Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 στις 18.00

Εκδήλωση για Συρία

Εκδήλωση - Συζήτηση
Επανάσταση στη Συρία - Αιματηρή καταστολή - Εμφύλιος πόλεμος - Ιμπεριαλιστική επέμβαση - πρόσφυγες

Μία επανάσταση, ενάντια στον δικτάτορα Άσαντ, συνέχεια της Αραβικής Άνοιξης, πνίγεται στο αίμα. Οι εξεγερμένοι, δεν καταφέρνουν να υπερασπιστούν την επανάσταση μέσα από τις αυτοοργανωμένες δομές, και αναθέτουν την ένοπλη αντίσταση σε εξουσιαστικές οργανώσεις. Το ισλαμοφασιστικό ISIL, γιγαντώνεται. Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ, ΕΕ, Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Κατάρ, Ισραήλ, Ρωσία, Ιράν και άλλες, εμπλέκονται και διαπραγματεύονται τις καπιταλιστικές μπίζνες τους με το αίμα των Σύριων. Όλοι οι εμπλεκόμενοι κρατικοί στρατοί τους συνυπάρχουν στα ίδια εδάφη αλλά ποτέ δεν συγκρούονται, αναγνωρίζουν όμως ο ένας στον άλλον το δικαίωμα να δολοφονούν αδιάκριτα Σύριους.
Αρνούμαστε να πάρουμε θέση ανάμεσα στις γενοκτονικές δυνάμεις που διαπραγματεύονται στην περιοχή. Το ζήτημα δεν είναι ποιός πόλος εξουσίας θα πάρει εν τέλει τα πετρέλαια, ή την επικυριαρχία στις ακτές της Μεσογείου, αλλά τα διακυβεύματα που θέτουν οι άνθρωποι που αγωνίζονται από τη βάση της κοινωνικής πυραμίδας:
Η πτώση του σφαγέα Άσαντ, η υπεράσπιση των κοινοτήτων της Ροτζάβα, η ήττα του Ισλαμοφασιστικού IS.
Οι άνθρωποι που δίνουν το αίμα τους στις κατευθύνσεις αυτές χρειάζονται την αλληλεγγύη μας.
Η κριτική μας στοχεύει τις ιεραρχικές δομές που διαμεσολαβούν τους αγώνες αυτούς, τις επικίνδυνες αλλά ίσως αναγκαίες συμμαχίες με τις εμπλεκόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τον κατακερματισμό των δυνάμεων της αντίστασης, τα κυρίαρχα ιδεολογήματα του θρησκευτικού φανατισμού.
Η δράση και η εχθρότητα μας, στοχεύει τα αιμοσταγή καθεστώτα και τις γενοκτονικές δυνάμεις ανεξαρτήτως σε ποιόν άξονα συμφερόντων ανήκουν.

πηγή : http://tameio.net/2016/11/28/%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%b6%ce%ae%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81/