Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 στις 12.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Πορεία προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης στον Ελαιώνα

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ

Στις χώρες της καπιταλιστικής περιφέρειας, η συνολική επίθεση του κράτους και των αφεντικών σε βάρος της κοινωνίας έχει ως αποτέλεσμα ακόμα περισσότερη φτώχεια και εξαθλίωση, εντατικοποίηση των όρων εργασίας, όξυνση του ελέγχου και της καταστολής, καταστροφή ολόκληρων περιοχών και τον ξεριζωμό. Οι πόλεμοι και η ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε μια σειρά από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής από τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς έχουν ως συνέπεια τη μαζική κίνηση προσφύγων και μεταναστών προς τις δυτικές χώρες. Για την αναχαίτιση αυτού του τεράστιου κύματος των εκτοπισμένων που οι ίδιοι οι κυρίαρχοι δημιούργησαν, η Ε.Ε. ενίσχυσε την FRONTEX και αναβάθμισε τον θεσμικό της ρόλο καθώς και ενέκρινε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην φύλαξη των συνόρων και προχώρησε σε συμφωνία με το τούρκικο κράτος ώστε να διευκολυνθούν οι απελάσεις.

Να ανατρέψουμε το κόσμο της εξουσίας, της λεηλασίας και των ανισοτήτων

Να γκρεμίσουμε τους φράχτες και να σβήσουμε τις συνοριογραμμές

Το βασικό ζητούμενο των προσφύγων και μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι ο έλεγχος και η απομόνωσή τους από το δημόσιο πεδίο. Αυτή η συνθήκη της απομόνωσης σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό τους από κοινωνικά αγαθά και το κοινωνικό γίγνεσθαι, χτίζει την περιθωριοποίησή τους. Ταυτόχρονα, γίνεται όλο και δυσκολότερη η δημιουργία δεσμών αλληλεγγύης με τους ντόπιους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους.

Από την πλευρά μας ως αναρχικοί, ως κομμάτι των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων αντιστεκόμαστε στο ύψωμα των συρματοπλεγμάτων. Να διεκδικήσουμε ντόπιοι και μετανάστες την ελεύθερη πρόσβαση όλων μας στα κοινωνικά αγαθά(υγεία, στέγη, παιδεία). Να οξύνουμε τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς κράτη, χαρτιά, σύνορα και εκμετάλλευση.

Να οικοδομήσουμε ένα κόσμο ισότητας ελευθερίας και αλληλεγγύης

ΠΟΡΕΙΑ (προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης στον Ελαιώνα)

Σάββατο 3/12 μετρό Ελαιώνα 12:00

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/66985/


1 2 3 4 5

ΣΤΕΚΙ ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ|ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης στον Ελαιώνα

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/12, μετρό ΕΛΑΙΩΝΑ, 12.00

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ,

ΣΤΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

για την ελεύθερη μετακίνησή τους, για την πρόσβασή τους σε όλα τα κοινωνικά αγαθά

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

αναρχικό- αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Αριστοβούλου κ' Πυλάδου, Κάτω Πετράλωνα

stekiantipnoia.espivblogs.net

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1565940/


1 2 3 4 5

Κάλεσμα του Αντιφασιστικού Συντονισμού στην Πατησίων στην πορεία προς το στρατόπεδο σσυγκέντρωσης του Ελαιώνα

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ Κάλεσμα στη διαδήλωση προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ελαιώνα που διοργανώνει η Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση Σάββατο 3 Δεκέμβρη, μετρό Ελαιώνα, 12:00

ΑΠΕΝΑΝΤΙ

-Στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, στην καλλιέργεια κλίματος ρατσισμού και μισαλλοδοξίας, στην προσπάθεια εκφασισμού της κοινωνίας

-Στην επίσημη κρατική προπαγάνδα που στοχοποιεί πρόσφυγες, μετανάστες, αλληλέγγυους και κατειλημμένους χώρους αγώνα

-Στις κρατικές μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην κοινωνική απομόνωση προσφύγων και μεταναστών με τη βίαιη απομάκρυνσή τους από το δημόσιο χώρο και τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης

-Στις βίαιες εκκενώσεις τριών κατειλημμένων δομών στέγασης προσφύγων/μεταναστών στη Θεσσαλονίκη και στην προαναγγελλόμενη καταστολή άλλων καταλήψεων, αγωνιστών και αυτοοργανωμένων δομών της ταξικής/κοινωνικής αλληλεγγύης που λειτουργούν ακηδεμόνευτα και αντιθεσμικά

-Στις παρακρατικές φασιστικές και ναζιστικές συμμορίες που συμπληρώνουν το έργο της επίσημης καταστολής, με θρασύδειλες επιθέσεις, όπως η δολοφονική εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη στέγασης προσφύγων/μεταναστών Νοταρά 26

-Στα ρατσιστικά πογκρόμ φασιστών και παρακρατικών μισάνθρωπων που βγαίνουν από τις τρύπες τους με την κάλυψη του κράτους, επιχειρώντας να διαχύσουν το μισαλλόδοξο δηλητήριό τους στην κοινωνία μέσα από το προκάλυμμα ρατσιστικών «επιτροπών κατοίκων»

-Στις δολοφονικές επιθέσεις σε πρόσφυγες όπως στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Σούδας στη Χίο, τις ρατσιστικές συγκεντρώσεις στη Σάμο και τη Λέσβο, το συντονισμένο χτύπημα των αλληλέγγυων με την αγαστή συνεργασία μπάτσων, φασιστών και τοπικών αρχών

ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ

γειτονιές αντίστασης, αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και τον αγώνα για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ, ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

εργαζόμενων, άνεργων, νεολαίων ενάντια στον πόλεμο, τον ξεριζωμό, την

εξαθλίωση, το φόβο, το ρατσισμό, την καταστολή και τον εκφασισμό της κοινωνίας

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κάλεσμα στη διαδήλωση προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ελαιώνα που διοργανώνει η Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Σάββατο 3 Δεκέμβρη, μετρό Ελαιώνα, 12:00

Αντιφασιστικός Συντονισμός στην Πατησίων

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων, Κατάληψη Λέλας

Καραγιάννη 37, ΑΝ.Α.Σ.Α

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1566009/


1 2 3 4 5

Κάλεσμα στην πορεία στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στον Ελαιώνα | Α.Π.Ο. - Τοπ. Συντ. Αθήνας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Η ολομέτωπη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου διεθνώς, στο πλαίσιο της εγκαθίδρυσης του καθεστώτος του Σύγχρονου Ολοκληρωτισμού, σηματοδοτεί τόσο την απογείωση της εκμετάλλευσης και την επίταση της καταστολής στο εσωτερικό της Ευρώπης-Φρούριο όσο και την αποσάθρωση κάθε έννοιας κοινωνικής ζωής και ύπαρξης μέσω των διαρκών πολεμικών επιχειρήσεων και της άγριας λεηλασίας της καπιταλιστικής περιφέρειας.

Οι ακραίες συνθήκες φτώχειας, εξαθλίωσης και σκληρής εκμετάλλευσης που έχει επιβάλλει το ισχυρότερο κομμάτι του δυτικού μπλοκ εξουσίας σε μία σειρά από περιοχές της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας έχουν εξαναγκάσει εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να ξεκινήσουν μία εκστρατεία επιβίωσης· να διανύσουν μία διαδρομή κατά την οποία βιώνουν τα αποτελέσματα όλων των κατασταλτικών μέτρων που έχουν λάβει τα κράτη της δύσης για την αποτροπή της εισόδου και τη θωράκιση των συνόρων της Ευρώπης- Φρούριο.

Όσοι ξεριζωμένοι καταφέρνουν να γλιτώσουν τον θάνατο κατά τη μετακίνησή τους με τα σαπιοκάραβα των διακινητών/δουλεμπόρων - που συχνά βουλιάζουν στη Μεσόγειο- έρχονται αντιμέτωποι με απροσπέλαστους φράχτες και στρατιωτικούς μηχανισμούς, όπως η Frontex και πρόσφατα το ΝΑΤΟ. Όμως, και από τη στιγμή που εισέλθουν σε μία από τις χώρες εισόδου της δύσης αντιμετωπίζονται από τα κράτη και τους πολιτικούς διαχειριστές ως ανεπιθύμητοι και «πλεονάζοντες πληθυσμοί», βιώνοντας τις επιπτώσεις της αντιμεταναστευτικής και ρατσιστικής πολιτικής που έχουν επιλέξει οι κυρίαρχοι προκειμένου να επιτύχουν την αναχαίτιση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών.

Το ελληνικό κράτος -που ως μέλος της Ε.Ε και με τη συμμετοχή του στο ΝΑΤΟ είναι συνυπεύθυνο στη δημιουργία προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών- εφαρμόζει όλες τις κατασταλτικές πολιτικές που έχουν αποφασιστεί από τους παγκόσμιους κυρίαρχους:

  • Επιτελεί το ρόλο του συνοριοφύλακα στο νοτιοανατολικό άκρο της Ε.Ε. ενώ παράλληλα, με τη συνδρομή της Frontex και του ΝΑΤΟ φράζει ερμητικά τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, υψώνοντας φράχτες στον Έβρο και νομιμοποιώντας τους πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο.
  • Ανοίγει συνεχώς στρατόπεδα συγκέντρωσης για να στοιβάξει μέσα τους χιλιάδες εγκλωβισμένους με στόχο τον έλεγχο, την καθυπόταξη και την κοινωνική απομόνωσή τους.
  • Προχώρησε σε βίαιες εκκενώσεις προσφυγικών/μεταναστευτικών καταυλισμών, στους οποίους παρέμεναν όσοι αρνούνταν να εγκαταλείψουν το δημόσιο πεδίο διεκδικώντας την ελεύθερη μετακίνησή τους προς τους τόπους που επιθυμούν.
  • Ποινικοποιεί την αλληλεγγύη που έχει αναπτυχθεί προς τους πρόσφυγες/μετανάστες, προχωρώντας σε διώξεις αλληλέγγυων και καταστέλλοντας αυτοοργανωμένες δομές.

Οι πολιτικές αυτές του κράτους επιχειρούν την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και κυριότερα την όξυνση της συνθήκης εγκλεισμού και επιδιώκουν να σπάσουν τις γέφυρες επικοινωνίας των έγκλειστων και εκτοπισμένων προσφύγων και μεταναστών με το αναρχικό κίνημα και το ευρύτερο κίνημα αλληλεγγύης. Θέλουν να καταστήσουν τους μετανάστες ένα αόρατο και υποταγμένο σώμα, το οποίο εκτοπισμένο από την κοινωνική ζωή και τη δημόσια σφαίρα δεν θα αντιστέκεται στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και τις καθημερινές προσβολές.

Από τη πλευρά μας ως αναρχικοί, αλληλέγγυοι με τους φτωχούς και τους εξεγερμένους όλης της γης, θα στεκόμαστε δίπλα σε κάθε καταπιεσμένο και καταπιεσμένη αυτού του κόσμου και θα αγωνιζόμαστε μαζί για τη ζωή και την αξιοπρέπεια. Στοχεύουμε στη σύνδεση των αγώνων των μεταναστών/προσφύγων με το πρόταγμα της συνολικής ανατροπής κράτους και κεφαλαίου. Από κοινού όλοι οι εκμεταλλευόμενοι και καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου να αντισταθούμε στους δολοφονικούς σχεδιασμούς του κράτους και των αφεντικών. Να προτάξουμε την κοινωνική και ταξική αυτοοργάνωση, τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον φόβο, τον ρατσισμό και την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία. Να προωθήσουμε τον διαρκή αγώνα για την παγκόσμια κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

Ενάντια στις κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις σε προσφυγικούς καταυλισμούς, καταλήψεις στέγης προσφύγων και μεταναστών και αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα

Ενάντια στα σύνορα, τον πόλεμο και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστεςΚοινοί αγώνες για ζωή και αξιοπρέπεια

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - 12 μ. ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΛΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Α.Π.Ο.- Τοπικός συντονισμός Αθήνας
http://apo.squathost.com/

πηγή: http://apo.squathost.com/%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%8c%cf%80%ce%b5%ce%b4%ce%bf-%cf%83%cf%85/


1 2 3 4 5

Κάλεσμα στην πορεία στον Ελαιώνα

Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ!

Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες στη Ραφήνα και σε κάθε γειτονιά!

Το «κέντρο φιλοξενίας» προσφύγων Ραφήνας λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2016 στις παλιές κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις του δήμου Ζωγράφου στην περιοχή Περιβολάκια, μακριά από τον αστικό ιστό. Στην καθημερινή λειτουργία του εμπλέκονται τα υπουργεία άμυνας, δημόσιας τάξης, μεταναστευτικής πολιτικής και οι δήμοι Ζωγράφου και Ραφήνας, ενώ για τη διαχείριση των σχετικών ευρωπαϊκών κονδυλίων έχουν δείξει το ενδιαφέρον τουςο σύλλογος (συζύγων εφοπλιστών!) «Καλλιπάτειρα » που έχει κάνει ήδη μια πρώτη επαφή με τον Καμμένο, διάφορες Μ.Κ.Ο., εταιρίες και διεθνείς/κυβερνητικοί οργανισμοί. Συγκεκριμένα στη Ραφήνα, παρουσία έχει η ΙΟΜ (Intermational Organisation for Migrants), που αναλαμβάνοντας προσχηματικά την κάλυψη αναγκών, π.χ. το κομμάτι της εκπαίδευσης των παιδιών, παίζει παράλληλα το ρόλο του μεσολαβητή για επαναπροωθήσεις πίσω στις (εμπόλεμες) χώρες καταγωγής τους.

Αρχικά, αρκετοί κάτοικοι της Ραφήνας είχαν σταθεί εχθρικά στην λειτουργία του στρατοπέδου, επιδεικνύοντας ρατσιστικές και ξενοφοβικές διαθέσεις. Ύστερα από διάφορα παζαρέματα με τις αρχές, οι αντιδράσεις αυτές υποχώρησαν, για δυο κυρίως λόγους: Αφ' ενός με την διευθέτηση το κέντρο να λειτουργήσει ως «ημίκλειστου τύπου», για μονογονεϊκές οικογένειες (γυναίκες με παιδιά), με στρατιωτική διοίκηση μέσα και αστυνομική περιφρούρηση απ' έξω, ώστε «να διασφαλίζεται η προστασία(!) και η υγεία(!) των δημοτών». Αφ' ετέρου με την προοπτική της νομιμοποίησης αυθαίρετων οικισμών εντός καταπατημένων δασικών εκτάσεων. «Υποδεχόμαστε μεν, με αντίτιμο δε». Ήδη σε αυτό το πνεύμα, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα όπου περίοικοι χρησιμοποιούν οικογένειες προσφύγων για οικιακές εργασίες, με εξευτελιστικό "μαύρο" μεροκάματο.

Στο συγκεκριμένο στρατόπεδο συγκέντρωσης βρίσκονται περίπου 100 (με προοπτική μάλιστα να φιλοξενηθούν έως 300) γυναίκες, Αφγανές και Σύριες, παιδιά και έφηβοι, είτε επειδή έχασαν τους άντρες συγγενείς τους στο ταξίδι, είτε επειδή αναμένουν πιθανή ένταξή τους στο πρόγραμμα επανένωσης οικογενειών. Ζουν λοιπόν στοιβαγμένοι σε καταλύματα της πρώην κατασκήνωσης, 2-3 οικογένειες μαζί, χωρίς προσωπικό χώρο. Αποκλεισμένοι λόγω ελλιπούς συγκοινωνίας προς την πόλη(αραιά δρομολόγια που σταματάνε στις 2 το μεσημέρι) , το σχολείο, το κέντρο υγείας (πράγμα που είναι αναγκαίο λόγω περιπτώσεων σοβαρών παθήσεων που χρήζουν συστηματικής παρακολούθησης). Με περιορισμένη δυνατότητα επικοινωνίας, αφού στο στρατόπεδο δεν υπάρχει σταθερά διερμηνέας των 2 γλωσσών, ως όφειλε, γεγονός που καθιστά άχρηστη ακόμη και την παρουσία στρατιωτικού γιατρού. Επιπλέον τα χαμηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας γεύματα αποδεικνύουν ότι τα σχετικά κονδύλια της ΕΕ εξαντλούνται μεταξύ των διαχειριστών και των εταιριών κέτερινγκ.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους/στις Πρόσφυγες και Μετανάστες/ριες της Ραφήνας συγκροτήθηκε από Ραφηνιώτες και κατοίκους κοντινών περιοχών, ήδη από όταν γνωστοποιήθηκαν τα σχέδια για τη λειτουργία του "κέντρου φιλοξενίας". Η πρώτη μας συνάντηση με τις/ους πρόσφυγες έγινε στις πόρτες του στρατοπέδου καθώς η είσοδος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης είναι απαγορευμένη, εκτός αν έχεις άδεια από τον ίδιο τον Μουζάλα! Έτσι τουλάχιστον μας είπαν μπάτσοι, καραβανάδες και άγνωστης ταυτότητας παράγοντες στημένοι στην πύλη. Η ανάγκη, όμως, για ανθρώπινη επαφή έξω από τα όρια του στρατοπέδου είναι αυτή που τους παρακινεί μέχρι και σήμερα να βγαίνουν κάθε Κυριακή έξω για να συναντηθούν μαζί μας. Σ' αυτές τις συναντήσεις καταφέραμε να δομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ μας και να κάνουμε συνελεύσεις όλοι μαζί με παράλληλη μετάφραση και παιδικό παιχνίδι παρά τις πολιτισμικές διαφορές που υπήρχαν ακόμα και μεταξύ των προσφύγων. Αυτή η σχέση είναι που οδήγησε στην αμοιβαία και επιτυχή διεκδίκηση της εισόδου μας.

Έτσι γνωρίσαμε τα προβλήματα και τα αιτήματα της καθημερινότητάς τους και αποφασίσαμε να αγωνιστούμε από κοινού γι' αυτά. Το καλύτερο φαγητό,η πρόσβαση σε διαδίκτυο, η ιατρική περίθαλψη, η ελεύθερη μετακίνηση με λεωφορείο, η πρόσβαση στην εκπαίδευση για τα παιδιά, το να πηγαίνουν τα κονδύλια της ΕΕ απευθείας σε αυτούς, το να γίνει ορατή η παρουσία τους στην πόλη της Ραφήνας, το να ανοίξουν τα σύνορα και να σταματήσει ο πόλεμος είναι κάποια απ' αυτά που και οι ίδιοι έθεσαν. Για την διεκδίκηση των παραπάνω κάναμε μοιράσματα στο κέντρο της Ραφήνας, αναρτήσαμε πανό σε όλες τις γλώσσες έξω από το στρατόπεδο, πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον δήμαρχο διεκδικώντας την τοπική συγκοινωνία και την πρόσβαση στο σχολείο, τις συνοδεύσαμε στο κέντρο υγείας και διοργανώσαμε μέρα αλληλεγγύης στο πάρκο της Ραφήνας, όπου μαγειρέψαμε, παίξαμε και διασκεδάσαμε μαζί. Ακόμη οργανώθηκαν από τις/ους πρόσφυγες μαθήματα αγγλικών στο στρατόπεδο και αποχή συσσιτίου διαμαρτυρόμενες/οι για το κακής ποιότητας φαγητό. Και συνεχίζουμε…

Με το νέο μοντέλο διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την ΕΕ, αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις ζωές και την καθημερινότητα των προσφύγων είναι το κράτος, ο στρατός, η αστυνομία, το λιμενικό, η FRONTEX και το ΝΑΤΟ, οι ΜΚΟ και "φιλάνθρωποι" πλούσιοι, εκτοπίζοντας την αυθόρμητη και αυτοοργανωμένη αλληλεγγύη και ουσιαστική επαφή κομματιών της κοινωνίας με τους/ις πρόσφυγες και μετανάστριες, στοιβάζοντάς τους μέσα σε ελεγχόμενα στρατόπεδα διασκορπισμένα σε μη-αστικές κυρίως περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα που διαμορφώνεται, εμείς βλέπουμε τον εαυτό μας, κομμάτι του ακηδεμόνευτου κινήματος που έχει αναπτυχθεί από τις πρώτες μεταναστευτικές ροές, από το καλοκαίρι του 2015, με δομές-καταλήψεις-πρωτοβουλίες.

Στεκόμαστε με αλληλεγγύη δίπλα στους/στις μετανάστες/ριες, στηρίζουμε τα αιτήματά τους και διεκδικούμε μαζί, ζωή με αξιοπρέπεια, απέναντι σε μια κοινωνία πολλών ταχυτήτων που όσοι πρόσφυγες και μετανάστες δεν απελαθούν προορίζονται να αποτελέσουν το νέο πάτο της. Έναν πληθυσμό ευάλωτο στην εκμετάλλευση ως φθηνό εργατικό δυναμικό, είτε εδώ, είτε στις χώρες της Ευρώπης που μπορεί να φαντάζουν ιδανικοί προορισμοί. Αυτό που μας διαφοροποιεί από τη φιλανθρωπία, είναι ότι η δική μας δράση δεν εξαντλείται έξω από τα συρματοπλέγματα του γκέτο. Δεν θέλουμε τους συνανθρώπους μας έγκλειστους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και προς απέλαση πίσω στους τόπους της φτώχειας και του πολέμου. Για όσους επιλέξουν να μείνουν εδώ, η απάντηση δεν είναι ο εγκλεισμός ή ο κοινωνικός αποκλεισμός. Τους θέλουμε κοντά μας, γείτονές μας (σε σπίτια και όχι στρατόπεδα), συναδέλφους με ίσα εργασιακά δικαιώματα, με τα παιδιά τους να πηγαίνουν στα σχολεία που πάνε και τα παιδιά μας. Μαζί να χτίζουμε κοινότητες αλληλεγγύης και αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, στους πολέμους, στην εκμετάλλευση και στον ρατσισμό. Κοινότητες όπου υπερασπιζόμαστε τα κοινά μας συμφέροντα πέρα από φυλετικούς ή άλλους διαχωρισμούς, συνυπάρχοντας με τα διαφορετικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά μας.

Οι συνελεύσεις μας ως πρωτοβουλία πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα και είναι ανοιχτές σε οποιονδήποτε θέλει να συμμετέχει. Επιδίωξή μας είναι να συνδεθούμε με άλλες αυτοοργανωμένες δομές και να διευρύνουμε τη δράση μας μέχρι την κατάργηση κάθε στρατοπέδου συγκέντρωσης.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ - ΟΧΙ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους/στις Πρόσφυγες και Μετανάστες/ριες της Ραφήνας

prosfygesrafinas@gmail.com

www.refugees-rafina.gr

Κάλεσμα στη διαδήλωση προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ελαιώνα

που διοργανώνει η Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Σάββατο 3 Δεκέμβρη, μετρό Ελαιώνα, 12:00

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1566123/