Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 στις 17.00

Συγκέντρωση διαμαρτύριας για την κατάσταση στην Tουρκία

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 17.00 στο Προξενειο της Τουρκιας

«Εάν σύστημα ξεκινά να φοβηθεί από τα τραγούδια

τότε πια κάνεις δεν μπορεί να κρατήσει όρθιο

το σύστημα»

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ 370 ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ!

Πρόσφατα, προφυλάκισαν και τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος GRUP YORUM. Πρόκειται για αγωνιστές, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει συναυλίες με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Αυτή δεν είναι η πρώτη φυλάκιση τους... τις προηγούμενες φορές είχαν ιδρυθεί, έξω, συγκροτήματα με ονομασία GRUP YORUM. Η πρώτη διαμαρτυρία ήρθε από την Αμερική, από την τραγουδίστρια JOAN BAEZ.

Απαγορεύσαν τις συναυλίες του GRUP YORUM, άλλα αυτοί συνέχισαν να τραγουδούν. Τώρα είναι στα λευκά κελιά

τύπου F.

Στις 24 Νοεμβρίου έχουν προφυλακίσει τονAhmet Türk,74 ετών μητροπολιτικό δήμο του Μαρδίν (πρώην βουλευτής του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών -ΗDP)

Σύμφωνα με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης έκλεισαν 370 συλλόγους. Όλες οι επιθέσεις τους στρέφονται εναντίον των αγωνιστικών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων. Σφραγίζοντας τους συλλόγους όμως, δεν μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα. Δεν αναγνωρίζουμε ούτε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ούτε τους νόμους, ούτε τις απαγορεύσεις, ούτε τις σφραγίδες τους. Σπάμε τις σφραγίδες και συνεχίζουμε τις δράσεις μας.

Η φασιστική εξουσία του ΑΚΡ με την απόφασή της να κλείσει τους φορείς δείχνει το πόσο φοβάται τον οργανωμένο λαό. Θα μετατρέψουμε όλους τους φορείς σε αγωνιστικά μετερίζια. Δεν μπορούν να σφραγίσουν τις σκέψεις, τις συνειδήσεις.

Έχουν προφυλακίσει βουλευτές, δημοσιογράφους, εργάτες, φοιτητές, διανοούμενους, μουσικούς, δικηγόρους, καθηγητές, … Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Η εξουσία του ΑΚΡ είναι μέσα σε βαθιά κρίση ακυβερνησίας. Με ένα καίριο κτύπημα κινδυνεύει να πέσει. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η λογοκρισία και τα κυβερνητικά διατάγματα είναι σπασμωδικές κινήσεις εξασφάλισης της εξουσίας του.

Φοβούνται γιατί γνωρίζουν τι τους περιμένει. Όσο κι αν η εξουσία του ΑΚΡ χρησιμοποιεί διάφορα πολεμικά όπλα, όσο κι αν στόχος της είναι να τρομοκρατεί τον κόσμο, ο αγώνας είναι δυνατός, νόμιμος και δίκαιος. Η ιστορία είναι γεμάτη με τέτοια παραδείγματα. Μπροστά στη λαϊκή δύναμη τα φασιστικά καθεστώτα υποκύπτουν. Η πιο μεγάλη δύναμη είναι η δύναμη του οργανωμένου λαού. Μην αμφιβάλλετε, εμείς θα νικήσουμε.

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους

στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

http://info-war.gr/i-tzoan-baez-sto-plevro-ton-fylakismenon-grup-yorum-stin-tourkia/

joan_baez

Η Τζόαν Μπαέζ στο πλευρό των φυλακισμένων Grup Yorum στην Τουρκία

25/11/2016

Μήνυμα συμπαράστασης στα μέλη του αριστερού τουρκικού συγκροτήματος Grup Yorum που συνελήφθησαν με τις κατηγορίες τρομοκρατίας και παρεμπόδισης του έργου της αστυνομίας, εξέφρασε η Τζόαν Μπαέζ.

Στο μήνυμα της η Μπαέζ αναφέρει:
«Ο πραγματικός λόγος για τη σύλληψή σας είναι ότι η μουσική σας αγγίζει τους ανθρώπους, τους κινητοποιεί και τους εμψυχώνει, καθώς και για το γεγονός ότι έχετε το δίκιο στη σκέψη σας. Πρέπει να συνεχίσετε να είστε γενναίοι. Θα λέω την ιστορία σας καθώς τραγουδάω. Σας ευχαριστώ για τις θυσίες σας».

Το συγκρότημα παρουσίασε ένα video clip με τα όργανα που τους είχε σπάσει η αστυνομία κατά τη διάρκεια εφόδου που πραγματοποίησε σε πολιτιστικό κέντρο που έπαιζαν.

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Νοέμβριος 14h