Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 στις 19.00

προβολή Postcard to Daddy & καφενείο

Μετά από τα τελευταία περιστατικά βιασμών στη Λάρισσα , τα Χανιά , την Θεσσαλονίκη , το Ηράκλειο και σε όλη την Ελλάδα , σε μια περίοδο έξαρσης της έμφυλης βίας και της κουλτούρας του βιασμού και κινητοποίησης του φεμινιστικού κινήματος , η ομάδα φύλου & σεξουαλικότητας Ηρακλείου ConQueer επιλέγει να προβάλλει το ντοκιμαντέρ : '' Postcard to Daddy'' .

Θα ακολουθήσει συζήτηση και πολύχρωμο καφενείο !

Περίληψη :

''Το POSTCARD TO DADDY είναι η αυτοβιογραφική ιστορία για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη ο Michael Stock από τα 8 μέχρι τα 16 του χρόνια από τον πατέρα του.

25 χρόνια αργότερα αντιμετωπίζει τον ίδιο του τον πατέρα και την οικογένεια του με το παρελθόν. Ο σκηνοθέτης σκαλίζει βαθιά την οικογενειακή ιστορία της φιλελεύθερης οικογένειας του. Γιατί μόνο το μικρότερο από τα τρία παιδιά ήταν ο στόχος αυτής της κακοποίησης είναι ένα από τα ερωτήματα για τα οποία ο σκηνοθέτης αδυνατεί να απαντήσει, ακόμη κι ως ενήλικος. Αλλά ξανά και ξανά αισθήματα ενοχής και ντροπής έχουν αναγκάσει τον Michael Stock να αντιμετωπίσει το τραυματικό του παρελθόν.

Μέσω συζητήσεων με τα αδέρφια του και την μητέρα του, μαθαίνει τι συνέπειες είχε στην οικογένεια του όλο αυτό που πέρασε, ακόμη μέχρι σήμερα. Η αδερφή του, Anja, μια διακεκριμένη εκπαιδευτικός και μητέρα δυο παιδιών, έχει αποκοπεί από τον πατέρα της. Ο αδερφός του Michael, Christian, είναι ο μόνος που έχει κρατήσει επαφή με τον πατέρα τους παρόλο που κι αυτός καταδικάζει την κακοποίηση.

Ο Christian θυμάται και τις καλές στιγμές και την προσπάθεια του πατέρα του να χαράξει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του που ο ίδιος δεν γνώρισε.

Ο Michael Stock μας παρουσιάζει και την δική του ζωή, μια ζωή που έχει χαραχθεί από το παρελθόν του. Μας μιλάει για την ντροπή του, την ενοχή του και την ζωή του τώρα με τον ιό του HIV.

Βραβείο Siegessaule στην Berlinale 2010'' - πηγή : outview.gr

Ελάτε λοιπόν να δούμε την ταινία , να συζητήσουμε και να πιούμε ρακόμελο , μπυρίτσες και ότι άλλο θέλουμε και να περάσουμε υπέροχα :)

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/66829/