους βρισκόταν τότε σε πλήρη εξέλιξη και η «πρώτη φορά αριστερά» στην κυβέρνηση απείχε μόλις μερικούς μήνες. Κι όμως: ακριβώς για τους παραπάνω λόγους και πολλούς άλλους ακόμα, η παρουσία του αυτόνομου εργατικού αντιφασισμού στους δρόμους ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη κι επείγουσα. Μ' αυτή την κορυφαίας πολιτικής σημασίας αφορμή και κάθε άλλη.

Στις 18/9/2014 κατεβήκαμε λοιπόν οργανωμένα στη διαδήλωση στο Κερατσίνι. Όχι για να στήσουμε στα πόδια της μια ακόμα επέτειο, δηλαδή μια ακόμα ρουτινιάρικη λιτανεία με όλη την συνοδευτική σκηνοθεσία της. Κατεβήκαμε στο δρόμο, μαζί με χιλιάδες ακόμα, θέλοντας να συμβάλλουμε, στα λόγια και την πράξη, στην προώθηση του οργανωμένου και αυτόνομου εργατικού αντιφασισμού πέρα από κάθε πολιτική και θεσμική κηδεμονία.

Κατεβήκαμε στο δρόμο, μαζί με τις τοπικές αυτο-οργανωμένες συλλογικότητες και πολλές ακόμα από όλη την Αθήνα, σχηματίζοντας ένα αυτοπεριφρουρούμενο μπλοκ. Δεχτήκαμε την συντονισμένη επίθεση πολλών διμοιριών των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ, οι οποίες επιτέθηκαν όχι τυχαία στο πιο οργανωμένο κομμάτι της διαδήλωσης και προέβησαν σε 64 συλλήψεις διαδηλωτών/τριών.

Ανάμεσά τους ήταν και ο σύντροφός μας Ν.Α., ο οποίος μετά από ψευδείς καταθέσεις Δελτάδων, βρέθηκε με βαριές κακουργηματικού τύπου κατηγορίες (έκρηξη, εμπρησμός, οπλοκατοχή) και με ορατό τον κίνδυνο άμεσης προφυλάκισης. Το γεγονός ότι αυτή αποφεύχθηκε τελικά, δεν αλλάζει τίποτα: η αστυνομο/δικαστική ομηρεία του συντρόφου (αλλά και των υπόλοιπων 63) συνεχίζεται ακόμα.

Στις 15/11 ο σύντροφος Ν.Α. παραπέμπεται σε δίκη στα Δικαστήρια Πειραιά. Για την παρουσία και την στάση του στη διαδήλωση. Θα είμαστε εκεί για να τον υποστηρίξουμε. Αυτόν και την υπόθεση του οργανωμένου αντιφασισμού. Για να επιβεβαιώσουμε ξανά πως όποτε χρειαστεί θα είμαστε στο δρόμο. Ενάντια στη συμμορία χ.α. και το «αντιναζιστικό» κράτος. Ενάντια στο ρατσισμό και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Ενάντια στη βαρβαρότητα αυτού του κόσμου.

πηγή : http://www.antifalive.gr/2016/11/blog-post.ht...