Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 στις 15.00

Προβολή-συζήτηση

post image

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ '73 ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ, ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΡΟΙΚΑΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η συγκυβέρνηση Συριζα/ΑνΕλ, μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου, του φορολογικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου, την αύξηση του ΕΝΦΙΑ, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των ''κόκκινων δανείων'' στα αρπακτικά των τραπεζών, έρχεται τώρα να περάσει το νομοσχέδιο-ταφόπλακα για τις εργασιακές σχέσεις, εφαρμόζοντας πειθήνια τις επιταγές της Τρόικας. Βασικά σημεία του νομοσχεδίου είναι η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η απελευθέρωση των απολύσεων και η ομαδική εφαμρογή τους, ο περιορισμός των συνδικαλιστων ελευθεριών, η κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία. Πρόκειται για μια απο τις πιο ακραίες νεοφιλελέυθερες επιθέσεις, σε παγκόσμια κλίμακα, και στόχο έχει να δώσει ένα συντριπτικό χτύπημα στην εργατική τάξη, την νεολαία και στην πλειοψηφία της κοινωνίας, στο βιοτικό της επίπεδο και τις κατακτήσεις δεκαετιών, μόνο και μόνο για να παρασιτούν περισσότερο οι έλληνες καπιταλιστές και οι ευρωπαίοι δανειστές. Καμία θυσία να μην γίνει αποδεκτή για το κέρδος των τραπεζιτών. Να μη ζήσουμε σαν δούλοι, αλλά να δώσουμε την σύγκρουση που επιτάσσουν οι καιροί μας.

Ανεπιθύμητος ο σφαγέας Ομπάμα

Την 15η Νοέμβρη φτάνει, προσκεκλημένος της κυβέρνησης Συριζα- ΑνΕλ, ο Μπαράκ Ομπάμα, σε μια προσπάθεια αναβάθμισης των σχέσεων με την Ελλάδα, που σαν στόχο θα έχουν την σύσφιξη της συμμαχίας των δυο χωρών, μετά τη διάσταση στις σχέσεις με την Τουρκία, τον στρατηγικό έλεγχο των ΝΑΤΟικών βάσεων στο Αιγαίο - αν όχι την κατασκευή νέων, ενόψει της κλιμάκωσης των πολεμικών επιχειρήσεων σε Συρία, Λιβύη, αλλά και την περαιτέρω σύνδεση με τη δικτατορία της Αιγύπτου, το υποστηριζόμενο απο νεοναζί καθεστώς της Ουκρανίας και το κράτος- τρομοκράτη του Ισραήλ. Πιθανότατα, να υπάρξει και τετελεσμένο γεγονός με την οριστικη διχοτόμηση της Κύπρου. Την ημέρα που ξεκινάνε οι εορτασμοί για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η επίσκεψη αποτελεί πρόκληση για το αντιπολεμικό κίνημα, τους αγώνες των τελευταίων ετών και προσβάλει τους αγώνες και τη μνήμη των χιλιάδων εξόριστων, φυλακισμένων και βασανισμένων απο την Χούντα, των νεκρών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η πολιτική του σφαγέα Ομπάμα τόσο στο εσωτερικό των ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό δε μας αφήνει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του, πόσο μάλλον όλα αυτά που ψελλίζουν τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ περί ελάφρυνσης του χρέους ή ευνοικότερης μεταχείρισης απο τις αγορές και τις τράπεζες. Τα χιλιάδες θύματα στη Μέση Ανατολή, την Ουκρανία, ο οικονομικός πόλεμος στη Βενεζουέλα, οι εκατοντάδες δολοφονίες αφροαμερικανών, η στρατιωτικοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας στο εσωτερικό των ΗΠΑ και η τεράστια φτωχοποίηση και ανεργία μιλάνε απο μόνα τους.

Οι Χούντες ανατρέπονται με ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ

Η εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 και το φωτεινό παραδειγμά αγώνα που άφησε στην Ελληνική κοινωνία παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ. Η ηρωική στάση των εξεγερμένων μαζών, οι μάχες που έδωσαν με τους μηχανισμούς καταστολής, η ενοποίηση των εργατών με μαθητές, φοιτητές, αγρότες, η αυτοοργάνωση τόσο στους χώρους του Πολυτεχνείου, όσο και στους χώρους δουλειάς, όσο επεκτινόταν η εξέγερση, η αυτοδιέυθυνση των μαζών, οι δυναμικές μορφές πάλης, όπως η κατάληψη και η Γενική Απεργία και η εδραίωση των δημοκρατικών ελευθεριών αποτέλεσαν βασικά στοιχεία των αγώνων που ακολούθησαν και των κατακτησεών μας, που σημέρα ξηλόνωνται απο τις μνημομιακές κυβερνήσεις, την Τρόικα και τους τραπεζίτες. Όσο οι μνημονιακοί μας προβάλουν σαν λύση τον μισανθρωπισμό, την ξενοφοβία, το ξήλωμα των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, την φτώχεια και την εξαθλίωση, σαν αναγακαίο ''εθνικό καλό'' και μας ετοιμάζουν να πάμε να σκοτωθούμε για τα πετρέλαια των πολυεθνικών, εμείς με δυναμικούς και ανυποχώρητους αγώνες, με την αυτοοργάνωση μας σε κάθε εργασιακό χώρο, σχολή και σχολείο θα δώσουμε την απαντησή μας.

Απο την άλλη, οι μνημονιακοί και τα ακροδεξιά/φασιστικά μορφώματα, τύπου Σάμος SOS, πού τόσα χρόνια, με τις θέσεις σε όργανα αυτοδιοίκησης και κυβερνητικά πόστα καταλήστεψαν τα ασφαλειστικά ταμεία και φέραν συνθήκες εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους και τη νεολαία και ήταν ηθικοί αυτουργοί στις αυτοκτονίες χιλιάδων συμπολιτών μας, παρουσιάζουν τώρα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που γλύτωσαν απο τις βόμβες των πολέμων και τις πολιτικές που στήριζαν τόσα χρόνια, σαν εξιλαστήρια θύματα. Τα λόγια των νεοδημοκρατών πολιτευτών, ακροδεξιών και λοιπών παρασίτων, ότι δήθεν νοιάζονται για το καλό των προσφύγων και για τις συνθήκες διαβίωσης τους, μόνο προσβάλλουν τους άνεργους, τους απλήρωτους εργαζόμενους, τους φοιτητές που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους, λόγω οικονομικών δυσκολιών και τους χιλιάδες οικονομικούς μετανάστες που έφυγαν απο την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Εμείς σαν εργαζόμενοι, φοιτητές, νεοι, άνεργοι και μελλοντικοί μετανάστες θα απαντάμε με γειτονιές αλληλεγγύης και αγώνα.

  • Να ξηλώσουμε μνημόνια, κυβέρνηση, τρόικα. Ουτε ευρώ απο κοινωνικές ανάγκες, σχολεία, σχολές, νοσοκομεία σε τραπεζίτες, δανειστές και πολεμικές δαπάνες. Έξοδο απο ΕΕ και ΝΑΤΟ.
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικές επιχειρήσεις. Καμία διευκόλυνση στο ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι πολεμικές βάσεις. Κοινή διεθνιστική πάλη των εργαζομένων και των λαών της περιοχής, ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τις ντόπιες αστικές τάξεις.
  • Ίσα δικαιώματα για όλους, ντόποιους και μετανάστες. Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες, χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων. Ανοιχτά σύνορα για όλους και ασφαλή μεταφορά των προσφύγων.
  • Να οργανώσουμε την αυτοάμυνα του κινήματος απέναντι στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Να τσακίσουμε τις φασισιτικές συμμορίες.

Αντιπολεμική- Αντιιμπεριαλιστική πορεία, 17 Νοέμβρη, 6μμ, Πλ. Καρλοβάσου

Προβολή -συζήτηση, 17 Νοέμβρη, 3μμ, Κινηματογραφική Λέσχη Ίριδα

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1565423/