Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 στις 19.00

Antifa cafe / Η εξεγερση της αγγλικης νεολαιας

> Για τα 3 επόμενα Σάββατα (19/11, 26/11, 3/12), το antifa kafe, ανοιχτό έτσι κι αλλιώς κάθε Σάββατο 19:00 με 23:00, φιλοξενεί ένα θεματικό αφιέρωμα στην Εξέγερση της αγγλικής νεολαίας· στους εργατικούς κι αντιρατσιστικούς αγώνες που εξαπλώθηκαν από το Μπρίξτον μέχρι το Λίβερπουλ, απ' το '81 μέχρι και το '85.

Έτσι, πέρα από το υλικό του antifa community και το distro του antifa live, θα υπάρχουν προβολές και έντυπο υλικο από την κινηματικά έντυπα και τηλεοπτικές εκπομπές της Αγγλίας την περίοδο εκείνη. Το τελευταίο Σάββατο (3/12), το αφιέρωμα θα κλείσει με προβολή της ταινίας "Riff Raff", του Ken Loach και συζήτηση.

Σάουθχωλ, Δυτικό Λονδίνο, Ιούλιος του 1981. «Το βράδυ της παρασκευής λεωφορεία γεμάτα skinheads έφτασαν για μια συναυλία ποπ μουσικής στο Σάουθχωλ. Τα προβλήματα άρχισαν σύντομα. Μια ομάδα από skinheads χτύπησαν τη γυναίκα του ιδιοκτήτη ενός ασιάτικου καταστήματος και έσπασαν τα τζάμια μερικών άλλων. όπως ειπώθηκε από τον μπάρμαν της όπου γινόταν η συναυλία: «ένα συγκρότημα πραγματικά ξεσήκωσε το κοινό με φασιστικούς χαιρετισμούς και βρετανικά εμβατήρια. Απ' έξω εκατοντάδεςασιάτες νεολαίοι βγήκαν στους δρόμους και πολιορκούσαν την ταβέρνα. Μόνο μερικοί αστυνομικοί βρίσκονταν σε αυτό το σημείο και στις 10 το βράδυ η ταβέρνα καιγόταν από βόμβες μολότωφ. Οι skinheads αποχώρησαν με τη συνοδεία της αστυνομίας». Ο σύζυγος της γυναίκας που χτυπήθηκε είπε: «ό,τι και να έκαναν τα παιδιά ήταν καθαρή αυτοάμυνα. ήταν απρόκλητη επίθεση. Δεν θα γίνει καμιά τρελή ενέργεια από τον κόσμο μας, αλλά εάν έλθει κανείς πάλι και προσπαθήσει το ίδιο πράγμα, ο Θεός να τον φυλάει. Μπορούμε να ελέγξουμε τα παιδιά μας μέχρι αυτό το σημείο, αλλά όχι παραπέρα. Η ασιατική νεολαία έκανε καθαρό ότι το Σάουθχωλ ήταν μια περιοχή απροσπέλαστη για φασίστες».

απόσπασμα από το βιβλίο "Η εξέγερση της αγγλικής νεολαίας (1981-1985)", εκδ. Κομμούνα

πηγή : http://www.antifalive.gr/2016/11/antifa-cafe-...