Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 στις 17.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Πορεία Πολυτεχνείου

ΣΣΠ: Στον δρόμο του Νοέμβρη - Εξέγερση παντού. 17/11 όλοι στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου

ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

-

Όλοι/ες στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 17/11

Αθήνα: 14:30 πλατεία κλαυθμώνος

Θεσσαλονίκη: 17:00 Πολυτεχνείο

Ιωάννινα: 18:00 Δόμπολη

-

Τα τελευταία 6 μνημονιακά χρόνια, τα ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι αντιμέτωπα με μια πρωτοφανή υποχρηματοδότηση (80% από το 2009). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά κομμάτια (ή και ολόκληρα τμήματα) των ΑΕΙ-ΤΕΙ να απειλούνται άμεσα με «ξαφνικούς θανάτους»-κλεισίματα λόγω αδυναμίας λειτουργίας τους (βλ. εστίες ΤΕΙ Θεσσαλονίκης). Η λύση που προτείνουν πρυτάνεις και κυβέρνηση είναι η μείωση των φοιτητών και η επιβολή διδάκτρων, για την «αυτονόμηση» υποτίθεται των ΑΕΙ-ΤΕΙ από το κράτος, λες και ευθύνεται ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας τους για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και όχι το πετσόκομμα που έχουν υποστεί οι προϋπολογισμοί για να κερδίζουν οι τραπεζίτες, οι τοκογλύφοι και οι αετονύχηδες εργολάβοι!

Τα δίδακτρα είναι μια πάγια επιδίωξη των κυβερνήσεων των τελευταίων 25 χρόνων. Ο λόγος που ως τώρα δεν έχουν εφαρμοστεί είναι ότι το φοιτητικό κίνημα αντιστάθηκε δυναμικά. Σήμερα για αυτούς τα δίδακτρα, είναι πιο επιτακτικά από ποτέ. Αποτελούν εντολή από την Ε.Ε. και τον Ο.Ο.Σ.Α και βασική επιδίωξη των ντόπιων καπιταλιστών και δοσίλογων, αφού τους είναι αδιανόητο σε μια οικονομία σαν την ελληνική να υπάρχει δωρεάν εκπαίδευση.

Το Πολυτεχνείο πιο επίκαιρο από ποτέ

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μοιάζει σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ. Τότε το φοιτητικό κίνημα, μαζί με το εργατικό, εξεγέρθηκαν ενάντια στη χούντα. Σήμερα, 43 χρόνια μετά, οι φοιτητές καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια ολομέτωπη επίθεση, στην εκπαίδευση, τα εργασιακά μας δικαιώματα και στην ίδια μας τη ζωή. Το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που επιθυμεί διακαώς να ψηφίσει η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το επόμενο διάστημα και το οποίο θα φέρει μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας πρέπει να μας βρει απέναντί του! Και αυτό γιατί μας αφορά περισσότερο από τον καθένα, καθώς είμαστε αυτοί που θα δουλεύουμε για 200€ (και αν) το μήνα και ανασφάλιστοι, που δε θα έχουμε καμία φωνή/δύναμη απέναντι στον εργοδότη, που θα μας στερούν το δικαίωμα των δικαιωμάτων, της αντίδρασης και της διεκδίκησης.

Οι χούντες πέφτουν με αγώνες και εξεγέρσεις

Τότε το φοιτητικό κίνημα είχε απέναντί του μια αμερικανοκίνητη στρατιωτική χούντα. Σήμερα μπορεί να μην έχουμε τανκς στους δρόμους αλλά έχουμε κάτι εξίσου δύσκολο και επικίνδυνο να αντιμετωπίσουμε. Ένα πλήθος από μηχανισμούς ελέγχου της οικονομίας και της κοινωνίας (τρόικα- θεσμοί κτλ) τους ξένους και εγχώριους τοκογλύφους-δανειστές και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που προσπαθεί να επιβάλει τα μνημόνια στην ελληνική κοινωνία με τη βία των ΜΑΤ και τα δικαστήρια. Με την επιβολή του 3ου Μνημονίου ο αγώνας γίνεται πιο επιτακτικός από ποτέ. Για να μπορέσουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς, για να έχουμε δημόσια-δωρεάν εκπαίδευση-υγεία-ασφάλιση, για την επαναφορά όλων των δικαιωμάτων και των ελευθεριών που μας κατάργησαν, πρέπει να βγούμε όλοι στον αγώνα!

Η μάχη που πρέπει να δώσουμε σήμερα δεν είναι απέναντι στην χούντα των συνταγματαρχών, αλλά ενάντια σε μια νέα χούντα το ίδιο σκληρή και απάνθρωπη. Την χούντα των μνημονίων, που δε διστάζει να κλείσει σχολεία και ΑΕΙ-ΤΕΙ, να επιβάλλει δίδακτρα και κάθε λογής αντισυνταγματικά μέτρα, που κλείνουν νοσοκομεία και καταδικάζουν χιλιάδες σε θάνατο, που μειώνουν μισθούς, συντάξεις και καταργούν κάθε είδους δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα. Την Χούντα της ΕΕ και του Ευρώ που επιβάλλει με πραξικοπηματικό τρόπο την διακυβέρνηση της χώρας από δικά της πειθήνια όργανα, όπως είναι η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

Βυθίζουν στον πόλεμο και την απόγνωση ολόκληρο τον πλανήτη

Όσο η κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού «βαθαίνει» ερχόμαστε όλο και πιο κοντά σε εκτεταμένες πολεμικές συγκρούσεις, ακόμα και σε ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Με τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να έχουν πλέον ανοιχτά τρία θερμά μέτωπα (Συρία, Ουκρανία, ΝΑ Ασία-Ειρηνικός Ωκεανός). Αυτό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το αδιέξοδο του καπιταλιστικού συστήματος, ότι η κρίση δεν είναι πλέον διαχειρίσιμη και πως τους έχουν τελειώσει οι λύσεις οικονομικού χαρακτήρα με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στον πόλεμο.

Η σύγκρουση στην Συρία δείχνει ξεκάθαρα πλέον πως είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν όλα τους τα όπλα για να επιβληθούν στους αντιπάλους τους, με τα ολέθρια αποτελέσματα στους λαούς της περιοχής. Ο ανταγωνισμός των βασικών παικτών αυτού του αιματηρού και επικινδύνου παιχνιδιού «ΗΠΑ μαζί με ΕΕ εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας» έχει χτυπήσει κόκκινο . Με την εκρηκτική αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής και την κλιμάκωση του πολέμου η κατάσταση γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη για όλους μας. Το στοίχημα του «παιχνιδιού» (τα εξαιρετικά μεγάλα αποθέματα πετρελαίου, φυσικού αερίου και γαιανθράκων της περιοχής) έχει ανεβεί τόσο πολύ, όπου πλέον κανένας μεγάλος ιμπεριαλιστής δεν μπορεί να υποχωρήσει από τις διεκδικήσεις του, γιατί αυτό θα σημαίνει μια σειρά από υποχωρήσεις στο παγκόσμιο οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο. Έτσι η απειλή του παγκόσμιου πολέμου γίνεται σήμερα ακόμα πιο τρομακτική για το μέλλον της ανθρωπότητας, εξαιτίας της τεράστιας κρίσης και του σαπίσματος του καπιταλιστικού συστήματος.

Στο πλαίσιο της σκλήρυνσης της στάσης τους στην Συρία, στις 15 Νοέμβρη επισκέπτεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα τη χώρα μας. Δεν είναι καθόλου τυχαία η συγκεκριμένη χρονική στιγμή που επέλεξε ο βασικός εγκληματίας της υδρογείου για να έρθει στην Ελλάδα. Η επίσκεψη είναι περισσότερο μια διαπραγμάτευση που απαιτεί από την Ελληνική κυβέρνηση κάθε δυνατή «διευκόλυνση», την πλήρη παραχώρηση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στην πολεμική εμπλοκή των ΗΠΑ στη Συρία. Η επικινδυνότητα αυτής της συνάντησης είναι μεγάλη καθώς θα φέρει ακόμα πιο κοντά την χώρα μας στον πόλεμο. Έκτος από τα παραπάνω η παρουσία Ομπάμα στην Αθήνα προσβάλλει το εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου.

Για όλους αυτούς τους λόγους είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σε όλη την περιοχή να δώσουμε νέα πνοή στο αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και να υποδεχτούμε με ένα μαζικό κίνημα τον πολεμοκάπηλο και σφαγέα «πλανητάρχη». Στην κοινή, διεθνιστική πάλη των λαών, ενάντια στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστές εμπρηστές του, ενάντια στις ντόπιες κυβερνήσεις και αστικές τάξεις που τους υπηρετούν.

Δεν θα το επιτρέψουμε! Όλοι στον Αγώνα

Να παλέψουμε για το χτίσιμο ενός μαζικού και μαχητικού φοιτητικού κινήματος, που όπως τον Νοέμβρη του 1973, θα παίξει το ρόλο του πυροδότη μιας γενικευμένης εξέγερσης ολόκληρης της κοινωνίας. Απέναντι σε όλα αυτά που μας επιφυλάσσουν και στις επιθέσεις που έρχονται, εμείς να συγκροτήσουμε παντού επιτροπές δράσης που θα συμμετέχουν όλοι όσοι εναντιώνονται στον νέο εργασιακό νόμο και τα μνημόνια. Μέσα από τις συνελεύσεις μας να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις, να πραγματοποιήσουμε καταλήψεις στις σχολές μας, αποκλεισμούς δρόμων και δημοσίων κτηρίων, να γνωστοποιήσουμε τα αιτήματα και τις δράσεις μας στην υπόλοιπη κοινωνία και να συνεχίσουμε με κάθε αναγκαία μορφή πάλης σε αυτόν τον αγώνα για την απαλλαγή από τα μνημόνια και όλους τους παλιούς και νέους μνημονιακούς.

-

  • Να μην περάσει ο νέος νόμος για τα Εργασιακά
  • Κάτω η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Κατάργηση των μνημονίων
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε επεμβάσεις ή πολεμικές συγκρούσεις
  • Να κλείσουν οι βάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ απ' το Αιγαίο
  • Έξω από ΝΑΤΟ, ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό

http://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.gr/2016/11/blog-post.html

Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη (ΣΣΠ)

πηγή : http://www.okde.gr/archives/5341


1 2 3 4 5

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ | Καλέσματα σε πορείες

Στις 15 Νοεμβρίου πραγματοποιείται στην Αθήνα προγραμματισμένη επίσκεψη του επικεφαλής του κράτους των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα. Η επίσημη ατζέντα αυτής της παρουσίας προσδιορίζει τις πραγματικές προεκτάσεις της στο πεδίο της εξουσιαστικής διαχείρισης, επιβολής και ανταγωνισμού: γεωπολιτικοί συσχετισμοί, προσφυγικό, οικονομία.

Το κράτος των Η.Π.Α. αποτελεί την ηγέτιδα δύναμη του δυτικού μπλοκ κυριαρχίας έχοντας πρωτοστατήσει στην εκστρατεία εγκαθίδρυσης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Οι πολεμικές επιχειρήσεις στην καπιταλιστική περιφέρεια, η εμβάθυνση του ελέγχου και της καταστολής στο εσωτερικό των δυτικών κοινωνιών, η όξυνση της λεηλασίας της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και η καταστροφή του φυσικού κόσμου είναι αποτέλεσμα των διαχρονικών επιδιώξεων -και των ανεπίλυτων αντιφάσεων που συνεπάγονται- του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος. Επιδιώξεων και αντιφάσεων που παράγουν τη βαθιά και συνολική κρίση του, ως απότοκο της πολιτικής- αξιακής του χρεωκοπίας.

Σε αυτή την επιχείρηση αποικιοποίησης κάθε πτυχής της κοινωνικής ζωής από την εξουσιαστική βαρβαρότητα, το αμερικανικό κράτος πρωτοστατεί εδώ και δεκαετίες έχοντας κεντρικό ρόλο στην ενδυνάμωση των παγκόσμιων διαδικασιών αναδιάρθρωσης του κρατικού-καπιταλιστικού κόσμου, μέσω της δημιουργίας και της αναβάθμισης υπερεθνικών εξουσιαστικών μηχανισμών, λειτουργώντας ως «πρότυπο» κατασταλτικό εργαστήριο. Οι «αντι»τρομοκρατικές σταυροφορίες που έχουν προκαλέσει χιλιάδες θανάτους και μαζικό ξεριζωμό μεγάλων πληθυσμών, οι αθρόες δολοφονίες μαύρων Αμερικανών, η θεσμική θωράκιση του καθεστώτος μέσω ειδικών νόμων, φυλακών και στρατιωτικοποιημένων σωμάτων καταστολής, είναι αρθρώσεις του γενικευμένου πολέμου που έχει κηρύξει το αμερικανικό κράτος τόσο εντός της επικράτειάς του όσο και διεθνώς ως πρωτοπόρο τμήμα της παγκόσμιας κυριαρχίας, η οποία απαντάει στην γενικευμένη της κρίση μέσω της επίθεσης της στους φτωχούς και τους απόκληρους.

Μιας επίθεσης που διεξάγεται με αυξανόμενη ένταση από την πλευρά των διεθνών πολιτικο-οικονομικών ελίτ, αναπόσπαστο μέρος των οποίων είναι και το ελληνικό κράτος. Κοινή βάση αυτής της ανισομερούς συμμαχίας είναι η διατήρηση της εξουσιαστικής οργάνωσης των κοινωνιών, η όξυνση των συνθηκών της σύγχρονης σκλαβιάς , η απονεύρωση και η καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, καθώς και η διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας του δυτικού μπλοκ κυριαρχίας και η ενίσχυση της δύναμής του στο πεδίο του διεθνούς γεωπολιτικού ανταγωνισμού. Ο στρατιωτικός, πολιτικός, οικονομικός και πολιτισμικός επεκτατισμός του Δυτικού Εξουσιαστικού Μπλοκ επιχειρεί να αντλεί νομιμοποίηση και συναίνεση από την αθλιότητα που το ίδιο παράγει παγκόσμια: ο πόλεμος, ο ξεριζωμός, η φτώχεια, ο κοινωνικός κανιβαλισμός, είναι ταυτόχρονα παράγωγα του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος και τα φόβητρα απέναντι στις εξαθλιωμένες μάζες. Η ιδεολογική πτυχή αυτού του επεκτατισμού εμπεριέχει την προβολή του κρατικού-καπιταλιστικού κόσμου ως αναπόδραστης πραγματικότητας εντός της οποίας μπορούν να υπάρξουν μόνο αστικοδημοκρατικά ψευτο-διλήμματα διαχείρισης της γενικευμένης εξουσιαστικής σήψης.

Το ελληνικό κράτος ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι σταθερά προσανατολισμένο στις επιδιώξεις της κυρίαρχης πολιτικο-οικονομικής ελίτ της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα. Η πολιτική διακυβέρνηση του Σύριζα - ο οποίος ανήλθε στην εξουσία πατώντας πάνω στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες της τελευταίας δεκαετίας- προκειμένου να απονευρώσει την διάχυτη κοινωνική δυσαρέσκεια, έσπειρε την απογοήτευση και τον φόβο, άμβλυνε τα κοινωνικά και ταξικά αντανακλαστικά και έπληξε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Όξυνε την ταξική λεηλασία, συκοφάντησε χυδαία τις αντιστάσεις του σήμερα χωρίς να διστάζει να καπηλεύεται ταυτόχρονα (και να ευτελίζει) τους αγώνες του χθες. Εξαπέλυσε κατασταλτικές επιχειρήσεις κατά κατειλημμένων χώρων αγώνα και αλληλεγγύης, χτύπησε ταξικές και κοινωνικές κινητοποιήσεις μέσω των ΜΑΤ, φυλάκισε πρόσφυγες και μετανάστες και δημιούργησε στρατόπεδα-γκέτο αποκλείοντάς τους από τον κοινωνικό χώρο. Με δυο λόγια εκπλήρωσαν και εκπληρώνουν την αποστολή τους στο ακέραιο, που δεν είναι άλλη από την διαρκή προσπάθεια, στο κομμάτι που τους αναλογεί, για την ανεμπόδιστη επιβολή της σύγχρονης δικτατορίας του Κράτους και του Κεφαλαίου, του Σύγχρονου Ολοκληρωτισμού. Αυτή η κοινή επιδίωξη, που ενώνει ακατάλυτα το ελληνικό και το αμερικανικό κράτος, είναι η βάση κάθε εξουσιαστικής συμμαχίας.

Απέναντί τους στέκει μια μακρά σειρά αγώνων διεθνώς, μια διαρκής απειλή για τις εξουσιαστικές ελίτ, μια διαδρομή ελευθερίας που παραμένει ανοιχτή για τους πληβείους. Στις Η.Π.Α., οι μαζικές απεργίες εργαζόμενων για τους μισθούς πείνας και οι εξεγέρσεις ενάντια στη δολοφονική κρατική ρατσιστική βία, οι αγώνες των κρατούμενων ενάντια στη βιομηχανία της φυλακής και οι κινητοποιήσεις των μεταναστών κρατούν ζωντανή την αντίσταση. Όντας αλληλέγγυοι σε αυτούς τους αγώνες επιζητούμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τη συνέχεια των αντιστάσεων, σε ένα κοινωνικό και ταξικό πεδίο που έχει χαραχτεί από το αίμα και τις άοκνες προσπάθειες των κινημάτων για την αλληλεγγύη, την ισότητα και την ελευθερία.

Στην εξουσιαστική σήψη και την επίθεση τον διεθνών και ντόπιων κυρίαρχων αντιπαρατάσσουμε την κοινωνική και ταξική οργάνωση των καταπιεσμένων. Στην απροκάλυπτη παρακμή του γερασμένου κόσμου του κράτους και των αφεντικών, αντιπαρατάσσουμε τη νιότη της Κοινωνικής Επανάστασης, τη μόνη πραγματική διέξοδο για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΗΨΗ
ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων
Νοέμβρης 2016

ΣΥΓΚΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ:

ΠΑΤΡΑ: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 6μμ, Αναρχική Ομάδα «Δυσήνιος Ίππος» - μέλος της ΑΠΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 6μμ, Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο»- μέλος της ΑΠΟ

ΑΘΗΝΑ: ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ) 5:30μμ, Τοπικός Συντονισμός Αθήνας της ΑΠΟ- Συμμετοχή στο μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

14991418_10207877705796295_6213854355037575213_o

πηγή : https://maurokokkino1936.wordpress.com/2016/11/13/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%83-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%83-%ce%bf/


1 2 3 4 5

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ

Η εκπομπή της Τρίτης από την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των διαδηλώσεων ενάντια στην επίσκεψη του Ομπάμα. Καλούμε όλες και όλους να πλαισιώσουν τις πορείες που θα γίνουν την Τρίτη αλλά και την Πέμπτη στην μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με μαχητική διάθεση, για να στειλουμε ένα μήνυμα στους εξουσιαστές ότι θα βρισκόμαστε στους δρόμους μέχρι το γκρέμισμα του κράτους και του κεφαλαίου. Επίσης την Πέμπτη το πρωί θα κάνουμε μια εκπομπή σχετικά με το Πολυτεχνείο.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ

antiexstasi@esexpiv.net

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1565274/


1 2 3 4 5

Πορεία 17 Νοέμβρη Θεσσαλονίκη, Πολυτεχνείο στις 17:00

Να παλέψουμε συλλογικά σε σχολεία και γειτονιές για την μόρφωση και την ελευθερία
Να συντρίψουμε τις σύγχρονες όψεις του φασισμού σε κάθε τους έκφραση
Πορεία 17 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη, Πολυτεχνείο 17/11 στις 17:00

Αυτόνομο Σχήμα Μαθητών "Αταξία"

πηγή: https://asmataxia.espivblogs.net/2016/11/14/%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-17-%ce%bd%ce%bf%ce%ad%ce%bc%ce%b2%cf%81%ce%b7-%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd/


1 2 3 4 5

Εμπρός στον δρόμο το Νοέμβρη! Όλοι στη Διαδήλωση του Πολυτεχνείου. Προκήρυξη της ΟΚΔΕ

ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ!

Όλοι στη Διαδήλωση του Πολυτεχνείου στις 17/11

Αθήνα: 14:30 πλ. Καυθμώνος | Θεσ/νίκη: 17:00 Πολυτεχνείο | Ιωάννινα: 18:00 Δόμπολη

-

  • Να σταματήσουμε τον νέο αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό νόμο
  • Όχι στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις
  • Κάτω όλα τα Μνημόνια, οι παλιοί και νέοι υπηρέτες τους
  • Εμπρός για μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων

-

Η 43η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου βρίσκει την ελληνική εργατική τάξη, τους άνεργους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αντιμέτωπους με νέες επιθέσεις και προκλήσεις.

Το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, που επιδιώκει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα σημάνει την ψήφιση και εφαρμογή μιας σειράς από νέα σκληρά αντεργατικά μέτρα, με προμετωπίδα τις αλλαγές στα «εργασιακά». Ήδη ανοιχτά ομολογείται ότι ακόμα κι αυτά τα μέτρα δεν φτάνουν, το πτώμα του ελληνικού καπιταλισμού δεν ανασταίνεται - και ότι θα χρειαστεί και 4ο Μνημόνιο: με νέες μειώσεις συντάξεων, φορολεηλασία των εργαζομένων και βέβαια τα μεσαιωνικά μέτρα στα «εργασιακά».

Το αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει!

Οι αλλαγές στα «εργασιακά» θα είναι από τις χειρότερες που έχουν γίνει την περίοδο των μνημονίων. Γυρίζουν την εργατική τάξη δεκαετίες πίσω, αμφισβητώντας ή και καταργώντας τη ραχοκοκαλιά των δικαιωμάτων που κέρδισε με σκληρούς ταξικούς αγώνες, ξεκινώντας από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών», αν και από μόνο του είναι κατάπτυστο και ακραία νεοφιλελεύθερο, αποτελεί τη βάση για τη νέα «διαπραγμάτευση» με την τρόικα. Είναι δεδομένο ότι ΕΕ και ΔΝΤ θα ζητήσει ακόμα πιο βαθιές αλλαγές, και άλλο τόσο σίγουρο ότι η πρόθυμη ελληνική κυβέρνηση θα τις δεχτεί και αυτές. Συνοπτικά:

α) Επίκειται ακόμη μεγαλύτερη μείωση του βασικού μισθού. Μάλιστα, θα καθορίζεται από «την κατάσταση της οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας, των τιμών και της απασχόλησης». Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι θα τεθεί ακόμη σαν «προαπαιτούμενο» η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

β) Καταργούνται ουσιαστικά οι κλαδικές συμβάσεις, αφού για να επεκτείνεται η ισχύς τους θα πρέπει η ομοσπονδία ή κλαδικό σωματείο να συγκεντρώνουν το 50% των εργαζομένων του κλάδου - και αυτό να πιστοποιείται από μια «ανεξάρτητη» αρχή! Την ίδια στιγμή, μέσα στις επιχειρήσεις, μια χούφτα εργοδοτικοί και ρουφιάνοι μπορούν να συγκροτούν «Ενώσεις Προσώπων», να υπογράφουν όποιες μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων θέλουν οι καπιταλιστές, με ισχύ για όλους τους εργαζόμενους.

γ) Ξεχειλώνουν ακόμα περισσότερο τα όρια για τις ομαδικές απολύσεις και φαίνεται θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την πλήρη απελευθέρωσή τους. Το «πόρισμα» προτείνει ότι και στην περίπτωση ακόμη που ο εργοδότης δεν μπορεί να κάνει όσες απολύσεις θέλει, να μπορεί να μετατρέπει τις συμβάσεις των εργαζομένων σε μειωμένης απασχόλησης -έως και μηδενικών ωρών-, επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

δ) Το πιο επικίνδυνο είναι ίσως η επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, δηλαδή στο δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται. Η αρχή της «αντιπροσωπευτικότητας» (που εισάγεται για την υπογραφή συμβάσεων) θα χρησιμοποιηθεί σαν όχημα για το αν μπορούν ή όχι οι ομοσπονδίες και τα σωματεία να κηρύσσουν απεργίες και υπό ποιους όρους - σε μια προσπάθεια για την πλήρη ατομικοποίηση των εργαζομένων, απέναντι σε μια ολοένα και πιο ασύδοτη εργοδοσία.

Πόλεμος στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό!

Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο, καθώς οι ανταγωνισμοί και οι συγκρούσεις μεταξύ δυτικών ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ) και αναδυόμενων χωρών (Κίνα, Ρωσία κ.ά.) οξύνονται μέρα με τη μέρα. Ειδικά στην περιοχή μας, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, βρίσκεται το ένα από τα τρία κύρια μέτωπα αυτής της σύγκρουσης, που εμπλέκει σε πολεμικές συγκρούσεις όλες τις μεγάλες δυνάμεις και όχι μόνο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει ότι μπορεί για να γίνει, και σ' αυτό τον τομέα, πιο υποτακτική και ξεπουλημένη ακόμα κι από τους προκατόχους της. Η επίσκεψη του σφαγέα Ομπάμα, μέσα στο τριήμερο του Πολυτεχνείου, αποτελεί πρόκληση για το εργατικό και λαϊκό κίνημα της χώρας μας, προσβάλλει το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καθώς και το βαθύ αντιιμπεριαλιστικό αίσθημα του ελληνικού λαού. Σύσσωμη κυβέρνηση, μνημονιακή αντιπολίτευση και ΜΜΕ πανηγυρίζουν και προσπαθούν να μας πείσουν για τα τεράστια οφέλη αυτής της επίσκεψης, δηλαδή μια υποτθέμενη συζήτηση για τη μείωση του ελληνικού χρέους που δήθεν θα στηρίξουν οι ΗΠΑ, καθώς και την «αναβάθμιση» του ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή. Το εργατικό κίνημα της χώρας μας, όμως, γνωρίζει πολύ καλά ότι οι ιμπεριαλιστές δεν έρχονται ποτέ για να δώσουν αλλά μόνο για να πάρουν. Ότι όσες φορές μπλεχτήκαμε στα σχέδια τους, το πληρώσαμε με πολέμους και χούντες, όπως αυτή των Συνταγματαρχών ενάντια στην οποία έγινε η μεγαλειώδης εξέγερση του Πολυτεχνείου. Αυτή τη φορά, και λόγω της τεταμένης σχέσης Τουρκίας-ΗΠΑ, οι ιμπεριαλιστές θα απαιτήσουν:

α) Την παροχή κάθε «διευκόλυνσης» για την αιματηρή τους επέμβαση στη Συρία, την παραχώρηση όλων των ΝΑΤΟΪκών βάσεων, το άνοιγμα νέων ή ίσως ακόμα και την συμμετοχή της Ελλάδας με έμψυχο δυναμικό.

β) Την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων της Ελλάδας (και της Κύπρου), με τα αντιδραστικά και αιματοβαμμένα καθεστώτα του Ισραήλ και της Αιγύπτου.

γ) Την αποδοχή ενός νέου σχεδίου τύπου Ανάν για την Κύπρο, μια νέα και οριστική διχοτόμηση του νησιού, ώστε να χρησιμοποιηθεί ακόμη πιο πολύ για την επιβολή των συμφερόντων τους στη λεκάνη της Μεσογείου και τη Μέση Ανατολή.

Οι κίνδυνοι που δημιουργούνται για τον ελληνικό λαό και για όλους τους λαούς της περιοχής είναι τεράστιοι, ενώ τα υποτιθέμενα ανταλλάγματα ανύπαρκτα. Αποτελεί ζήτημα ζωής ή θανάτου για το εργατικό κίνημα να κηρύξει έναν πόλεμο εναντίον του πολέμου, να οικοδομήσει ένα πλατύ μέτωπο διεθνιστικής αλληλεγγύης με τους εργαζόμενους των άλλων χωρών, ενάντια τόσο στους ιμπεριαλιστές και τις επεμβάσεις τους, όσο και στους ντόπιους λακέδες τους.

Εργαζόμενοι/ες, νέοι, άνεργοι,

Η φλόγα του Νοέμβρη του ΄73 πρέπει να φωτίσει το δρόμο που θα ακολουθήσουμε. Το σοκ και η αμηχανία από την έκταση της προδοσίας και της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί και πρέπει να ξεπεραστεί. Δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Έχουμε μια παρακαταθήκη σκληρών αγώνων ενάντια στα Μνημόνια, την οποία πρέπει να πάμε μέχρι το τέλος. Οφείλουμε να μπούμε με νέα ορμή στη μάχη, με μεγαλύτερη οργάνωση και αποφασιστικότητα. Να προετοιμάσουμε και να οργανώσουμε μια Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, μέχρι το οριστικά γκρέμισμα όλων των Μνημονιών, καθώς και των παλιών και νέων υπηρετών τους. Να ανοίξουμε το δρόμο για μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, την μόνη ικανή δύναμη να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα σωτηρίας από το ζουρλομανδύα των Μνημονίων και την καταστροφική κρίση του καπιταλισμου: Με τη διαγραφή όλου του χρέους, την έξοδο από τη φυλακή του Ευρώ και της ΕΕ, την εθνικοποίηση όλων των τομέων-κλειδιά της οικονομίας κάτω από εργατικό έλεγχο, την έξοδο από το ΝΑΤΟ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που απειλούν να βυθίσουν την ανθρωπότητα σε μια νέα περίοδο πολέμων και αίματος. Για να ανοίξει ο δρόμος στη μόνη εναλλακτική λύση, τον Σοσιαλισμό, στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή: http://www.okde.gr/archives/5391