Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 στις 20.00

Ανοιχτή συνέλευση εν όψει δίκης του συντρόφου Μ. Σεϊσίδη

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση εν όψει δίκης του συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη

«Αγωνιστήκαμε για κάθε ελεύθερη ματιά στον ουρανό, για κάθε ελεύθερη χειραψία, για κάθε ελεύθερη αγκαλιά, για κάθε ελεύθερη ανάσα.

.....

Ωστόσο, ακόμα και αν οι σφαίρες έβρισκαν τον στόχο τους, θα σκότωναν εμάς αλλά όχι τις ιδέες μας. Γιατί πολύ απλά, το πείσμα της ελευθερίας είναι διαχρονικά αλώβητο από τους κάθε λογής διώκτες και τα όπλα τους. Γιατί αυτά που οραματιζόμαστε ποτέ δεν θα χωρέσουν στα κούφια κεφάλια των αρχών. Και γι΄αυτό, ακόμα και αν μας σκοτώσουν ποτέ δεν θα καταφέρουν να σβήσουν το όραμα της επανάστασης, το οποίο θα εξακολουθήσει να εμπνέει δίνοντας τη σκυτάλη του αγώνα στους επόμενους.»

απόσπασμα από το κείμενο των συντρόφων Μ .Σεϊσίδη και Κ .Σακκά λίγες μέρες μετά τη συλληψή τους.

Στις 4 Αυγούστου 2016 συλλαμβάνονται, μετά από άγριο ανθρωποκυνηγητό από ένστολους δολοφόνους στην περιοχή της Σπάρτης, εν μέσο ευθείων πυροβολισμών που μόνο από τύχη δεν βρήκαν τον στόχο τους και άγριου ξυλοδαρμού τους, τόσο κατά τη συλληψή όσο και και κατά την κρατησή τους, οι σύντροφοι Κ. Σακκάς και Μ. Σεϊσίδης. Ο Κώστας κατηγορήθηκε από τις διωκτικές αρχές ως μέλος της Σ.Π.Φ, με ανύπαρκτα εις βάρος του στοιχεία. Ο ίδιος βρισκόταν σε καθεστώς φυγοδικίας, καθώς είχε παραβιάσει τους όρους προσωρινής αποφυλάκισης. Ελευθερία που είχε κερδίσει μετά από απεργεία πείνας. Στη δίκη που έγινε, χωρίς ο ίδιος να παρίσταται, σε πρώτο βαθμό κατέληξε σε 16 χρόνια κάθειρξης, ενώ εκρεμμεί το εφετείο για την ιδια υπόθεση.

Για τον σύντροφο Μάριο Σεϊσίδη, η συλληψή του σήμανε τον τερματισμό μιας ελεύθερης μα και επικίνδυνης διαδρομής 11 χρόνων,σε μια άνιση μάχη με το χρόνο και τις δυνάμεις καταστολής. Ο βασανισμός του από τους μπάτσους και η παρολίγον εκτελεσή του κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού στα στενά της Σπάρτης, επιβεβαίωσε για μια ακόμη μία αλλά και τελευταία φορά το τεντωμένο σκοινί πάνω στο οποίο ακροβατούσε, ακούραστα και αδιαπραγμάτευτα, για παραπάνω από μια δεκαετία. Ο Μάριος, όπως και οι σύντροφοι Σ. Σεϊσίδης, Γ. Τσιρώνης και Γ. Δημητράκης είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή στην ληστεία της Ε.Τ.Ε στη Σόλωνος στις 16 Γενάρη 2006. Το σκηνικό που στήνεται μετά τον τραυματισμό και τη σύλληψη του Γιάννη, απο πυρά αστυνομικών, είναι βγαλμένο από το καλοκαίρι του 2002, όταν και συλλαμβάνονται μέλη της Ε.Ο 17Ν. Καννιβαλικά τηλεοπτικά show, ευφάνταστοι προσδιορισμοί όπως «η συμμορία με τα ούζι» ή « οι ληστές με τα μαύρα» αμέσως ξεπετάγονται για όμάδα αναρχικών, που έχει διαπράξει συνολικά 7 ληστείες τραπεζών και χρηματοδοτούν κάποιο αόρατο επαναστατικό ταμείο, σκιαγραφώντας έτσι τους νέους δημόσιους κίνδυνους. Τα λαγώνικα της αστυνομίας σε αγαστή συνεργασία με μαριονέτες δημοσιογραφίσκους, διαμορφώνουν πάνω σε ισχνές ενδείξεις τις προυποθέσεις για την έκδοση ενταλμάτων για τον Μάριο, Σίμο και Γρηγόρη και το κυνήγι ξεκινά...

Η στοχοποιησή τους μέσα από αιμοσταγείς κατασταλτικούς μηχανισμούς λάμβάνει τεράστιες διαστάσεις διαμέσου αλλεπάλληλων δημοσιευμάτων, όπου παρουσιάζονται συνεχώς ως δράστες ληστειών τραπεζών και ενέργειες αντάρτικου πόλης. Η επικυρηξή τους πρός 600.000 ευρώ το 2009 και οι αναρτήσεις φωτογραφιών τους σε τοπικά τμήματα ήδη από το 2006 διαμορφώνουν τους κανόνες για το ανθρωποκυνηγητό. Στα χρόνια που θα περάσουν η ιστορία θα καταγράψει τις συλλήψεις των συντρόφων Σίμου και Γρηγόρη το 2010 και το 2015 αντίστοιχα, αλλά και τις αθωωτικές αποφάσεις για όσα χρόνια τους κατηγορούσαν. Ο ακρωτηριασμός του Σίμου, μετά από τον τραυματισμό του από ένα λυσσασμένο ένστολο σκυλί, κατά τη διάρκεια καταδιωξής και σύλληψης του και η αυτοκτονία του Σπύρου Δραβίλα εντός οικίας στο Βόλο, περικυκλωμένης από εκατοντάδες ένοπλους μπάτσους, όπου θα συλληφθούν ο Γρηγόρης και ο Σπύρος Χριστοδούλου, καταδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο τη σφοδρότητα της λυσσαλέας σύγκρουσης με τον εχθρό. Η πρόσφατη βίαιη αρπαγή δείγματός DNA του Μάριου, για άγνωστους λόγους, στα υπόγεια του εφετείου στην Λουκάρεως, ελάχιστα λεπτά μετά την εξοδό του από το γραφείο του ανακριτή, ξαναφωτίζει ξεκάθαρα το βαθμό στοχοποίησης του συντρόφου, η οποία και δεν δείχνει να υποχωρεί.

Ο Μάριος αποτελεί για το αναρχικό κίνημα έναν ακόμη σύντροφο, που στα χρόνια της νομιμότητας αλλά και της φυγοδικίας, τροφοδότησε με όλη του την ψυχή την μαυροκόκκινη σημαία του αγώνα. Οι συντροφοί μας δεν υπέστειλαν τις ιδέες τους, δεν υπέκυψαν μπροστα στην παντοδυναμία του εχθρού. Καλούμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες σε ανοιχτή συνέλευση ενημέρωσης για την υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα», για την οποία θα δικαστεί ο σύντροφος στις 16 Δεκεμβρίου και την διαμόρφωση ένος πλέγματος αλληλεγγύης απέναντι στους δικαστικούς μηχανισμούς. Πολυτεχνείο, αίθουσα Γκίνη, Δευτέρα 21/11, στις 20:00.

Πρωτοβουλία συντρόφων-ισσών

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/66875/